Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@09:58:13 GMT

وجود 1.3 میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی بیکار در کشور

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۷۴۲۵۲

رحیم سرهنگی مدیرکل دفتر توسعه کارآفرینی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگو با فارس، در پاسخ به این پرسش که برای رفع بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها که طبق آمار مرکز آمار ایران با وجود کاهش نرخ بیکاری عمومی، اما نرخ بیکاری در بخش فارغ‌التحصیلان افزایش یافته است، گفت: آمارها در سال ۹۷ نشان می‌دهد نزدیک به ۴۳ درصد بیکاران کشور را جمعیت بیکار فارغ التحصیل دانشگاه‌ها یا در حال تحصیل دانشگاهی تشکیل داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* مهارت آموزی متناسب بازار کار نیست

به گفته وی نرخ بالای بیکاری فارغ‌التحصیلان، یعنی مهارت آموزی در دانشگاه‌ها و خروجی‌های آنها متناسب با بازار کار نیست و در وزارت علوم تحقیقات و فناوری این نکته در نظر گرفته نمی‌شود که اساسا چه مهارت‌هایی در بازار کار کشور مورد نیاز است، بنابراین آموزش‌هایی که داده می‌شود، تناسبی با نیاز بازار کار ندارد. البته ممکن است از بعضی دوستان بپرسید، بگویند که این طرف عرضه بازار کار است که نمی تواند متقاضیان ما را جذب کند. مثل این که ما بگوییم ما محصولی تولید می‌کنیم، ولی این اشکال از مشتری است که این محصول را نمی خرد یا از کیفیت پایین آن شاکی است.

سرهنگی ادامه داد، عدم تناسب بین طرف عرضه و تقاضای بازار کار در فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها وجود دارد و این فقط مربوط به کشور ما نیست، بنابراین تجربه‌های زیادی وجود دارد که می‌توان فارغ‌التحصیلان دانشگاه را بر اساس نیاز بازار کار آموزش داد.

* رصد فارغ‌التحصی از نظر اشتغال

به گفته مدیرکل دفتر توسعه کارآفرینی وزارت کار، رصد فارغ‌التحصیل دانشگاه‌ها از نظر اشتغال و تخصیص بودجه به دانشگاه‌ها بر اساس عملکرد و خروجی آنها در بازار کار و اشتغال فارغ التحصیلان به خودی خود می‌تواند عاملی باشد که این مهارت ها را متناسب کند که همزمان با آن، نیازمند یک نظام جامع تحلیل اطلاعات بازار کار یا  LMIA هستیم که بر اساس آن به این سؤال پاسخ داده شود که چه مهارت‌هایی مورد نیاز بازار کار کشور است و به فارغ‌التحصیلان چه آموزش‌های بدهیم.

* وجود 1.39 میلیون فارغ‌التحصیل بیکار

سرهنگی در مورد اینکه چه تعداد فارغ‌التحصیل بیکار در جامعه وجود دارند،‌ گفت‌: در حال حاضر یک میلیون و 390 هزار نفر فارغ‌التحصیل دانشگاهی بیکار در کشور وجود دارند که یا مهارت آنها به درد جامعه و بازار کار نمی‌خورد یا اینکه اساسا مهارتی برای ورود به بازار کار ندارند. 

وی در مورد راه حل بیکاری دانش آموختگان دانشگاه گفت:‌ برای حل مشکل بیکاری فارغ‌التحصیلان علاوه بر سنجش عملکرد دانشگاه‌ها بر اساس خروجی اشتغال آنها، باید بخش ارتباط دانشگاه با صنعت تقویت شود و تعدادی از دانش جویان مستعد با توانمندی‌های رفتاری و خلاق در حوزه کارآفرینی تربیت شوند، چرا که باید افرادی باشند تا بخواهند ایده‌ای را عملیاتی کنند که نیاز به نیروی کار ماهر داشته باشند. 

مدیرکل دفتر توسعه کارآفرینی وزارت کار این را هم گفت: برخی از افرادی که بعد از دانشگاه وارد بازار کار می‌شوند، مهارت ارتباطی نداشته و اشتغال پذیر نیستند. مثلا روحیه انجام کار تیمی ندارند، یا در کار بنگاه‌ها و شرکت نمی‌توانند ارتباط مؤثری با دیگران برقرار کنند و یا خلاقیت و کارآیی در آنها وجود ندارد که مدارس اشتغال در دانشگاه‌ها می‌توانند در حین تحصیل به آنها این مهارت‌ها را نیز بیاموزند.

