Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار خوزستان با بیان اینکه فنی و حرفه‌ای نیاز امروز کشور است، گفت: 46 درصد دانش‌آموزان باید به سمت رشته‌های فنی و حرفه‌ای سوق داده شوند و در خوزستان با توجه به صنایع عظیم نفت، فولاد و پتروشیمی این میزان باید به بیش از 50 درصد برسد اما در حال حاضر این عدد حدود 35 درصد است.

به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، غلامرضا شریعتی در آیین افتتاح پنج پروژه بزرگ آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای استان خوزستان که امروز، یک‌شنبه (ششم مردادماه) همزمان با روز ملی مهارت در دانشکده فنی و حرفه‌ای شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: پس از امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه فنی و حرفه‌ای توانستیم این پنج پروژه مهم در آموزشکده فنی و حرفه‌ای شهید چمران را به بهره‌برداری برسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: توجه به بخش فنی و حرفه‌ای و نقشی که می‌توانند در اشتغال داشته باشند، بر کسی پوشیده نیست. خوزستان چه در پروژه‌های ملی و چه استانی با توجه به اینکه بیشترین اعتبارات عمرانی را در کشور به خود اختصاص داده است، یک کارگاه بزرگ فنی و حرفه‌ای است، اما  هنوز هم در بحث اشتغال مشکلاتی داریم و میزان بیکاری ما به نسبت بالاتر است.

استاندار خوزستان گفت: فضای کسب و کار ما آنطور که باید و شاید مناسب نیست. یکی از دلایل اصلی آن این است که بازار کار و نیاز بازار کار با فارغ‌التحصیلان ما همخوانی ندارد. ما مهارت آموزی را مورد توجه قرار نداده‌ایم. 46 درصد دانش‌آموزان باید به سمت رشته‌های فنی و حرفه‌ای سوق داده شوند و در خوزستان با توجه به صنایع عظیم نفت، فولاد و پتروشیمی این میزان باید به بیش از 50 درصد برسد اما در حال حاضر این عدد حدود 35 درصد است.

شریعتی تصریح کرد: بعضا در برخی مناطق محروم می‌بینیم که کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای راه‌اندازی شده است تا مردم در این دوره‌ها شرکت کنند اما می‌بینیم که از سایر مناطق برای گذراندن دوره‌ها به این کارگاه‌ها می‌آیند اما از خود این مناطق محروم کسی در دوره‌ها شرکت نمی‌کند. در گذشته گفته می‌شد که کسی که اهل درس نیست به سراغ رشته‌های فنی و حرفه‌ای می‌رود اما باید این دیدگاه را از ذهن خارج کنیم.

وی تاکید کرد: نیاز امروز کشور فنی و حرفه‌ای است. در حال حاضر فارغ‌التحصیلان با سواد و درس خوان زیادی داریم که هیچ فنی را یاد نگرفته‌اند. پروژه‌های بزرگی در استان داریم. صنایع گاز بیدبلند ظرف چند ماه آینده افتتاح می‌شوند. 3.2 میلیارد دلار برای آن هزینه شده است. ظرف سه سال گذشته دو میلیارد دلار برای آن هزینه شده است.

استاندار خوزستان ادامه داد: بیش از 60 درصد نیروهای آن بومی بودند. وقتی به ما اعتراض می‌شد که نیروهای بومی شاغل در این پروژه کم هستند، ما این مساله را دنبال می‌کردیم، به ما گفته می‌شد ما به دنبال فارغ‌التحصیلانی هستیم که رشته آن‌ها در استان وجود ندارد.

شریعتی تاکید کرد: مبنای نگاه به هوش و ذکاوت و ... نباید این باشد که دانش‌آموز رشته علوم تجربی، ریاضی، انسانی و... است. مبنای سنجش ما باید این باشد که دانش‌آموز وارد هر رشته‌ای که شد در آن رشته ماهر و پیشرو باشد و کار خود را بلد باشد.

وی افزود: در پروژه‌های مختلف غرب کارون، فاز دوم پالایشگاه نفت آبادان و...، همه به نیروهای ورزیده فنی نیاز دارند نه فارغ‌التحصیلان زرنگ فنی بدون مهارت. این حلقه مفقوده ما است. می‌گویند دانشگاه با صنعت و جامعه ارتباط ندارد، اساتید دانشگاه این مساله را می‌دانند و این مساله را بیان می‌کنند ولی ما مسئولان این مساله را درک نمی‌کنیم و شرایط و امکانات لازم را برای آن‌ها ایجاد نمی‌کنیم که این اتصال را ایجاد کنند.

استاندار خوزستان گفت: پارک‌های علم و فناوری و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای همه برای حل این مساله هستند، برای اینکه بازار  و نیاز جامعه را با آنچه دانشگاه تربیت می‌کند، همخوان کنیم. برای این کار باید به روسای دانشگاه‌ها و هیات امنای دانشگاه‌ها اختیار دهیم.

شریعتی تصریح کرد: نباید دانشگاه‌ها ساختار خشکی داشته باشند که اگر بخواهند متناسب با نیاز جامعه، تغییری در دانشگاه ایجاد کنند باید ده‌ها مجوز دریافت کنند و پس از کسب مجوز، دیگر این نیاز در جامعه تغییر کرده باشد. دانشگاه باید این اختیار را داشته باشد تا بتواند متناسب با نیاز بازار کار و جامعه، خود را وفق دهد. آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای باید پروژه‌های بزرگ استان را پیش از شروع آن رصد کنند تا رشته‌های مورد نیاز این پروژه‌ها را ایجاد کنند و بتوانیم در این پروژه‌ها از نیروهای بومی استفاده کنیم.
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال پتروشیمی دانش آموزان صنعت فنی و حرفه ای کسب و کار قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۷۴۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب بیش از ۱۹۰۰ معلم در چهارمحال‌ و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون پژوهشی، برنامه‌ریزی و توسعه اداره‌کل آموزش‌وپرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پیش‌بینی نشدن صحیح نیروی انسانی در سال‌های گذشته موجب بروز مشکلات عدیده و چالش جدی در حوزه تأمین معلمان شد، گفت: در سال گذشته ۱۱۴۴ سهمیه جذب شد و در سال جاری نیز ۱۹۵۸ سهمیه پیش‌بینی شده است.

امین سلیمانی۱۳ اردیبهشت‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با تبریک آغاز هفته بزرگداشت مقام معلم و با اشاره به اینکه برای نخستین بار امسال ۲ معلم از این استان در جمع ۱۵ معلم نمونه کشور قرار گرفتند، اظهار کرد: انتخاب «جعفر عالیپور» و «سلمان رستمی» از معلمان ممتاز چهارمحال و بختیاری با توجه به رقابت سختی که وجود داشت، حقیقتاً یک افتخارآفرینی بزرگ برای این منطقه سرشار از استعداد است.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی نشدن صحیح نیروی انسانی در سال‌های گذشته باعث بروز مشکلات عدیده و چالش جدی در حوزه تأمین معلمان شد، ادامه داد: سال گذشته یک‌هزار و ۵۶۰ معلم یعنی معادل ۱۳ درصد از معلمان ما بازنشسته شدند که باعث بروز چالش جدی شد و با اتخاذ تمهیدات مختلف اما با دشواری توانستیم این چالش را پشت سر بگذاریم.

سلیمانی در خصوص استخدام معلمان، تصریح کرد: در سال ۹۹ در مجموع، ۲۹۴ سهمیه جذب شدند که این آمار در سال ۱۴۰۱ به یک‌هزار و ۷۰ نفر رسید؛ همچنین در سال گذشته یک‌هزار و ۱۴۴ نفر جذب شدند و در سال جاری نیز یک‌هزار و ۹۵۸ سهمیه پیش‌بینی شده است.

معاون پژوهشی، برنامه‌ریزی و توسعه اداره‌کل آموزش‌وپرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه تا کنون ۱۴ هزار و ۷۹۸ نفر از معلمان استان رتبه‌بندی شدند، اظهار کرد: این اقدام، اتفاق بسیار مهمی بود که زمینه‌ساز ارتقای منزلت معلمان و فرهنگیان است.

سلیمانی بیان کرد: راه‌اندازی اردوگاه دانش‌آموزی شهید چمران چم‌عالی در کنار رودخانه زاینده‌رود بعد از ۱۸ سال تا پایان تابستان، افتتاح استخر شهید استکی تا مهرماه، تأمین تجهیزات و امکانات برگزاری امتحانات نهایی از مهم‌ترین اقدامات انجام شده و نیز برنامه‌های آموزش‌وپرورش در سال جدید است.

در ادامه پژمان خلفیان، معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش‌وپرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه تا کنون بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان در دولت سیزدهم برای تجهیز هنرستان‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش هزینه شده است، اظهار کرد: این اعتبارات هم از حوزه پشتیبانی اداره‌کل و هم نوسازی و تجهیز مدارس هزینه شده که این رقم بی‌سابقه است. در حال حاضر ۳۶ درصد دانش‌آموزان در رشته‌های مختلف فنی حرفه‌ای و کاردانش مشغول تحصیل هستند که چشم‌انداز ما در یکی دو سال آینده، رساندن این رقم به ۶۰ درصد است.

وی در خصوص تجهیزات متوسطه اول، ادامه داد: از ابتدای سال تحصیلی گذشته تا کنون، ۱۵ سایت شامل ۱۰ رایانه یعنی در مجموع، ۱۵۰ دستگاه رایانه در مناطق ۱۷گانه آموزش‌وپرورش و در قالب طرح شهید فخری‌زاده توزیع شد که در راستای تقویت هوش مصنوعی و کدنویسی اجرایی شده بوده است.
خلفیان بیان کرد: ساماندهی هدایت تحصیلی دانش‌آموزان متوسطه اول در قالب طرح شهید هادی با هدف کمک به دانش‌آموزان برای ورود به رشته‌های مرتبط با علاقه و استعداد از جمله اقدامات در دست انجام است که از طریق پایگاه اینترنتی مربوطه پیش می‌رود.

وی در پایان گفت: تجهیز ۴۵ کارگاه کار و فناوری، افزایش ۵.۲ درصدی شاخه‌های فنی حرفه‌ای، کلاس‌های آمادگی دانش‌آموزان برای امتحانات نهایی و برگزاری آزمون‌های شبیه‌سازی امتحانات نهایی در سه ماده درسی،  برپایی کارگاه‌های آموزشی به میزان بالغ بر ۱۶ هزار نفرساعت و طرح‌های ضمن خدمت به میزان بالغ بر ۱۳ هزارنفر ساعت و نظارت بالینی بر حدود یک‌هزار کلاس درس از جمله اقدامات معاونت آموزش متوسطه بوده است.

همچنین نصرت‌الله محمودی، معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه مبنا و اساس آموزش ابتدایی در کودکستان‌ها شکل می‌گیرد لذا این مراکز نیازمند نظارت هستند، اظهار کرد: کودکانی که این دوره را گذرانده باشند راحت‌تر و بهتر می‌توانند در کلاس اول تحصیل کنند؛ فعالیت این مراکز در استان به‌صورت ۱۰۰ رصد می‌شود و قریب به ۸۰ درصد کودکستان‌ها از مجموع ۹۰۰ مرکز فعال، مراحل ارزیابی را پشت سر گذاشته‌اند و موارد لازم به آنها گوشزد شده است تا نوآموزان ما آسیب نبینند.

وی با اشاره به اینکه توانمندسازی معلمان ابتدایی یکی از اولویت‌های این معاونت است، ادامه داد: این اولویت در قالب طرح شهید همت اجرایی می‌شود با این توضیح که آموزگاران در طی سه سال باید در هفت عنوان درسی تحت آموزش قرار گیرند که در حال حاضر سه هزار نفر از معلمان ابتدایی یعنی ۹۰ درصد معلمان این مقطع در این طرح شرکت کردند. 

محمودی با اشاره به پوشش تحصیلی ۹۹.۰۸ درصد در استان، بیان کرد: از این حیث جزو استان‌های برتر هستیم اما شناسایی دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل در دست انجام است که از سال ۱۴۰۰، یک‌هزار و ۳۳ دانش‌آموز از تحصیل بازماندند. 

وی ادامه داد: برای ریشه‌یابی علل و اتخاذ راهکارهای لازم برای این دانش‌آموزان، به هر ۱۰ دانش‌آموز یک پیگیری‌کننده اختصاص یافت که به محل زندگی دانش‌آموزان بروند و علت بازماندن از تحصیل را پیگیری کنند، همه دانش‌آموزان شناسایی شدند که نزدیک ۳۰۰ نفر به تحصیل بازگشتند اما در بقیه موارد، به علل متفاوت مانند بیماری، مشکلات اقتصادی و ... امکان بازگشت دانش‌آموزان به مدارس مهیا نبود که این موارد نیز در دست پیگیری است.

همچنین یاسر خسروی، معاون نهضت سوادآموزی اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان با اشاره به اینکه در سال ۵۸، حدود ۳۶ درصد از افراد ۱۰ تا ۴۹ سال جمعیت استان سواد داشتند، اظهار کرد: امروز بیش از ۹۷ درصد مردم باسواد هستند.
وی ادامه داد: هر ساله سهمی برای استان جهت پوشش سوادآموزی در نظر گرفته می‌شود که در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، از سهمیه بالغ بر چهار هزار نفر در استان که باید باسواد می‌شدند ،بیش از ۹۵ درصد سهمیه استان تحت پوشش قرار گرفت؛ در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ نیز بالغ بر ۷هزار نفر باید تحت پوشش قرار بگیرند که تا کنون بالغ بر ۴۰۰۰ نفر محقق شده است.

در ادامه ذوالفقار علیخانی، معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌کل آموزش و پرورش استان نیز در این نشست با اشاره به اقدامات و توفیقات این معاونت در ماه‌های اخیر، تصریح کرد: کسب رتبه نخست جشنواره فرهنگی «امید فردا»، رتبه اول کشور در جشنواره «دانایی و توانایی»، کسب رتبه سوم در پرسش مهر، رتبه اول در جشنواره سرود رضوی و ده‌ها رتبه دیگر از اهم این توفیقات است.

وی ادامه داد: امسال تقویت و راه‌اندازی هیئت‌های دانش‌آموزی با هدف بهره‌گیری از کارکردهای معنوی این تشکل‌ها در دستور کار قرار دارد و تشکل‌های دانش‌آموزی اعم از بسیج، هلال‌احمر و ... نیز از ارکان کار معاونت پرورشی محسوب می‌شود.

علیخانی با اشاره به فعالیت ۱۲ اردوگاه دانش‌آموزی در استان، بیان کرد: خوشبختانه مبالغ خوبی برای تکمیل اردوگاه چم‌عالی پیش‌بینی شده است که امیدواریم به‌زودی شاهد راه‌اندازی این اردوگاه باشیم.

وی تصریح کرد: ۱۸ مرکز مشاوره، خط ۲۴ ساعته ۱۵۷۰ برای پیگیری لحظه‌ای فوریت‌های رفتاری و روانی دانش‌آموزان، ۳۱ کانون فرهنگی و پرورشی، ۱۰ دارالقرآن و ... از مهم‌ترین مجموعه‌های آموزش‌وپرورش است که به دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان خدمت‌رسانی می‌کنند.

در پایان فخرالدین اسدی، معاون تربیت بدنی و سلامت اداره‌کل آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه ۸۶ درصد به فضاهای ورزشی استان در حوزه آموزش‌وپرورش به مدد افتتاح چمن‌های مصنوعی و سالن‌های ورزشی اضافه شده است، اظهار کرد: تا یک‌ماه آینده این رقم به ۱۰۰ درصد خواهد رسید؛ ما احداث حدود ۱۴۸ فضای ورزشی را در دستور کار داشتیم که ۸۶ درصد محقق شده و ۱۴ درصد مابقی طی یک‌ماه آینده محقق خواهد شد. 

وی با اشاره به آغاز طرح مهارت‌آموزی رشته‌های ورزشی، ادامه داد: برای آنکه بتوانیم ورزش را به حیاط مدرسه بازگردانیم طرح مهارت‌آموزی رشته‌های طناب‌زنی، تنیس روی میز، شنا و دومیدانی ویژه مقاطع مختلف تحصیلی اجرایی می‌شود.

اسدی تأکید کرد: در حوزه سلامت، تعمیر و تجهیز ۲۶۰ سرویس‌ بهداشتی مدارس و نیز اجرای طرح پایلوت آموزش بهداشت دهان و دندان ویژه ۸۰۰۰ دانش‌آموز عشایری از دیگر اقدامات این معاونت است.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی دولت سیزدهم برای تجهیز هنرستان‌های بام ایران
  • مجیدی: ورزشکاران حرفه‌ای اسکیت نیاز به حمایت بیشتری دارند
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل هنرستان نوآوران فولادشهر
  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران
  • جذب بیش از ۱۹۰۰ معلم در چهارمحال‌ و بختیاری
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری