Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@09:31:20 GMT

از شایعه تا واقعیت/ این غذاها را با هم نخورید!

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۸۰۴۴۴

از شایعه تا واقعیت/ این غذاها را با هم نخورید!

برخی افراد معتقد هستند مصرف همزمان بعضی از غذاها با یکدیگر، باعث ایجاد شرایط خطرناکی مانند دیابت، سرطان یا حتی مرگ می‌شود، اما آیا این موضوع واقعیت دارد؟

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، این روزها در فضای مجازی هشدارهای جدی در مورد اینکه مصرف همزمان بعضی غذاها با هم باعث بیماری و حتی مرگ می‌شود، شایع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته برخی افراد غذاهایی که تاکنون خوردن آن‌ها برای ما لذت‌بخش بوده و سال‌ها با این تصور، روی میز و سفره شام و ناهار خود قرار می‌دادیم، نه‌ تنها فایده‌ای برای بدن ما نداشته‌، بلکه در بعضی مواقع برایمان مضر بوده است. موضوع قابل تامل اینکه همه اطلاعات موجود در اینترنت صحیح نیست و بیشتر این اطلاعات بر اساس خرافات است تا علم. در ادامه به بررسی واقعیت‌ها و شایعات مربوط به ترکیب‌ دو ماده غذایی که در فضای مجازی به عنوان، دشمن سلامتی نام برده می‌شود، می پردازیم:

مصرف آب سرد با وعده غذایی

شایعه: نوشیدن آب سرد بلافاصله قبل از غذا، در طول آن و یا بعد از وعده غذایی، باعث سفت‌شدن غذا در معده می‌شود؛ در نتیجه چربی‌ها در هنگام مواجهه با هوای سرد بیرون از بدن، منجمد و سفت می‌شود. بعضی افراد معتقد هستند نوشیدن آب با غذا، اسید معده را رقیق می‌کند و توانایی اسید را برای هضم غذا، کاهش می‌دهد.

واقعیت: آنچه این ایده نمی‌تواند در نظر بگیرد این است که به دلیل گرمای موجود در بدن انسان، آب سرد به مدت طولانی پس از مصرف، سرد باقی نمی‌ماند بلکه به سرعت با بدن انسان هم‌دما می‌شود. در واقع چنانچه فرد برای مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار بگیرد، مصرف آب سرد مانع از افزایش بیش از حد دمای بدن می‌شود. موضوع قابل توجه دیگر اینکه دمای آب سرد، برای سفت‌شدن چربی‌ها و ممانعت از هضم غذا، کافی نیست. در حقیقت نوشیدن آب با هر درجه حرارتی در یک وعده غذایی، به هضم غذا کمک می‌کند؛ آب به تنهایی می‌تواند در تجزیه مواد غذایی مفید بوده و در دستگاه گوارش در کنار اسید معده موثر عمل کند.

 خیار و گوجه فرنگی

 شایعه: از آنجا که زمان هضم خیار و گوجه فرنگی بسیار متفاوت از یکدیگر است، خوردن این دو سبزی با هم موجب تهوع، ایجاد گاز معده، نفخ یا حتی مرگ می‌شود. همچنین خیار حاوی آنزیمی است که ویتامین C  موجود در گوجه فرنگی را از بین می‌برد. طبق این شایعه مصرف سالاد شیرازی نیز باعث بیماری می‌شود.

واقعیت: حقیقت دارد که خیار دارای آنزیمی است که ویتامین C را از بین می‌برد اما با مصرف یک رژیم غذایی متعادل، می‌توان مقدار زیادی ویتامین C را از سایر منابع غذایی دریافت کرد. در عین حال اضافه کردن مقداری سرکه به ترکیب خیار و گوجه این اثر را خنثی می‌کند. از آنجایی که سس سالاد اغلب حاوی سرکه است، ضرورتی برای نگرانی در مورد این بخش از شایعه وجود ندارد. علاوه بر این تنها تفاوت اندکی در زمان هضم گوجه فرنگی و خیار وجود دارد، اما این زمان آنقدر زیاد نیست که باعث ایجاد مشکلات جدی معده‌ شود، مگر اینکه بدن فرد نسبت به مصرف جداگانه هر یک از این دو ماده غذایی، حساسیت نشان دهد.

 گوشت و پاستا

 شایعه: پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها، متفاوت از یکدیگر هضم می‌شوند و سیستم بدن نمی‌تواند این امر را مدیریت کند. تجزیه یک کربوهیدرات با بزاق دهان آغاز می‌شود و این فرایند در معده و روده ادامه می‌یابد، درحالی‌که پروتئین تا قبل از رسیدن به معده هضم نمی‌شود و این موضوع به معنای خداحافظی با مصرف همزمان غذاهایی نظیر گوشت و پاستا است.

واقعیت: اگرچه غذاهای مختلف، کمی متفاوت از هم هضم می‌شوند، بدن‌ اکثر افراد کاملاً قادر به مدیریت این فرآیند است. بدن انسان‌ برای خوردن پروتئین‌، کربوهیدرات‌ و چربی‌های مختلف تکامل یافته‌است و در واقعیت بشر برای این منظور، خلق شده‌است. بنابراین مصرف این غذاها با یکدیگر جای نگرانی ندارد مگر در مواردی که فرد دچار اختلال یا ناراحتی گوارشی باشد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آب پاستا خیار رژیم غذایی گوجه فرنگي گوشت مواد غذايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۰۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!

نتایج تحقیقات تازه نشان داده است که خوردن دراز مدت وعده‌های غذایی پرچرب و شیرین می‌تواند منجر به بروز اختلالات پایدار در حافظه شود.

به گزارش یورونیوز، در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی داشتن رژیم غذایی ناسالم و مصرف غذا‌های فرآوری‌شده را با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افراد در سنین بالاتر مرتبط دانسته‌اند. یکی از یافته‌های دیگر چنین مطالعاتی این بود که این نوع غذا‌ها اغلب بر حافظه تأثیر می‌گذارند، حتی اگر تنها گهگاهی مصرف شوند.

پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در آمریکا از خود پرسیدند که با توجه به نتایج تحقیقات پیشین، اگر افراد از سنین جوانی رژیم غذایی ناسالم داشته باشند این شیوه زندگی چه نتایجی را می‌تواند برای آن‌ها در بر داشته باشد؟

برای یافتن پاسخ، یک تیم تحقیقاتی شماری از موش‌ها را از سن ۲۶ تا ۵۶ روزگی تحت رژیم غذایی حاوی غذا‌های پرچرب و شیرین قرار داد.

این بازه سنی برای موش‌ها مشابه دوران نوجوانی در انسان‌ها است؛ زمانی که مغز به طور قابل توجهی در مرحله رشد قرار دارد. گروه دیگری از موش‌های صحرایی در همین سن به جای آن غذای سالم خوردند تا دانشمندان بتوانند تفاوت آن‌ها را بهتر دریابند.

بعد از این بازه زمانی در آزمایش‌های حافظه مشخص شد موش‌هایی که رژیم غذایی ناسالم داشتند، نمی‌توانستند اشیاء جدید را در صحنه‌ای که چند روز قبل کاوش کرده بودند شناسایی کنند. حتی اگر یک شیء آشنا کمی از جای خود تکان خورده بود.

این در حالی بود که گروه دیگر موش‌ها، که از غذای سالم تغذیه کرده بودند، در شناسایی محیط جدید خود مشکلی نداشتند.

اسکات کانوسکی، عصب‌شناس در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، در این باره می‌گوید: «آنچه که ما در تحقیقاتمان می‌بینیم این است که اگر موش‌ها با رژیم غذایی ناسالم بزرگ شوند، حافظه شان اختلالات پایدار پیدا می‌کند.»

مشکلات حافظه برای موش‌های گروه اول حتی زمانی که به مدت ۳۰ روز به غذای سالم روی آوردند (یعنی مدت معادل دوره بزرگسالی در انسان‌ها)، ادامه داشت.

آنا هیز، نویسنده ارشد و محقق تغذیه در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، با اشاره به تخریب نقش یک انتقال‌دهنده عصبی کلیدی در مغز حیوانات به نام «استیل کولین» گفت: «سیگنال موسوم به استیل کولین سازوکاری است که به موش‌ها کمک می‌کند تا رویداد‌ها را رمزگذاری کرده و به خاطر بسپارند. این روند مشابه حافظه اپیزودیک در انسان‌ها است که به ما امکان می‌دهد تا رویداد‌های گذشته خود را به خاطر بسپاریم. به نظر می‌رسد که این سیگنال در حیواناتی که با رژیم غذایی چرب و شیرین رشد کرده‌اند، اتفاق نمی‌افتد.»

محققان می‌گویند تطابق دادن کامل نتایج این آزمایش با انسان‌ها دشوار است و باید هنوز تحقیقات بیشتری در این خصوص انجام شود.

دیگر خبرها

  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