Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-05@04:47:09 GMT

آمریکا و پشت پرده ائتلاف هرمز

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۸۳۲۶۰

آمریکا و پشت پرده ائتلاف هرمز

ساعت 24-وزیر امور خارجه آمریکا خبر از تشکیل ائتلافی بین المللی برای محافظت از کشتی های عبوری در تنگه هرمز داد.مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که کشورش از بریتانیا، فرانسه، آلمان، نروژ، ژاپن، کره جنوبی و استرالیا دعوت کرده است تا به ائتلاف امنیتی در تنگه هرمز ملحق شوند تا امنیت تردد کشتیرانی در این آبراهه تامین گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات ایرانی در مقابل گفته اند که ایران تمامی تلاش خود را برای امنیت این منطقه و به ویژه تنگه هرمز به کار خواهد بست زیرا ایران خود تولید کننده و صادر کننده نفت است و امنیت خلیج فارس در وهله اول برای ایران بسیار مهم است. برخی از کارشناسان حضور نیروهای احتمالی ائتلاف در خلیج فارس را مسئله دیگری بغیر از تامین امنیت این بخش می دانند و معتقد هستند مسائل دیگری در پشت پرده وجود دارد. برخی از کارشناسان حتی اعتقاد دارند هدف آمریکا از تحریم های ایران حذف رقیب قدرتمند خود از بازار جهانی است و اینکه بتواند جای ایران را در بازار جهانی انرژی پر کند و برخی دیگر تشکیل ائتلاف آمریکا برای تنگه هرمز را با هدف ابزاری برای کنترل نفت برای بازارهای انرژی به آسیا مخصوصا چین مرتبط می دانند. برای روشن شدن این موضوعات با آقای دکتر منوچهر تکین، کارشناس در حوزه نفت و گاز از لندن به گفتگو نشستیم.
تکین با پر هزینه دانستن حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس گفت: "آمریکا هزینه های زیادی دارد با نیروهایی که در خلیج فارس قرار داده است تقبل می کند ولی شایعه است که تمام این هزینه را دارد از عربستان، امارات و کویت می گیرد. البته این موضوع در حد شایعه است."وی در مورد نیاز کشورهای جنوب شرقی آسیا به انرژی گفت: "چین و کشورهای مصرف کنند بزرگ مانند کره جنوبی و تایوان و کشورهای جنوب شرق آسیا که وارد کننده و مصرف کننده نفت و گاز هستند. این کشورها همیشه نیاز به انرژی داشتند و پیش بینی می شود که تا دهه های آینده نیز نیاز به انرژی داشته باشند و وارد کننده خواهند بود."منوچهر تکین درباره حضور آمریکا در خلیج فارس بیان داشت: "این موضوع که آمریکا چرا باید برود در خلیج فارس و امنیت را تامین کند در ریاست جمهوری های قبلی آمریکا هم درباره این موضوع بحث شده بود و گفته شده بود که کشورهای جنوب شرق آسیا هم باید هزینه تامین امنیت در خلیج فارس را تقبل کنند. حتی در یک سمیناری که در این مورد بحث شد گفته شد آیا آمریکا که می گوید باید کشورهای دیگر در تامین امنیت خلیج فارس شریک شوند حاضر است اجازه دهد که چین کشتی های خود را به خلیج فارس بفرستد و به آمریکا مشترکا کمک کند؟ خیر به هیچ وجه آمریکا چنین چیزی را قبول نخواهد کرد."نظر وی در مورد امکان کنترل شاهراه تنگه هرمز توسط آرمریکا برای فشار و اخاذی از کشورهای دیگر منفی بوده و در ادامه افزود: "در مورد این موضوع که آمریکا می خواهند نفت و گازی که به آسیای شرقی ارسال می شود را کنترل کند، نه من فکر نمی کنم چنین چیزی باشد. چون آمریکا نمی تواند جلوی کشتی هایی که مثلا می خواهند به ژاپن، چین و تایوان و... را بگیرد و از آن کشورها پول طلب کند و یا فشار بیاورد. کشتی های تجاری طبق قوانین آزاد هستند و آمریکا که خودش را پرچمدار تجارت آزاد، آزادی حمل و نقل و کشتیرانی و دموکراسی می داند به خاطر همین نمی آید در خلیج فارس و از کشورهای دیگر باج بگیرد. آمریکا طرفدار تجارت آزاد است و به خاطر همین نمی آید به کشور دیگری در اینگونه موارد فشار بیاورد. ولی در مورد اینکه بقیه کشورها باید در تامین هزینه ها شریک بشوند خیلی بحث بوده و سالها است که این بحث ها ادامه دارد. ولی اینکه این طرح ها عملی شود یا نه مشخص نیست زیرا آمریکا می خواهد فقط خودش باشد و مستقل باشد و نمی آید با ژاپن و چین و... بودجه عملیات نظامی را هر سال تصویب کند."
منبع : اسپوتنیک

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۳۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«جدال خلیج»، خلیجی که همیشه فارس بوده+ فیلم

همه رئیس جمهورهای آمریکا در مصاحبه هایشان از کلمه خلیج فارس استفاده می کردند، خلیجی که همیشه فارس بوده و تا ابد خلیج فارس خواهد ماند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه
  • «جدال خلیج»، خلیجی که همیشه فارس بوده+ فیلم
  • برگزاری جشنواره سیلینگ در ساحل جزیره هرمز
  • جابجایی جنگنده‌های آمریکایی در خلیج فارس
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • پشت پرده ماجرای برکناری خطیر از مدیرعاملی استقلال/ بازگشت آجورلو یا انتخاب آذری چقدر صحت دارد؟
  • پشت پرده ماجرای برکناری خطیر از مدیرعاملی استقلال/ بازگشت آجورلو و یا انتخاب آذری چقدر صحت دارد؟