Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حاشیه دومین نمایشگاه تخصصی بین المللی کاغذ، مقوا، فراورده‌های سلولزی و ماشین آلات مربوطه، نشست خبری با حضور حسن میرباقری، رئیس اتحادیه واردکنندگان کاغذ و مقوا و اعضای هیئت مدیره این اتحادیه برگزار شد گروه بازرگانی بازارنیوز:  در حاشیه دومین نمایشگاه تخصصی بین المللی کاغذ، مقوا، فراورده‌های سلولزی و ماشین آلات مربوطه، نشست خبری با حضور حسن میرباقری، رئیس اتحادیه واردکنندگان کاغذ و مقوا و اعضای هیئت مدیره این اتحادیه برگزار شد که در این نشست میرباقری به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حسن میرباقری در ابتدا، هدف از این نمایشگاه را تجمیع شرکت های فعال در  این حوزه بیان کرد و اظهار داشت: ظرفیت تولید نسبت به نیاز و مصرف کشور پایین است؛ بنابراین ما نیاز به واردات داریم. نمایشگاه می‌خواهد شرکت‌ها در این حوزه را در کنار هم جمع کند تا در یک گردهمایی تخصصی، مسائل و مشکلاتشان را مطرح کنند. مسائلی مانند مشکلات تولید، مواد اولیه و غیره.

میرباقری، میزان واردات در بخش کاغذ چاپ و تحریر را بین ۸۵ تا ۹۰ درصد از نیاز بازار دانست و اظهار داشت: با وجود آمار‌های متغیری که در کشور وجود دارد، ما ۸۵ تا ۹۰ درصد کاغذ چاپ و تحریر مورد نیاز کشور را وارد می‌کنیم. اما از لحاظ تناژ، سال ۹۷ نسب به سال ۹۶  بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تن کمتر واردات داشتیم. کل واردات ما به ۳۰۰ هزار تن نمی‌رسد.

رئیس اتحادیه واردکنندگان کاغذ و مقوا، اتهامات وارده به خود، درباره احتکار و رانت در واردات را بی اساس دانست و گفت: همه می‌دانیم که در حوزه کاغذ و مقوا، چندین بخش مسئول واردات هستند. یکی از این واردکنندگان نشریات هستند و از آنجا که زور رسانه‌ای و تریبون قوی دارند اتهاماتی را متوجه ما می‌کنند.

وی افزود: واردات، مستلزم گرفتن مجوز است. می‌توان گفت از مرداد سال گذشته عملا هیچ وارداتی توسط بازرگانان صورت نگرفته و هر کس می‌خواسته واردات انجام دهد باید از وزارت‌های ارشاد و صمت مجوز می‌گرفته است.

میرباقری در واکنش به خبر اختصاص ۴ میلیارد دلار ارز برای واردات بخش کاغذ و مقوا در سال ۹۷ گفت: چنین مبلغی را من تا به حال ندیدم. ارزی که دولت برای انواع کاغذ و مقوا تخصیص داد، کمی بیش از یک میلیارد دلار بوده که در بخش کاغذ چاپ و تحریر بانک مرکزی نتوانست به اندازه سال ۹۶ ارز مورد نیاز را تامین کند.

وی درباره افراد واردکننده‌ای که ارز دولتی گرفتند نیز گفت: ما در اتحادیه حدود ۸۵ نفر وارد کننده داریم. عده‌ای از این‌ها به دلیل این که ارز دولتی نتوانستند بگیرند، سال گذشت وارداتی نداشتند. اما در همین بین هم کسانی در سال گذشته ارز دولتی گرفتند که ما تا به حال اسمشان را ندیده بودیم.

رئیس اتحادیه واردکنندگان کاغذ و مقوا، در پاسخ به این سوال که چه اتفاقی افتاد که کاغذ چاپ و تحریر از چرخه تولید خارج شد، گفت:این را خود تولیدکنندگان باید توضیح دهند، ولی به نظر من ما در هر حالت به خارج وابسته ایم. چند کارخانه‌ای هم که در کشور فعالیت می‌کنند، در بخش مواد اولیه به خارج از کشور وابسته اند. احتمالا یکی از دلایل  این که تولید کنندگان نتوانستند تولید داشته باشند، نرسیدن مواد اولیه به دلیل افزایش نرخ ارز و تحریم هاست.

وی درباره افزایش قیمت شدید کاغذ در سال گذشته نیز اظهار داشت: یکی از دلایل گرانی‌ها این بود که همانطور که در سال گذشته افزایش قیمت برای همه کالا‌های موجود در کشور وجود داشت، کاغذ هم دچار این افزایش قیمت شد. از طرفی هم نرخ جهانی کاغذ افزایش پیدا کرد. همچنین به دلیل این که بانک مرکزی نتوانست ارز مورد نیاز ما را تامین کند، بازار کاغذ با کمبود واردات و در نتیجه کمبود عرضه هم مواه شد.

وی افزود: فقط ۲۰ درصد از بازار کاغذ چاپ و تحریر، با ارز دولتی وارد کشور شد و ۸۰ درصد مابقی یا با ارز نیمایی یا با ارز آزاد وارد کشور شده است. در این حوزه ما ۳۵۰ هزار تن مصرف در کشور داریم که ۴۰ هزار تن با ارز ۴۲۰۰ و ۳۱۰ هزار تن با ارز نیمایی وارد شده است.

میرباقری از رویه وزارت ارشاد در صدور مجوز برای  واردات کاغذ انتقاد کرد و گفت: روند صدور مجوز در وزارت ارشاد به این صورت است که به هرکس که دلش بخواهد و صلاح بداند مجوز می‌دهد. این باعث ایجاد رانت و فساد می‌شود.

