Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@06:05:00 GMT

تشخیص بیماری گیاهان با موبایل!

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۹۱۵۲۲

تشخیص بیماری گیاهان با موبایل!

دانشمندان دانشگاه نورث کارولینا موفق به توسعه ابزاری شده‌اند که می‌توان آن را به گوشی هوشمند وصل کرد و سپس از طریق یه لوله کوچک با تحلیل هوای اطراف گیاه، بیماری آن را تشخیص دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، گیاهان زراعی با تنفس از طریق منافذ موجود در برگ‌هایشان، مجموعه‌ای از ترکیبات آلی فرار(VOC) را در هوا آزاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک دستگاه جدید متصل به گوشی‌های هوشمند می‌تواند طی چند دقیقه این مواد شیمیایی را تجزیه و تحلیل و بیماری احتمالی گیاه را شناسایی کند.

اگرچه گیاهان همیشه VOC را طی فرآیند منظم تبادل گاز آزاد می‌کنند، اما انواع خاص و یا غلظت مواد شیمیایی نشان‌دهنده بیماری‌های خاص است. این جایی است که این ابزار جدید قابل استفاده است.

این ابزار که توسط دانشمندان دانشگاه ایالتی نورث کارولینا طراحی و ساخته شده است می‌تواند به تلفن هوشمند کشاورز متصل شده و روی لنز دوربین قرار بگیرد و بیماری گیاهان را تشخیص دهد.

کشاورز برای این کار ابتدا باید یک برگ از گیاه مورد نظر را جدا کند و آن را درون یک لوله آزمایش قرار دهد که حداقل باید 15 دقیقه درب آن بسته باشد. این 15 دقیقه به برگ زمان کافی می‌دهد تا VOC خود را آزاد کند. سپس لوله آزمایش باز می‌شود و یک لوله پلاستیکی نازک، گازهای شیمیایی انباشته شده اطراف برگ را به داخل محفظه‌ای دارای قدرت تحلیل گازها می‌فرستد.

داخل این محفظه یک نوار کاغذ آزمایش قرار دارد که حاوی نقاطی از معرف‌ها است که هنگام قرار گرفتن در معرض گازهای VOC خاص، تغییر رنگ می‌دهند. دوربین گوشی از این لکه‌ها تصویر می‌گیرد و روی صفحه نمایش ارائه می‌دهد.

در حال حاضر کاربران باید به صورت دستی این نقاط را تفسیر کنند و تشخیص دهند که کدام نوع از VOC و به چه میزان در محفظه حضور دارد. محققان به دنبال توسعه یک برنامه تلفن همراه هستند که در صورت تشخیص بیماری به طور خودکار به کاربر هشدار دهد و نوع بیماری را نیز بگوید.

تاکنون این دستگاه با موفقیت برای شناسایی گازهای 10 گیاه مختلف در مقیاس چند میلیونیوم استفاده شده است. در واقع هنگامی که گیاه گوجه فرنگی را به یک آفت آلوده کردند، این دستگاه توانست تنها دو روز بعد آن را شناسایی کند.

لازم به ذکر است که برای انجام این گونه تحلیل‌ها و تشخیص بیماری یک گیاه در حال حاضر باید نمونه‌های گیاهان به آزمایشگاه فرستاده شود و ممکن است اعلام نتیجه روزها یا حتی هفته‌ها طول بکشد.

پروفسور "ژان ریستاینو" سرپرست این مطالعه می‌گوید: فناوری ما به کشاورزان کمک می‌کند تا بیماری گیاهان را سریع‌تر شناسایی کنند، بنابراین می‌توانند از شیوع بیماری و آسیب به محصولات زراعی خود جلوگیری کنند.

این مقاله به تازگی در مجله Nature Plants منتشر شده است.

البته در اوایل سال جاری نیز برخی از دانشمندان یک پچ میکروسوزنی جمع‌آوری دی‌.ان‌.ای ساختند که می‌تواند با چسبیدن روی برگ گیاهان به سرعت بیماری‌ها را شناسایی کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بیماری گیاه گوشی هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۱۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ پیام این دوره از همایش ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، اهمیت و نقش محوری آزمایشگاه تشخیص پزشکی در بهداشت عمومی و مراقبت از بیمار و همچنین ارائه جدیدترین دستاوردها در شناخت ، تشخیص و پیشگیری بیماری ها از جمله سرطان ها – بیماریهای مادرزادی و بیماری های واگیر است.

این همایش با حضور مسئولان فدراسیون بین المللی شیمی بالینی و طب آزمایشگاهی (IFCC)، فدراسیون آسیا اقیانوسیه بیوشمی بالینی و طب آزمایشگاه (APFCB) و فدراسیون اروپایی طب آزمایشگاهی (EFLM) به همراه مراکز علمی و دانشگاهی کشور و با حضور مهمانان و سخنرانان و اساتید برتر جهانی برگزار شده است.

در کنار این همایش چهار روزه، نمایشگاه بزرگ امکانات و دستاوردهای آزمایشگاهی تشخیص پزشکی با همکاری وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی، آزمایشگاه های مرجع سلامت، پژوهشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و انجمن های علمی تخصصی کشور برگزار شده است.

در این همایش با رویکرد آزمایشگاه های تشخیص پزشکی آینده هوشمند، مبتنی بر شواهد و پاسخگو، جایگاه آزمایشگاه های پزشکی در سیاست گذاری سلامت، نقش هوش مصنوعی نسل جدید در ارتقای کیفیت و مدیریت آزمایشگاه های پزشکی، ملزومات توسعه پایدار نظام مدیریت اطلاعات آزمایشگاهی و داده های بزرگ و همچنین آخرین دستاوردهای روز دنیا در زمینه های مختلف علوم آزمایشگاه پزشکی مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.

دیگر خبرها

  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است