Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-30@14:49:47 GMT

اسلامی شدن دانش لازمه اسلامی شدن دانشگاه است

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۶۱۶۸۵

به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان رضوی به نقل از آستان نیوز؛ آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی در دیدار با نخبگان حوزه و دانشگاه در تالار قدس حرم مطهر رضوی در سخنانی به موضوع اسلامی شدن دانشگاه‌ها و تحول در علوم انسانی پرداخت.
وی علم و دانش را صراط مستقیم خلق و خالق عنوان کرد و ابراز داشت: علم باید اسلامی باشد و آن علمی که بین ما و خدا ارتباط برقرار می‌کند اسلام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آیت الله جوادی آملی اسلامی شدن دانش در دانشگاه‌ها را راهی برای ریشه کن کردن مفاسد اقتصادی عنوان کرد و گفت: تا زمانی که دروس دانشگاهی اسلامی نشود بر حل این مسائل نمی‌توان امید داشت.
وی با بیان اینکه دانشگاهی اسلامی است که دانش آن اسلامی باشد، ابعاد مختلف دانش اسلامی را برشمرد و گفت: در دعوت به کسب علم گفته شده درس بخوانید، چون راهی است که شما را به خدا می‌رساند که مراد از این درس، علمی است که بر پایه اسلام باشد.
آیت الله جوادی آملی تحلیل موضوع و حل مسئله را پایه علم و دانش عنوان کرد و گفت: اسلام تمایل و تمایزش برموضوعات است و هدف، غرض و مسئله دارد و اگر موضوع دینی بود آن علم دینی است و دانش پژوه و استاد و دانشگاه را اسلامی می‌کند.
مرجع عالی قدر شیعه تاکید کرد: اگر علمی موضوعش دینی بود یقینا محمول، هدف و فضای آن علم و دینی خواهد بود.

عالم بودن لازم است، اما کافی نیست
آیت الله جوادی آملی در ادامه گفت: در کسب علوم، عالم بودن لازم است، اما کافی نیست و قرآن تنها دعوت به علم و عقل نکرد تا عالم و عاقل باشیم.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن گفت: خداوند در قرآن می‌فرماید نفس تو عالمانه باشد و قائم به علم باش و این بدان معناست آن کس که حرف دیگران را نقل می‌کند نقال است، اما قائم به علم نیست.

در برابر عظمت الهی بینا باشیم
آیت الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود انواع علوم در دانشگاه را برشمرد که بعضی از علوم موضوعش فعل خدا و برخی فعل انسان است.
وی گفت: خدا زمانی که از مافی السماء و مافی الارض و ما بینهما سخن می‌گوید می‌فرماید همه این‌ها عاقل، حامد، مطیع و عالم است. زمین و زمانی که در آن به سر می‌برید آگاهند و شهادت می‌دهند و لزوم شهادت دادن حاضر بودن در محل و مشاهده است، و این بدان معناست که زمین و زمان شاهد هستند تا شهادت آن¬ها مورد قبول قرار گیرد.
وی معنا و مفهوم آیت را در معرفی نشانه‌های خدا بسیار وسیع خواند و گفت: جوهره علم زمین و آسمان شناسی فعل خداست و این فعل آیت خداست و در جوهره این علم غیر خدا چیز دیگر نیست.
این عالم دینی افزود: آنچه در آسمان و زمین است جز نشان دادن خدا هیچ سمتی دیگر ندارد و زمانی که علمی تدریس می‌شود و این عظمت در علوم دیده نمی‌شود بیانگر کور بودن در برابر قدرت و عظمت الهی است.
وی ادامه داد: وقتی دانشگاه زمین را ببیند و آفریننده زمین را نشناسد آن دانشگاه کور است و دانشگاه زمانی اسلامی می‌شود که دانش آن اسلامی باشد و این باید برای دانشگاهیان تبیین و روشن شود که هر علمی دینی است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۶۱۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین

مدیرکل اداره آموزش و پرورش استان قزوین از بازگشت ۴۶۱ نفر دانش‌آموز بازمانده از تحصیل به تحصیل در سال تحصیلی جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، نقی سیاهکالی مرادی عصر امروز -سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت- در نشست خبری با خبرنگاران و اهالی رسانه استان اظهار کرد: شعار هفته معلم در سال تحصیلی گذشته ۱۹۹ دانش آموز قزوینی در ۱۴ رشته المپیادی پذیرفته شدند.

