Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشد تقاضای جهانی برای نفت امسال بی‌تردید آهسته شده است اما تسهیل سیاست پولی بانکهای مرکزی بزرگ جهان می‌تواند از بهبود رشد در سطح فعلی پشتیبانی کند.

به گزارش ایسنا، ویرندرا چائوهان، تحلیلگر نفت شرکت "انرژی اسپکتس" به شبکه سی ان بی سی گفت: حواس همه فعلا به جنگ تجاری آمریکا و چین بوده و این عامل در حال حاضر قیمت نفت را تحت تاثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بخش تقاضاست که روی قیمت نفت تاثیر می‌گذارد. کاهش عرضه از سوی اوپک که حدود دو میلیون بشکه در روز از تولیدش را محدود کرده است، باید از قیمت نفت پشتیبانی کند اما نفت در یک ماه گذشته تغییر چشمگیری نداشته است.

با وجود افت چشمگیر سطح ذخایر نفت آمریکا و ادامه تنش‌ها در خاورمیانه، رشد قیمت نفت هفته گذشته به دلیل نگرانی نسبت به سلامت اقتصاد جهانی، محدود ماند.

به گفته تحلیلگر "انرژی اسپکتس"، رشد تقاضا برای نفت بی‌شک به شدت آهسته شده است که با جنگ تجاری میان آمریکا و چین بدون ارتباط نیست.

چائوهان گفت: نگرانی شماره یک سرمایه گذاران و مشتریانی که با شرکت "انرژی اسپکتس" صحبت کرده اند این است که جنگ تجاری میان آمریکا و چین روی زنجیره تامین جهانی تاثیر منفی بگذارد و تقاضا برای نفت اندک بماند.

با این حال اگر بانکهای مرکزی بزرگ جهان سیاست پولی خود را تسهیل کنند، تقاضا ممکن است به زودی اوج پیدا کند. چنین سیاستهایی از بازارهای پرریسک حمایت می‌کنند و باعث صعود سهام می‌شوند و نفت هم به نوعی حرکت بازارهای سهام را دنبال می‌کند.

کندی رشد تقاضا و رشد مداوم تولید نفت آمریکا دلایل اصلی عدم رشد چشمگیر قیمت نفت با وجود افزایش تنش‌ها در خاورمیانه و تنگه هرمز بوده است. دو میلیون بشکه در روز کاهش تولید اوپک با تولید بالاتر آمریکا جبران شده و روی قیمت نفت تاثیر چندانی نداشته است زیرا هر گونه کاهش عرضه از سوی خاورمیانه، توسط آمریکا جبران می‌شود.

بر اساس گزارش اوایل پرایس، مارتین راتس، استراتژیست جهانی نفت بانک مورگان استنلی نیز اوایل ماه جاری اظهاراتی مشابهی داشت و گفته بود: بازار نفت در پنج سال گذشته به قدری تغییر کرده که رشد سریع تولید نفت غیراوپک، افزایش قیمت نفت تحت تاثیر تنش‌های فزاینده در خاورمیانه را محدود کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قيمت نفت رشد تقاضا برای نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۲۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد

صندوق بین‌المللی پول از کاهش قابل توجه بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد ایران و الجزایر کمترین میزان بدهی خارجی را در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی طی این سال داشته‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود موسوم به چشم‌انداز اقتصاد منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی 28 کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.

بر اساس محاسبات این نهاد بین‌المللی ایران به همراه الجزایر کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه داشته‌اند.

در این گزارش نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 تنها 1.7 درصد اعلام شده است که کمتر از همه کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی به‌جز الجزایر است.

بدهی خارجی ایران در سال 2023 کاهش قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته است. در سال 2022 نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی 2.2 درصد اعلام شده بود که بر این اساس این رقم در سال 2023 کاهش 22 درصدی داشته است.

میزان بدهی خارجی الجزایر به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته میلادی 1.3 درصد گزارش شده است. بحرین با بدهی 201.4 درصدی بدهکارترین کشور خاورمیانه شناخته شده است.

متوسط بدهی کشورهای منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی به کل تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال 2023 برابر با 47.8 درصد برآورد شده است.

نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال نیز 42.9 درصد اعلام شده است. بر این اساس متوسط بدهی خارجی منطقه 28 برابر ایران بوده است .

صندوق بین‌المللی پول نسبت بدهی خارجی عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2023 را 26.6 درصد محاسبه کرده است که 15 برابر بدهی خارجی ایران است. بدهی خارجی امارات متحده عربی نیز معادل 94.7 درصد تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری برآورد شده که 55 برابر ایران است.

نسبت بدهی خارجی برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال عبارت است از: آذربایجان 9.8 درصد، عراق 22.8 درصد، کویت 35.8 درصد، عمان 60.3 درصد، مصر 50.1 درصد، گرجستان 71.8 درصد، اردن 84.1 درصد، مراکش 48.8 درصد، پاکستان 40.1 درصد، تاجیکستان 64.7 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