Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس بخشنامه معاون فنی و امور گمرک ترانزیت کالای گروه ۴ به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ممنوع شد. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرک جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به ناظران، مدیران کل و مدیران حوزه نظارت و اجرایی گمرکات کشور ابلاغ کرد که با توجه به اینکه در بند ۱۲ مصوبات مندرج در نامه رئیس دفتر نهاد ریاست جمهوری به وزیر امور اقتصادی و دارایی آمده است، وزارت صنعت و معدن، بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی نسبت به ابلاغ، پیگیری و اجرای صورت جلسه ۱۳ تیر ماه در مورد تفاهم این دستگاه‌ها با موضوع بررسی مشکلات ورود و ترخیص کالا که با رعایت قوانین و مقررات مربوطه در چارچوب اختیارات این دستگاه‌ها تنظیم شده برای رفع مشکل ترخیص و رسوب کالا در بنادر و گمرکات اقدام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این نامه آمده است، در مورد ترانزیت خارجی کالا از گمرکات مرزی به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ترانزیت کالا‌های گروه ۴ به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ممنوع است.

همچنین کالا‌های غیر گروه ۴ در صورتی که جز ردیف تعرفه‌های معاف از ثبت سفارش باشند، به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیاز به هیچ ثبت سفارشی ندارند.

در بند ج. این بخشنامه آمده است، برای ترانزیت کالا‌های غیر گروه ۴ به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در صورتی که کالا جزو ردیف تعرفه‌های معاف از ثبت سفارش نباشد، سفارش از نوع ورود به مناطق آزاد و یا ویژه و یا سرزمین اصلی کافی است و نیاز به ثبت سفارش دیگری ندارد.

در بند ۲ این بخشنامه ترانزیت داخلی کالا به مقصد سایر گمرکات نیاز به ثبت سفارش در سرزمین اصلی دارد.

در این نامه همچنین آمده است، برای جلوگیری از هر گونه ایستایی اقلام وارده به کشور از طریق مرز‌های دریایی و یا زمینی اعلام می‌شود.

چنانچه گمرکات مرزی با مواردی برخورد کند که ترانزیت اقلام اظهار شده گروه ۲ کالایی نیاز به ثبت سفارش داشته باشد و علیرغم وجود سایر شرایط قانونی و مقرراتی، مجوز ثبت سفارش صادره نیاز به تمدید اعتبار دارد و نسبت به ادامه مسیر کالایی موضوع اظهار نامه ترانزیتی اقدام و توجه لازم به گمرک مقصد در باره لزوم تمدید مجوز ثبت سفارش در هنگام اظهار و انجام تشریفات قطعی، کالا داده می‌شود تا از ایستایی این کالا‌ها در مرز‌های ورودی به دلیل نیاز به تمدید مجوز ثبت سفارش جلوگیری شود.

در متن ابلاغیه معاون امور گمرکی آمده است:

ناظرین مدیران کل و مدیران محترم حوزه‌های نظارت و گمرکات اجرایی

پیوست تصویر نامه شماره ۴۳۲۷۰ مورخ ۹۸.۴.۲۵ رئیس محترم دفتر و سرپرست نهاد ریاست جمهوری به عنوان وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی متضمن نامه شماره ۷۹۰۷۳ مورخ ۹۸.۴.۲۵ مقام محترم وزیر امور اقتصادی و دارایی با عنوان ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران ارسال، با توجه به اینکه در بند ۱۲ مصوبات مندرج در نامه اشاره شده تصریح گردیده «وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و گمرک جمهوری اسلامی ایران، نسبت به ابلاغ، پیگیری و اجرایی نمودن صورتجلسه مورخ ۹۸.۴.۱۳ مورد تفاهم این دستگاه‌ها با موضوع «بررسی مشکلات ورود و ترخیص کالا» که با رعایت قوانین و مقررات مربوطه در چارچوب اختیارات این دستگاه‌ها تنظیم گردیده است برای رفع مشکلات ترخیص و کاهش رسوب کالا در بنادر و گمرکات کشور اقدام نماید» به موجب این بخشنامه بند‌های ۱ و ۲ صورتجلسه مورخ ۹۸.۴.۱۳ جهت اجرا ابلاغ می‌گردد.

«۱- در مورد ترانزیت خارجی کالا از گمرکات مرزی به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی:

الف- ترانزیت کالا‌های گروه چهار به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ممنوع می‌باشد!

ب- ترانزیت کالا‌های غیر گروه چهار در صورتی که جزو ردیف تعرفه‌های معاف از ثبت سفارش موضوع تصویب‌نامه ۱۱۸۸۷۵/ ت. ۵۶۰۲۸ هـ مورخ ۹۷.۹.۱۱ هیأت محترم وزیران باشد، به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، نیاز به هیچ نوع ثبت سفارش ندارد.

ج. - برای ترانزیت کالا‌های غیر گروه چهار به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در صورتی که کالا جزو ردیف تعرفه‌های معاف از ثبت سفارش نباشد، ثبت سفارش از نوع ورود به مناطق آزاد و یا ویژه یا سرزمین اصلی کافی است و نیاز به ثبت سفارش از نوع دیگری ندارد.»

شایان ذکر است علاوه بر موارد اشاره شده، مجدداً اجرای دقیق مفاد بخشنامه شماره ۹۷.۱۲۴۸۵۷۳ مورخ ۹۷.۱۰.۱۱ مبنی بر عدم نیاز به تمدید مجوز ثبت سفارش کالا‌های اساسی (موضوع مصوبه شماره ۶۳۷۹۳/ت ۵۵۶۳۳ هـ مورخ ۹۷.۵.۱۶ که در گروه یک اولویت ارزی قرار گرفته‌اند) تأکید می‌گردد.

در خاتمه، جهت جلوگیری از هر گونه ایستایی اقلام وارده به کشور از طریق مرز‌های دریایی یا زمینی، بدینوسیله اعلام می‌دارد چنانچه گمرکات مرزی با مواردی برخورد نمایند که ترانزیت اقلام اظهار شده گروه ۲ کالایی نیاز به مجوز ثبت سفارش داشته و علی‌رغم وجود سایر شرایط قانونی و مقرراتی، مجوز ثبت سفارش صادره نیاز به تمدید اعتبار دارد، نسبت به ادامه مسیر کالای موضوع اظهارنامه ترانزیتی اقدام و توجه لازم به گمرک مقصد درباره لزوم تمدید مجوز ثبت سفارش در هنگام اظهار و انجام تشریفات قطعی کالا داده شود تا بدین وسیله از ایستایی این کالا در مرز‌های ورودی به دلیل نیاز به تمدید مجوز ثبت سفارش جلوگیری شود.

مسئولیت حسن اجرای مفاد این بخشنامه برعهده بالاترین مقام گمرکات اجرایی بوده، ناظرین محترم بر حسن اجرای مفاد بخشنامه مذکور نظارت کافی داشته و در صورت وجود هر نوع مشکل، مراتب را به دفاتر ستادی گمرک ایران منعکس فرمایند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ترانزیت خارجی کالا مناطق آزاد گمرکات کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۴۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲

وی در تشریح عملکرد پلیس امنیت اقتصادی در کشف پرونده‌های سازمان یافته و کلان، گفت: در این حوزه در مجموعه شاهد رشد ۶۸ درصدی پرونده‌های تشکیل شده در سال ۱۴۰۲ در مقایسه بامدت مشابه سال قبل آن هستیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اینکه بیشتر تمرکز پلیس امنیت اقتصادی بر روی پرونده‌های کلان و سازمان یافته است، گفت: در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش چهار درصدی دستگیری متهمان جرائم اقتصادی در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هستیم.

رحیمی در تشریح عملکرد یکساله پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز گفت: پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۱۴۰۲ با اجرای طرح‌های سراسری، منطقه‌ای و استانی خود در راستای مقابله با قاچاق کالا و ارز تعداد ۴۶۲ فقره پرونده کلان، ملی و مهم را با ارزش بالاتر از ۱۰ میلیارد تومان تشکیل داد که در این زمینه شاهد افزایش ۱۱۸ درصدی عملکرد این پلیس در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هستیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا به رشد ۹ درصدی تشکیل پرونده در راستای مبارزه با قاچاقچیان کالا و ارز نیز اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش ۲۲ درصدی توقیف خودروهای قاچاق بر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آن هستیم.

رشد ۴۸ درصدی توقیف خودروهای شوتی در سال ۱۴۰۲

رحیمی با اشاره به رشد ۴۸ درصدی توقیف خودروهای شوتی نیز گفت: طرح مقابله و مبارزه با خودروهای قاچاق بر معروف به خودروهای شوتی به‌ صورت مستمر در دستورکار پلیس امنیت اقتصادی فراجا در سراسر کشور قراردارد.

وی در تشریح عملکرد معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی فراجا نیز گفت: بر اساس تدابیر راهبردی و خط مشی‌های ابلاغی و همچنین رصد و تحلیل وضعیت اقتصادی کشور در برهه های مختلف با اقدامات مشترک اطلاعاتی و عملیاتی تلاش کردیم که اجازه جولان و فعالیت مجرمان در این فضا را سلب کنیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: در  سال ۱۴۰۲ ارزش  پرونده های کلان، ملی، مهم و سازمان یافته معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی فراجا نسبت به مدت مشابه سال گذشته صد درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه تعداد پرونده های تشکیل شده از طریق رصد سامانه های در اختیار و فضای مجازی در این سال گذشته در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از رشد  ۱۰۰ درصد ی برخوردار است، بیان داشت:۵۶ هزار مورد محموله‌های تجاری در سال ۱۴۰۲ به صورت سامانه ای کنترل و مورد بررسی قرار گرفته است که این رقم رشد ۱۰۰ درصدی در مقایسه با سال قبل خود را نشان می‌دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۸۱ درصدی صادرات از پایانه مرزی بیله سوار
  • کشف محموله ۵ میلیارد ریالی قاچاق در خشکبیجار
  • هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد
  • افزایش ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲
  • قاچاقچی کالا در همدان نقره داغ شد
  • پایش و نظارت۱۴۴ فروشگاه کالای اساسی در عباس آباد
  • محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان