Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@11:04:19 GMT

خوراکی‌هایی که کبد را سرپا نگه می‌دارند

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۹۲۹۷۶

خوراکی‌هایی که کبد را سرپا نگه می‌دارند

 طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی سالانه حدود ۱.۴ میلیون نفر جان خود را به خطر هپاتیت از دست می‌دهند. از اینرو بر اتخاذ شیوه‌های کارآمد در جهت کنترل جمعیت افراد مبتلا به هپاتیت تاکید می‌شود.

به گفته محققان، شیوه ایده آل پیشگیری از هپاتیت، حفظ سلامت کبد است و بهترین راه هم انتخاب گزینه‌های مناسب خوراکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در ادامه به مواد خوراکی که به لحاظ علمی حفاظت شان از کبد اثبات شده است، اشاره می‌شود.

گریپ فروت

این میوه سرشار از دو آنتی اکسیدان naringenin و naringin است. گریپ فروت با کاهش التهاب و محافظت از سلول‌ها می‌تواند از کبد حفاظت نماید. همچنین طبق نتایج این مطالعات، این دو آنتی اکسیدان موجب کاهش روند پیشرفت فیبروز کبدی می‌شوند. گریپ فروت موجب کاهش میزان چربی در کبد شده و شمار آنزیم‌های موردنیاز برای سوزاندن چربی را افزایش می‌دهد. از اینرو از انباشت چربی اضافی در کبد جلوگیری می‌کند.

بلوبری و کرنبری

این دو میوه حاوی آنتی اکسیدان‌های موسوم به آنتوسیانین‌ها هستند. این آنتی اکسیدان‌ها مسئول رنگ بوده و فواید زیادی برای سلامت دارند. این میوه‌ها برای حفظ سلامت کبد مفید هستند. می‌توانند موجب افزایش واکنش سلول‌های ایمنی و آنزیم‌های آنتی اکسیدان شوند. همچنین برخی مطالعات نشان داده اند انواع آنتی اکسیدان‌های موجود در انواع توت‌ها موجب کاهش روند پیشرفت بافت زخم شده در کبد می‌شوند.

انگور

به دلیل وجود ترکیب گیاهی موسوم به رزوراترول در انگور، این میوه برای کبد مفید است. می‌تواند به شکل موثری موجب کاهش التهاب شده، از آسیب به کبد پیشگیری کند و میزان آنتی اکسیدان‌های موجود در کبد را افزایش دهد.

آب چغندر

آب چغندر مملو از نیترات‌ها و آنتی اکسیدان‌های موسوم به بتالاین هاست. در کاهش آسیب اکسایشی و التهاب در کبد مفید است. این ترکیبات در افرایش آنزیم‌های طبیعی سم زداکننده مفید هستند.

سبزیجات چلیپایی

سبزیجات چلیپیایی نظیر کلم بروکلی، کلم بروکسل، و برگ خردل سرشار از فیبر و ترکیبات گیاهی سودمند هستند. مطالعات نشان می‌دهد عصاره کلم بروکسل و کلم بروکلی می‌تواند موجب افزایش میزان آنزیم‌های سم زدا در بدن شده و در مقابل آسیب به کبد از آن محافظت نماید.

مغزیجات آجیلی

این مغزیجات سرشار از چربی ها، آنتی اکسیدان ها، ویتامین E. و ترکیبات گیاهی مفیدی هستند و از اینرو از کبد به خوبی محافظت می‌نمایند. محققان دریافته اند مصرف مغزیجات آجیلی موجب بهبود میزان آنزیم‌های کبدی می‌شود. همچنین مطالعه‌ای دیگر نشان می‌دهد مردانی که مقدار کمی مغزیجات و دانه‌های آجیلی مصرف می‌کنند در مقایسه با مردانی که مقدار زیادی مغزیجات و دانه‌های آجیلی مصرف می‌کنند در معرض ریسک بالاتر ابتلا به کبدچرب غیرالکلی قرار دارند.

ماهی‌های چرب

ماهی‌های چرب نظیر سالمون، خال مخالی و ساردینز سرشار از اسید‌های چرب اُمگا ۳ هستند که موجب کاهش التهاب می‌شوند. همچنین این چربی‌های سالم ریسک بیماری کبدی را کاهش می‌دهند. طبق نتایج مطالعات، اسید‌های چرب امگا ۳ به پیشگیری از انباشت چربی در کبد کمک کرده، میزان آنزیم‌ها را در سطح نرمال نگه می‌دارند، با التهاب مقابله کرده و موجب بهبود مقاومت انسولین می‌شوند.

روغن زیتون

مطالعات مختلف نشان داده اند که روغن زیتون، روغنی سالم با فواید زیاد است. مصرف روزانه یک قاشق چایخوری روغن زیتون می‌تواند موجب بهبود میزان آنزیم‌های کبدی و چربی در کبد شود. همچنین میزان پروتئین مرتبط با تاثیرات متابولیکی مثبت را افزایش می‌دهد. این روغن به کاهش انباشت چربی و بهبود جریان خون در کبد نیز کمک می‌کند.   منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کبد ماهی روغن زیتون انگور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۲۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ افسردگی شدید می‌تواند ریشه در شرایط فردی و اجتماعی داشته باشد، اما تغذیه هم بی تاثیر نیست. در بین خوراکی‌ها غذا‌های افسرده کننده‌ی بسیاری وجود دارد که برخی موجب بروز افسردگی شدید می‌شوند.
در جهانی زندگی می‌کنیم که بیشتر مواد به روش شیمیایی پرورش داده می‌شوند به همین خاطر برای کاهش نگرانی و اضطراب باید بیشتر به تغذیه توجه کنیم، زیرا تغذیه نقش بسزایی در حالات روحی افراد دارد 

مطالعات نشان می‌دهند مصرف مواد غذایی فاقد ارزش تغذیه ای، مصرف زیاد گوشت قرمز شیرینی و شکلات و عدم مصرف فیبر و انواع میوه و سبزیجات تازه می‌تواند بشدت باعث افزایش ریسک ابتلاء به افسردگی حاد شود؛ علاوه بر این موارد یک سری مواد خوراکی اثرات منفی روی سلامت روان و افزایش خطر ابتلا به افسردگی در فرد می‌شوند.

۱. شکر
محققان دریافتند هنگامی که سطح گلوکز خون افزایش یابد، سطوح پروتیینی بالا می‌رود که رشد نورون‌ها و سیناپس‌ها را مورد تشویق قرار می‌دهد. بار‌ها در بخش سلامت نمناک عنوان شده است که خوردن شکر باعث می‌شود که مغز شما در یک سطح بهینه کار کند و هرچه بیشتر این کار را انجام دهید، ریسک افسردگی و خطر ابتلا به دیابت و جنون نیز بیشتر می‌شود.

۲. شیرین کننده‌های مصنوعی
فکر نکنید که تنها به این خاطر که شیرین کننده مصنوعی است خطری شما را تهدید نمی‌کند اسپارتام جز تشکیل دهنده (و خطرناک) که در محصولاتی مثل نوشابه یافت می‌شود، تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین را مسدود می‌سازد.
این می‌تواند باعث انواع بیماری‌های عصبی از جمله سردرد، بی خوابی، تغییرات در حالت روحی و افسردگی شود. اما ممکن است برای سلامت ذهنی نیز بد باشد.

۳. الکل
سیستم عصبی مرکزی مهم است. مسئول گرفتن اطلاعات از طریق پنج حس، تفکر، درک، استدلال، و کنترل عملکرد حرکت است. اما با مصرف الکل این موارد کاهش پیدا می‌کنند و باعث تشدید علایم افسردگی می‌شود.

۴. روغن هیدروژنه
مرغ سرخ شده، پنیر سرخ شده، سیب زمینی سرخ کرده، به دلایل مختلفی برای بدن مشکل ایجاد می‌کنند و می‌توانند باعث افزایش وزن شوند. اما چیز‌های بیشتری وجود دارد:آن‌ها هم به افسردگی مرتبط هستند.
هر چیزی که با روغن‌های هیدروژنه درست شده و حاوی چربی‌های ترانس است می‌تواند به طور بالقوه به افسردگی کمک کند. چربی‌های اشباع شده، مثل آن‌هایی که در گوشت گوساله، لبنیات بالا، و کره پیدا شده اند می‌توانند شریان‌ها را مسدود کنند و از جریان خون به مغز جلوگیری کنند.

۵. فست فود
افرادی که فست فود می‌خورند، ۵۱ درصد بیشتر دچار افسردگی می‌شوند؛ بنابراین از خوردن آنها بپرهیزید.

۶. چربی ترانس
چربی ترانس به چربی‌های اشباع نشده گفته می‌شود که معمولا در کل غذا‌ها دیده نمی‌شوند. تنها در دهه ۱۹۵۰ چربی‌های ترانس به طور معمول در چیز‌هایی مثل مارگارین، اسنک، محصولات پخته شده بسته بندی و روغن‌های مورد استفاده برای سرخ کردن مواد غذایی، مورد استفاده قرار گرفتند. مصرف چربی‌های ترانس کنترل نشده می‌تواند ریسک افسردگی را تا ۴۸ درصد افزایش دهد.

۷. غذا‌های با سدیم بالا
دهه هاست، غذا‌های بدون چربی به عنوان یک راه حل کاهش وزن اعلام می‌شوند -، اما بسیاری از این محصولات حاوی کمی سدیم هستند. متخصصان می‌گویند که همه این نمک اضافی می‌تواند کاملا با احساسات شما ناسازگاری داشته باشد، زیرا سدیم اضافی در این محصولات می‌تواند جنبه‌های سیستم عصبی را مختل کند.
نه تنها این می‌تواند باعث افسردگی شود، بلکه می‌تواند به واکنش سیستم ایمنی نیز کمک و باعث خستگی شود؛ و البته نمک هم چنین منجر به نگهداری مایع و باد کردگی می‌شود.

۸. کافئین
متخصصان بسیاری وجود دارند که می‌گویند حتی مقدار کمی کافئین نیز می‌تواند منجر به افسردگی شود. دلیل بیشتر کارشناسان، اثر مخرب کافئین روی خواب است. خواب آشفته می‌تواند به طور جدی به وضعیت ذهنی آسیب برساند.

۹. سبوس گندم
این نام را همیشه در میان خوردنی‌های مفید مشاهده می‌کردید، اما اینجا باید بگوییم که در مورد افسردگی این مسئله کمی متفاوت است چراکه سبوس گندم به دلیل وجود فیتیک اسید و فیبر جذب روی را محدود می‌سازد و همین کاهش روی اثر سو در افرادی که در معرض استرس و افسردگی هستند می‌گذارد.
مقدارکافی روی به خصوص برای افراد مضطرب اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا نشان داده اند کمبود آن رفتار عصبی و افسردگی را موجب می‌شود.

۱۰. پنیر سویا
با این که سویا مملو از پروتیین کم چرب است، همچنین با آنزیم‌های گوارشی و پروتئاز می‌تواند بسته بندی شود که هضم پروتئین را به طور باور نکردنی دشوار می‌کند. سویا مس، بالایی دارد یک ماده معدنی مرتبط با رفتار مضطرب، و نفخ شکم است.

۱۱. قهوه
قهوه مانند سوخت جت برای یک مغز نگران است؛ و یکی از بالاترین منابع حاوی کافئین است. کافئین نیز می‌تواند جذب مواد مغذی کلیدی را مانند ویتامین د و ویتامین‌های ب کند کند. تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده از مواد گیاهی، به طور طبیعی، به خصوص بابونه، می‌تواند جایگزین خوبی برای قهوه باشد.

۱۲. نان سبوس دار
گلوتن برای بسیاری از افراد مضطرب، به خصوص بیمارانی با بیماری سلیاک - که در میان آن‌ها اضطراب رایج است خوب نیست و زمانی که گلوتن حذف می‌شود، این رفتار هم ناپدید می‌شوند. اما حتی افراد با آلرژی‌های خفیف نیز به آن حساسیت دارند.

۱۳. سوپ و غذا‌های کنسرو شده
غذا‌های فرآوری شده حاوی بیسفنول است که در اکثر غذا‌های کنسروی و پلاستیکی وجود دارد می‌تواند باعث کاهش قابل توجهی ژن‌ها در بخش استرس مداری مغز می‌شود.

۱۴. آب میوه
آب میوه‌ها فیبرندارند و حاوی فروکتوز هستند در نتیجه قند خون و هورمون استرس آدرنالین را بالا می‌برند. به عنوان یک قاعده کلی از نوشیدنی‌های شیرین اجتناب کنید.

دیگر خبرها

  • نوشیدن این چای فشارتان را تنظیم می‌کند
  • نفخ لوبیاها را چطور بگیریم ؟ ؛ طرز تهیه خوراک لوبیا | این غذا سرشار از آنتی اکسیدان است | فوت و فن خوشمزه‌تر شدن این غذای سالم و خانگی
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • درمان گیاهی ریزش مو