Web Analytics Made Easy - Statcounter

«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس با صدور بیانیه‌ای گفت: دریانوردی آزاد در تنگه هرمز نه تنها برای انگلیس بلکه برای شرکا و متحدان بین المللی ما حائز اهمیت است و کشتی‌های تجاری باید بتوانند آزادانه و قانونی حرکت کنند.

وی افزود: ناو «اچ. ام. اس دانکن» قرار است جایگزین ناو «اچ. ام. اس مونتروز» شود که ماموریت آن ماه آینده میلادی (آگوست) به پایان می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام نظامی انگلیس که پیشتر رئیس گروه پارلمانی دوستی ایران و انگلیس بود، افزود: ما برای حل دیپلماتیک [تنش با ایران]تلاش می‌کنیم تا این امکان دوباره فراهم شود که کشتی‌های انگلیسی بدون حفاظت نظامی [در تنگه هرمز]تردد کنند، اما نیروی دریایی تا تحقق این شرایط به حفاظت از کشتی‌های انگلیس ادامه می‌دهد.

پس از آنکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران کشتی انگلیس «استنا ایمپرو» را به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توقیف کرد، دولت «ترزا می» در نشست اضطراری موسوم به کمیته کبری تصمیم گرفت تا موقتا تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز را منع کند.

«جرمی هانت» وزیر امور خارجه سابق انگلیس هم از طرح ایجاد ائتلاف دریایی اروپا در منطقه خلیج فارس خبر داد که مأموریت حفاظت از کشتی‌های تجاری در این منطقه را برعهده خواهند گرفت.

با این حال پنجشنبه گذشته یک سخنگوی دولت بوریس جانسون نخست وزیر جدید انگلیس اعلام کرد که ممنوعیت تردد برای کشتی‌های انگلیسی در تنگه هرمز برداشته شده و «نیروی دریایی موظف شده است تا کشتی‌هایی را که با پرچم این کشور در تنگه هرمز تردد می‌کنند به صورت گروهی یا جداگانه، به شرطی که از قبل اطلاع رسانی شود اسکورت کند.»

«گرنت شاپس» وزیر امور حمل و نقل انگلیس امروز (یکشنبه) گفت: امنیت کشتی‌های با پرچم انگلیس برای ما یک اولویت است، اما به تلاش برای کاهش تنش‌ها با ایران ادامه می‌دهیم.

در همین حال «حمید بعیدی نژاد» سفیر ایران در انگلیس اعلام کرد: اطلاعات جزئی از تخلفات کشتی انگلیسی استنا ایمپرو در تنگه هرمز به سازمان بین المللی دریانوردی ارائه شده است.

وی توضیح داد: این کشتی پس از برخورد با یک لنج در منطقه، با ورود به تنگه هرمز از مسیر خروجی و خاموش کردن سیستم ارتباطی، مقررات دریانوردی در منطقه را به مخاطره انداخت.

توقیف نفتکش انگلیس توسط ایران و توقیف نفتکش حامل سوخت ایران در جبل الطارق به ادعای نقض قوانین اتحادیه اروپا علیه سوریه، روابط ایران و انگلیس را در هفته اخیر دچار آشفتگی کرده است.

در حالیکه مقامات ایران تاکید دارند مقایسه این دو رویداد خوانش درستی نیست، اما سیاستمداران، رسانه‌ها و تحلیلگران انگلیسی اصرار دارند که اقدام ایران را تلافی جویانه و فاقد مبنای حقوق نشان دهند.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در حساب توئیتری خود نوشته است: توقیف (نفتکش حامل) نفت ایران توسط دولت ترزا می‌و به فرمان ایالات متحده، به زبان ساده و روشن، دزدی دریایی است.

وی ادامه داد: ایران به دنبال تقابل نیست. ولی ما در خلیج فارس، ۱۵۰۰ مایل ساحل داریم. این آب‌های ما است و از آن محافظت خواهیم کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: انگلیس خلیج فارس ایران و انگلیس کشتی تجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۶۹۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ائتلاف دریایی اروپا در دریای سرخ با کمبود کشتی جنگی مواجه شده است

یک رسانه معتبر آلمانی روز یکشنبه گزارش کرد که ائتلاف دریایی اروپا در دریای سرخ بریا مقابله با نیرو‌های مسلح یمن با کمبود کشتی جنگی مواجه شده است.

به گزارش فارس، خبرگزاری «اسپوتنیک» به نقل از هفته نامه «اشپیگل» نوشت، ۳ ماه پس از آغاز عملیات اروپا در دریای سرخ اینک این ائتلاف با کمبود کشتی‌های جنگی برای محافظت از کشتی‌های تجاری در دریای سرخ مواجه شده است.

«واسیلیوس گریپاریس» فرمانده اروپایی گفت: «پس از خروج ناو آلمانی "هسن"، تنها ۳ کشتی جنگی باقی مانده است که ادامه مأموریت را غیرممکن می‌کند.»

وی افزود: «انتظار می‌رود که هسن با ناوچه «هامبورگ» جایگزین شود، اما این کشتی جنگی تا ماه اوت به دریای سرخ نمی‌رسد.»

نوامبر گذشته، نیرو‌های یمنی متعهد شدند به هر کشتی مرتبط با رژیم اسرائیل تا توقف عملیات نظامی در نوار غزه حمله کنند.

سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن جمعه گذشته ضمن اعلام آغاز چهارمین مرحله عملیات‌های این کشور برای حمایت از مردم فلسطین، تأکید کرد که دامنه حملات یمن از دریای مدیترانه تا هر نقطه‌ای خواهد بود که دست این کشور به کشتی‌های عازم فلسطین اشغالی برسد.

سرتیپ یحیی سریع سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن امروز جمعه تأکید کرد که صنعا تحولات مربوط به حملات اسرائیل و آمریکا به غزه و آماده شدن آنان برای عملیات نظامی در منطقه رفح را پیگیری می‌کند

وی با بیان اینکه یمن چهارمین مرحله از عملیات‌های خود را که در راستای حمایت از ملت فلسطین است، آغاز می‌کند، گفت: ما آغاز مرحله حمله به همه کشتی‌هایی را اعلام می‌کنیم که ناقض تصمیم [یمن]برای ممنوعیت عبور کشتی‌های اسرائیلی یا کشتی‌هایی است که عازم بنادر فلسطین اشغالی هستند.

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعی شده که این ماموریت علیه یمنی‌ها نیست کرد، بلکه تامین امنیت کشتیرانی در منطقه است.

دیگر خبرها

  • انگلیس از وقوع ۲ انفجار در سواحل یمن خبر داد
  • ائتلاف دریایی اروپا در دریای سرخ با کمبود کشتی جنگی مواجه شده است
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه در تنگه هرمز
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده بدست سپاه / وزیر کشور: قوه قضائیه مسئول است
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه / وزیر کشور: قوه قضائیه مسئول است
  • وزیر امور خارجه: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • روحیه مبارزه و شجاعت ایران را تمجید می‌کنیم