Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@23:29:32 GMT

شگرد جدید سودجویی از معابر «توقف ممنوع»

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۷۴۲۲۲

شگرد جدید سودجویی از معابر «توقف ممنوع»

برخی معابر کرج از سال‌ها قبل با تصویب شورای فرهنگ ترافیک استان به دلیل شرایط فیزیکی منطقه و با هدف کاهش بار ترافیکی با نصب تابلوهای پارک ممنوع و حمل با جرثقیل تعیین شده و شهروندان مجاز به پارک در این معابر نیستند. اما با توجه به این‌که بعضی رانندگان با بی‌توجهی به قانون در این معابر پارک می‌کنند، پلیس نیز بر اساس وظیفه خود خودرو را با جرثقیل حمل و به پارکینگ‌های مربوطه منتقل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تماس‌های شهروندان با همشهری، مشخص شد افرادی با حضور و مراقبت از معابری که پارک ممنوع است با دیدن حمل خودرو توسط پلیس برای سودجویی و در واقع نوعی کلاهبرداری از راننده خودرو توقیف‌شده، اقداماتی انجام می‌دهند.

اظهارات یک شهروند

یکی از شهروندان کرجی اظهار می‌کند: برای مراجعه به یکی از مراکز اداری در خیابان شهید بهشتی خودرو خود را کنار خیابان پارک کردم اما وقتی بازگشتم خودرو در محلی که پارک کرده بودم، نبود. «محمد فراهانی» می‌افزاید: راننده یک خودرو پراید که جای خودرو من پارک کرده بود سمتم آمد و با گفتن این‌که مشاهده کرده خودرو مرا پلیس با جرثقیل برده مدعی شد در اداره پلیس راهنمایی و رانندگی آشنا دارد و برای رفع مشکلم کمک می‌کند.

وی می‌گوید: این فرد پس از گرفتن مشخصات خودرو از من با یک تماس تلفنی و صحبت با یک فرد دیگر که به گفته وی با او آشنا بود، مرا به پارکینگی در خیابان مصباح برد تا خودرو را تحویل بگیرم. این شهروند کرجی می‌گوید: پس از پرداخت قبض خلافی خودرو و هزینه حمل جرثقیل و مراجعه به اداره پلیس راهنمایی و رانندگی و انجام کارهای اداری خودرو را تحویل گرفتم و در همه این مراحل راننده پراید که همه راه و کار را می‌دانست و راهنمایی می‌کرد کنارم بود و در پایان کار ۶۵ هزار تومان برای کرایه و راهنمایی که داشت، مطالبه کرد. فراهانی اضافه می‌کند: با کلی چانه‌زنی و این‌که برای یک ساعت و نیم همراه من بوده در نهایت ۵۵‌هزار تومان به او دادم.

لزوم اجرای قانون توسط رانندگان در ممنوعیت پارک خودرو

رئیس پلیس راهور البرز اظهار می‌کند: به منظور مدیریت پارک حاشیه‌ای و جلوگیری از انسداد مسیر و پس‌زدگی بار ترافیکی در برخی از معابر کرج به‌خصوص در معابر اصلی با مصوبه شورای ترافیک، در مکان‌هایی که مورد ارزیابی و کارشناسی قرار گرفته، تابلوهای توقف‌ممنوع و یا حمل با جرثقیل نصب شده است که رانندگان ملزم به رعایت این قانونهستند.

سرهنگ «غلامعلی شرق» با بیان این‌که در برخی موارد مشاهده می‌شود رانندگان با بی‌توجهی به این تابلوها خودرو خود را پارک می‌کنند می‌افزاید: پلیس برای اعمال قانون به‌منظور روان‌سازی ترافیک و تسهیل در تردد سایر شهروندان، خودروها را به پارکینگ منتقل می‌کند. وی عنوان می‌کند: رانندگانی که در مراجعه مشاهده می‌کنند خودرو در محل پارک‌شده نیست با سامانه ۱۱۰ تماس بگیرند و آدرس دقیق محل خودرو را از پلیس دریافت کنند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی البرز با بیان این‌که همه پارکینگ‌ها سامانه هوشمند دارند می‌افزاید: به محض ورود خودرو به پارکینگ‌ها، در سامانه ثبت و برای شهروندان پیامکی مبنی بر جزئیات و آدرس پارکینگ محل توقف خودرو ارسال می‌شود. سرهنگ شرق اظهار می‌کند: از رانندگان درخواست می‌شود به دفاتر پلیس+۱۰ و یا مرکز تعویض پلاک خودرو در جاده قزلحصار مراجعه کنند و تلفن‌هایی را که در سامانه شماره‌گذاری دارند به‌روزرسانی و فعال کنند تا از پیامک‌هایی که در بحث اعمال قانون، توقیف خودرو و همچنین دستوراتی که نیاز است مالک خودرو در جریان باشد و از طریق پلیس ارسال می‌شود، مطلعشوند.

اخاذی به اسم پلیس

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی البرز با اشاره به اظهارات مطرح‌شده از سوی شهروندان می‌گوید: افراد سودجویی هستند که به اسم پلیس یا آشنایی با پلیس قصد اخاذی از شهروندان را دارند و به عنوان راننده دربستی، مالک خودرو توقیف‌شده را به پارکینگ می‌رسانند. سرهنگ «غلامعلی شرق» با بیان این‌که مالک خودرو در تماس با ۱۱۰ می‌تواند از محل پارکینگ خودرو منتقل‌شده مطلع شود می‌گوید: فرد یا افرادی که در این نوع سودجویی اظهار آشنایی و تماس با فردی از پلیس را می‌کنند تا آدرس محل پارک خودرو را به مالک بدهند، در واقع با ۱۱۰ تماس می‌گیرند و با دادن مشخصات خودرو از محل پارکینگ مطلع می‌شوند. وی با تاکید بر این‌که این افراد هیچ ارتباطی با پلیس ندارند می‌افزاید: از مردم درخواست می‌کنیم هوشیار باشند و در صورت مشاهده چنین مواردی بلافاصله پلاک خودرو مورد نظر را ثبت کنند و به نیروهای پلیس دهند تا از طریق قانون و مراجع قضایی پیگیری شود.

آنچه باید درباره «حمل با جرثقیل» بدانیم 

سیروس احمدی-‌ کارشناس راهنمایی و رانندگی:راهنمایی و رانندگی استان هیچ‌گونه دخل و تصرفی در درآمدهای حاصل از تخلفات حمل با جرثقیل ندارد و تنها کارشان آزادسازی خودروهای توقیف‌شده است. تعرفه تعیین‌شده این جرثقیل‌ها برابر نرخ مصوبه‌ای است که سازمان صمت بر حسب دستور هیأت وزیران و ارجاع امر به استانداری‌های استان به پیمانکار ابلاغ می‌کنند و تنها وظیفه پلیس ایجاد یک قرارداد ویژه با بخش خصوصی است و مفاد آن این است که مالکان جرثقیل‌ها حق ندارند بدون هماهنگی پلیس، خودرو را جابه‌جا کنند.

شهروندان باید به تابلوهای حمل با جرثقیل و مقررات مربوط به آن احترام بگذارند و اطاعت کنند. اگر تابلوی حمل با جرثقیل در مکانی نصب شود، ۱۵ متر چپ و ۱۵ متر راست حریم آن است. خودروهایی که در تابلوهای توقف ممنوع یا مطلقاً ممنوع پارک می‌کنند و حریم ۱۵ متر تابلوها را رعایت نمی‌کنند، ناگزیر با خودروهای جرثقیل به پارکینگ هدایت می‌شوند. راننده جرثقیل بدون حضور مأمور حق بارگیری خودرو را ندارد و اگر تخلفی از وی سر بزند، برابر مقررات رفتار خواهد شد. اگر خودروی پیش از رسیدن به پارکینگ توسط مالک احراز هویت شود، راننده جرثقیل باید خودرو را پایین آورده و بدون دریافت هیچ‌گونه هزینه‌ای خودرو را به او تحویل دهد.

راهنمایی و رانندگی هیچ نقشی در ارتباط با جرثقیل‌های حمل خودرو، نقل و انتقال به پارکینگ و حتی درآمدهای حاصل از آن ندارد. مسئولیت تمام این موارد به عهده بخش خصوصی طرف قرارداد با سازمان صنایع، معادن و بازرگانی است. اگر در تمام مراحل حمل خودرو به پارکینگ در بازرسی‌ها ثابت شود خودرو هنگام انتقال آسیب دیده است، پیمانکار شرکت بدون ارجاع به دادگاه باید با دادن هزینه‌های خسارت، رضایت راننده خودرو را جلب کند. شماره تلفن ۱۹۷ پاسخگوی خسارت‌دیدگان است.

وقتی راننده‌ای با آگاهی از پیامدهای احتمالی همچون توقیف و انتقال به پارکینگ در محل ممنوع پارک می‌کند، پس در واقع به نوعی با رضایت خودش مشکلات احتمالی را پذیرفته و نمی‌تواند ادعا داشته باشد. تمام محتویات و آسیب‌دیدگی‌های فنی پیش از ورود به پارکینگ بررسی می‌شود. تمام خسارت‌های احتمالی توسط مأمور نیروی انتظامی به طور مستند در قبض پارکینگ نوشته می‌شود. اکنون در هماهنگی با مرکز ۱۱۰ پس از توقیف خودرو توسط راهنمایی و رانندگی شماره پلاک و مشخصات خودرو به مرکز ۱۱۰ اعلام می‌شود و به محض این‌که مالک خودرو با این مرکز تماس بگیرد، به وی اطلاع داده می‌شود که خودرویش از سوی پلیس توقیف و به پارکینگ منتقل شده است یا خیر.

کد خبر 449601 برچسب‌ها استان البرز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کرج شهید بهشتی پلیس راهور سامانه ۱۱۰ آشنایی با پلیس نیروی انتظامی مرکز ۱۱۰ استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۷۴۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر گونه بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه ارتباط مستقیم رئیس پلیس راهور فراجا با مردم امروز در مرکز نظارت همگانی فراجا ۱۹۷ برگزار شد.

سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهور فراجا در این دیدار مردمی به مسائل و مشکلات مردم پرداخت.

رئیس پلیس راهور فراجا در خصوص بیشترین مطالبات مردم در این جلسه مردمی اظهار داشت: بیشترین مشکلات بیان شده از سمت مردم شماره گذاری خودروها و تخلفات آموزشگاه‌های رانندگی بوده است.

سردارحسینی تصریح کرد: روال همیشگی و مرسوم این هست که مسوولان فراجا در ۱۹۷ به مشکلات طرح شده مردم رسیدگی کرده و یکی از کارهای خوب است.

وی گفت: امروز بیش از ۱۳۰ نفر به دلایل مختلف به ۱۹۷ مراجعه کردند که مهمترین مطالبات و در خواست مردم، آموزشگاه‌های رانندگی، اعتراض به فرآیند پیگیری تصادفات و جریمه رانندگی بود؛ نکته مهم این بود که در جرایم رانندگی هیچکدام جریمه اشتباهی نبود؛ بلکه درخواست بخشش بوده است.

رئیس پلیس راهور فراجا در خصوص نور چراغ ها گفت: نور چراغ ها باید تلفیقی از زرد و سفید باشد و چراغ فابریک خودروها از شرایط استاندارد برخوردار است.

وی در خصوص بعل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو گفت: نصب هر گونه نوشتار یا برچسب بر روی شیشه ها و بدنه خودرو ممنوعیت دارد و تنها استثنا برای خودروهایی که مربوط به بخش های تجاری و اقتصادی که با گرفتن مجوز با ابعاد مشخص نسبت به درج نوشته اقدام داشته باشند موردی ندارد و در غیر این صورت هر گونه تصویر و نوشته ممنوعیت دارد.

کد خبر 6092881

دیگر خبرها

  • ۴ حالتی که حمل خودروهای توقیفی با جرثقیل را الزامی می‌ کند
  • اجرای پروژه توسعه زیرساختی پارکینگ باران در مجتمع گردشگری صفه
  • گزارشی از چند روز مراجعه به پلیس امنیت؛ توقیف‌های پولساز
  • نوشتن و برچسب زدن روی خودرو ممنوع است | بیشترین شکایت مردم به پلیس راهور از ۳ مورد
  • بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است
  • تویوتای ۱۲۰ میلیاردی در توقیف پلیس سیستان و بلوچستان
  • تویوتا ۱۲۰ میلیاردی در توقیف پلیس چابهار
  • ورود موتورسیکلت‌های دوربین‌دار راهور در معابر
  • هر گونه بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است
  • وضعیت ترافیکی شهر تهران/ توقف درحاشیه معابر بزرگراهی ممنوع