 وی راهکار برای ارزان شدن قیمت کاغذ در بازار را تک نرخی کردن نرخ ارز تخصیص یافته به این حوزه دانست و گفت: بهترین راهکاری که الان وجود دارد تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای وااردات کاغذ است.

وی افزود: البته ارز ۴۲۰۰ تومانی هم فساد دارد. رانت دارد. این اجتناب ناپذیر است که این اختلاف قیمت ارز دولتی و نیمایی باعث پیدایش امضا‌های طلایی می‌شود، ولی تنها کاری که می‌شود کرد تا قیمت متعادل شود همین تک نرخی کردن است.

میر باقری از افزایش قیمت حتمی لوازم التحریر‌هایی مانند دفتر و دفترچه یادداشت، برای زمان شروع سال تحصیلی خبر داد و گفت: ما همیشه این هشدار را می‌دهیم که برخی از کالا‌ها زمان دار هستند و ما باید از چهار، پنج ماه قبل برای آن برنامه ریزی کنیم. متاسفانه برای سال تحصیلی جدید برنامه ریزی نشده و قطعا شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.

رئیس اتحادیه واردکنندگان کاغذ و مقوا در پایان گفت: ما از دولت حمایت نمی‌خواهیم. نه پول خواستیم و نه چیز دیگری. اگر برای ما مانع ایجاد نکنند، ما چیزی نمی‌خواهیم. البته دولت همکاری داشته است. مثلا با تک نرخی کردن و برداشتن موانع وارداتی در بخش مقوا و کاغذ گلاسه، قیمت این دو کالا، نزول ۵۰ درصدی داشته است.


پایان پیام//// لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EY2 برچسب ها: میرباقری ، کاغذ ، مقوا ، فراروده سلولزی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: میرباقری کاغذ مقوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۳۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: اشغالگران دیروز که همچنان از مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی افغانستان و ایجاد مزاحمت از خاک این کشور حمایت کرده و دنبال می‌کنند، از سیاست خود دست بر نمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در گفت‌وگویی در مورد مساله داعش گفت: داعش خاکی را در افغانستان در اختیار ندارند، اما هسته‌های هراس افکنی در این کشور هستند. حکومت سرپرست افغانستان نیز اعلام کرده که در سرکوب داعش جدی هستند، ما این را قبول داریم و برای بهبود شرایط امنیتی کمک می‌کنیم این مساله تعارف ندارد. اما آیا اشغالگران دیروز که همچنان از سیاست مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی و سیاست ایجاد مزاحمت از خاک افغانستان حمایت کرده و دنبال می‌کنند، مگر دست بر می‌دارند؟ 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره حضور جریان‌های مخالف امارت اسلامی در ایران، تاکید کرد: سیاست ایران هیچ تهدید برای حاکمیت افغانستان نخواهد داشت. ایران با همه‌ مجموعه‌های افغان در ارتباط بوده، هست و خواهد بود. این را من روشن و صریح می‌گویم. اگر افغانستان برای همه‌ افغانی‌هاست، مهمان‌نوازی ایران برای مهمانانی‌ست که می‌آیند. ان‌شاالله شرایط این‌جا بهبود پیدا کند و همه برگردند. هر قوم، نژاد و مذهبی از افغانستان به هر دلیلی وارد ایران شده آیا آنان در ایران اقامت دارند؟ بلی اقامت دارند. اما سوال این‌ است که کدام مجموعه از ایران برای امنیت افغانستان تهدیدآمیز است؟ نیست و نخواهد بود. این سیاست قاطع جمهوری اسلامی‌ ایران است.»

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در خصوص حق‌آبه هیرمند نیز ابراز خرسندی کرد و افزود: «در دو نوبتی که آب رهاسازی شد، می‌توان گفت که در حدود صد میلیون مترمکعب آب وارد ایران شد، در چارچوب حقابه‌ای که وجود دارد. در سال گذشته مشکلاتی در بند کمال خان وجود داشت، از جانب حکومت دو سه اقدام برای ترمیم سد کمال خان انجام شد و مشکلاتی که در دریچه‌های این سد وجود داشت، رفع شد.»

کاظمی قمی در ادامه در مورد وضعیت مهاجرین نیز گفت: ایران با ۶ میلیون مهاجری مواجه هستیم که به دلیل شرایط سخت افغانستان که عمدتا ناشی از اشغالگری است، مهاجرت کرده‌اند. امروز کشور ما باید مهاجرین را میزبانی کند. می‌دانید میزبانی ۶ میلیون مهاجر کار راحتی نیست. 

وی خاطرنشان کرد: برای این‌که ورودهای غیرقانونی را کنترل کنیم، اقدام به ارائه و صدور ویزا کرده‌ایم، نمی‌خواهیم در مرزها آشفتگی ایجاد شود. نمی‌خواهیم کسانی که به دلیل مشکلات معیشتی یا هر دلیل دیگری از کشور خارج می‌شوند با مسائلی در مرزها مواجه شوند. در طول بیش از ۴۵ سال به‌عنوان برادران و خواهران میزبانی کرده‌ایم، مهمانان ما هستند و تلاش ما این است که در این شرایط سخت اگر مجبور شدند کشور را ترک کنند فرزندان این آب و خاک از حق تحصیل محروم نشوند، این‌ها می‌خواهند آینده این کشور را بسازند، ایران با چنین نگاهی به جامعه افغانستان نگاه کرده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۸ وسیله مصرفی در حمام که باید فورا آنها را دور بیندازید
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • تبدیل ۲۱.۶ درصد مجوز کاغذی به پروانه الکترونیکی در اردبیل
  • واردات گوشت گرم گوسفندی به استان یزد، همین هفته
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • «خالی فروشی» حواله خودرو