وی از ساخت و بهره‌برداری از ۷۴ زمین چمن مصنوعی برای دانش‌آموزان در طول ۲ سال اخیر خبر داد و گفت: عمده این زمین‌های چمن درون مدارس استان ساخته شده و با توجه به تجارب تلخ گذشته آنها را اجاره نمی‌دهیم تا دانش‌آموزان بتوانند حداقل ۱۰ تا ۱۵ سال از آنها بهره بگیرند. در ضمن بنا داریم تا پایان امسال تعداد این زمین‌های چمن مصنوعی را به ۱۰۰ زمین برسانیم.

دبیر شورای آموزش و پرورش استان قزوین همچنین از شناسایی ۹۹۰ کودک بازمانده از تحصیل خبر داد و افزود: با مساعدت و همراهی خیران ۴۶۱ نفر از دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به تحصیل برگشتند که ۴۷ درصد کل این دانش‌آموزان را شامل می‌شوند.

سیاهکالی مرادی به اختصاص ۳۰ میلیارد تومان بودجه و اعتبار در قالب طرح ملی شهیدسلیمانی برای ساخت این زمین‌های چمن مصنوعی اشاره کرد و گفت: همچنین ساخت استخر دانش‌آموزی شهیدرجایی به ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و امسال افتتاح می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات ورزشی معلمان با حضور ۳۵۰۰ نفر معلم از ۱۴ مدرسه ادامه داد: با توجه به موج بازنشستگی معلمان در استان قزوین ۱۱۹۰ نفر جذب معلم از طریق آزمون استخدامی داشتیم.

مدیرکل اداره آموزش و پرورش استان قزوین یادآور شد: در یک‌سال اخیر ۵۶۵ نفر برای انتخاب معلم نمونه در مرحله نخست شناسایی شدند که ۱۶۷ نفر در دوره ابتدایی، ۱۳۷ نفر در مقطع متوسطه اول و ۱۲۷ نفر هم در مقطع متوسطه دوم کار می‌کنند. در نهایت از بین این افراد ۴۰ نفر شامل ۱۵ معلم ابتدایی، ۱۳ نفر معلم متوسطه اول و ۱۲ نفر متوسطه دوم انتخاب شدند که در نهایت ۳ نفر معلم برگزیده کشوری و ملی داشتیم.

سیاهکالی مرادی همچنین با اشاره به تجهیز و تکمیل اردوگاه دانش‌آموزی یانس‌آباد گفت: قرار است این اردوگاه برای اقامت خبرنگارانی که با آموزش و پرورش همکاری دارند، به مدت حداقل یک‌شب در اختیار خبرنگاران و خانواده آنها قرار گیرد.

کد خبر 749461

دیگر خبرها

  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • دانشگاه‌ها برای احیای سنت‌های محلی گام بردارند
  • حریت، آزادگی و تضارب آرا لازمه دانشگاه‌هاست
  • حریت، آزادگی و تضارب آرا لازمه دانشگاهاست
  • شانزدهمین دوره مسابقات قرآنی طرح قدس در بندرانزلی آغاز به کار کرد
  • حجت الاسلام خسروپناه: علم حکمی؛ لازمه دستیابی به تمدن نوین اسلامی
  • لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • دستاوردهای سازمان اوقاف در مسیر انقلاب اسلامی است
  • تحول بی‌واسطه با مردم