* نظام آموزشی بهره‌وری لازم را ندارد

سرهنگی در مورد اینکه نظام آموزشی کشور ما چقدر بهره‌وری دارد، گفت: نظام آموزشی اشکالاتی دارد که مهمترین آئینه این اشکالات، وضع موجود بخش تولید کشور است که نشان می‌دهد، احتمالا بهره‌وری نیروی کار ما  از لحاظ دارا بودن مهارت دارای مسئله جدی است و یک  نفر که از ۷ سالگی وارد نظام آموزشی، دبستان و متوسطه و پس از آن دانشگاه می‌شود و وقتی که در ۲۲ سالگی مدرک کارشناسی می‌گیرد، مدت زمان زیادی صرف آموزش او می‌شود؛ اما این فرد به طور مناسب برای حضور در بازار کار و جامعه تربیت نشده است. 

* فارغ‌التحصیل بدون مهارت بیکار خواهد ماند

بازار کار و جامعه نیازمندی‌هایی دارد که فارغ‌التحصیل دانشگاهی کمتر با آن آشنا است. این نیازمندی در هزاره سوم و با تغییرات جدی در حوزه نوع مشاغل و پدید آمدن مشاغل جدید مساله را جدی تر می‌کند، چرا که در اینده کسی که مهارتی نداشته باشد، یا توانایی تطبیق خود با مهارت‌های جدید را نداشته باشد، قطعا ناکارامد و بیکار خواهد ماند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۷۴۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند

ایسنا/لرستان رئیس جهاددانشگاهی لرستان اجرای مسابقات ملی سدید را گام مؤثری در تقویت مهارت‌های ارتباطی دانشجویان دانست و اظهار کرد: دانشجویان باید خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند چرا که بی‌تفاوتی در جامعه باعث می‌شود آینده روشنی برای جامعه رقم نخورد.

فرهاد فرامرزیان در آیین اختتامیه و تجلیل از منتخبان مرحله استانی مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»‌ که هشتم اردیبهشت‌ماه به همت جهاد دانشگاهی لرستان و به میزبانی دانشگاه لرستان در سالن اجتماعات شهید میربهرسی این دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: مسابقات ملی سدید برای اولین بار است که در لرستان برگزار می‌شود و با استقبال خوبی از سوی دانشجویان مواجه شده است.

وی با بیان اینکه از دانشگاه‌های آزاد، علوم پزشکی، فنی و حرفه‌ای، علمی کاربردی، لرستان و پیام نور در این مسابقات شرکت‌کننده داشتیم، افزود: در اجرای این برنامه جهاد دانشگاهی و دانشگاه لرستان مشارکت داشتند.

فرامرزیان مسابقات ملی سدید را بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی، بیانی و ایده‌پردازی در دانشجویان، کاربردی کردن پژوهش‌ها و تحقیقات دانشجویی، ترویج فرهنگ مطالعه و ترویج گفتمان علم دانست و  اضافه کرد: دانشجویان باید خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند چراکه بی‌تفاوتی در جامعه باعث می‌شود آینده روشنی برای کشور رقم نخورد.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات سدید در دانشگاه‌های ۲۱ استان کشور و ۳۰ واحد جهاد دانشگاهی، ادامه داد: دانشجویان آینده‌سازان جامعه هستند و نباید نسبت به مسائل روز بی‌تفاوت باشند آنها باید خود را در مسائل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دخیل بدانند.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان با بیان اینکه مسابقات ملی سدید نقش مهمی در بالا بردن روحیه اعتماد به نفس در دانشجویان دارد، افزود: دانشجویان با شرکت در این مسابقات که در بخش‌های مختلف ازجمله پایان‌نامه، کتاب، مقاله، طرح پژوهشی و اختراع برگزار می‌شود، با نحوه مدیریت زمان آشنا می‌شوند.

وی با اشاره به در پیش بودن دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی، گفت: ضرورت دارد دانشجویان در بحث انتخابات، گفت‌گو با نامزدهای انتخاباتی ورود پیدا کنند و با دعوت از منتخبان ملت به محیط‌های دانشگاهی راهکارهای لازم برای حل مشکلات را ارائه دهند.

فرامرزیان با اشاره به راهیابی پنج دانشجو از لرستان به مرحله کشوری مسابقات سدید، اظهار کرد: انتظاری که از این دانشجویان به عنوان نمایندگان دانشجویان لرستانی در مسابقات ملی سدید دارم این است که با تمرین و ممارست برای جامعه دانشگاهی استان افتخارآفرینی کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طرح استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه آزاد شهرقدس عملیاتی می‌شود
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال
  • جشن فارغ‌التحصیلی به سبک دانشجویان عراقی + فیلم
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • وزیر علوم: پلیس آمریکا آزادی را در برخورد با دانشجویان معترض لگدمال کرد
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد