Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یک پژوهش حاکی از اثربخشی روش درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر نشانه‌های افسردگی و اضطراب نوجوانان و همچنین بهبود روابط والد و فرزند است.

به گزارش ایسنا، مریم دادخواه دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی گرایش عمومی در پایان نامه خود به "اثر بخشی درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد مادران بر بهبود روابط والد – نوجوان و کاهش نشانه های اضطراب و افسردگی نوجوانان دختر شهر اصفهان" پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این پژوهش به بررسی اثربخشی درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد مادران بر کاهش نشانه های اضطراب و افسردگی نوجوانان دختر دارای این نشانه ها و بهبود روابط والد-نوجوان پرداخت. 

بر اساس این پژِوهش، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و ذهن آگاهی به عنوان درمان های موج سوم شناختی-رفتاری تعریف می شود و دارای پشتوانه تجربی است. 

در این تحقیق، از بین نواحی شش گانه شهر اصفهان یک ناحیه به صورت تصادفی انتخاب و از بین مدارس دوره متوسطه این ناحیه نیز یک مدرسه و از این مدرسه ۴ کلاس به صورت تصادفی انتخاب شدند. سپس پرسشنامه های اضطراب و افسردگی در بین دانش آموزان هر کلاس توزیع و پس از انجام مصاحبه با ۳۰ نفر از کسانیکه بالاترین نمرات را کسب کردند، ۱۵ نفر از مادران به صورت تصادفی در گروه آزمایش و ۱۵ نفر در گروه کنترل بررسی ها انجام شد.

 آموزش به صورت گروهی در هشت جلسه ( هفته ای یک جلسه ۱.۵ ساعت) بر روی گروه آزمایش اعمال شد. 

نتایج تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر حاکی از اثر بخشی روش درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر نشانه های افسردگی و اضطراب نوجوانان و همچنین بهبود روابط والد-فرزند است.

لازم به ذکر است که مقیاس اضطراب دارای خرده مقیاس های علائم بدنی، علائم ذهنی و علائم هراسی است و مقیاس روابط والد-فرزند نیز دارای خرده مقیاس های عاطفه مثبت، آزردگی، همانندسازی و ارتباط با گفت و شنود است که در ارتباط با خرده مقیاس علائم بدنی اضطراب و همچنین خرده مقیاس همانند سازی روابط والد-فرزند، بین نمرات پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری دیده نشده و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر این مولفه ها در طول زمان تاثیر گذار نبوده است.

به گزارش ایسنا، این پایان نامه به راهنمایی دکتر حمید طاهر نشاط دوست در دانشگاه اصفهان دفاع شد. 


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهش اضطراب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۶۴۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین سمپوزیوم بین‌المللی تنش و اضطراب در مشهد برگزار می‌شود

به گزارش قدس خراسان، پرفسور علی گرجی اظهار کرد: دومین سمپوزیوم بین‌المللی فضای مجازی تنش و اضطراب به همراه سومین فستیوال دانشجویی در روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه امسال به صورت مجازی توسط گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می‌شود.

مدیر گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با زمان و نحوه ارسال آثار شرکت‌کنندگان در دومین سمپوزیوم بین‌المللی تنش و اضطراب، بیان کرد: علاقه‌مندان به شرکت در این سمپوزیوم بین‌المللی می‌توانند آثار خود از یکم تا سی‌ام اردیبهشت ماه سال جاری به آدرس ایمیل Neuros.dept@mums.ac.ir و در قالب ۲ بخش ایده و پوستر ارسال نمایند.

وی خاطرنشان کرد: به نفرات اول تا سوم هر بخش به ترتیب هدایای نقدی اهدا خواهد شد.

گرجی کلیه آثار هنری که در قالب نقاشی کاریکاتور و غیره که ارسال می‌گردند باید نشان دهنده مخاطرات استفاده نادرست از فضای مجازی و اثرات سوء آن بر سلامت روان و همچنین راهکارهای استفاده صحیح از دنیای مجازی باشند، در غیر این صورت مورد پذیرش قرار نخواهند گرفت.

مسئول برگزاری دومین سمپوزیوم بین‌المللی تنش و اضطراب و سومین فستیوال دانشجویی ادامه داد: همچنین این نکته هم لازم به ذکر است که پس از پذیرش پوسترها، ارائه هم به صورت حضوری و هم به صورت مجازی امکان پذیر است.

وی همچنین در خصوص نحوه ارسال ایده‌ها به دبیرخانه دومین سمپوزیوم بین‌المللی تنش و اضطراب هم گفت: تمامی ایده‌های ارسالی باید صرفاً در قالب تمپلیت قرار داده شده در لینک ایده و پوستر طراحی گردند و ایده‌ها باید حداقل ۲۵۰ و حداکثر ۵۰۰ کلمه بوده و شامل عنوان، هدف، جنبه نوآورانه ایده، جمعیت مورد هدف، روش اجرا (حداقل ۱۵۰ کلمه) و پیش بینی نتایج حاصل از ایده باشند.

دیگر خبرها

  • کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه
  • بهترین صندلی در هواپیما برای مسافرانی که از پرواز می‌ترسند
  • بارش های تهران چقدر کاهش داشته است؟ | برنامه های آبفا برای جلوگیری از هدررفت آب
  • ۱۷۶ پروژه عمرانی بزرگ مقیاس در زنجان اجرا شد
  • توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • دومین سمپوزیوم بین‌المللی تنش و اضطراب در مشهد برگزار می‌شود
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