Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@09:23:28 GMT

لاک جیغ تا خدا چرا مسیر را اشتباه می‌رود؟

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۷۹۰۹۷

لاک جیغ تا خدا چرا مسیر را اشتباه می‌رود؟

صداوسیمای ما قرار بود آرمانگرا و ارزشی باشد؛ برنامه هم با همین منظور طراحی شده ولی سرمنزل‌هایی غیراز «لاک جیغ» تا خدا را طی می‌کند. ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۷ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران برخلاف اعتقاد خیلی از رسانه‌های بیگانه، مخاطبان فراگیری دارد، چرا که مشکلات و معضلات آن بیش از رسانه‌های دیگر به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در این میان، مخاطبان ارزشی خریدارِ این قابِ جعبه جادو هستند و یکسری از مسیرهای اشتباه و خلافِ اعتقاد و اصول را طی می‌کنند، می‌رنجند و آزرده می‌شوند.

مسئله آنجا مهم می‌شود که این رسانه در راستای رسانه‌ای کردن الگوهای درست و ارزشمند، درست عمل کرده باشد؛ ترویج سبک زندگی و پرتوی رسانه‌ای خانواده ایرانی نیازمند فرهنگسازی است و عمدتاً خانواده‌های ارزشی و آرمان‌گرا به دنبال برنامه‌های سیمای ملی هستند که درباره خانواده و ایران اسلامی صحبت کند.

البته گاهی اوقات فیلم‌ها و برنامه‌های مذهبی تلویزیون که در اقلیتند یک منویات و مفاهیمی انتقال پیدا می‌کند ولی به برخی از این دست برنامه‌ها انتقاد وارد است. یکی از این سرمنزل‌ها، برنامه «از لاک جیغ تا خدا» است که حتی رسم آن در حد نامش قدمی برنداشته است. مهمانانی روی آنتن می‌آیند که بعد از آن تبلیغ نااشتباهی را در اختیار مخاطب قرار می‌دهند.

نام، رسم و هدفِ «از لاک جیغ تا خدا» تغییر راه جوانان به راه درست و اسلامی با الگوهایی که در واقعیت، تغییر نکرده‌اند یا اگر تغییری داشته‌اند پس از چند صباحی، این تغییرات دوباره کم‌کم به سمت آنچه که بودند، بازمی‌گردد. مسئله، شخصیت‌های این افراد نیست چرا که هرکس در زندگی تغییری دارد و شاید آن تغییر فقط برای چند روز مهمان وجودش باشد، مسئله الگو قرار دادن این شخصیت‌ها برای جوانانی است که شاید دنبال تغییری در خود باشند!

چنین می‌شود که اینستاگرام و صفحات مجازی دیگر تبدیل شده به دخترانی که توضیح بالای صفحه‌شان مضمون‌های ارزشی است اما رسم و قابش چیز دیگری را نشان می‌دهد. مثلاً نوشته‌اند: «چادر مادرم فاطمه انتخابم بود» و خیلی از موارد دیگر... اما تصاویر آن دخترانی است با چهره‌های آرایش شده که چادری بر سر دارند! خودِ این تبلیغ نادرست از چادر و حجاب است. اینجاست که انتقادها بالا می‌رود از «لاک جیغ تا خدا» کجا و از «لاک جیغ تا شهرت» در فضای مجازی!

شاید مسیر را برخی اشتباه رفته‌اند و یا سرمنزل‌های اسلام و آرمان‌گرایی دینی را اشتباه گرفته‌اند ولی نشانی حجاب اسلامی فقط چادُر سر کردن نیست! حیا و ایمان، جلب توجه نکردن و نداشتن زینت کجای این شخصیت‌هایی است که روی آنتِنِ «از لاک جیغ تا خدا» مهمان شده‌اند و الگویی جدید برای خانواده‌های ایرانی مطرح شوند. اینجا دچار تناقض می‌شویم که آیا برنامه‌های ما قرار نیست بر روی آوردن مهمانان تلویزیونی قانونی وضع کنند؟

یک مسابقه تلویزیونی از شبهه تا واقعیت«ترور خاموش» اواسط شهریورماه سریال تلویزیون می‌شودمجری «گردونه» تلویزیون درگذشت/ سرطان، علت اصلی درگذشت مجری جوان تلویزیون

