Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@05:09:53 GMT

قزوین افسرده‌ترین استان کشور؛ آری یا خیر؟!

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۸۴۷۵۱

قزوین افسرده‌ترین استان کشور؛ آری یا خیر؟!

در جلسه هم اندیشی «بررسی وضعیت افسردگی در استان قزوین» به بررسی مستندات این ادعا پرداخته شد که در نهایت با استناد به تحقیقات انجام شده در ارتباط با اختلالات روانی، معرفی قزوین به‌عنوان افسرده‌ترین استان کشور غیرعلمی عنوان و آن را رد کردند.
به گزارش ایسنا منطقه قزوین، جلسه هم‌اندیشی صداوسیمای مرکز قزوین با موضوع «بررسی وضعیت افسردگی در استان قزوین» با حضور مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین، برنامه‌سازان صداوسیما و جمعی از کارشناسان حوزه سلامت روان، متخصصان حوزه روانشناسی و اصحاب رسانه استان قزوین در سالن اجتماعات صداوسیمای مرکز قزوین برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  نبود هیچ مستند علمی برای ادعای «قزوین افسرده‌ترین استان کشور»
در این نشست روانشناسان و فعالان رسانه با استناد به تحقیقات انجام شده اخیر در ارتباط با اختلالات روانی، معرفی قزوین به‌عنوان افسرده‌ترین استان کشور را غیرعلمی دانسته و آن را رد کردند.
لادن محمدی زاده رئیس گروه سلامت روان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین در این نشست بیان کرد: آخرین پایش وزارت بهداشت و درمان در سال ۹۰ نشان می‌دهد در بین اختلالات روان‌پزشکی، اختلال افسردگی بیشترین فراوانی را دارد؛ اما در هیچ کجا اشاره نشده که قزوین افسرده‌ترین استان کشور است؛ براساس پایش انجام شده میزان افسردگی در جمعیت استان قزوین معادل میانگین کشوری است.
حمید رضا نجاری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیز از اجرای طرح پیمایش سلامت تا آخر امسال خبر داد و گفت: در استان قزوین هم مانند هر جای کشور اختلال افسردگی وجود دارد و این امری طبیعی است.
القای وجود آمار بالای افسردگی در قزوین موجب انحراف افکار عمومی می‌شود
سعید انبارلویی مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین نیز با طرح این سؤال که براساس چه منبع و معیاری قزوین به‌عنوان افسرده‌ترین استان کشور معرفی می‌شود، اظهار کرد: بیان مطالب کارشناسی نشده این‌چنینی می‌تواند آثار مخربی به همراه داشته و موجبات تشویش و انحراف افکار عمومی جامعه را فراهم آورد.
وی افزود: اگر مردم ما به‌درستی با هویت غنی و ارزشمند فرهنگی، اجتماعی، دینی و تاریخی خود آشنا شوند نه‌تنها دچار افسردگی نخواهند شد بلکه خود منبعی برای تزریق و انتشار انگیزه و نشاط مضاعف به جامعه خواهند شد که در نهایت محصول آن بالا رفتن عزت‌نفس جامعه است.
مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین همچنین ادامه داد: ما منکر وجود افسردگی در جغرافیای استان نیستیم، اما باید واژه «ترین» از دایره افسرده بودن شهر قزوین حذف شود چرا که القای وجود آمار بالای افسردگی در قزوین موجب انحراف افکار عمومی از واقعیات موجود می‌شود.
انبارلویی در پایان خاطرنشان کرد: در این میان متخصصان و کارشناسان حوزه سلامت روان در کنار اهالی رسانه می‌توانند ضمن بیان حقایق علمی و ارائه راهکارهای مناسب جهت تعالی عزت‌نفس جامعه و بالا بردن فرح بخشی و نشاط در جامعه از انتشار اخبار نادرست ممانعت نموده و از حریم سلامت روان و افکار عمومی مردم پاسداری و مراقبت نمایند و همچنین پرواضح است که مشارکت روانشناسان و متخصصان این امر با اهالی رسانه می‌تواند بسیار مهم و تأثیرگذار باشد.
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال استان کشور افسردگی دانشگاه علوم پزشکی روانشناسی وزارت بهداشت و درمان قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۴۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان

ایسنا/مازندران روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه در خصوص ارتباط بین خواب و خلق‌وخو در نوجوانان گفت: در بسیاری از افراد، خواب ناکافی در بلندمدت منجر به عوارض جسمانی متعددی از جمله سردرد، خستگی، تغییرات هورمونی و به طور کلی افزایش احتمال بیماری‌ها می‌شود. همچنین عوارض روان‌شناختی شامل گیجی و سردرگمی، تحریک‌پذیری روانی، پرخاشگری، عدم تمرکز، اضطراب، افسردگی و ضعف حافظه نیز گزارش شده است.

مجید غفاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در نهایت، مجموع عوارض ذکر شده تاثیر منفی بر بلوغ جسمی و روانی فرد می‌گذارد و عملکرد او در زندگی را از جنبه‌های مختلف تحصیلی، شغلی و اجتماعی مختل شده و تحت تاثیر قرار می‌دهد.

غفاری با اشاره به اینکه عوامل مختلفی منجر به خواب ناکافی می‌شود، خاطرنشان کرد: گاهی برخی بیماری‌های پزشکی و نیز برخی مشکلات و اختلالات روانشناختی، باعث مختل شدن فرایند خواب می‌شوند. در کنار این موارد، یکی از مهم‌ترین دلایل خوابِ ناکافی، عدم رعایت بهداشت خواب است. به این معنی که فرد برای خواب خود، ارزش و نظم خاصی قائل نیست چرا که در بسیاری از موارد، فرد شناختی در مورد اهمیت کیفیت خواب در ابعاد مختلف زندگی خود ندارد و در نتیجه، به آن اهمیتی نمی‌دهد.

این روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه ادامه داد: مساله اینجاست که عدم کفایت خواب، در بسیاری از مواقع به مرور عوارض خود را نشان می‌دهد، یعنی فرد در این مورد دچار «سندروم قورباغه آب‌پز» می‌شود؛ به گونه‌ای که اوایل متوجه عوارض نمی‌شود اما به مرور زمان، کارکرد و عملکرد جسمی و روانی او مختل می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر، استفاده از گوشی‌های هوشمند و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، بسیاری از نوجوانان را دچار مشکل ساخته است، یادآور شد: چرا که این وسایلِ سرگرم‌کننده، به خاطر سطح بالای «لذت‌دهی و محرّک‌بودن برای مغز» به تدریج فرد را دچار اعتیاد می‌کنند. چنانکه بسیاری از تحقیقات امروزه به انواع اعتیاد نظیر اعتیاد به اینترنت (وب گردی)، گوشی همراه و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین و عوارض متعدد آن‌ها اشاره کرده‌اند.

غفاری افزود: افرادی که دچار چنین اعتیادهایی می‌شوند، از نظر جسمی و روانی ضعیف شده و به تدریج کارکرد و عملکرد مناسب خود در زمینه‌های مختلف فردی و اجتماعی را از دست می‌دهند.

این روانشناس بالینی تاکید کرد: بر این اساس، به والدین و نوجوانان پیشنهاد می‌شود در مورد اهمیت نقش خواب کافی و با کیفیت در سلامت جسم و روان، کارکرد و عملکرد فردی و اجتماعی افراد مطالعه و دستورات لازم برای رعایت بهداشت خواب را متناسب با ویژگی‌های فردی خود، رعایت کنند.

وی به طور ویژه هشدار داد تا قبل از ابتلا به انواع اعتیادهای جدید که در بالا به آن‌ها اشاره شد، حتما برای استفاده از گوشی‌های هوشمند و سرگرمی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، نظم و قاعده‌ی مشخصی متناسب با سن افراد، رعایت شود و در این راه بهتر است از کمک تخصصی روانشناسان و مشاوران خانواده که پروانه اشتغال از سازمان نظام مشاوره و روان‌شناسی کشور دارند، بهره گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • به سلامت روان نیروهای وظیفه باید توجه ویژه‌ای شود
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان