Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@18:02:46 GMT

آثار و کتاب‌های سهروردی، غرب را تحت تاثیر قرار داد

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۸۱۵۷۳

آثار و کتاب‌های سهروردی، غرب را تحت تاثیر قرار داد

حجت الله ایوبی در همایش ملی حکمت اشراق در پرتو آثار شیخ شهاب الدین سهروردی که در شهر سهرورد زنجان برگزار شد، اظهار داشت: امروز با عشق و علاقه به سهرورد آمدیم و میهمانان ما معاون فرهنگ سوریه و هیات همراه نیز از این سفر استقبال کردند.
وی  تصریح کرد: کار کارستان را سهروردی کرد و با ۳۸ سال سن ده ها اثر از خود بجای گذاشت؛ آثاری که وقتی به فرانسه ترجمه شد همه دنیای غرب را تحت تاثیر قرار داد تا جایی که هانری کوربن گفت من با سهروردی به شرق سفر کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ایوبی ادامه داد: در تلاش برای معرفی این کار کارستان هنوز موفق نبودیم اما امسال آن اتفاق مهم افتاد و در سال آخر تجلیل از سهروردی توسط یونسکو، چند اقدام کوچک پرمعنا انجام شد.
وی در این باره توضیح داد: چهره زیبایی از شیخ شهاب الدین سهروردی طراحی شد و تیمی از همه بزرگان و سهروردی شناسان با استناد به نظرات و مکتوبات، پرتره شیخ اشراق را طراحی کردند و این مهم توسط علیرضا آسانلو به سرانجام رسید.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو_ ایران اظهار امیدواری کرد موزه ای بنام شیخ اشراق در سهرورد بنا شود.
ایوبی تصریح کرد: چهره طراحی شده از شیخ اشراق قابل قبول است و همه بزرگان این چهره را پسندیدند. سردیس شیخ شهاب الدین سهروردی نیز به اتمام رسیده و به زودی یک نسخه از آن در سهرورد نصب می شود.
وی در ادامه از بازنویسی ۸ اثر داستانی سهروردی و چاپ آن خبر داد و گفت: این فیلسوف می دانست باید با زبان قصه مسائل را بیان کند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو _ ایران از برپایی همایش شیخ اشراق از امروز (دوشنبه ۷ مرداد) خبر داد و افزود که این همایش فردا سه شنبه در تهران از ساعت ۱۵ در محل انجمن مفاخر ادامه می یابد.
ایوبی با تقدیر از زحمات دکتر بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عنوان کرد: خلاصه مقالات رسیده به همایش شیخ اشراق چاپ و برنامه های خوبی برای این همایش درنظر گرفته شده است.
وی گفت: شیخ اشراق که از شرق آمده، پیام آور نور و روشنایی است و از گذر این نور و امید، احساس خوب و امید به انسان می رسد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو _ ایران تصریح کرد: این سال بهانه ای بود و کسی نمی تواند سهروردی را فراموش کند و دوران انجام فعالیت های بزرگ برای شیخ اشراق آغاز شده است.

وی یادآور شد: از اعضای شورای شهر، فرماندار و شهردار و روحانیون، دکتر نصیری و دکتر بلخاری، دکتر سبوطی و دیگر اساتید که در معرفی چهره شیخ اشراق زحمات فراوان کشیده اند تقدیر می کنم.

 میهمانان و حاضران در انتهای این مراسم از منزل منسوب به شیخ اشراق دیدن کردند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۱۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد

ایسنا/اردبیل اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها با پذیرش ۱۲۵ مقاله در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

جبرائیل رزمجو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی و رئیس اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها ۵ اردیبهشت در این کنفرانس با اشاره به جایگاه منحصربفرد موزه‌ها در توسعه کشور، گفت: نسل جوان اطلاع چندانی از سیر تحول و پیشینه خود ندارد و در همین راستا وظیفه پیشکسوتان و یکی از مهم‌ترین کارکردهای موزه‌ها افزایش اعتماد به نفس و خودباوری نسل جدید با شناساندن گذشته و سیرتحول تاریخی است.

وی همچنین موزه‌ها را از منظر تفریحی حائز اهمیت دانست و افزود: کشورهای توسعه‌یافته به موزه‌ها بها می‌دهند؛ به گونه‌ای که یکی از اهداف گردشگران بازدید از موزه‌های این کشورهاست.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: هدف دانشگاه محقق اردبیلی از همکاری با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و برگزاری این کنفرانس افزایش معلومات فرهنگی است و امیدواریم این کنفرانس تلنگری برای تفکر و افزایش خودباوری بوده و منتج به پیشرفت و توسعه شود.

حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا مصلح‌نیا مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی نیز گفت: انسانی که شان ندارد خدا به او رحم نمی‌کند، خدا به کسی رحم می‌کند که قدر و شان خود را بداند. شان انسان در این است که با یک چشم به گذشته نگاه کند و با چشم دیگر به حال و آینده.

وی افزود: موزه‌داران گذشته را مقابل چشم می‌آورند و شان ما را تقویت می‌کنند.

در این کنفرانس، ارنستو اتوون معاون مدیرکل سازمان یونسکو و لایشون آن رئیس کمیته بین‌المللی موزه‌های آسیا و اقیانوسیه(آسپک) به صورت مجازی به سخنرانی پرداختند و پیام علی اکبر متکان دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران نیز معاون مطالعات کمیسیون ملی یونسکو قرائت شد.

همچنین بازدید از موزه تاریخ علوم اردبیل، مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی، رونمایی از طرح‌های موزه تاریخ علوم اردبیل، نشست‌های تخصصی و ارائه مقالات توسط پژوهشگران ایرانی و خارجی از دیگر بخش‌های این کنفرانس بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان ‌غربی برگزار می‌شود
  • الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی
  • انتصاب اعضای کارگروه همایش «حکیم طوس»
  • اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد
  • فراخوان دوسالانه «کارتون کتاب» منتشر شد
  • قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان
  • فراخوان ششمین جشنواره دو سالانه بین المللی «کارتون کتاب»
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو
  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از قم به همایش سراسری بچه‌های مسجد