Web Analytics Made Easy - Statcounter

نادری گفت: موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی باید با انجام پژوهش های محوری در تعاملات اجتماعی کشور اثر بخش باشد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «احمد نادری» در نشست خبری موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران که با موضوع تبیین رویکردهای جدید موسسه در حوزه های پژوهشی و فرهنگی کشور صورت گرفت، گفت: تحول موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران در دوره جدید در دو محور در دستور کار ما قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رییس موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی گفت: ما در محور اول به دنبال ایجاد تحول در رویکردها می باشیم که نیاز محوری است و می تواند در کاربردی کردن پژوهش های محوری ما اثرگذار باشد.

 

وی افزود: با عینیت محوری به پژوهش ها به دنبال این هستیم تا موسسه از موقعیت پیرامونی حاشیه ای جدا شده چرا که زمان آن است که موسسه از حاشیه بیرون رود و در تعاملات اجتماعی کشور اثرگذار باشد.

 

وی افزود: توسعه همکاری با همه دستگاه ها، سازمان ها و ارگان ها از دیگر برنامه های ما می باشد که به دنبال تمرکز جدی در حوزه آسیب های اجتماعی و جمعیت که از دغدغه های مقام معظم رهبری نیز می باشند، هستیم و به شکل خاص به این دو حوزه پرداخته خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه نرخ رشد زاد و ولد به زیر نرخ جایگزینی رسیده است، گفت: جمعیت یکی از منابع قدرت کشورهاست و باید ما در این راستا بتوانیم فعالیت های پژوهشی اثربخشی را داشته باشیم.

 

نادری با بیان اینکه آسیب های اجتماعی از دیگر سرفصل های جدی ما در دور جدید است، گفت: با مطالعه آسیب های اجتماعی، فقر و نابرابری اجتماعی و مواد مخدر به دنبال این هستیم تا جامعه ای اثربخش را ایجاد کنیم.

 

وی افزود: هم اکنون واحد پژوهش های راهبردی راه اندازی شده است تا باشگاه پژوهشگران ذیل آن راه اندازی شود و ما به دنبال وصل کردن دانشجویان علوم اجتماعی به حوزه پژوهش می باشیم.

 

رییس موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی گفت: راه اندازی مرکز اسناد و گنجینه پژوهش از دیگر برنامه های ما می باشد و در کنار آن به دنبال راه اندازی سامانه طرح های پژوهشی و راه اندازی انتشارات می باشیم.

 

وی با بیان اینکه تاکنون 250 عنوان کتاب در موسسه چاپ شده است، گفت: راه اندازی مرکز طبع و نشر موسسه از دیگر اقدامات ما می باشد.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص بودجه موسسه برای انجام فعالیت های اعلام شده، گفت: برنامه های ما در سه دوره کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت طرح ریزی شده است، هرچند در گذشته نیز دوستان فعالیت های خوبی داشتند و تلاش می کنیم تا آنها را تکمیل کنیم و پژوهشگران نیز رکن اصلی موسسه می باشند که بسیاری از آنها برند می باشند و به دنبال این هستیم تا با همکاری با سازمان ها و نهادها برای پژوهش های در دست اقدام از این سازمان ها بودجه دریافت کنیم.

 

 

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: روزنامه ها روزنامه خراسان جنوبي مجلس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شبستان یزد مسجد خبرگزاری شبستان نماز جمعه اوقات فراغت موسسه مطالعات اجتماعی احمد نادری تعاملات اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۴۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، وقتی می‌گوییم فردی سازگار است که پاسخ‌هایی که او را به تعامل با محیطش قادر می‌کنند آموخته باشد و به نحو قابل قبول اعضای جامعه خود رفتار کند تا احتیاجاتش ارضا شوند. در رابطه با این موضوع پژوهشگران مطالعه‌ای انجام داده‌اند که در آن به بررسی رابطه‌­ بین باورهای فراشناختی با میزان سازگاری فردی و اجتماعی کتابداران دانشگاه علوم پزشکی ایران است. 

* رابطه بین سازگاری فردی با متغیرهای باورهای مثبت

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که بین سازگاری فردی با متغیرهای باورهای مثبت در مورد نگرانی، کنترل ناپذیری و خطر، خودآگاهی شناختی رابطه­‌ منفی هست. اما با متغیر کنترل افکار، ارتباط مثبت بوده و هیچ ارتباطی با متغیر اطمینان شناختی گزارش نشد.

این پژوهش توضیح می‌دهد که ارتباط بین سازگاری اجتماعی با متغیرهای کنترل­ ناپذیری و خطر، اطمینان­‌شناختی، کنترل افکار مثبت بوده و هیچ ارتباطی بین سازگاری اجتماعی و باورهای مثبت در مورد نگرانی دیده نشده است. سازگاری اجتماعی با خودآگاهی شناختی ارتباط منفی دارد.

افزایش متغیر باورهای مثبت در مورد نگرانی باعث کاهش سازگاری فردی شده و بر سازگاری اجتماعی بی ­تاثیر است

* راهکارهای سازگاری افراد برای بهبود یافتن زندگی

از دیدگاه نویسندگان این پژوهش؛ امروزه با مشکلاتی که در جوامع وجود دارد مطالعه و پژوهش در زمینه‌های سازگاری افراد برای بهبود یافتن زندگی آنها از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد و بدین جهت یکی از راهکار‌های مهم در این زمینه پرداختن به باور‌های فراشناختی در آنهاست.

این پژوهش مطرح می‌کند که سازگاری یک فرایند روانشناختی است که بر اساس آن فرد با تمایلات و چالش‌های زندگی روزمره، مقابله می‌کند و یا آنها را درکنترل خود درمی‌آورد، سازگاری این است که فرد با دیگران طوری رفتار کند که هیچگونه مشکل و درگیری با آنان نداشته باشد.

* تعریف سازگاری از دیدگاه باتلر (Battler) 

در این پژوهش می‌نویسند باتلر اظهار می‌دارد که در همه‌ دوران زندگی خود در هر روز و هر ساعت سرگرم آن هستیم که خود نشده را با محیط دگرگون شده و دگرگون نشده سازگار کنیم. فعالیت‌های شخصی و شغلی در حقیقت چیزی جز عمل سازگاری با خود و دیگران نیست؛ اساسا شخص سازگار، شخصی است که میان خود ومحیط مادی و اجتماعی‌اش ارتباط سالم و درست برقرار کند.

در ادامه آمده است که سازگاری یک مفهوم عام بوده و به همه راهبرد‌هایی گفته می‌شود که فرد برای اداره کردن موقعیت‌های استرس زای زندگی اعم از تهدید‌های واقعی یا غیرواقعی به کار می‌برد.

* سازگاری در کتابداران کتابخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران

بر اساس یافته‌های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که کتابخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران با توجه به تعداد زیاد دارندگان مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد رو به تخصص‌گرایی پیش می‌رود و دانشگاه علوم پزشکی ایران در این زمینه بسیار خوب عمل کرده، و با توجه به اینکه بیش از سه چهارم این کتابداران دارای رشته تحصیلی کتابداری و اطلاع رسانی سابق و علم اطلاعات و دانش شناسی هستند.

اطلاعات کلی مربوط به باورهای فراشناختی و سازگاری و فردی کتابداران 

* سازگاری اجتماعی

این پژوهش بیان می‌کند که سازگاری اجتماعی یک عامل متأثر از راهبرد‌های شناختی می‌باشد که می‌توان آن را به دیدگاه‌های شناختی موجود در این زمینه ربط داد. هسته اصلی دیدگاه‌های شناختی درباره اختلالات روانی ناسازگاری چگونگی پردازش اطلاعات در ذهن فرد است.

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که اگر نظام باور‌های فرد کارامد باشد، اطلاعات به گونه‌ای دقیق در ذهن او پردازش می‌شوند که نتیجه‌ آن رفتار مطلوب است، اما اگر در پردازش‌ها و ادراک‌های فرد مشکلی وجود داشته باشد، نتیجه‌ای به‌جز رفتار مخرب نخواهد داشت.

افزایش متغیر کنترل ­ناپذیری و خطر، منجر به کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی می­‌شود

به لحاظ کاربردی یافته‌های این پژوهش می‌تواند تأثیرات عملی مهمی بـر تغییر باور‌های فراشناختی مرتبط با سازگاری داشته باشد و در پرتو این یافته‌ها، مدیران و مشاوران می‌توانند با برگزاری برنامه‌های آموزشی و تهیه بروشور‌های مربوط با هدف اصلاح و تغییر باور‌های فراشناختی ناکارامد، از بروز و تداوم رفتار‌های ناسازگار که آسیب‌های روانی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی جدی در پی دارد، پیشگیری کنند.

* کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی

بر اساس یافته‌های این مطالعه، افزایش متغیر باورهای مثبت در مورد نگرانی باعث کاهش سازگاری فردی شده و بر سازگاری اجتماعی بی ­تاثیر است. افزایش متغیر کنترل ­ناپذیری و خطر، منجر به کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی می­‌شود. افزایش اطمینان­‌شناختی کتابداران در سازگاری فردی بی‌­تاثیر بوده اما در سازگاری اجتماعی آنها تاثیر مثبت دارد. افزایش کنترل افکار درمیان کتابداران موجب افزایش سازگاری فردی و اجتماعی آنان می­‌شود. افزایش خودآگاهی شناختی، منجر به کاهش سازگاری های فردی و اجتماعی کتابداران می‌­گردد.

گفتنی است، این یافته‌ها، به صورت یک مقاله علمی پژوهشی باعنوان «رابطه‌ بین باور‌های فراشناختی با میزان سازگاری فردی و اجتماعی کتابداران دانشگاه علوم پزشکی ایران» به کوشش سعيد غفاری (دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور قم)، شعله زکيانی (کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور مشهد) تهیه شده که در دوماهنامه «پیاورد سلامت» منتشر شده است. این نشریه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • دستور دادستانی برای راه‌اندازی پایگاه امداد دریایی گناوه
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • شهرک‌های صنعتی دانش‌بنیان در هرمزگان راه‌اندازی شود
  • اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد