Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-03@21:16:10 GMT

یک گام به جلو در عرصه ارز دیجیتال

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۹۱۷۲۴

یک گام به جلو در عرصه ارز دیجیتال

اگرچه ارزهای مجازی طی چند سال گذشته در دنیا جای خود را باز کرده است، طی یک سال گذشته نیز ارزهای دیجیتال به دلیل سرعت مبادله در بازارهای مالی و پولی در ایران در حال گسترش است و به خصوص از ابتدای امسال در اخبار، کشف مزرعه‌های ماینر در کشور نیز دیده می‌شود.

به گزارش صدای ایران از ایسنا، هیات وزیران در جلسه عصر یکشنبه به ریاست رییس جمهور، با استخراج فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری شده به عنوان یک فعالیت صنعتی و با اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت موافقت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به موجب این تصمیم استفاده از رمزارزها صرفاً با قبول مسئولیت ریسک از سوی متعاملان بوده و مشمول حمایت و ضمانت دولت و سیستم بانکی نمی‌شود و بهره‌گیری از آن در مبادلات داخل کشور نیز مجاز نیست.

اما تا پیش از این، بانک مرکزی در بیانیه‌های مختلفی از مردم خواسته تا از ورود به بازار ارزهای مجازی خودداری کنند. با این حال در محافل مختلف بیت کوین یکی از بحث‌های اصلی شده است و بسیاری سرگرم خرید و فروش ارزهای مجازی شده‌اند.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان درباره رونق بازار ارزهای دیجیتال در کشور و سیاست‌های بازدارنده بانک مرکزی، گفت: وقتی از تجارت الکترونیک صحبت می‌کنیم، منظور مبادله کالا و پرداخت‌های آن به‌صورت مجازی است. با این وجود خمیرمایه اصلی این معاملات همان مشتری، وجود کالا و ... بوده، اما سیستم توزیع آن متفاوت است.

کمیل طیبی با بیان این‌که ارزهای دیجیتال نیز همان گونه است و تنها روش کار و نوع پرداخت آن متفاوت است، اظهار کرد: در این بازار معامله دلار دیگر به صورت دلار فیزیکی نیست و حتی ارزش بالاتری نیز دارد، با این وجود باید جریان عرضه و تقاضا و شرایط بازار بر آن حاکم شود. 

وی با بیان این‌که پول در بازار به دوگونه است، گفت: در اقتصاد، یک نوع پول را به عنوان مبنای ارزش می‌بینیم و پول دیگر به عنوان وسیله پرداخت است. وسیله پرداختی ارز دیجیتال امروز تغییر کرده، اما ذخیره ارزشی آن تغییر نکرده است، بنابراین در این شرایط پای بانک مرکزی و نظارت‌های آن به میان می‌آید.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان درباره این‌که آیا سیاست‌های سختگیرانه پیرامون استخراج ارزهای دیجیتال صحیح است یا خیر؟ اظهار کرد: امروز تقاضا برای ارزهای دیجیتال ایجاد شده است و حتی برخی واحدهای صنعتی با خرید دستگاه ماینر به دنبال استخراج این ارز هستند که این کار مستلزم برخی خدمات از جمله انرژی برق است.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد طی یک سال گذشته در کشور و به خصوص اصفهان استخراج ارزهای دیجیتال رشد کرده و حتی در اصفهان گفته می‌شود حدود ۵۰۰ دستگاه ماینر، بیت کوین استخراج می‌کنند، اما باید توجه داشت که استخراج این ارزها نیازمند فرهنگ‌سازی است.

طیبی ادامه داد: هم عرضه‌کننده و هم متقاضی ارزهای دیجیتال باید شرایط و قدرت تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال را داشته باشد.

وی با تاکید بر این‌که ارزهای دیجیتال پدیده جدیدی نیست که بتوان مشکلات را با آن حل کرد، گفت: اگر مبنا، مبنای درستی نباشد، ارزهای دیجیتال حتی می‌تواند مشکلاتی را برای متقاضیان آن ایجاد کند، به این دلیل که بانک مرکزی نسبت به این ارزها مقاومت می‌کرد تا ساختار مشخصی را برای آن ایجاد کند.

این تحلیلگر اقتصادی درباره گرایش بسیاری از مردم و حتی بخش تولید و صنعت به استخراج ارزهای دیجیتالی، گفت: اگر محدودیت‌هایی برای ارزهای دیجیتال ایجاد شود که زمینه‌ساز دلالی شود، به‌طور قطع کشور را از تولید دور می‌کند. 

وی با اعتقاد بر این‌که با ساماندهی استخراج ارزهای دیجیتال حتی می‌توانیم به سمت حل مشکلات تولید حرکت کنیم، گفت: هر کسی نمی‌تواند وارد این بازار شود، شاید از این طریق بتوان نیاز مالی و ارزی واحدهای تولیدی را حل کنیم.

طیبی با بیان این‌که بخشی از مبادلات کشور به صورت مجازی انجام می‌شود، تصریح کرد: باید وجود ارزهای مجازی را در اقتصاد کشور بپذیریم منتها نباید از شرایط بازار و اقتصاد دور شویم.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: ارز دیجیتال صدای ایران ایران صدا ایران صدا ایرانصدا رمز ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۱۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت روز ارزهای مبادله‌ای/ دلار ثابت ماند

در معاملات امروز مرکز مبادله طلا و ارز ایران، هر اسکناس دلار آمریکا به ۴۴هزار و ۳۱۴ تومان و حواله دلار نیز به ۴۱هزار و ۳۷۶ تومان رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در معاملات امروز (چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403) مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا با ثبات نسبت به روز کاری قبل به‌نرخ 44 هزار و 314 تومان و حواله دلار نیز به‌نرخ 41 هزار و 376 تومان معامله می‌شود.

‏جزییات پرداخت ارز حجاج/ ارز حج مغایرتی با ارز مسافرتی ندارد

 

قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران نیز با کاهش نسبت به روز کاری قبل به 47 هزار و 346 تومان و نرخ حواله یورو به 44 هزار و 207 تومان رسیده است.

از سوی دیگر، اسکناس درهم امارات نیز با ثبات نسبت به روز کاری گذشته، 12 هزار و 66 تومان ارزش‌گذاری شده است و نرخ حواله درهم نیز 11 هزار و 266 تومان است.

بروز رسانی: چهار‌‌شنبه 12  اردیبهشت 09:00

نوع

قیمت لحظه (تومان)

قیمت دلار (اسکناس)

44  هزار و 314  

قیمت دلار (حواله)

41  هزار و 376

قیمت یورو (اسکناس)

47  هزار و 346

قیمت یورو (حواله)

44 هزار و 207

قیمت درهم (اسکناس)

12 هزار و 66

قیمت درهم (حواله)

11 هزار و 266

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه اندازی نخستین مدرسه فریلنسری ایران
  • سامانه بازار کتاب تا پایان نمایشگاه سی‌وپنجم غیرفعال است
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه سی‌وپنجم موقتا غیرفعال است
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه کتاب موقتا غیرفعال است
  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد
  • کلاهبرداری تتر چیست و چطور آن را تشخیص دهیم
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده خلاف قانون است
  • مخالفت مجلس با افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی
  • مخالفت مجلس با افزایش ۱۰ درصدی تعرفه تاکسی‌های اینترنتی
  • قیمت روز ارزهای مبادله‌ای/ دلار ثابت ماند