Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر سید موید علویان  فوق تخصص بیماری‌های گوارش با اشاره به نقش تغذیه در درمان کبد چرب، گفت: با کنترل عوامل زمینه‌ای ایجاد کننده کبد چرب از قبیل اضافه وزن و چاقی، دیابت قندی، چربی خون بالا و... می‌توان از شدت بیماری کبد چرب کاست. بر همین اساس نقش تغذیه حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته تجویز رژیم‌های غذایی به این بیماران باید از سوی متخصص تغذیه انجام شود و به شرایط بیمار و اختلالات زمینه‌ای او نیز توجه شود.

وی با بیان اینکه رعایت یک رژیم غذایی صحیح در روند درمان کبد چرب حائز اهمیت است، افزود: نکته مهم این است که نباید هیچ گروه غذایی یا هیچ وعده غذایی را در رژیم خود حذف کنیم، بلکه باید از رژیم غذایی تبعیت کنیم که شامل سه وعده غذایی اصلی و میان‌وعده‌ها باشد و تمام گروه‌های غذایی را در بر داشته باشد.

علویان ادامه داد: رژیم غذایی باید مداوم و در جهت یک برنامه غذایی سالم و صحیح باشد و از رژیم‌های سخت نیز دوری شود. اغلب بیماران مبتلا به کبد چرب که به تازگی متوجه بیماری‌شان می‌شوند، به دلیل ترس از عوارض بیماری به رژیم‌های غذایی سخت روی می‌آورند و فکر می‌کنند می‌توانند با این شیوه بیماری را ریشه‌کن کنند. این درحالیست که رژیم‌های غذایی سخت منجر به بدتر شدن کبد چرب می‌شوند. در عین حال در مصرف هیچ ماده غذای حتی سالم هم نباید زیاده‌روی کرد و کاهش وزن هم باید تدریجی باشد.

وی با بیان اینکه گرسنگی شدید می‌تواند با جابجایی چربی از بافت‌های محیطی به کبد باعث تشدید کبد چرب شود، گفت: بنابراین در هفته تنها بین ۰.۵ و یک کیلوگرم مجاز به کاهش وزن هستند. پیام گرسنگی و تشنگی مانند یکدیگر در مغز احساس می‌شوند. یعنی زمانی که احساس ضعف دارید، سریعا به سراغ غذا نروید، بلکه ابتدا یک لیوان آب بخورید. شاید با همین آب خوردن احساس ضعف شما برطرف شود؛ بنابراین خوردن هشت لیوان آب در روز را جدی بگیرید.

علویان تاکید کرد: در مبتلایان به کبد چرب نحوه طبخ غذا از اهمیت بالایی برخوردار است. باید از مصرف غذا‌های سرخ‌کرده و پرچرب و تهیه شده با روغن جامد اجتناب کرد. بهترین روغن‌ها برای مصرف، روغن زیتون و یا روغن حاوی امگا است. در عین حال در مصرف این روغن‌ها هم نباید زیاده‌روی کرد. در عین حال رژیم غذایی باید غنی از فیبر باشد. غلات کامل مانند نان‌های سبوس‌دار منبع خوبی برای کربوهیدرات‌های پرفیبر هستند. همچنین رژیم غذایی باید حاوی مقادیر کافی میوه و سبزیجات بوده و مصرف بیشتر سیر، کلم و مرکبات نیز توصیه می‌شود.

علویان با بیان اینکه میزان مصرف پروتئین در مبتلایان به کبد چرب باید افزایش یابد، گفت: البته گوشت مرغ و ماهی بهتر از گوشت قرمز بوده و باید قبل از پخت غذا، چربی‌های اضافه گوشت از آن جدا شده و دور ریخته شوند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار پزشکی کبد چرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۶۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!

به گزارش همشهری آنلاین، آدم‌های این دوره و زمانه مثل قدیم چاقی و گل انداختن لپ‌ها را نشانه سلامتی و تندرستی نمی‌دانند و همه تلاش شان را می‌کنند که لاغر و خوش ترکیب باشند و برای رسیدن به این هدف در دنیایی از رژیم‌های غذایی گوناگون غوطه ورند. از رژیم فستینگ و پروتئین و خام‌خواری و مدیترانه‌ای گرفته تا رژیم لاغری در ۳۰ روز و حذف قند و رژیم پاکسازی بدن.

این آدم‌ها که معتقدند هر چیز خوشمزه‌ای چاق‌کننده است، خودشان را از لذت خوردن بسیاری از غذاها و خوراکی‌ها محروم می‌کنند تا مثل فلان مانکن یا بهمان بازیگر لاغر باشند و اثری از چربی زیر پوستشان نماند.

در مقابل این آدم‌های دائم الرژیم، عده‌ای هم هستند که خودشان را با همان ترکیبی که هستند دوست دارند و دور رژیم را یک خط قرمز کشیده‌اند.

فردا روز جهانی «بدون رژیم» است. روزی برای پذیرش بدن با تمام اشکال و اندازه‌ها. برای کسانی که یک سال تمام در رژیم به سر برده‌اند و می‌توانند برای یک روز هم که شده، بی خیال رژیم شوند و هر چه می‌خواهد دل تنگشان بخورند و یک جشن باشکوه با همه خوراکی‌های خوشمزه برای خودشان بگیرند.

بیشتر بخوانید: هوا را از من بگیر، ته‌ دیگ را نه | آیا ته دیگ سرطان زاست؟ چطور این خوشمزه ایرانی دنیا را فتح کرد؟ دنیای شگفت انگیز خوراکی‌های ابداعی | از چای حباب دار تا کافل

روز جهانی بدون رژیم برای نخستین بار در سال ۱۹۹۲ با هدف ترویج سبک‌های زندگی سالم در همه نوع بدنی، چه چاق و چه لاغر ایجاد شده، ثبت شده است. هدف از این روز کمک به زنان و مردان در سراسر جهان برای قدردانی از بدن خود است.

یعنی علاوه بر اینکه می‌توانید برای یک روز هم که شده هر چیزی را که دوست دارید بخورید، بهتر است از گرفتن رژیم‌های طولانی مدت که می‌تواند خطرناک هم باشد، خودداری کنید و با خودتان مهربان باشید. ترازو را کنار بگذارید و ارزش خود را براساس یک عدد روی برچسب لباس یا روی ترازو ارزیابی نکنید. در عوض، ویژگی‌های درونی خود را بپذیرید و آنها را تقویت کنید و به جای گرفتن رژیم‌های عجیب و غریب، ورزش کنید و غذاهای سالم بخورید.

کد خبر 849464 برچسب‌ها مواد غذایی خبر مهم رژیم غذایی تغذیه سالم تغذیه

دیگر خبرها

  • لزوم پایش سلامت و کیفیت روغن خوراکی از مبدأ ورودی روغن خام
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود! +فیلم
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود!
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..