Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیل داده‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت در دو ماه منتهی به اردیبهشت امسال نشان می‌دهد بخش دخانیات با بیشترین جذب سرمایه خارجی رو به رو بوده و دو استان گیلان و زنجان در صدر استان‌هایی هستند که توانسته‌اند بیشترین میزان جذب سرمایه خارجی را از آن خود کنند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تجارت نیوز، شاید این روزها با توجه به تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران و خروج برخی از سرمایه‌گذاران خارجی موضوع جذب سرمایه‌های خارجی بحث برانگیز و جای سوال و ابهام را در اذهان عمومی ایجاد کرده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال سوالیت که ممکن است ذهن بسیاری از افراد را به خود درگیر کند، این باشد که در این شرایط سرسختانه چطور می‌توان شرکای تجاری خارجی را به ورود سرمایه‌هایشان تشویق و ترغیب کرد؟ سرمایه‌گذاران خارجی چه توجیهی برای ورود سرمایه‌هایشان آن هم در بخش دخانیات دارند؟

آن طور که از اطلاعات و آمارهای استخراج شده از وزارت صنعت، معدن و تجارت پیداست گیلان و زنجان جزء پیشتازان جذب پول‌های خارجی بوده‌اند و همچنین توانسته‌اند در بخش دخانیات، توتون و تنباکو بیشترین سرمایه‌ها را جذب کنند. البته بعد از سهم ۸۰ درصدی این دو استان نام‌بُرده کردستان و خراسان رضوی نیز به ترتیب هشت تا پنج درصد سرمایه خارجی را در بخش‌هایی همچون غذا، آشامیدنی و محصولات فابریکی (پارچه) جذب کرده‌اند.

طبق برآوردهای انجام شده مصرف توتون طی ۱۰ سال گذشته در کشور از دو هزار تن به ۱۰ هزار تن رسیده است. هر چند که این آمار بسیار نگران کننده و وحشتناک به نظر می‌رسد اما باید این واقعیت را پذیرفت که هر ساله مصرف قلیان میان زنان و مردان در کشورمان روند صعودی پیدا کرده است؛ آن طور که محمدرضا مسجدی، دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات سال گذشته به ایرنا گفته: «در حال حاضر نزدیک به ۲۴ درصد مردان و حدود سه درصد زنان در کشور سیگار استعمال می‌کنند.» با ارائه این آمارها کنشگران اقتصادی معتقدند که افزایش میزان مصرف سیگار و تنباکو در داخل کشور باعث ترغیب ورود سرمایه‌گذاران خارجی شده است.

معمای سرمایه‌گذاری سیگار آمریکایی در ایران

در دور دوم تحریم‌های غرب علیه ایران صنایع فلزی همچون فولاد،طلا و … در تیررس آمریکایی‌ها قرار گرفت. بعد از آن صنایع نفتی، هواپیمایی، پتروشیمی، بیمه و بانک‌ها نیز محدود شدند و مورد هدف قرار گرفتند؛ به طوری‌که برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران طی روزهای گذشته در یک پیام ویدیوئی که در توییتر وزارت خارجه آمریکا منتشر کرده، گفته است: «تحریم‌های آمریکا شامل غذا، دارو و فناوری ارتباطات نمی‌شود».

با توجه به محدودیت آمریکایی‌ها که این روزها ترکشش بخش تولید و سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها را هدف گرفته؛ این سوال مطرح می شود که چرا همچنان سیگار وینستون و کمل که متعلق به آمریکایی‌هاست در ایران تولید می‌شود؟ آیا آمریکایی‌ها از تولید سیگار وینستون در ایران باخبر هستند؟

کدام برند آمریکایی‌ها در بازار ایران تولید می‌شوند؟

در سال ۲۰۰۲ شرکت ژاپنی JTI توانست بیشترین سهم از بازار دخانیات ایران را در دست بگیرد.

این شرکت در سال ۲۰۰۲ شرکت تابعه خود را در ایران و بزرگ‌ترین مجتمع تولیدی کالای دخانی را در استان گیلان تاسیس کرد؛ بعد از آن نیز این واحد صنعتی برای توسعه اقدامات تولیدی خود به سمت شمال غربی ایران و در استان زنجان کوچ کرد.

برندهای مختلف سیگار از جمله وینستون، LD، سیلک‌کات، مونت کارلو و مگنا از طریق این کارخانه تولید و به سراسر ایران توزیع می‌شود. گزارش‌ها هم نشان می‌دهد، سهم شرکت JTI از بازار دخانیات ایران کمی بیش از ۵۰ درصد است.

در همین حال رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن زنجان درباره وضعیت تولید سیگار و توتون می‌گوید: در سه ماه اخیر کارخانه‌های حوزه دخانیات در حال توسعه واحدهای صنعتی خود هستند. با توجه به مصرف بالای سیگار و قلیان در کشور سرمایه‌گذاران خارجی همچون ژاپن برای توسعه واحدهای صنعتی در استان زنجان ورود کرده‌اند.

حسین جمیلی می‌افزاید: در استان زنجان دو یا سه طرح جدید صنعتی برای افتتاح واحد صنعتی دخانیات وجود دارد که هنوز افتتاح نشده است.

آن طور که به نظر می‌رسد طی دو سال گذشته امنیت، آرامش و بهبود فضای کسب و کار، زنجان را جزو پنج استان جذاب سرمایه‌گذاری خارجی قرار داده است. طیفی از سرمایه‌گذاری خارجی در تولید محصولات مختلف از جمله ساخت فلزات اساسی مانند فولاد، ساخت محصولات بهداشتی و سلولزی، صنایع معدنی و محصولات دخانی در استان زنجان در حال تولید محصولات نام‌بُرده هستند.

حالا در تکمیل صحبت‌های نماینده بخش‌خصوصی استان زنجان یک مقام دولتی یعنی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان از جذب سرمایه‌های خارجی در استان زنجان سخن گفت.

تولید کمل و وینستون این بار توسط ژاپنی‌ها!

ناصر فغفوری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت زنجان در پاسخ به این پرسش که کدام سرمایه‌گذاری خارجی و برای تولید چه دخانیاتی وارد ایران شده‌اند؟ می‌گوید: طی چند سال گذشته ژاپنی‌ها برای تولید سیگار وارد استان زنجان شدند. در اردیبهشت ماه امسال نیز توانستند مجوز راه‌اندازی واحد فرآوری توتون را از دستگاه‌های مربوطه اخذ کنند که طی پنج ماه آتی این واحد صنعتی نیز با سرمایه ریالی ۳۰۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری خواهد رسید.

او اظهار می‌کند: در دو سال گذشته ژاپنی‌ها با سرمایه ۱۵۰ میلیون یورویی توانستند واحد تولید سیگار با برندهای کَمل، وینستون و … را در داخل کشور تولید کنند. برخی معتقدند که این دو برند متعلق به کشور آمریکاست؛ در حالی که سهامدار اصلی این دو برند سیگار یک فرد ژاپنی است که این برند را از آمریکایی‌ها خریداری کرده‌ است. حالا در زمان تشدید تحریم‌ها ترغیب به توسعه سرمایه‌گذاری در حوزه دخانیات و تولید سیگار شده‌اند.

تولید ۳۰ میلیارد نخ سیگار در ایران

آن طور که از سخنان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت زنجان پیداست ژاپنی‌ها تنها با هدف سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی وارد ایران شدند. درحقیقت برای تولید سیگار پای هیچ سرمایه‌گذار ایرانی در میان نیست.

فغفوری در ادامه می‌گوید: ژاپنی‌ها برای تولید سیگار نه قصد همکاری با بخش‌خصوصی ایران و نه دولتی‌ها را دارند. بلکه خودشان مستقل شروع به کار کرده‌اند. به عبارت دیگر صفر تا ۱۰۰ امور تولیدی به عهده خودشان است. البته برای تولید سیگار، ژاپنی‌ها در یک مقطعی با شرکت دخانیات ایران شروع به تولید مشترک کردند که در نهایت از ادامه کار با این شرکت دولتی منصرف شدند.

این نماینده دولتی در استان زنجان به میزان تولید سیگار اشاره می‌کند و می‌افزاید: سالانه حدود ۶۵ میلیارد نخ سیگار در کشور استفاده می‌شود که از این مقدار حدود ۴۰ میلیارد تولید و مابقی نیاز توسط واردات برطرف می‌شود. حال در استان زنجان این واحد صنعتی تاسیس شده توان تولید ۳۰ میلیارد نخ را دارد. به عبارت دیگر ژاپنی‌ها می‌توانند ۴۵ درصد از نیاز کشور را برطرف کنند.

فغفوری در بخش دیگر سخنانش به آخرین وضعیت سرمایه‌گذاری خارجی اشاره می‌کند و می‌گوید: از هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد سرمایه‌گذاری صنعتی به بهره‌برداری رسیده در استان زنجان بیش از سه هزار میلیارد تومان آن متعلق به سرمایه‌گذاران خارجی است. حال علاوه بر ژاپنی‌ها،چینی‌ها، ترک‌ها، آلمانی‌ها و آذربایجانی‌ها نیز به عنوان سرمایه‌گذاران خارجی در این منطقه حضور دارند.

هر چند که گفته می‌شود مصرف دخانیات برای سلامتی با مضراتی همراه است اما از نگاه برخی فعالان اقتصادی با توجه به افزایش تعداد مصرف‌کنندگان سیگار شاید تولید این کالا در کشور (جدای از کمک به اشتغالزایی) بهتر از واردات غیررسمی و حتی واردات رسمی آن باشد که در نهایت منجر به خروج ارز از کشور می‌شود.

مشکلی در نقل و انتقال پول نیست

رئیس سازمان صنعت و معدن زنجان همچنین با اشاره به مزیت تولید سیگار در داخل کشور اظهار می‌کند: در گذشته با توجه به اینکه نیاز کشور به دخانیات از کشورهای دیگر تامین می‌شد کنترل و نظارتی بر نحوه کیفیت آن وجود نداشت؛ این در حالی است که از زمان استقرار ژاپنی‌ها برای تولید سیگار در داخل کشور کنترل‌های زیادی بر کیفیت این محصولات وجود دارد.

او درباره این پرسش که چرا صنعت توتون و تنباکو در لیست تحریم‌های اخیر آمریکا نبوده است؟ پاسخ می‌دهد: در کل کشور دو یا سه کارخانه سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه دخانیات وجود دارد. به جز زنجان، اشتهارد و کردستان نیز به دنبال تولید سیگار هستند. اینکه چرا صنعت دخانیات، توتون و تنباکو در لیست تحریم‌های اخیر آمریکا قرار ندارند به دلیل این است که این حوزه‌ها در لیست غذا و دارو هستند که فعلا این حوزه در لیست تحریم‌ها قرار نگرفته است.

واردات مواد اولیه سیگار بدون انتقال ارز!

فغفوری در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا تولیدکنندگان سیگار برای واردات مواد اولیه مشکلی در حوزه نقل و انتقال پول ندارند؟ می‌گوید: اکثر سیگارها با برندهای خارجی در داخل کشور تولید می‌شوند مگر اینکه برخی از این برندها هولوگرام نداشته باشند که این نوع کالاها به شکل قاچاق وارد کشور شده‌اند. در حقیقت مراحل تولید سیگار از کشت تا فرآوری محصولات در داخل کشور انجام می‌شود.

او در ادامه اظهار می‌کند: برای خرید مواد اولیه در زمینه نقل و انتقال پول از ارز با منشا بیرون استفاده می‌شود. یعنی اکثر سرمایه‌گذاران به دنبال واردات مواد اولیه بدون انتقال ارز هستند. تخصیص ارز نیمایی هم مد نظر این افراد نیست. در حال حاضر ژاپنی‌ها برای تولید سیگار فیلتر و کاغذ این کالا را از کشورهای دیگر وارد کشور می‌کنند که برای واردات این کالاها هیچ گونه ارزی از کشور خارج نمی‌شود، بلکه آنها با سرمایه خودشان این کار را انجام می‌دهند.

هیچ ارز دولتی به سیگار تخصیص داده نمی‌شود

فغفوری در پاسخ به این پرسش که سرمایه‌گذاران ژاپنی برای واردات کالا از چه شیوه‌ای ارز را انتقال می‌دهند؟ می‌گوید: ژاپنی‌ها برای تولید سیگار هیچ ارزی از دولت دریافت نمی‌کنند. بلکه از محل صادراتشان ارز تامین می‌کنند. یعنی به طور محدود مواد اولیه این صنعت بدون انتقال ارز انجام می‌شود. در حال حاضر با راه‌اندازی کارخانه کارتن‌سازی جعبه سیگارهای تولید شده نیز در داخل کشور تهیه می‌شود. تنها مساله توتون فرآوری شده می‌ماند که در ماه‌های آینده واحد صنعتی این محصول نیز راه‌اندازی خواهد شد.

او همچنین درباره وضعیت سیگارهای قاچاق در بازار ایران اظهار می‌کند که طبق گزارش‌ها از ۱۰۰ درصد سیگارها در ویترین واحدهای صنفی تنها ۱۵ تا ۲۰ درصد آنها به شکل قاچاق تامین می‌شوند.

درآمد حوزه دخانیات کمتر از حوزه نفت نیست

از سوی دیگر باید عنوان کرد که گیلان نیز به عنوان بهترین مجموعه فرآوری توتون خاورمیانه شناخته شده و در سال ۹۵ نیز با مشارکت شرکت JTI و با برند وینستون در حال تولید بود.

در عین حال رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان درباره وضعیت تولید سیگار می‌گوید: گیلان دارای مجتمع دخانیات است. با سرمایه‌گذاری ژاپن اقدامات در این شهر شمالی انجام شد و بخش اعظمی از سرمایه‌های ژاپنی‌ها برای تولید سیگار به سمت زنجان کُوچ کرد.

فرهاد دلق پوش در پاسخ به این پرسش که با توجه به تشدید تحریم‌ها هدف آمریکا از راه‌اندازی واحد صنعتی دخانیات چیست؟ اظهار می‌کند: به هر حال در آمد حوزه دخانیات کمتر از حوزه نفت نیست. بنابراین سرمایه‌گذاران هم علاقه‌مند به کسب سود هستند. این روزها درآمد چشمگیر حوزه دخانیات انگیزه و روحیه را برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی به ایران دو چندان کرده است.

او درباره شیوه نقل و انتقال پول سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه دخانیات می‌گوید: ژاپنی‌ها برای تولید سیگار مدت‌ها در ایران فعال هستند و فعلا درباره نقل و انتقال پول با مشکل حادی رو به رو نیستند.

چرا ژاپنی‌ها از گیلان رفتند؟

همچنین سرپرست مجتمع دخانیات گیلان هم از کوچ سرمایه‌گذاران ژاپنی در تولید سیگار خبر می‌دهد و در این باره می‌گوید: در سال‌های گذشته ژاپنی‌ها با همراهی شرکت دخانیات ایران به تولید مشترک سیگار در گیلان اقدام کرده بودند اما متاسفانه در سال ۹۶ تجهیزات خودشان را تکمیل و با خرید زمین در ابهر زنجان به طور مستقل فعالیتشان را ادامه دادند.

سیاوش امینی در ادامه می‌افزاید: البته بخشی از شرکت JTI در گیلان مستقر است اما درباره میزان تولید یا صادرات این شرکت آمار دقیقی در دسترس نیست.

به نظر می‌رسد بعد از سرمایه‌گذاران ژاپنی در گیلان آنها برای توسعه فعالیت‌هایشان در حوزه تولید سیگار به سمت ابهر زنجان مهاجرت کردند. البته که ترک‌ها نیز در سال ۹۴ به صنعت دخانیات ایران و میزان درآمدزایی آن به بازارهای منطقه چشم دوختند و آنها نیز یک کارخانه با عنوان «همالایت» و این بار با همکاری نمایندگان بخش‌خصوصی ایران راه‌اندازی کردند. بعد از تُرک‌ها نیز نوبت به انگلیسی‌ها رسید.

دقیقا بعد از قرارداد برجام و در فروردین ماه سال ۹۵ سرمایه‌گذاران شرکت «بی ای تی» انگلیسی در اشتهارد کرج شروع به فعالیت کرد. حال اینکه در این بازه زمانی آنها چقدر توانسته‌اند نیاز داخل را برآورده و سیگارهای تولیدی را به کشورهای همجوار بفروشند موضوعی بس مبهم است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سیگار دخانیات تولید سیگار سیگار ایرانی سیگار خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۲۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا

بین الملل تابناک: آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن، حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی، برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین،  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا و اعزام نیروهای ارتش ترکیه به سوریه از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

 آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن

منابع نظامی در صنعا گزارش دادند که آمریکا در حال آماده شدن برای تجاوز هوایی گسترده به یمن به منظور پشتیبانی از حمله زمینی گروه‌های وابسته به امارات متحده عربی در چند جبهه است.

بر اساس این گزارش، تحرکات در جبهه‌های میدانی در استان‌هایی مانند تعز و لحج و تحرکات رصد شده آمریکایی‌ها در منطقه در ۴۸ ساعت گذشته، همگی نشان از آمادگی آمریکا برای تجاوز گسترده نظامی به خاک یمن با مشارکت کشورهای عربی دارد.

در همین رابطه جنبش انصارالله یمن هشدار داده است که در صورت وقوع این حمله، بزرگترین حمله نظامی را به اهداف و منافع آمریکا در منطقه انجام خواهد داد چرا که صنعا آمریکا را مسئول کامل هرگونه تشدید تنش هوایی و زمینی به خاک خود می داند.

حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی

 سخنگوی نیروهای مسلح یمن بامداد سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را در دریای سرخ و آب‌های اقیانوس هند هدف قرار دادند.

 سرتیپ یحیی سریع گفت: علیه کشتی‌های جنگی دشمن در دریای سرخ از جمله ۲ ناوشکن آمریکایی، با تعدادی پهپاد عملیات نظامی انجام دادیم.

وی با بیان اینکه این عملیات موفقیت آمیز بود، افزود: نیروی دریایی، موشکی و نیروی هوایی ما عملیات مشترکی را علیه ناو سیکلادیس (CYCLADES) در دریای سرخ انجام دادند و ضربه دقیق بود.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن، اضافه کرد: هدف قرار دادن کشتی سیکلادیس پس از آن صورت گرفت که این کشتی در ۲۱ آوریل (۲ اردیبهشت) عازم بندر ام‌الرشراش (ایلات اشغالی) با استفاده از روشی فریبنده و استتار با ادعای اعزام به بندری دیگر، شده بود.

سریع همچنین گفت: ما با تعدادی پهپاد کشتی اسرائیلی اِم‌اس‌سی اوریون (MSC ORION) را در اقیانوس هند هدف قرار دادیم.

وی افزود: ما با حمایت مردم بزرگمان و مردم آزاده امت اسلامی به عملیات نظامی خود در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و دفاع از یمن عزیز ادامه می‌دهیم.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن در پایان تاکید کرد که عملیات این کشور تنها با برداشتن محاصره غزه و توقف تجاوز نظامی به مردم فلسطین در این باریکه، متوقف خواهد شد.

برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین

اداره ایمنی دریانوردی شانگهای در بیانیه‌ای از برگزاری رزمایش ۹ روزه نیروی دریایی چین در آب‌های شرقی این کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، در بیانیه اداره ایمنی دریانوردی شانگهای آمده است: نیروی دریایی چین از روز چهارشنبه اول ماه می (۱۲ اردیبهشت) به مدت ۹ روز متوالی در آب‌های شرقی رزمایش برگزار خواهد کرد.

بر اساس این بیانیه، ورود کشتی‌های غیر مرتبط از ساعت ۷ صبح روز اول ماه می (۱۲ اردیبهشت) تا ساعت ۹ صبح روز ۹ می (۲۰ اردیبهشت) به محل برگزاری این رزمایش در آب‌های شرقی چین ممنوع است.

 اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا

وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که واشنگتن به این نتیجه رسیده که پنج واحد ارتش رژیم صهیونیستی قبل از حمله حماس در ماه اکتبر، علیه فلسطینیان در کرانه باختری مرتکب نقض‌هایی شده بودند.

وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که چهار واحد از پنج واحد با این تخلفات به شیوه‌ای که آن را «موثر» خواند، برخورد کردند. این وزارتخانه افزود که «اسرائیل اطلاعات بیشتری درباره (فعالیت‌های) واحد پنجم ارائه کرده است». وگو با دولت اسرائیل» در این زمینه، .

در سایه وجود گزارش‌هایی مبنی بر عقب‌نشینی کاخ سفید از اعمال تحریم‌ها علیه تیپ «نتسح یهودا» ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: رایزنی‌ها با دولت اسرائیل در مورد واحد پنجم مورد بحث در ارتش اسرائیل ادامه دارد.

گزارش‌های مطبوعاتی از اتهاماتی به طور خاص علیه تیپ «نتسح یهودا» که عمدتاً متشکل از سربازان افراطی است، صحبت می‌کنند.

این تیپ شامل ۱۰۰۰ سرباز تا سال ۲۰۲۲ در کرانه باختری مستقر بوده؛ منطقه‌ای که رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۷ این منطقه را اشغال کرده است.

پاتل گفت: «پس از یک عملیات دقیق، پنج واحد اسرائیلی را مسؤول حوادث فردی که نقض جدی حقوق بشر است، یافتیم.»

وی افزود: همه این حوادث خیلی قبل از هفت اکتبر رخ داده و هیچ یک از آنها در غزه رخ نداده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ادعای اینکه «چهار واحد از این واحدها به طور موثر با این تخلفات برخورد کردند که این همان چیزی است که ما از شرکای خود انتظار داریم»، خاطرنشان کرد: در مورد واحد پنجم، دولت اسرائیل اطلاعات تکمیلی را در اختیار وزارت خارجه آمریکا قرار داده است.

پاتل در اظهاراتی که بیشتر سعی داشت وجهه صهیونیست‌ها را بهبود ببخشد، افزود: ما به رایزنی‌ها و تعهدات خود با دولت اسرائیل ادامه می‌دهیم. اسرائیل اطلاعات تکمیلی در مورد این واحد ارائه کرده است و ما همچنان به این گفت‌وگوها ادامه می‌دهیم.

این مقام از شناسایی این واحدها یا مشخص کردن تحریم‌های اسرائیل علیه آنها خودداری کرد.

قوانین ایالات متحده، دولت را از اعطای کمک مالی یا ارسال سلاح به واحدهای نیروهای امنیتی خارجی در صورت وجود اطلاعات معتبر مبنی بر دخالت آنها در نقض حقوق بشر، منع می‌کند.

اعزام نیروهای ارتش ترکیه به سوریه

درگیری‌ها و حملات بین گروه‌های مخالف و نیروهای نظام سوریه ادامه دارد و فضای پرتنشی در شمال غرب سوریه حاکم است. ارتش ترکیه پس از اینکه هیات «تحریر الشام» از پاسخگویی به درخواست این کشور برای ایجاد نقاط مرزی خودداری کرد، نیروهای کمکی به منطقه اعزام کرد.

منابع سوری گفتند: ارتش ترکیه نیروهای کمکی را به گذرگاه «الغزاویه» اعزام کرد که این گذرگاه، مناطق تحت کنترل هیات «تحریر الشام» در ادلب را از حومه غربی آن جدا می‌کند. همزمان یک کاروان نظامی متعلق به هیات تحریرالشام شامل ده‌ها نیروی مسلح با سلاح‌های سنگین از حومه ادلب به سمت گذرگاه مذکور حرکت کرد.

این منابع سوری توضیح دادند که تقویت‌های متقابل پس از آن صورت گرفت که تحریر الشام درخواست طرف ترکیه را رد کرد؛ این درخواست به ایجاد نقاط مرزی تحت نظارت نیروهای «گارد مرزی» ارتش ملی تحت حمایت ترکیه در کنار نیروهای خود ترکیه با هدف محدود کردن عملیات قاچاق انسان به خاک این کشور ارتباط می یافت.

پیش از این نشستی بین افسران ارتش ترکیه و رهبران تحریر الشام برگزار شد تا راه‌های کنترل مرز سوریه و ترکیه و محدود کردن عملیات قاچاق را بررسی کنند.

هیات تحریرالشام معتقد است که به مسوولیت خود در کنترل امنیتی این مناطق پایبند است و در این مسیر خواهان مشارکت نیروهای «ارتش ملی» تحت حمایت ترکیه نیست.

مناطق تحت کنترل «ارتش ملی» تحت حمایت ترکیه در حومه حلب از طریق دو گذرگاه «دیربلوط» و «الغزاویه» به مناطق تحت کنترل «تحریر الشام» در ادلب مرتبط است که از طریق آن کالا، سوخت و تمامی اشکال مبادلات تجاری بین منطقه و همچنین عملیات قاچاق انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • کشف سیگار خارجی قاچاق در مراغه
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • ادامه اعتراضات دانشجویی آمریکا؛ بازداشت گسترده در کارولینای شمالی
  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • کشف ۷۶۰ پاکت سیگار خارجی قاچاق در لردگان
  • زنجان چه ظرفیت‌های صادراتی دارد؟ + فیلم
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت