Web Analytics Made Easy - Statcounter

این مدرس موسیقی می گوید:در آموزشگاه ها تدريس موسيقي بر اساس يك سيستم يكپارچه و استاندارد نيست ودر هر آموزشگاه بسته به سليقه مديريت و معلم روش آموزش متفاوت است، اين مساله هم مي تواند حسن باشد و هم اگر استانداردهاي لازم در آن رعايت نشود آسیب برساند.

خبرگزاری شبستان-سرویس فرهنگی؛ لیلا ضامنی: آموزش موسیقی در رشد شناخت و تفکر انتزاعی نقش دارد و می تواند باعث افزایش توانایی‏ های کلامی و حافظه در کودکان  شود موسیقی از طریق تأثیر بر توانایی شنیداری و بهبود کیفیت آن باعث افزایش قدرت کسب زبان و قابلیت‏ های شناختی در کودکان می‏ شود، موسیقی در کشور ما در هنرستان های موسیقی و آموزشگاه هایی  موسیقی خصوصی توسط مدرسان به کودکان آموزش داده می شود، شیوه آموزش موسیقی به کودکان در هنرستان های موسیقی و آموزشگاه های موسیقی را با « آرش عزیزی» نوازنده و مدرس موسیقی  به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

 

سیستم آموزش هنر در هنرستان های موسیقی و آموزشگاه های موسیقی به کودکان در کشور چگونه است؟

در آموزشگاههاي موسيقي تدريس و آموزش موسيقي بر اساس يك سيستم يكپارچه و استاندارد نيست و در هر آموزشگاه بسته به سليقه و نظر مديريت و معلمهاي آموزشگاه روش آموزش متفاوت است و اين مساله هم ميتواند حسن باشد كه هنرجو بر اساس نياز و علاقه خود روش آموزش اش را انتخاب كند و از طرفي هم اگر استانداردهاي لازم در روشهاي مختلف رعايت نشود مي تواند آسيب برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آیا نظارتی بر عملکرد آموزشی آموزشگاه های موسیقی می شود؟

البته؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روشهايي براي نظارت و ارزيابي عملكرد آموزشگاه های موسیقی دارد ولي عملا بيشتر در حد بخشنامه و پر كردن فرم و مسايل اوليه در روند دريافت مجوزهاست و بعد از آن اين عدم نظارت عملي و موثر باعث سردرگمي و پايين آمدن راندمان سيستم آموزش شده است. مساله ديگر صلاحيت تدريس مدرسين آموزشگاههاست كه در سيستم نظارت وزارت ارشاد روشهايي براي تاييد يا عدم تاييد اين صلاحيت پيش بيني شده است ولي اين مساله هم به دليل عدم نظارت و اجراي صحيح باعث شده كه عده اي در آموزشگاهها مشغول به تدريس موسيقي  شوند كه باعث هدر دادن انرژي هنرجو و بيراهه بردن و عدم هدايت صحيح كودكان شود.

 

در آموزش موسیقی به کودکان  باید به چه مواردی توجه کرد؟  آیا داشتن استعداد کافی است یا  باید به شیوه مهارت آموزی توجه کرد؟

در آموزش موسيقي به كودكان به نظر من اولين و مهمترين نكته توجه به ايجاد علاقه و لذت بردن كودك از پروسه يادگيري و تمرين و كلاس موسيقي است؛ چرا كه تاثير و ادامه مراحل آموزش همگي تحت الشعاع و وابسته به ميزان علاقه و لذت بردن كودك در مراحل ابتدايي آموزش است كه  همین ايجاد انگيزه براي تمرين موسيقي در کودک مي كند.بعد از اين مرحله عادت دادن كودك به روش تمرين صحيح و ايجاد مسووليت در كودك در قبال درسها و مسايلي كه آموزش ديده كه كم كم و به مرور زمان زمينه  نگاه جدي به  مقوله موسيقي  در آينده براي كودك بوجود آيد.مساله ديگر انتخاب صحيح ساز با توجه به علاقه و استعداد كودك با مشاوره با اساتيد و معلم هاي با تجربه موسيقي و انتخاب كلاس و معلم مناسب بدون تاثير از فضاي تبليغاتي كاذب جامعه است.

 

در ابتدای آموزش موسیقی به کودک اعتماد به نفس دادن می تواند در روند یادگیری تاثیر گذار باشد؟

یک مساله مهم ديگر که در روند آموزش موسیقی به کودک باید به آن توجه کرد، ايجاد جسارت و اعتماد به نفس در كودك از همان مراحل ابتدايي آموزش و توجه به پرورش و تقويت خلاقيت كودك است كه از مهمترين عوامل به وجود آمدن هنرمند است ؛ همچنين تشويق كودك در قبال پيشرفتش در سن پايين مي تواند انگيزه تمرين و ادامه مسيرصحيح را بوجود آورد از طرفی توجه به مساله تشويق هنرجوي كودك با موسيقي خوب برای لذت بردن بدون وارد شدن به بحثهاي سنگين موسيقي مي تواند كمك بزرگي به شكل گيري صحيح  نگاه هنرجو در آينده باشد

