Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@20:47:15 GMT

باغ کمپانی تا کارخانه حاجی زاویه

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۸۷۶۱۹

باغ کمپانی تا کارخانه حاجی زاویه

این محله در همسایگی امامزاده معصوم(ع) و در پهنه جنوبی آن واقع شده است. محله بلورسازی در گذشته‌ای نه چندان دور به دلیل داشتن تعداد زیادی کارخانه و کارگاه صنعتی منطقه‌ای با اهمیت در حاشیه تهران بود. امروزه خیابان شهید «مسعود نعیمی» مهم‌ترین معبر این محله است. اوایل دهه ۳۰ یک کارخانه تولید شیشه و بلور در جنوب این خیابان راه‌اندازی و این محدوده از همان زمان به خیابان بلورسازی معروف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارخانه بلورسازی از شمال به خیابان شهدای کاشی، از غرب به خیابان قلعه‌مرغی و از جنوب به کوچه ۲۷ و از شرق به خیابان شهید شیخ محمدی و بزرگراه شهید نواب محدود می‌شد. کارخانه بلورسازی از ضلع شرقی خود دارای ۲ معبر ورودی و خروجی بود. معبر ورودی بعد از گذر از پل چوبی نهر فیروزآباد (شیخ محمدی فعلی) از میدان حق‌شناس به ۷ متری بهار و محله بلورسازی می‌رسید و معبر خروجی آن از کوچه غلامی به انتهای کوچه قنات و کوچه یخچال محدود می‌شد. امروزه فقط بخشی از انبار کارخانه بلورسازی در این محله باقی مانده است، اما اهالی همچنان به خیابان نعیمی و محدوده اطراف آن محله بلورسازی می‌گویند. مالک کارخانه بلورسازی فردی به نام «حاجی‌زاویه» بود و هنوز هم یکی از کوچه‌های خیابان شهید نعیمی به نام کوچه زاویه شناخته می‌شود.

«محمد برمه‌ای» یکی از معتمدان و قدیمی‌های محله بلورسازی می‌گوید: «زمانی که کارخانه تولید بلور و شیشه در این محدوده ساخته شد هنوز خبری از بافت مسکونی نبود و این محله جزء محدوده حاشیه شهر محسوب می‌شد. جز کارخانه بلورسازی ۲ کارخانه دیگر هم درست روبه‌روی کارخانه بلورسازی وجود داشت که یکی از آنها کبریت‌سازی و دیگری کارخانه تولید نمک بود. در نیمه شمالی خیابان شهید نعیمی تا کوچه هفدهم نیز چند باغ بزرگ وجود داشت که بیشتر آنها متعلق به فردی به نام کمپانی بود و به همین دلیل به آنها باغ کمپانی می‌گفتند. فرد دیگری به نام «مصطفی اعتماد» هم مقدار زیادی باغ و زمین در این محدوده داشت و از مالکان بزرگ این محله بود.»
از سال ۱۳۴۰ تا ۱۳۴۵ با مهاجرت اقوام مختلف از جمله دامغانی‌ها و سمنانی‌ها جمعیت این محدوده زیاد و زمین‌ها و باغ‌های این محله به بافت مسکونی تبدیل شد. به تدریج کارخانه بلورسازی در مرکز بافت شهری قرار گرفت که در نتیجه سبب نارضایتی اهالی شد. در سال ۱۳۵۱ با پیگیری‌های مردم کارخانه بلورسازی تعطیل شد، اما نام آن همچنان بر این محله باقی است. مسجد قدس رضوی مهم‌ترین مرکز دینی محله بلورسازی است. سال ۱۳۳۷ مصطفی اعتماد، مالک بخشی از باغ‌های محله بلورسازی حدود هزار و ۷۰۰ مترمربع از زمین‌هایش را برای ساخت مسجد به اهالی محله فروخت و «محمدتقی محمدی»، شیخ «حسن طالبی» و«محمدابراهیم قاسمی» با سرپرستی یکی از مشهورترین روحانیون آن زمان تهران به نام «محقق خراسانی» شروع به ساخت بنای مسجد قدس رضوی کردند و در سال ۱۳۴۰ بنای نخستین مسجد محله کامل شد. بعدها در سال ۱۳۵۳ تغییراتی در بنای مسجد ایجاد شد و به شکل امروزی درآمد. محله بلورسازی از سال ۱۳۷۰ یعنی از زمان اجرای طرح بزرگراه نواب به شدت دستخوش دگرگونی شد. بسیاری از خانه‌های قدیمی این محله به دلیل قرار گرفتن در طرح تخریب و اهالی به محله‌های دیگر کوچ کردند. کارشناسان براین باورند که اجرای ادامه بزرگراه یادگار امام(ره)، که آن هم از دل این محله می‌گذرد. بازهم این محله را دستخوش تغییر خواهد کرد.  

کد خبر 449522 برچسب‌ها همشهری محله منطقه ۱۷

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله منطقه ۱۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۷۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای خرید میکروآپارتمان در شهر تهران چقدر باید هزینه کرد؟

منطقه ۱۲ یکی از قدیمی‌ترین مناطق تهران است و در محدوده مرکزی این شهر واقع شده است. گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد متوسط قیمت خانه در منطقه ۱۲ تهران به متری ۵۱ میلیون تومان رسیده است. سوال اینجاست که برای خرید یک واحد مسکونی در منطقه ۱۲ شهرداری تهران چقدر باید هزینه کرد؟

به گزارش تجارت‌نیوز، منطقه ۱۲ شهرداری تهران یکی از قدیمی‌ترین مناطق شهری است که مرزی بین مرکز و شرق پایتخت محسوب می‌شود. این منطقه از شمال به خیابان انقلاب، از غرب به خیابان حافظ، از جنوب به خیابان شوش و از شرق به خیابان ۱۷ شهریور محدود می‌شود.

بانک مرکزی در آخرین گزارش خود که در اسفند ۱۴۰۲ منتشر شده، متوسط قیمت منطقه ۱۲ شهرداری تهران را حدود ۵۱ میلیون تومان اعلام کرده است. همچنین طی این مقطع یک‌ماهه ۱۱۱ فقره معامله آپارتمان در منطقه ۱۲ صورت گرفته است. سوال اینجاست که با چه میزان هزینه‌ای می‌توان در منطقه ۱۲ خانه خریداری کرد؟

قیمت آپارتمان در منطقه ۱۲

بررسی ۱۰ محله از منطقه ۱۲ شهرداری تهران نشان می‌دهد هنوز با بودجه زیر دو میلیارد تومان می‌توان در این محدوده میکروآپارتمان و سوئیت خریداری کرد.

برای مثال اکنون سوئیتی ۵۰ متری در محله بهارستان که ساخت آن به سال ۱۳۸۰ بازمی‌گردد، یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

مطالعه بیشتر: رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد
همچنین قیمت واحد ۵۷ متری دیگری در محدوده سنگلج که ساخت آن به سال ۱۳۹۳ بازمی‌گردد، یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان تعیین شده است.

بودجه بین دو تا سه میلیارد تومان امکان انتخاب‌های بیشتری برای متقاضیان واحد مسکونی در این منطقه فراهم می‌کند. در حال حاضر مالک آپارتمانی در محله آبشار، آپارتمان ۴۳ متری و ۱۵ساله خود را دو میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری کرده است.

همچنین متقاضیان می‌توانند با بودجه دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان آپارتمانی ۵۳ متری در محدوده سنگلج خریداری کنند. ساخت این واحد مربوط به سال ۱۳۹۱ است.

بودجه بین چهار تا پنج میلیارد تومان به خریداران اجازه می‌دهد، خانه‌هایی با متراژ بالاتر در منطقه ۱۲ بخرند. اکنون قیمت یک آپارتمان ۷۵ متری ۱۵ساله در محله آبشار، سه میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان برآورد شده است.

برای خرید آپارتمان‌های بالاتر از ۱۰۰ متر در این منطقه باید بودجه‌ای بیشتر از سه میلیارد تومان در نظر داشت.

دیگر خبرها

  • گاز شهری کرج، چهارشنبه قطع می‌شود
  • اطلاعیه قطعی گاز در بخشی از شهر کرج
  • گاز شهری کرج، چهارشنبه قطع می شود
  • گاز شهری قسمتی از کرج قطع می‌شود
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی
  • درگیری مسلحانه اشرار در خیابان های زاهدان + جزئیات
  • درگیری مسلحانه اشرار در زاهدان
  • برای خرید میکروآپارتمان در شهر تهران چقدر باید هزینه کرد؟
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو
  • قطعی برق در برخی مناطق شهرکرد