Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- قربانعلی محمد پور گفت: طی روز‌های گذشته یک ماهی پیرانا در تالاب انزلی صید شده است که همه چیز خوار است و بومی این منطقه نیست. تاریخ انتشار: 07:00 - 08 مرداد 1398 - کد خبر: ۵۳۷۲۲۶

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، تالاب انزلی، عروس تالاب‌های ایران که این روز‌ها با اجرای طرح بایوجمی با چالش مواجه شده بود امروز با چالش جدیدی به نام ماهی تیرانا مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماهی تیرانا معمولا در آمریکای جنوبی و برزیل زندگی می‌کند و صیدش یکی از جاذبه‌های گردشگری معروف این ناحیه است، نکته منحصربفرد درباره این ماهی این است که می‌تواند حیوانات بزرگ و حتی انسان را هم در زمانی کم بخورد.

«یک ماهی گوشت خوار در تالاب انزلی صید شد»

قربانعلی محمد پور، مدیر کل محیط زیست استان گیلان در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، از صید شدن یک ماهی پیرانا در تالاب انزلی خبر داد و افزود: طی روز‌های گذشته یک ماهی پیرانا در تالاب انزلی صید شده است.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که این ماهی بومی چه منطقه‌ای است افزود: ماهی پیرانا بومی گیلان نبوده و این ماهی هم قطعا توسط مردم در تالاب انزلی رها سازی شده است.

مدیر کل محیط زیست گیلان در ادامه اظهار کرد: این ماهی همه چیز خوار است و از گوشت و همه چیز تغذیه می‌کند و ممکن است انسان را نیز گاز بگیرد.

محمد پور در ادامه در پاسخ به این سوال که ماهی پیرانا بومی چه کشوری است گفت: این ماهی بومی آمریکای جنوبی و برزیل است و برای تالاب انزلی گونه مهاجم محسوب می‌شوند و تهدیدی جدی برای تنوع زیستی و اکوسیستم منطقه است.

وی در ادامه افزود: این ماهی می‌تواند در زنجیره غذایی مشکل ایجاد می‌کنند و همچنین به سایر ماهیان موجود در تالاب حمله کند و همچنین در طولانی مدت ممکن است به گونه غالب تبدیل شود.

وی در ادامه تاکید کرد: از مردم تقاضا می‌کنیم از رها سازی این نوع حیوانات در محیط زیست منطقه که بومی این حیوان نیست جلوگیری کنند.

به گزارش میزان، خوشبختانه تاکنون موردی از مرگ انسان‌ها به وسیله این ماهی به ثبت نرسیده است. ماهی پیرانا ۲۰ گونه مختلف دارد که از بین آن‌ها ۴ یا ۵ گونه، توانایی خوردن حیوانات بزرگ را دارند، اما با این حال بیشتر وقت‌ها غذایشان ماهی‌های کوچکتر است. ماهی پیرانا در مناطقی خاص از آمریکا که آب‌های تازه دارد زندگی می‌کند و آن گونه‌هایی که گوشتخوار هستند در دسته‌های بزرگ به سوی خون کشیده می‌شوند. دندان‌های پیرانا برای تکه کردن و بلعیدن طعمه به صورت مثلثی و بسیار تیز است و در صورت کند شدن جایگزین دندان‌های تازه می‌شود به طوری که دندان‌های کند می‌افتند و دندان‌های جدید دو روز بعد در همان محل در می‌آید. ماهی بالغ را نمی‌توان در آکواریوم نگه داشت، اما برای نگه داشتن پیرانای نابالغ در آکواریوم باید مراقب بود، چون دندان‌های تیز و غیرمعمول خود صاحبش را گاز بگیرد.

ماهیان پیرانا از انواع ماهیان گوشتخوار بوده که برخی افراد اقدام به پرورش آن‌ها در آکواریوم‌های خانگی می‌کنند، اما پس از مدتی به علت برخی مشکلات نگهداری این ماهی، آنان را در استخر‌ها و زیستگاه‌های طبیعی رها می‌کنند. این مسئله به خاطر خطرناک بودن این آبزیان، رشد سریع آن‌ها و نیاز به فضای بزرگ‌تر، افزایش بی رویه نیاز غذایی این گونه و سایر مشکلات نگهداری ماهیان بالغ پیرانا است. در صورت کمبود خوراک، این ماهیان خطرناک‌تر شده و حالت تهاجمی به خود می‌گیرند افزود: در این حالت این گونه ماهی به سایر حیوانات موجود در زیستگاه حمله می‌کند. این آبزیان در صورت گرسنگی ممکن است دست کسی را که آن را داخل آکواریوم و یا محل زندگی این ماهی فرو کرده است گاز بگیرند.

آنچه مشخص است فرهنگ سازی عمومی و ممنوعیت رهاسازی این گونه ماهی به استخر‌های شهری و رودخانه‌های استان نخستین گام جلوگیری از این آسیب زیست محیطی است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محمد پور ماهی پیرانا تالاب انزلی ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۸۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان ،رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کامیاران با اعلام این مطلب گفت: یکی از آفات و امراضی که حیات جنگل‌های استان کردستان را به مخاطره انداخته، آفت جوانه خوار بلوط است که هر ساله در اوایل فروردین طغیان می‌کند.
وی افزود: عملیات مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط به ۲ روش انجام می‌شود که در روش اول به صورت محلول پاشی با استفاده از محلول BT که با درختان جنگلی سازگار است، انجام می‌شود.
کرم جوانه خوار، آفتی است که هر سال از اواخر اسفند ماه و شروع فصل بهار با تغذیه از جوانه‌ی درختان بلوط شروع به فعالیت می‌کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • (ویدئو) مرگ صد‌ها هزار ماهی بر اثر گرما در ویتنام
  • صحنه ای زیبا از تخم‌گذاری یک پرنده روی آب در تالاب انزلی | ویدئو
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • آشیانه سازی و تخم گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین المللی انزلی
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • خوک خاکی؛ پسرخاله مورچه خوار (فیلم)
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • چالشی به نام بازار گردانی