Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@09:47:09 GMT

مدرسه هوشمند تضمین کننده نبوغ دانش‌آموز نیست

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۶۹۲۰۸

مدرسه هوشمند تضمین کننده نبوغ دانش‌آموز نیست

به گزارش ایرنا، نخستین مدرسه هوشمند سال ۸۹ در ساری آغاز به کار کرد. در آن سال هزینه ورود به این مدارس در مقطع ابتدایی، یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود. یک سال بعد، شیوه نامه این مدارس تدوین شد. تفکر خلاق، پرورش ایده، پژوهش محوری، مبنای یادگیری بر اساس پرسشگری و محلی برای تولید دانش، اهدافی بود که در آن شیوه‌نامه برای مدارس هوشمند در نظر گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانایی محوری، ایفای نقش فعال در توسعه سلامت، تغییر رویکرد معلم محوری و مشارکت فعال در جنبش نرم‌افزاری و تولید علم از ماموریت‌های مدارس هوشمند است.

اما در کنار این مسائل، به تهدیدهای این مدارس هم اشاره شده از جمله عقب‌مانگی معلمان در به کار گیری آی‌تی، نبود محتوای کافی،  نبود تعریف یکپارچه و نارسایی در نیروی انسانی و در طول این سال‌ها نه مبنای یادگیری تغییر کرده و نه گزارشی از تولید دانش از سوی مدارس هوشمند منتشر شده است. به نظر می‌رسد این مدارس در ماموریت‌های خود هم موفق عمل نکرده و البته تهدیدهای مدارس هوشمند به قوت خود باقی مانده است.

این روزها تبلیغات مدارس هوشمند  غیر دولتی، چشم‌نوازی می‌کند، تبلیغاتی که گاهی از مرحله خاکستری عبور کرده و به تبلیغات سیاه بدل شده است، تبلیغاتی وسوسه‌انگیز که رهگذران را درگیر می‌کند، به ویژه خانواده‌های نسل امروز که به تک‌فرزندی روی آورده‌اند و تصور می‌کنند آنچه از وقت و هزینه دارند باید صرف فرزند دلبند خود کنند تا نابغه‌ای تحویل جامعه دهند.

اگر در سال ۸۹ هزینه ورود به این مدارس یک میلیون و پانصد هزار تومان بود همین چند روز قبل، فردی برای ثبت نام فرزند خود در مقطع پیش دبستانی مبلغ پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به حساب یکی از مدارس هوشمند غیردولتی در ساری واریز کرد، البته این فقط هزینه اولیه است و در طول سال تحصیلی هم هزینه‌های دیگری اضافه می‌شود.

بیم آن می‌رود با استفاده از تخته و قلم هوشمند، اندک مهارت دانش‌آموز در نوشتن و خواندن هم تحت‌الشعاع قرار گیرد ضمن آن که نسل امروز در رده‌های مختلف سنی، بیش از اندازه درگیر ابزار الکترونیک از جمله گوشی‌های هوشمند تلفن همراه است و بگذاریم مدرسه همان تخته و گچی باشد که دانش‌آموز را به حرکت درمی‌آورد.

مدارس هوشمند و شکاف طبقاتی

مادر دیگری برای فرزند خود در مقطع چهارم ابتدایی در مدرسه نیمه هوشمند غیر دولتی، در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ مبلغ سه میلیون تومان پرداخته است ویکی دیگر از مدارس در مقطع پنجم ابتدایی مبلغ ۶ میلیون تومان از دانش‌آموزان دریافت می‌کند.

والدین یکی از دانش‌آموزان به خبرنگار ایرنا گفت: این مبلغ فقط هزینه اولیه بود و دیگر مخارجی که در طول سال تحصیلی پیش می‌آید مانند برگزاری جشن، اردو و موارد اینچنینی، هزینه سال تحصیلی به بیش ازهفت میلیون تومان می‌رسد.

وی که از مصرف‌گرایی در مدارس هوشمند غیر دولتی گلایه داشت، افزود: دانش‌آموزان از طبقات مختلف اجتماعی در این مدارس حضور پیدا می‌کنند و این مساله باعث می‌شود فرزندان خانواده‌های با سطح درآمد پایین‌تر، فضای مقایسه‌ای با فرزندان خانواده‌های با سطح درآمد بالاتر ایجاد کنند و دچار خود کم‌بینی و نارضایتی شوند.

مدارس هوشمند علاوه بر ترویج مصرف‌گرایی و توهم دانایی، تضاد طبقاتی را هم گسترش می‌دهد. خانواده‌هایی با سطح درآمد متوسط، با هر طریقی فرزند خود را راهی این مدارس می‌کنند تا فرزند آنها هم تراز فرزند طبقات بالاتر جامعه، تحصیل کند اما شکاف اجتماعی، صدمات جبران‌ناپذیر به روح و روان این دانش‌آموزان وارد می‌کند. اگرچه شکاف اجتماعی، امری اجتناب‌ناپذیر در جوامع است اما کودکان و نوجوانان، به خوبی قادر به درک این مساله نیستند و خود را غرق در کمبودها می‌بینند.

هوشمندی در مغز اتفاق می‌افتد

معاون پژوهشی اداره کل آموزش و پرورش مازندران در باره مدارس هوشمند به ایرنا گفت: بر اساس بخشنامه، هر مدرسه‌ای که اتصال به اینترنت داشته باشد سطحی از هوشمندی است.

محمدعلی جوادی با بیان اینکه هوشمندی مدارس فقط پرداختن به سخت‌افزار نیست، اظهار کرد: نمی‌توان گفت اگر مدرسه‌ای به اینترنت متصل نبود و سخت افزار هم نداشت هوشمند نیست چرا که معتقدیم هوشمندی در مغز اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه در باره برخی مدارس هوشمند، بازار تبلیغاتی درست شده است، افزود: برخی تصور می‌کنند اگر معلم در کلاس درس از ابزار الکترونیک استفاده کند این مساله باعث بهبود در عملکرد می‌شود در حالی که اینگونه نیست و تفاوتی در عملکرد وجود ندارد.

این مسئول با بیان اینکه تبلیغات صدا و سیما در حوزه آموزش، تجارت مآبانه است، تصریح کرد: در صورتی که آموزش، تجارت نیست و این نگاه باید تغییر کند.

جوادی با اشاره به اینکه بخشی از آسیب این حوزه مربوط به خانواده‌ها است، ادامه داد: برای خانواه‌ها فرهنگ‌سازی نشده که مدرسه هوشمند به چه معنا است و به همین دلیل، اهداف دیگری در سر می‌پرورانند.

این مسئول گفت: هدف مدارس هوشمند این بود که یادگیرنده در یادگیری خود، سهمی داشته باشد و کلاس درس از معلم محوری محض، خارج شده و دانش‌آموز را هم درگیر آموزش کند.

وی با بیان اینکه هدف دیگر مدارس هوشمند این بود که یادگیرنده در هر زمان و مکانی بتواند به منابع اطلاعات در بیرون از کلاس دسترسی پیدا کند، خاطرنشان کرد: اینکه خانواده‌ها بتوانند از راه دور، عملکرد تحصیلی فرزند خود را کنترل و نظارت کنند هم از دیگر اهداف این مدارس بود.

مدرسه تضمین کننده هوشمندی دانش‌آموز نیست

جوادی یادآور شد: خارج شدن از فضای سنتی کلاس درس و استفاده از فضای غیرحضوری هم هدف دیگری بود که در شیوه‌نامه مدارس هوشمند دنبال می‌شد.

وی با بیان اینکه هیچ یک از تابلوهای این مدارس نمی‌تواند تضمین کند این مدرسه هوشمند است یا خیر، اظهار کرد: هوشمندی به این مفهوم نیست که مدرسه، دانش‌اموز را به فرد هوشمند تبدیل کند بلکه همانطور که اشاره کردم هوشمندی باید در مغز اتفاق افتد.

به گزارش ایرنا بر اساس آمار اداره کل آموزش و پرورش مازندران، ۱۰ هزار و ۴۴ کلاس هوشمند در سه هزار و هفت مدرسه هوشمند مازندران است و ۵۸ درصد از دانش‌اموزان پسر  و ۴۲ درصد از دختران در کلاس‌های هوشمند مشغول به تحصیل هستند.

/۱۸۹۹/۹۹۲۷

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال تبلیغات دانش آموز کنترل و نظارت کودکان و نوجوانان مدرسه قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۶۹۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است

معاون وزیر نیرو گفت: تاکنون ۱۰۰ مدرسه در کل کشور نسبت به نصب سامانه خورشیدی اقدام کرده‌اند که امیدواریم همچنان توسعه پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت نیرو، محمود کمانی درباره روند توسعه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در مدارس کشور، اظهار کرد: سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با سازمان نوسازی مدارس و آموزش و پرورش داشتیم تا سامانه‌های خورشیدی در مدارس کشور توسعه پیدا کنند؛ این تفاهم‌نامه بین سازمان توسعه مدارس، سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) و خیرین مدرسه‌ساز منعقد شده است که خیرین علاوه بر ساخت مدارس، هزینه‌های احداث نیروگاه‌های خورشیدی بر روی پشت بام مدارس را هم متقبل شوند.

وی ادامه‌داد: ساتبا برق تولیدی این نیروگاه‌ها را با نرخ مناسب می‌خرد و عواید حاصل از برق تولیدی به تامین هزینه‌های جاری و نگهداری مدارس کمک بزرگی می‌کند. استان قم در این زمینه پیشتاز است و ۱۱ مدرسه در این استان به سامانه‌های خورشیدی تجهیز شده است.

کمانی با اشاره به افتتاح سه سامانه ۲۰ کیلوواتی در مدرسه خیرساز «غلامرضا زیرک» در شهر قم، ابراز امیدواری کرد ساخت سامانه های خورشیدی در مدارس توسعه پیدا کند، زیرا ظرفیت فوق العاده‌ای در کل کشور وجود دارد، این امر زمینه فرهنگ‌سازی دانش آموزان به عنوان آینده سازان کشور را فراهم می‌کند و به تولید برق پاک کمک می‌کند؛ هم اکنون ۱۰۰ مدرسه در کل کشور وجود دارد که نسبت به نصب سامانه خورشیدی اقدام کرده‌اند که امیدواریم توسعه پیدا کنند.

معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور، اظهار داشت: در کنار مدل‌های مختلفی که وزارت نیرو و ساتبا برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر شامل نیروگاه‌های بزرگ و بخش صنعت دارد، ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس را در حوزه مدارس و نیز نهادهای حمایتی در حال پیگیری هستیم.

وی درباره جزئیات ساخت هشت‌هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه های تجدیدپذیر در دست ساخت در کشور، بیان‌داشت: ما برای ۲ بسته نیروگاهی از شورای اقتصاد مجوز گرفته‌ایم که شامل یک بسته چهار هزار مگاواتی و بسته چهار هزار و ۵۰۰ مگاواتی است؛ مناقصه‌های مربوط به آن در سال گذشته، برگزار و برندگان آن اعلام و از این حجم نیروگاهی، ساخت ۲۵۰ مگاوات در استان قم قرار دارد که در چند ساختگاه در حال پیگیری است؛ امیدواریم با تخصیص زمین، احداث این نیروگاه ها به‌زودی شروع شود.

بر اساس هدف‌گذاری انجام شده، قرار است نیروگاه‌های خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهره‌برداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست.

لازم به ذکر است، تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا)، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش و جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در خردادماه سال ۱۴۰۲ به مدت پنج سال منعقد شده است.

هدف از امضای این تفاهمنامه، ساخت سامانه‌های خورشیدی مقیاس کوچک و پاک توسط خیرین و سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی در مدارس کشور و توسعه فرهنگ بکارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق در جامعه معلمان و دانش آموزان است. با اجرای این تفاهم‌نامه‌، نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی با ظرفیت دست‌کم ۲۰ کیلووات و غیرانشعابی در ۲۰ هزار مدرسه منتخب کشور با سرمایه‌گذاری خیرین برای انتفاع مدارس ساخته می‌شوند.

کد خبر 748490

دیگر خبرها

  • فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه
  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • برگزاری مسابقات ورزشی مدارس سمپاد همدان با حضور ۱۵۰ دانش آموز
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • تعطیلی مدارس دهستان بخش سندرک میناب
  • نخستین مدرسه هوشمند کودکان استثنایی در شهر جدید سهند افتتاح شد
  • افتتاح نخستین مدرسه هوشمند در شهر جدید سهند