بسیاری از برنامه‌های تلویزیون برخلاف الگوسازی و فرهنگسازی به سمت افزایش فالوورهای برخی از مهمانان و حتی مجریان جوان شده تا آن‌ها به واسطه آنتِنِ جمهوری اسلامی ایران خودشان را در فضاهای مختلف مطرح کنند. حجاب و دین در ظاهر اصل و در باطن به سخره گرفته می‌شود. مدیران، تهیه‌کنندگان و عوامل مربوطه برنامه‌سازی در تلویزیون باید توجه کنند سیمای ملی ایران قاب مقدسی است که هم می‌تواند راهگشا و هم می‌تواند منحرف‌کننده جامعه باشد.

تلویزیون امروز هم باید با سرمنزل‌های درست و حساب شده، پرچم حجاب اسلامی را برافراشته نگه دارند. مدیران و مسئولان، مقداری در انتخاب الگو دقت کنند و همچون سریال‌سازی در برنامه‌سازی فقط به فکر پُرکردن ساعت‌های ضبط و اصطلاحاً آنتن نباشند. الگوسازی و فرهنگسازی مسیرِ سختی است و نمی‌توان هرکسی را به عنوان مهمان و الگو معرفی کرد.

البته دیده‌ها و شنیده‌ها می‌گوید که صداوسیما هیچ‌وقت به دنبال ارائه الگوی غلط نبوده و حتی در موقعیت‌هایی مثل «هزار راه نرفته» و «وقتشه» و برخی برنامه‌های دیگر که مهمانانی می‌آیند و دردسرهای مجازی دارند عذرخواهی می‌کند و نمی‌خواهد چنین اشتباهاتی تکرار شود. اما خواه ناخواه به خاطر استفاده از تهیه‌کنندگان کارنابلد و اصطلاحاً اسپانسر و سرمایه‌گذار صرف، کج‌سلیقگی را چاشنی کار کرده و این کج‌سلیقگی گاهی ناآگاهانه به ناکجاآباد می‌رسد.

*تصاویر این چهره‌ها و شخصیت‌ها در پیج‌های اینستاگرامی موجود است ولی به دلیل رعایت اصول رسانه‌ای از انتشار آن تصاویر خودداری کردیم. لازم به یادآوری است که مسئولین مربوطه در صداوسیما و برنامه‌سازان خصوصاً عوامل «لاک جیغ تا خدا» اگر نکاتی داشته باشند می‌توانند در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار دهند.

نوشته: سعیده اخوان

انتهای پیام/

R1515/P/S4,1430/CT4 واژه های کاربردی مرتبط شبکه دو رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه دو رسانه ملی تلویزیون شبکه دو رسانه ملی تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۷۹۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون

به گزارش  گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، تولید و پخش ویژه‌برنامه‌های اختصاصی از مصلی تهران، تهیه گزارش‌های تخصصی برای انواع مخاطبان در سنین مختلف، از جمله تدارک ویژه شبکه هاست که با همت و پشتیبانی مرکز تولید و فنی سیما در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب به روی آنتن خواهد رفت.

مرکز تولید و فنی به عنوان بازوی اجرایی معاونت سیما در پوشش مهمترین رویداد‌های رسانه ای، این بار نیز با هدف ارتقای سطح کیفی و کمی پوشش تصویری این رویداد مهم فرهنگی کشور از ۱۹ اردیبهشت ماه از محل برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی (ره) با استفاده از تجهیزات به روز فنی و نیرو‌های تخصصی تولیدی همچون گذشته با همه توان پای کار آمده است؛ در ادامه به شرح برنامه‌های شبکه‌های سیما در این خصوص پرداخته شده است.

در سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که از چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه تا شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود؛ برنامه زنده «کتاب یک» هر روز در ساعت‌های ۱۳:۲۰، ۱۶:۱۵ و ۱۸:۳۰ از شبکه یک پخش خواهد شد.

برنامه «صبحانه ایرانی» شبکه دو نیز همزمان  با ایام برگزاری نمایشگاه کتاب هر روز از ساعت ۷:۰۰ روی آنتن می‌رود.



در ایام برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب، برنامه صبحگاهی «سلام صبح بخیر» با دعوت از مهمانان و ناشران و همچنین معرفی کتاب‌های ارزنده از شبکه سه سیما پخش می‌شود. این برنامه هر روز حوالی ساعت ۹ صبح به صورت زنده پخش می‌شود.

شبکه چهار سیما با برنامه‌ای ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با مخاطبان خود همراه است. این برنامه با عنوان «کتاب ۴»، با ۴ بخش ۱۵ تا ۳۰ دقیقه‌ای در ساعات برگزاری نمایشگاه به صورت زنده از مصلی تهران و یک ویژه برنامه یک ساعته از ساعت ۲۲:۳۰ به روی آنتن می‌رود.

در ویژه برنامه شبانه که اجرای آن را محمد سرشار بر عهده دارد، نقد و تحلیل وضعیت کتاب در ایران انجام می‌شود. در آیتم‌های ۱۵ تا ۳۰ دقیقه‌ای که در ساعت‌های ۱۰، ۱۲:۱۵، ۱۴:۳۰ و ۱۷ به طور زنده از محل نمایشگاه پخش می‌شود با مولفان، مترجمان، دست اندرکاران حوزه کتاب و نشر، نوقلم‌ها و مدیران ستادی نمایشگاه صحبت می‌شود.

شبکه نسیم با برنامه «دیدی نو» به مناسبت سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با مخاطبان خود همراه است.

این برنامه به تهیه کنندگی مهران میر صالحی، کارگردانی کیان کحال زاده با اجرای ایوب آقاخانی در ۵۲ قسمت از شبکه نسیم پخش خواهد شد.

برنامه «مثبت آموزش» شبکه آموزش سیما در سه بخش در ساعت‌های ۱۰:۴۵ تا ۱۱:۰۰، ۱۶:۴۵ تا ۱۷ و۱۷:۴۰ تا ۱۷:۵۰ به موضوع نمایشگاه کتاب می‌پردازد و به صورت زنده با نمایشگاه، ارتباط مستقیم برقرار می‌کند.

برنامه «دکتر سلام» شبکه آموزش ضمن ارتباط زنده با نمایشگاه بین المللی کتاب، هر روز یک کتاب تخصصی و عمومی با موضوع سلامت محور معرفی می‌کند.

همچنین برنامه «دوربین هفت» در دو بخش در ساعت‌های ۱۲ و ۲۰:۴۰ گزارش‌هایی از رویداد‌ها و وقایع نمایشگاه کتاب را از شبکه آموزش پخش می‌کند.

شبکه قرآن و معارف سیما نیز رویداد‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را در قالب ویژه برنامه و میان برنامه‌های مختلف به صورت زنده پوشش می‌دهد.

ویژه برنامه‌ای به تهیه کنندگی مهدی شکوهی با حضور مستمر استیج و دوربین شبکه قرآن و معارف سیما در محل برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب و گفتگو با صاحبان نشر، مولفان و بازدیدکنندگان آماده پخش برای دوستداران کتاب است.

همچنین تهیه و تولید و پخش روزانه آیتم‌های متنوع ادبی از غرفه‌های مختلف و حال و هوای فرهنگی نمایشگاه از دیگر تدارک شبکه قرآن و معارف سیما است.

شبکه نمایش به مناسبت برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، فیلم‌هایی را با این مضامین در جدول پخش خود قرار داده است که هر شب ساعت ۲۱ پخش خواهد شد.

فیلم‌های سینمایی «جولی و جولیا»، «کتاب فروشی»، «چارلز دیکنز»، «خانم پاتر»، «نابغه»، «کافه امید»، «انجمن ادبی کیک پوست سیب زمینی» و «عجیب‌تر از داستان» از جمعه ۲۱ اردیبهشت تا جمعه ۲۸ روی آنتن شبکه نمایش می‌رود.

برنامه «تهران ۲۰» شبکه تهران؛ همزمان با سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در گفتگو با مسئولان و دست‌اندرکاران حوزه کتاب به صورت ویژه‌ای به این رویداد فرهنگی می‌پردازد. این برنامه به تهیه‌کنندگی مجتبی احمدی از شنبه تا چهارشنبه هر شب ساعت ۲۰ تماشایی می‌شود.

گروه خانواده نیز با تدارک برنامه «به خانه برمی‌گردیم» و بهره‌مندی از حضور مهمانان مختلف در بخش‌های متنوعِ ارتباط با نمایشگاه کتاب، معرفی کتاب و ... به صورت ویژه‌ای به این رویداد فرهنگی خواهد پرداخت.

برنامه «سلام تهران» هر روز صبح از ساعت ۰۶:۳۰ تا ۰۸:۰۰ با دعوت از مهمان‌های ویژه حوزه کتاب و نشر، به موضوع نمایشگاه کتاب در شبکه تهران می‌پردازد.

همچنین ارتباط زنده با نمایشگاه کتاب از روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت هر روز حوالی ساعت ۱۰ در شبکه تهران برقرار می‌شود و به مدت ۱۵ دقیقه اتفاقات و حواشی این نمایشگاه را پوشش تصویری خواهد داد. همچنین گفتگو با مسئولین حوزه نشر و نمایشگاه بخش دیگری از این برنامه خواهد بود.

برنامه‌های گزارشی «در شهر» و «در استان» نیز همزمان با برپایی نمایشگاه کتاب گزارش‌های ویژه‌ای را روانه آنتن می‌کنند.

شبکه افق نیز رویداد‌های نمایشگاه بین المللی کتاب را به صورت زنده از محل برگزاری نمایشگاه پوشش می‌دهد. این برنامه از ساعت ۱۸:۳۰ به مدت نیم ساعت پخش می‌شود.

برنامه «مثبت سلامت» به صورت زنده رویداد‌های فرهنگی نمایشگاه بین المللی کتاب را از شبکه سلامت پخش می‌کند. همچنین برنامه‌های «پنجره باز» و «حال خوب» نیز به صورت زنده از نمایشگاه روی آنتن می‌روند.

شبکه کودک با برنامه «کتاب شیرین» مخاطبان خود را با حال و هوای نمایشگاه کتاب همراه می‌کند.

شبکه امید نیز با برنامه زنده «نورا» به انعکاس رویداد‌های نمایشگاه بین المللی کتاب می‌پردازد. این برنامه هر روز ساعت ۱۹ تا ۲۰ از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران روی آنتن می‌رود.

این برنامه شامل بخش‌های من و کتاب، کتاب جان و معرفی کتاب‌هایی راجع به زندگی شهدا و ... می‌باشد.

مستند‌های «جای پای او» یک‌شنبه ۲۳ اردیبهشت، ساعت ۲۰:۰۰، «شاهنامه فردوسی» دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، ساعت ۱۹:۳۰ و «کاش غوره‌ها انگور بشه» سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت، ساعت ۲۲:۳۰ روی آنتن شبکه مستند می‌روند.

میان برنامه «برگ زرین» ویژه کتاب و کتابخوانی، از شبکه جام جم پخش می‌شود. همچنین ارتباط مستقیم با نمایشگاه کتاب تهران و مصاحبه با بازدیدکنندگان و ارائه گزارش از وقایع و رخداد‌های نمایشگاه در فواصل برنامه‌ها با محوریت میهمانان کشور‌های فارسی زبان در نمایشگاه و سایر کشور‌های خارجی میهمان و مصاحبه با صاحب نظران زبان پارسی مشارکت کننده در نمایشگاه و میهمانان فارسی زبان به منظور گرامی داشت و پاسداشت زبان پارسی روی آنتن شبکه جام جم می‌رود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون
  • یورش پلیس اسرائیل به دفاتر الجزیره پس از تعطیلی این شبکه
  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • چهره‌هایی که برای بدرقه گزارشگر سرشناس ورزشی آمدند | از حمید استیلی تا مهدی تاج و...|‌ تصاویر
  • آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید |‌حرف های جنجالی مدیر آزمایشگاه در تلویزیون | ویدئو
  • مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده پیشکسوت رادیو + فیلم
  • مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده پیشکسوت رادیو
  • حضور پیشکسوتان رسانه و ورزش در مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی
  • ماجرای پخش بی‌بی‌سی از شبکه دو؛ اشتباه یا هک؟ +فیلم
  • «هفت» دوباره روی آنتن