Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@03:01:45 GMT

تاج الدین: سهم ۳۰ درصدی زنان در مدیریت اعمال شود

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۹۰۳۵۲

تاج الدین: سهم ۳۰ درصدی زنان در مدیریت اعمال شود

وزارت آموزش و پرورش با حدود ۱۴ میلیون دانش آموز و بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار فرهنگی شاغل و بازنشسته در انتظار وزیری هستند تا سکان هدایت امور دستگاه تعلیم و تربیت را در دست بگیرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، دو ماه از استعفای عجیب و پر حرف و حدیث بطحایی وزیر سابق آموزش و پرورش، می‌گذرد و رئیس جمهور همان پس استعفای بطحایی، هدایت وزارت آموزش و پرورش را موقتا به دست سید جواد حسینی سپرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخاب حسینی به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش با واکنش های متفاوتی روبرو شد؛ برخی به دنبال سهم خواهی زنان در کابینه دولت هستند و برخی حسینی را متهم به سیاسی کاری کردند و گفتند که این چهره سیاسی نمی تواند اهداف وزارت آموزش و پرورش را پیش ببرد. وزارت آموزش و پرورش با حدود ۱۴ میلیون دانش آموز و بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار فرهنگی شاغل و بازنشسته در انتظار وزیری هستند تا سکان هدایت امور دستگاه تعلیم و تربیت را در دست بگیرد، به همین دلیل به نظر می‌رسد حساسیت بیش از حد در این رابطه کاری بجا و مورد نظر و اتفاق تمامی صاحبنظران، نخبگان و کارشناسان است.

زنان مورد اعتماد تر از مردان هستند

ناهیدتاج الدین نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایمنا اظهار کرد: به هر حال وزارتخانه ای که حدود ۷۰ درصد کارکنانش را زنان تشکیل می دهند به لحاظ ساختار انسانی نیاز به وزیر زن دارد و تصمیم سازان و تصمیم گیران آن باید زن باشند تا درک درستی از مشکلات زنان داشته باشند، به عنوان مثال  وقتی  بیش از ۱۴ هزار فرهنگی زن سرپرست خانوار داریم که علاوه بر مشکلات شغلی مسئولیت تربیت فرزندان و امرار معاش را نیز به عهده دارند نیازمند تصمیم سازان و تصمیم گیران زن هستیم که این مشکلات را به درستی درک کند.

وی افزود: از سوی دیگر تا پایان برنامه ششم توسعه باید سهم ۳۰ درصدی زنان در مدیریت اعمال شود که این مهم هنوز انجام نشده و تا پایان برنامه ششم نیز فرصتی باقی نمانده است. بر اساس یافته های گزارش حقوق و دستمزد سال ۹۵ ، زنان در سطوح مدیریتی عالی، تنها سهمی ۱۹ درصدی دارند و باید این سهم، برابر برنامه ششم به ۳۰ درصد برسد.

تاج الدین ادامه داد: از طرف دیگر من فکر می کنم امروز مهمترین مسئله ما چه در سیاست چه در اجتماع و چه در اقتصاد بحث سرمایه اجتماعی ست و قطعا مدیران زن از این حیث قابل اعتناترند، به زعم من زنان مورد اعتمادتر از مردان هستند و بیشتر و بهتر مورد اعتماد واقع می شوند و مشارکت آنان در مدیریت آموزشی از منظر سرمایه اجتماعی  موثرتر است، بر اساس برخی تحقیقات، احتمال ارتکاب جرم و جنایت از سوی زنان در مقایسه با مردان کمتر است.(۱۱ % در مقایسه با ۲۶%).

امروز  زندانیان زن تنها حدود شش درصد از جمعیت زندانیان را تشکیل می‌دهند و اگر بخواهیم به مقوله اعتماد سلبی نگاه کنیم زنان از این منظر مورد اعتماد تر هستند.

عضو کمیسیون زنان مجلس تاکید کرد: تصور من این است که برای احیای سرمایه اجتماعی نیازمند حضور جدی تر زنان در مدیریت هستیم .ضمن آنکه سرمایه انسانی زنان نیز بسیار قابل توجه است، وقتی که ۵۲ درصد دانشجویان دکتری در همین اصفهان زن هستند. 

نباید مدیریت آموزش و پروش را با دید جنسیتی نگاه کرد

حیدر علی حجتی، سخنگوی انجمن اسلامی معلمان استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا  اظهار کرد: زمانی که حسینی به عنوان سپرست وزارت آموزش و پرورش انتخاب شد تشکل های فرهنگی غیر اصلاح طلب بر علیه او تاختند اما اصلاح طلبان و فراکسیپن  امید اظهار نظری پیرامون وی نداشته اند.

وی افزود: وزیر آموزش و پرورش می بایست راه های بیرون رفت از مشکلات این وزارت خانه را پیشنهاد دهد و بتواند بقیه ارکان حکومت و دولت را در جهت آموزش و پرورش که رکن مهم و اساسی جامعه است هم جهت و هم سو کند، اگر حسینی چنین برنامه هایی را ارائه دهد، سوابق او نشان می دهد که در گذشته مدیریت خوبی را از خود به جای گذاشته است.

سخنگوی انجمن اسلامی معلمان استان اصفهان  گفت: در این وضعیت برخی از نمایندگان فراکسیون امید و به ویژه بانوان مجلس انتخاب وزیر زن را برای وزارت آموزش و پرورش به رئیس جمهور پیشنهاد کردند، گرچه حضور بانوان در کابینه دولت مورد استقبال همه قرار می گیرد، زیرا زنان در رده های مدیریت میانی اثرات  مثبتی را از خود به جای گذاشته اند.

حجتی تاکید کرد: نباید مدیریت آموزش و پروش را با دید جنسیتی نگاه کرد زیرا وزارت آموزش و پرورش مشکلات فراوانی دارد که با این نگاه ممکن است بر تعداد  مشکلات آن افزود شود. آموزش و پرورش نیازمند مدیر کارآمد است چه مرد باشد، چه زن.

وی خاطر نشان کرد: رئیس جمهور برای انتخاب وزیر آموزش و پرورش از زنان می بایست فردی را انتخاب کند که دوره های مدیریت را در آموزش و پرورش طی کرده باشد و برای برون رفت از مشکلات و چالش ها برنامه های خاصی برا معلمین ترسیم کند و راه برون رفت از مشکلات را هموار سازد.

گزارش از: سید ابوالفضل مدنی - خبرنگار سیاسی ایمنا

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش زنان ناهید تاج الدین نگاه جنسیتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۰۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان | همه معلمان رتبه‌بندی می‌شوند مگر اینکه...

به گزارش همشهری آنلاین، علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش‌ و پرورش با بیان اینکه افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان در دستور کار شورای حقوق و دستمزد قرار گرفته است، گفت: این طرح تصویب می‌شود زیرا سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه موافق هستند.

فرهادی ادامه داد: با بیان اینکه افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان محقق می‌شود، گفت: با این کار معلمان ماده ۲۸ کمتری استخدام می‌شوند و نیاز مدارس به معلم از روش‌های حق‌التدریس تامین می‌شود.

واریز ۳ مطالبه مالی معلمان تا پایان اردیبهشت تمامی معلمان رتبه‌بندی می‌شوند/ رتبه‌بندی به شرط بارگذاری مدارک

وی با بیان اینکه اعتبار این موضوع تامین و پیش‌بینی‌های لازم انجام شده است، اظهار کرد: ۲ سال از آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان گذشته و باید اصلاح شود. اما رتبه‌بندی برای همه معلمان طبق قانون انجام می‌شود. معلمان بدو ورود به خدمت با مدرک کارشناسی، معلم پایه یک محسوب می‌شوند، مگر اینکه معلمی مدرکی را بارگذاری نکند که در این صورت نمی‌توان پایه او را مشخص کرد.

سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه وزارت آموزش‌ و پرورش کسری مزمن معلم دارد، افزود: با توجه به اینکه حداقل ۷۲ هزار معلم ماده ۲۸ را استخدام می‌کنیم اما نیاز واقعی حدود ۳ برابر این تعداد است که ۲ برابر باقیمانده (کسری معلم) از طریق جذب شاغلان، بازنشستگان و اضافه تدریس معلمان صورت می‌گیرد.

۶۷ هزار فرهنگی در شرایط بازنشستگی/ تلاش می‌کنیم بخش‌ زیادی را نگه داریم

فرهادی با اشاره به اینکه استخدام یکباره به تعداد زیاد مخاطره‌آمیز می‌شود، گفت: هر سال حداقل ۳۵ هزار نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی وارد آموزش‌ و پرورش می‌شوند و برای سال آینده هم ماده ۲۸ها وارد آموزش و پرورش می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه حدود ۶۷ هزار نفر شرایط بازنشستگی را دارند، افزود: تلاش می‌کنیم بخش زیادی از این بازنشستگان را نگه داریم. این بازنشستگان در هر مقطعی که تدریس کرده باشند می‌توانند در همان مقطع به ادامه تدریس بپردازند.

کد خبر 848586 منبع: ایسنا برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش معلمان حقوق و دستمزد خبر مهم استخدام رتبه‌بندی معلمان

دیگر خبرها

  • رقابت بیش از ۲۱ هزار کرمانی درآزمون آموزش و پرورش
  • آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش در ۱۱ نقطه فارس برگزار می‌شود
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر اختصاص می‌یابد
  • رهبر انقلاب: در آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • رهبر انقلاب: در مسئله آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور از کدام مشکلات گفتند؟
  • افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان | همه معلمان رتبه‌بندی می‌شوند مگر اینکه...
  • جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • پاداش وزارت آموزش و پرورش به معلمان به مناسبت روز معلم
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در یزد