Web Analytics Made Easy - Statcounter

 پشه‌ها حشراتی هستند که در سراسر جهان منفور به شمار آمده و کسی جز آزار و اذیت چیزی از آن‌ها ندیده است. این حشرات مزاحم که همراه خود بیماری‌های زیادی را منتقل می‌کنند، از طریق خوردن خون هر موجودی از جمله انسان زندگی می‌کنند.در ادامه‌ی این مطلب می‌خواهیم شما را با حقایقی جالب و باورنکردنی در مورد این حشره‌ی خونخوار آشنا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ما همراه باشید.

۱- پشه‌ها مرگبار‌ترین موجودات روی زمین هستند
اخبار اجتماعی- پشه‌ها بیشتر از هر موجود دیگری بر روی این کره‌ی خاکی باعث مرگ انسان می‌شوند. این حشرات می‌توانند ناقل بیماری‌های مرگباری مانند مالاریا، تب دانگ، تب زرد و آنسفالیت باشند. همچنین پشه‌ها ناقل یک انگل به نام کرم قلب هستند که برای سگ‌ها بسیار خطرناک و کشنده است.

۲- تنها پشه‌های ماده انسان‌ها و حیوانات را نیش می‌زنند و پشه‌های نر تنها از عصاره‌ی گل‌ها تغذیه می‌کنند
پشه‌ها هنگام خوردن خون شما هیچ منفعت شخصی از این کار نمی‌برند. پشه‌های ماده برای تخم هایشان نیاز به پروتئین دارند و برای این که بتوانند تخم بگذارند باید خون بخورند. از آن جایی که پشه‌های نر وظیفه‌ی تخم گذاری را بر عهده ندارند در نتیجه از انسان دوری کرده و از عصاره‌ی گل‌ها تغذیه می‌کنند. جالب این که پشه‌های ماده نیز هنگامی که قصد تخم گذاری نداشته باشند به سراغ گل‌ها و عصاره‌ی آن‌ها می‌روند.

۳- برخی از پشه‌ها به طور کلی از نیش زدن انسان دوری می‌کنند
همه‌ی گونه‌های پشه‌ها از بدن انسان تغذیه نمی‌کنند. برخی از پشه‌ها تنها از جانوران دیگر تغذیه می‌کنند و هیچ کاری به انسان‌ها ندارند. برای نمونه یک نوع پشه با نام علمی «Culiseta melanura» تقریباً به طور انحصاری فقط پرندگان را نیش می‌زند و به ندرت پیش می‌آید که به قصد نیش زدن به انسان نزدیک شود.

۴- پشه‌ها بالداران بسیار کندی هستند
متوسط سرعت پرواز پشه‌ها ۱ تا ۱٫۵ مایل در ساعت است. شاید این سرعت از نظر شما زیاد باشد، اما ان‌ها با رکورد دیگر حشرات در این زمینه فاصله‌ی بسیاری دارند و در واقع می‌توان ادعا کرد که اگر بین گونه‌های مختلف حشرات مسابقه‌ی سرعت برگزار می‌شد پشه‌ها در رتبه‌ی اخر قرار می‌گرفتند.

۵- بال پشه بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ بار در ثانیه می‌زند
شاید همین موضوع توضیحی برای صدای ناخوشایندی است که با نزدیک شدن پشه‌ها به گوشمان می‌رسد. سرعت به هم خوردن بال‌های پشه بسیار سریع است.

۶- پشه‌ها هنگام جفت گیری بال زدن‌های خود را هماهنگ می‌کنند که تا یک موسیقی دو نفره را اجرا کنند
زمانی دانشمندان فکر می‌کردند که تنها پشه‌های نر می‌توانند صدای بال‌های جفت خود را بشنوند، اما تحقیقات جدید بر روی گونه‌ای از پشه‌ها با نام علمی «Aedes aegypti» نشان داده که پشه‌های ماده نیز به صدای بال‌های جفت خود گوش می‌دهند. وقتی که پشه‌های نر و ماده با هم ملاقات می‌کنند بال هابشان را با سرعت یکسانی به هم کوبیده و صدای هماهنگی ایجاد می‌شود.

۷- پشه نمکزار ممکن است در فاصله‌ای ۱۰۰ مایلی از محلی که از تخم بیرون آمده زندگی کند
بسیاری از پشه‌ها در زمین‌ها نمناک حاوی تخم پشه متولد می‌شوند و در همان محل به زندگی ادامه می‌دهند. اما برخی دیگر مانند پشه نمکزار مسافت‌های طولانی را پرواز کرده تا مکان مناسبی را برای زندگی پیدا کنند که عصاره‌ی گل و خون فراوانی در اختیارشان باشد.

۸- تمامی پشه‌ها برای تولید مثل به آب نیاز دارند
تنها مقداری آب با عمق چند سانتیمتر کافی است که پشه‌ی ماده بتواند تخم‌های خود را در آن رها کند و بدین ترتیب لارو‌های پشه در کوچک‌ترین گودال‌های آب بزرگ می‌شوند. برخی از گونه‌های پشه‌ها می‌توانند در گودال‌های آبی که در نتیجه‌ی باران به وجود آمده و پس از چند روز از بین می‌روند نیز تخم ریزی کنند؛ بنابراین اگر می‌خواهید که پشه‌ها را از خانه‌ی خود دور نگه دارید باید کوچکترین گودال‌های آب را در اطراف خانه‌ی خود خالی کنید.

۹- یک پشه‌ی بالغ می‌تواند ۵ تا ۶ ماه زنده بماند
البته پشه‌های بسیار کمی می‌توانند این مدت زنده بمانند، زیرا دشمنان زیادی دارند. اما در بهترین شرایط یک پشه بالغ می‌تواند به اندازه‌ی حشرات دیگر زنده بماند.

۱۰- پشه‌ها می‌توانند دی اکسید کربن را از فاصله‌ی ۲۳ متری حس کنند
دی اکسید کربنی که انسان‌ها و دیگر حیوانات تولید می‌کنند یک سیگنال حیاتی برای پشه هاست و به آن‌ها می‌گوید که خون خوشمزه در همین اطراف است. در واقع آن‌ها حساسیت بالایی نسبت به دی اکسید کربن دارند. وقتی که پشه‌ی ماده دی اکسید کربن را در هوا حس کند، آن قدر در محدوده‌ای که بوی دی اکسید کربن را حس می‌کند عقب و جلو می‌رود تا قربانی خود را مکان یابی نماید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: حشرات پشه عصاره ی گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۶۱۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ مورد از شگفت انگیزترین اکتشافات مصر باستان؛ از شهر طلایی تا مقبره نفرین‌ شده (+عکس)

مصر باستان یکی از دوره‌های تاریخی است که به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است و باستان شناسان تا به امروز همچنان در حال کشف یافته‌های بزرگی هستند. در ادامه سه مورد از بزرگترین اکتشافات مصر باستان در تاریخ مدرن را جمع‌آوری کرده‌ایم.

شهر طلایی اقصر

در آوریل ۲۰۲۱، وزارت آثار باستانی مصر از کشف شهری به نام «ظهور آتن» خبر داد. گفته می‌شود قدمت این شهر گمشده به دوران سلطنت آمنهوتِپ سوم برمی‌گردد که حدود ۳۰۰۰ سال پیش رخ داد.

به گزارش روزیاتو، این شهر در جریان مأموریتی در نزدیکی شهر اقصر کشف شد و کارشناسان آن را مهم‌ترین کشف از زمان یافتن مقبره توت‌عنخ‌آمون توصیف کردند.

این شهر همچنین به «شهر طلایی گمشده اقصر» لقب گرفت و به بزرگترین شهر باستانی که تاکنون در مصر یافت شده است تبدیل شد.

در متون باستانی از «شهر طلایی اقصر» نام برده شده است که باعث شد بسیاری از کارشناسان در طول سالیان در جستجوی آن باشند.

ابوسِمبِل

ابوسمبل مکانی است که به خاطر دو معبد بزرگ سنگ‌تراشی‌شده و برخی از شگفت‌انگیزترین نماهای صخره‌ای که قدمت آن به مصر باستان بازمی‌گردد، شناخته می‌شود.

این بنا توسط رامسس دوم در قرن سیزدهم قبل از میلاد ساخته شد. معابدی با اتاق‌های اسرارآمیز که به قدری پیچیده طراحی شده بود که پرتو خورشید دقیقاً به داخلی‌ترین نقطه معبد بتابد و مجسمه رامسس دوم را دو بار در سال درخشان و روشن کند.

این مکان در سال ۱۸۱۷ کشف شد، اما در سال ۱۹۶۰ به دلیل ساخت یک سد جدید، کل مجموعه منتقل و در زمین‌های مرتفع‌تر بازسازی شد.

مقبره توت‌عنخ‌آمون

«شاه توت» مشهورترین فرعون مصر باستان است. او بیش از ۳۰۰۰ سال پیش از ۱۳۳۲ تا ۱۳۲۳ قبل از میلاد بر مصر حکومت می‌کرد.

توت‌عنخ‌آمون به عنوان «پسر-شاه» نیز شناخته می‌شود زیرا تنها ۱۰ سال داشت که تاج و تخت را به دست گرفت.

پس از کشف مقبره در سال ۱۹۲۲، ۲۷ باستان‌شناس‌ و دانشمند و حتی اعضای خانواده آنها در مدت کوتاهی بر اثر بیماری‌های وحشتناک یا تصادفات عجیب جان خود را از دست دادند. این موضوع باعث شکل‌گیری شایعه‌ای مبنی بر «انتقام توت‌عنخ‌آمون» شد و برخی معتقدند که این مرگ‌ها تصادفی نبوده است.

توت عنخ آمون و بسیاری از اقلام موجود در مقبره او از آن زمان به موزه بزرگ مصر در قاهره منتقل شدند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ستاره میلان: از شدت سختی بازی‌های سری A شگفت‌زده شدم
  • ویدیو/ خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت
  • (ویدئو) خوانندگی جالب یوسف صیادی برای حامد آهنگی
  • ویدیو/ خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت در دل طبیعتی چشم‌نواز
  • پر شدن سیل بند‌ها بر اثر بارش باران شهروندان آران و بیدگل را شگفت زده کرد + فیلم
  • ۳ مورد از شگفت انگیزترین اکتشافات مصر باستان؛ از شهر طلایی تا مقبره نفرین‌ شده (+عکس)
  • در رختکن محو صحبت‌های مسی می‌شدم
  • گل جالب و عجیب علی‌اصغر حسن‌زاده به قرقیزستان + ویدئو
  • برف سنگین در بهار کروات‌ها را شگفت‌زده کرد + فیلم
  • (تصاویر) زمین شگفت انگیز را از بالا ببینید