 

 

 

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز جمعه کانون های فرهنگی هنری مساجد خطبه نماز جمعه خطبه های نماز جمعه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روزنامه شیراز شبستان یزد عملیات مرصاد سیستم یکپارچه آموزشگاه های موسیقی آموزش موسیقی آموزش هنر به کودکان استاندارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۶۵۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، کارگردان فیلم سینمایی «لازانیا» درباره ساخت فیلم انیمیشن و ارتباط بهتر مخاطب با این آثار گفت: من به سینمای انیمیشن نیز علاقه دارم و اتفاقاً دو طرح برای ساخت اثر در این قالب نوشته‌ام. من هیچ‌گاه به دنبال کسب جایزه از جشنواره‌ها نبودم و سینمایی که مورد علاقه‌ام بوده را دنبال کردم و در فیلم‌هایم به فضای فانتزی همواره توجه داشته‌ام. سینمای من غیر از فیلم «دزد و پری» که مختص مخاطب خردسال است، معمولاً سینمایی است که مخاطبش خانواده‌ها هستند و سعی دارم قصه‌پردازی کنم و فانتزی را هم به خوبی می‌شناسم. سریال «دیو و ماه پیشونی» همزمان در چهار پلتفرم پخش شد توانست جزو پربیننده‌ترین سریال‌های کودک و نوجوان شبکه نمایش خانگی باشد. در این سریال سعی کردم خانواده‌ها و کودکان را به شاهنامه و کتابخوانی علاقه‌مند کنم و جالب است که در زمان پخش خانواده‌هایی که حتی بچه‌های ۵ یا ۶ساله داشتند و بچه‌هایشان توان خواندن و نوشتن نداشتند هم از علاقه‌مند شدن آن‌ها به شاهنامه می‌گفتند و این برای من اتفاق بسیار خوشایندی بود. متأسفانه همانطور که پیش‌تر گفتم شرایط سینمای کودک بسیار بد است و اگر حمایت نهادهای دولتی نباشد ساخت فیلم تقریباً غیرممکن است. همیشه مسئولان شعارهای خوبی برای حمایت از این سینما مطرح کرده‌اند اما هیچ‌گاه عملکردی که شاهد بودیم در حد شعارهای مطرح شده نبوده و واقعیت موجود در سینمای کودک بسیار ناامیدکننده است.


این کارگردان درباره موضوع فیلم «والدین امانتی» توضیح داد: اولین مسئله‌ام برای ساخت یک فیلم کودک و نوجوان سرگرم‌کننده بودن اثر است. در «والدین امانتی» یکی از مفاهیمی که مدنظر داشتم مسئله محیط زیست بود. متأسفانه محیط زیست ما با بی‌توجهی در خطر از دست رفتن است و به نظر من بسیار مهم است که نسل جدید نگاهی دلسوزانه به محیط زیست داشته باشد.

وی افزود: لوکیشن فیلم «والدین امانتی» در جنگل‌های هیرکانی است که درخت‌هایی مربوط به قرن‌ها قبل در آن حضور دارند و شاید برخی درختان مربوط به چهارهزار سال پیش باشند اما متأسفانه امسال شاهد بودم که نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ هزار درخت را قطع کرده‌اند تا یک پارکینگ بسازند و اتفاقاتی اینچنین نشان می‌دهد که ما درباره محیط زیست نیاز به فرهنگ‌سازی داریم. همانطور که گفتم یکی از دغدغه‌های من همین مسئله بود و قصد داشتم اهمیتش را به کودکان گوشزد کنم و فکر می‌کنم مهم‌ترین مسئله برای نجات محیط زیست این است که به کودکانمان حفاظت از آن را آموزش دهیم. موضوع بعدی که در این فیلم مدنظر داشتم موضوع خانواده و احترام به پدر و مادر بود. خانواده برای من کلمه‌ای قابل احترام است و سعی کردم در قالبی سرگرم‌کننده اهمیت آن را برای کودکان و نوجوانان بازگو کنم.

قناعت در پایان اظهاراتش تأکید کرد: خوشبختانه از نتیجه کار و محصول نهایی رضایت دارم و اکران آنلاین نیز تا الآن برایم با بازخوردهای خوبی همراه بوده و از مسئولان فیلم‌نت نیز تشکر می‌کنم که شرایطی را برای اکران این اثر فراهم کردند.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900919

دیگر خبرها

  • رهبر انقلاب: در آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌ها است
  • چگونه در سال ۱۴۰۳ مدرک کامپیوتر آی سی دی ال بگیریم؟
  • باید به سواحل خلیج فارس به صورت یکپارچه نگریست
  • ۴۸۰ کودک بازمانده از تحصیل در خراسان جنوبی به چرخه آموزش برگشتند
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • آموزش و پرورش برای ما «مساله اول کشور» است
  • تحویل گندم به مراکز سرپوشیده خوزستان با توجه با بارندگی‌ها
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک