Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@02:23:30 GMT

تشخیص عفونت با یک قطره خون

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۹۰۸۹۵

تشخیص عفونت با یک قطره خون

محققان آمریکایی به تازگی ابزار جدیدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند عفونت خون را با سرعت زیاد و با بررسی تنها یک قطره از خون بیماران، تشخیص دهد.

 به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، عفونت خون (Sepsis) زمانی رخ می‌دهد که بدن نسبت به یک عفونت، واکنش شدیدی از خود نشان می‌دهد؛ این واکنش آنقدر شدید است که ممکن است باعث از کار افتادن اعضای بدن شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالیانه ۶ میلیون انسان در سراسر دنیا در اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند. تشخیص عفونت خون در مراحل اولیه بسیار دشوار است، زیرا علائم آن با بیماری‌های دیگر مشترک است، اما شناسایی به موقع، از تبدیل‌شدن این بیماری به شوک عفونی جلوگیری می‌کند.

عفونت خونی که به آن مسمومیت خونی نیز گفته می‌شود، به علت مواد سمی تولید شده توسط عوامل عفونی نظیر باکتری، ویروس و یا به دلیل سیستم دفاعی ضعیف، ایجاد می‌شود. محققان همواره به دنبال راه تشخیص سریع و موثر این بیماری بوده‌اند. مهم‌ترین علامت زیستی عفونت خون، وجود "اینترلوکین۶" (interleukin-6) در بدن فرد است؛ اینترلوکین ۶، نوعی پروتئینی است که هنگام ایجاد التهاب، در بدن تولید می‌شود.

محققان معتقد هستند که تشخیص این نوع پروتئین، راه خوبی برای شناسایی عفونت خون است، زیرا قبل از بروز بقیه عوامل، مقدار آن در خون افراد افزایش پیدا می‌کند. گروهی از پژوهشگران موسسه فناوری ماساچوست در آمریکا به تازگی ابزار جدیدی ابداع کردند که می‌تواند وجود پروتئینIL-۶  را حتی در مقدار اندکی خون، تشخیص دهد. به گفته محققان وجود چنین دستگاهی، برای تشخیص سریع بیماری‌های حاد مانند عفونت خون که به سرعت گسترش پیدا می‌کند و می‌تواند زندگی فرد را تهدید کند، بسیار ضروری است.

دستگاه جدید در واقع یک ابزار "میکروفلوئیدیک" (microfluidics devic) است که علائم زیستی مهم را در مقدار اندکی خون، تشخیص می‌دهد و برای این کار از دانه‌های بسیار کوچک پوشیده شده با پادتن (microbeads coated with antibodies)  استفاده می‌کند. زمانی که محققان لوله دستگاه را در نمونه خون افراد قرار دهند، پادتن‌ها، روی پروتئین IL-۶ قرار می‌گیرد، سپس قسمت دیگر دستگاه با استفاده از الکترود و مهره‌هایی که IL-۶ را احاطه کرده‌اند، یک سیگنال الکتریکی برای هر مهره IL-۶ ارسال می‌کند.

پژوهشگران با این روش می‌توانند مقدار پروتئین IL-۶ موجود در نمونه خون افراد را به راحتی تشخیص دهند. کل این فرآیند تشخیص، حدود ۲۵ دقیقه طول می‌کشد و  دستگاه ابداعی برای تشخیص عفونت، تنها از پنج میکرو لیتر خون استفاده می‌کند. این ابزار نسبت به وجود دیگر علائم زیستی این بیماری مانند اینترلوکین ۸، پروتئین واکنشی سی و پروکلسیتونین در خون نیز حساس است و توانایی تشخیص آن‌ها را دارد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آزمایش خون تازه های پزشکی تشخیص درمان مسموميت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۰۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، پس از تجزیه و تحلیل خون ۲۰۰ زن سفیدپوست بریتانیایی که نیمی از آنها به آرتروز زانو مبتلا بودند و نیمی دیگر مبتلا به این بیماری نبودند، محققان دریافتند که وجود برخی از نشانگرهای زیستی زنان مبتلا به آرتروز زانو را از زنان بدون این بیماری متمایز می‌کند.

دکتر «ویرجینیا بایرز کراوس»، نویسنده ارشد این مطالعه و جراح ارتوپدی در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک کارولینای شمالی، گفت: «ما دریافتیم که می‌توانیم افرادی را که در معرض خطر ابتلاء به آرتروز زانو هستند شناسایی کنیم، اما چیزی که هیجان‌انگیز بود این بود که هشت سال قبل از اینکه آنها تغییراتی در اشعه ایکس داشته باشند، توانستیم آن را شناسایی کنیم.»

این مطالعه مبتنی بر تحقیقات قبلی است که در آن آزمایش خون ۷۴ درصد دقت در پیش‌بینی پیشرفت آرتریت زانو و دقت ۸۵ درصد در تشخیص آرتریت زانو را نشان داد.

در حالی که هیچ درمانی برای آرتروز زانو وجود ندارد، موفقیت درمان‌های جدید می‌تواند به شناسایی زودهنگام بیماری و کاهش سرعت پیشرفت آن بستگی داشته باشد.

محققان تاکید کردند که درست مانند بیماری قلبی، پوکی استخوان یا بیماری آلزایمر، آرتروز زانو نیز یک اختلال مزمن است که معمولاً در اواخر بیماری تشخیص داده می‌شود. به گفته محققان، با شناسایی زودتر آن، پزشکان به طور بالقوه می‌توانند این بیماری را قبل از اینکه ناتوان کننده شود، متوقف کنند.

کراوس گفت: «در واقع با شناسایی زودتر آن، می‌توانیم از ناتوانی، درد و بدتر شدن کیفیت زندگی جلوگیری کنیم.»

به گفته کراوس، اگر بیماران از طریق آزمایش خون متوجه شوند که در معرض خطر بالای آرتروز زانو هستند، می‌توانند تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند که شامل کاهش وزن، ورزش، تغذیه سالم یا حتی تزریق استروئید می‌شود.

محققان همچنین تاکید کردند که آرتروز زانو برای بیماران چیزی بیش از دردناک است: همچنین منجر به اکثر موارد تعویض مفصل می‌شود و بار اقتصادی زیادی ایجاد می‌کند.

کد خبر 6097590

دیگر خبرها

  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد