Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاحیه دوره کشوری آموزشی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر با اشاره به دستاوردهای ارزشمند کشور در حوزه کاهش موارد مرگ و میر ناشی از بیماری ها، افزایش طول عمر، واکسیناسیون، افزایش دانش آموختگان و توسعه دانش پزشکی، ایران را یکی از الگوهای توسعه بهداشت و سلامت در جهان عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از بیماری های غیرواگیر به عنوان سیاه چاله تعبیر کرد و گفت: افتخار می کنم که سه دهه پیش اداره کنترل بیماری های غیرواگیر را در وزارت بهداشت راه اندازی کردم.  

نمکی، توجه به بیماری های غیرواگیر را حائز اهمیت دانست و افزود: تحلیل مرگ های سال های اخیر نشان می دهد که بیماری های غیرواگیر رتبه اول را در میان عوامل مرگ و میر دارند.

۱۰۰ هزار مرگ و میر در سال در پی فشار خون 

وزیر بهداشت گفت: از ۳۸۰ هزار مرگ و میر سالانه، ۳۱۳ هزار مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر هستند و فقط ۲۵ هزار مورد مرگ و میر به بیماری های واگیر مربوط می شود و پرفشاری خون به تنهایی عامل حدود ۱۰۰ هزار مرگ و میر بوده است.

نمکی، پرفشاری خون را سردمدار بیماری های غیرواگیر عنوان کرد و گفت: بزرگ ترین پروژه کنترل فشار خون جهان را برگزار کردیم.

وی خاطرنشان کرد: فشار خون بیش از ۳۰ میلیون نفر در طرح کنترل پرفشاری خون کنترل شد و ۷۵ درصد جمعیت هدف، غربالگری فشار خون شدند و ۲میلیون و هفتصد هزار مورد جدید پیدا کردیم و ۱۰ میلیون نفر را که در مرحله قبل از فشار خون هستند شناسایی شدند که این اقدام گامی بزرگ در بهبود وضعیت سلامت مردم است.

هزینه های سرسام آور شیمی درمانی

وزیر بهداشت با اشاره به هزینه های سرسام آور درمان بیماری های غیرواگیر برای کشور گفت: فقط یک دوره شیمی درمانی معادل واکسیناسیون کودکان یک شهرک هزینه دارد.

وی به تفاوت های بیماری های غیرواگیر با بیماری های واگیر اشاره کرد و گفت: نیازمند رویکرد بین بخشی در مبارزه با بیماری های غیرواگیر هستیم و وزارت بهداشت به تنهایی نمی تواند کار پیش ببرد.

نمکی، آموزش را مهم ترین موضوع در مقابله با بیماری های غیرواگیر ارزیابی کرد و افزود: با توجه به تنوع فرهنگی در کشور، نیازمند برنامه های آموزشی متنوع و هدفمند برای اقلیم های مختلف کشور هستیم. نیازمند ارائه بسته های آموزشی برای مدیران بین بخشی هستیم. با شیوه های گذشته نمی توان مبارزه با بیماری ها را به سرعت پیش برد.

مراسم افتتاحیه دوره کشوری آموزشی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونین وزیر، روسای سه دانشگاه علوم پزشکی در تهران، مدیران عالی سازمان جهانی بهداشت و مسئولین کنترل بیماری های غیر واگیر در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم برگزار شد.

کد خبر 449663 برچسب‌ها سعید نمکی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سعید نمکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۷۹۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است

مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت شایع‌ترین بیماری بشر را، پوسیدگی دندان عنوان کرد.

به گزارش فارس، زهرا سید معلمی، مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در نشست "مشارکت سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی در ارتقای سلامت دهان و دندان جامعه" که در ارتباط با "پویش کشوری سلامت دهان و دندان" برگزار شد، اظهار کرد: هدف ما در این پویش علاوه بر آگاه سازی مردم درباره سلامت دهان و دندان خود، حساس سازی مسئولین سایر سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی است، تا مشارکت و توجه آن‌ها را به این موضوع مهم جلب کرده و تفاهم و همکاری‌ها در این حوزه بیشتر شود.

وی با بیان اینکه همه افراد در هر دوره‌ای از زندگی با نوعی از بیماری دهان و دندان درگیر هستند، گفت: پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه و بی دندانی از جمله بیماری‌هایی است که در سنین ابتدایی و سپس در میانسالی و پیری شایع می‌شود. سیدمعلمی با اشاره به وضعیت ایران از نظر بیماری‌های دهان و دندان در سطح جهان گفت: کشور ما از نظر شیوع بیماری لثه و بی دندانی در سطح متوسط جهانی قرار دارد.

مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: شایع‌ترین بیماری بشر مربوط به پوسیدگی دندان است و ۴۵ درصد از جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند. سیدمعلمی خاطرنشان کرد: میزان پوسیدگی دندان در کودکان ۱۲ ساله ایرانی ۱/۸۴ است یعنی به طور متوسط هر کودک ۱۲ ساله ایرانی نزدیک به ۲ دندان پوسیده دارد. این وضعیت در جهان وضعیت نسبتا خوبی است، ولی در سنین میانسالی میزان پوسیدگی در افراد جامعه افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: باید شاخص پوسیدگی دندان را بهبود ببخشیم و این نیازمند اقدامات پیشگیری هوشمندانه است. وی ضمن مقایسه اقتصادی بین ارائه مراقبت‌های پیشگیرانه، و یا انجام درمان‌های پایه و یا ارائه درمان‌های پیچیده و پرهزینه، بیان داشت با انجام اقدامات پیشگیری و درمانی پایه می‌توان صرفه جویی اقتصادی زیادی در سلامت مردم و نظام سلامت انجام داد.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، توسعه عدالت در سلامت، پایداری ارائه خدمات دندان پزشکی در مناطق محروم، گسترش مراقبت‌های دهان و دندان برای دستیابی به هدف پوشش همگانی سلامت و بهبود سلامت دهان و دندان عموم جامعه را از اهداف دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت عنوان کرد.

سیدمعلمی اعلام کرد برای کاهش پرداخت از جیب مردم در خدمات دندانپزشکی، علاوه بر رایگان کردن این خدمات در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر و تعدیل تعرفه‌های دولتی در شهرها، از تلاش‌ها و رایزنی‌ها برای گسترش پوشش بیمه‌ای در خدمات دندان پزشکی خبر داد و گفت: امیدواریم علاوه بر بخش دولتی، دندانپزشکان بخش خصوصی نیز طرف قرارداد بیمه‌های پایه شوند تا بتوانند با کاهش هزینه‌ها به مردم خدمات دندانپزشکی را ارایه کنند.

دیگر خبرها

  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • بیماری‌های دهان و دندان یکی از شایعترین بیماری‌های غیرواگیر است
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • اولین لژیونر ایرانی به لیگ برزیل پیوست!
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