Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@18:20:04 GMT

فقر آبی تهران در وضعیت «فاجعه»

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۹۴۹۳۰

فقر آبی تهران در وضعیت «فاجعه»

آفتاب‌‌نیوز :

‌شهرام عدالتی روز سه‌شنبه یکی از مهمترین چالش‌های مهم پیش روی استان تهران بر اساس سند آمایش سرزمین (سند توسعه براساس بررسی فرصت،ها، تهدیدها، امکانات و کمبودها) را مساله آب اعلام و خاطرنشان کرد:‌ ما به خاطر تأمین آب ساکنان استان تهران به سوی تمام استان‌های دیگر چنگ انداخته‌ایم.

وی یادآور شد: تهران پنج سد برای تأمین آب دارد که سه مورد از آنها عملاً خارج از محدوده سیاسی و جغرافیایی این استان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فشار رشد جمعیت در استان تهران و پیرامون آن

عدالتی اظهارداشت: واقعیت دیگر این است که علاوه بر خود استان تهران رشد جمعیت در پیرامون این استان نیز بسیار بالاست که نشان می‌دهد فشار روزافزونی بر حوزه آبریز این استان وجود دارد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران گفت: در یک روند ۱۰ ساله این فشار مضاعف به منابع آبی، این استان را با مشکل مواجه می‌کند.

سهم کشاورزی از مصرف آب

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از علل مواجهه با چنین شرایطی برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی برای فعالیت‌های کشاورزی است؛ استفاده از روش غرقابی برای آبیاری محصولات این بخش به‌شدت به آبخوان‌های استان فشار وارد می‌کند.

عدالتی با بیان اینکه از سوی دیگر شاهد افزایش مضاعف چاه‌های غیرمجاز در سطح استان تهران هستیم ادامه داد: باید از کنتورهای هوشمند برای کنترل چاه‌های مجاز و حساس‌سازی مردم نسبت به تخلف در برداشت از منابع زیرزمینی اقدام کرد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران گفت: این برداشت‌های بی‌رویه موجب شده است تا دشت‌های این استان به‌ویژه ورامین و دماوند به مخاطره بیفتند.

وی در خصوص اقدامات لازم برای جلوگیری از تداوم این شرایط نیز اضافه کرد: بیشترین حجم منابع آبی این استان در بخش کشاورزی استفاده می‌شود که لازم است در این حوزه علاوه بر استفاده از کنتورهای هوشمند برای چاه‌ها از روش‌های آبیاری نوین و اصلاح الگوی کشت استفاده کرد.

فرهنگ‌سازی بین مردم و مسئولان

عدالتی بر لزوم فرهنگ‌سازی گسترده در میان مردم و مسئولان به منظور حساس‌سازی همگانی در خصوص منابع آبی تاکید کرد و افزود: فرهنگ عمومی در حساسیت نسبت به مصرف بهینه منابع آبی باید ایجاد شود و آنان هر نوع تخلفی در این زمینه را برای حفظ منافع ملی به مراجع مربوطه اطلاع دهند.

جای خالی پساب تصفیه شده

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران گفت: یکی دیگر از اقدامات مؤثر در این زمینه استفاده از پساب تصفیه شده محسوب می‌شود، ۱۴ میلیون نفر در محدوده این استان زندگی می‌کنند اما فاضلاب و پساب این میزان جمعیت را نتوانسته‌ایم به‌خوبی ساماندهی کنیم و اکنون آب‌های نامتعارف در جنوب تهران به یک پدیده زیست‌محیطی تبدیل شده است.

وی خواستار داشتن نگاه بلندمدت نسبت به مسائل و پدیده‌های مهم از جمله تامین و مصرف آب شد و اظهارداشت: در اغلب کشورهای جهان آب آشامیدنی از بهداشت و آبیاری تفکیک شده اما در ایران چنین مسأله‌ای هنوز رخ نداده است.

عدالتی با بیان اینکه در ایران ما در مورد اقتصاد آب فکر درستی نکرده‌ایم و آب گران قیمتی در دست مردم است، گفت: استفاده از سیستم تفکیکی در دنیا تجربه شده است و می‌تواند در بلندمدت به مدیریت منابع آبی کمک کند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران گفت: در آمایش سرزمین درگیر مسائل کوتاه‌مدت نیستیم که بتوان بازتاب برخی رفتارها و مشکلات را در بازه زمانی کوتاهی دید.

وی با بیان اینکه بازتاب برخی رفتارها در بلندمدت مشاهده می‌شود و به‌تدریج رسوب می‌کند تا خود را به شکل یک پدیده مشکل‌زا نشان دهد، تاکید کرد: تقابل دو بینش کوتاه و بلندمدت نسبت به مسائل بسیاری از چالش‌ها را دامن خواهد زد.

عدالتی تصریح کرد: اگر امروز در آمایش سرزمین نسبت به مسأله‌ای اعتراض داریم، زاییده همان تصمیم‌ها و بی توجهی‌هایی است که در گذشته نشان داده‌ایم.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران گفت: باید ملاک، مبنا و معیار نظام تصمیم‌گیری ما معلوم شود، اینکه دور هم بنشینیم و به زعم خودمان فکر کنیم تصمیم درستی می‌گیریم اتفاق صحیحی نیست و تصمیم‌گیری شهودی و لحظه‌ای براساس تحلیل ذهنی تبعاتی بسیار سوء می‌تواند داشته باشد.

 نخستین چالش از چالش‌های ۱۶ گانه پیش روی استان تهران، مشکل آب اعلام شده است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا نیز پیش از این اعلام کرده بود که وضعیت منابع زیرزمینی آب در استان تهران وخیم است و چاره‌ای غیر از استفاده از بازچرخانی آب مصرفی در این استان نداریم.

صحبت از وضعیت منابع آبی استان تهران در حالی است که به گفته مسئولان آب و فاضلاب (آبفا) امسال شاهد رشد ۴.۵ درصدی مصرف آب شرب در استان هستیم؛‌ موضوعی که این مسئولان علت آن را بارش های امسال عنوان و تاکید می‌کنند که بارش ها اگرچه در تغذیه سدها تاثیر داشته اما منابع زیرزمینی را که تغذیه نکرده و صرفه جویی باید در اولویت باشد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بحران آب تهران خشکسالی فقر آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۴۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت نفت و گاز اروندان، عبدالله عذاری‌اهوازی گفت: این شرکت در موضوع نفت و گاز ماهیت تولیدی و توسعه‌ای دارد که حدود جغرافیایی آن شامل شهرستان‌های بستان، هویزه، سوسنگرد، دارخوین، خرمشهر، مینو شهر و اروندکنار می‌شود. درحقیقت این شرکت نفتی محدوده کل غرب کارون را احاطه کرده است.

وی با اشاره به اینکه از لحاظ میدان‌های نفتی، ۸۶ درصد میدان‌های مشترک نفتی کشور در غرب کارون قرار دارد، بیان کرد: بزرگ‌ترین میدان مشترک ایران، میدان آزادگان است و میدان‌های مشترک یاران، یادآوران و سهراب که به توسعه رسیده‌اند در این منطقه قرار دارند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اینکه میدان‌های سپهر، جفیر و دارخوین به بهره‌بردای رسیده‌اند و در حال توسعه فازهای بعدی هستند، افزود: در کنار این میدان‌های توسعه‌یافته، میدان‌های سوسنگرد، بندکرخه، خرمشهر، مینو و اروند جزو میدان‌هایی هستند که شرکت ملی نفت برای توسعه و بهره‌برداری آن‌ها برنامه‌ریزی کرده است.

عذاری‌اهوازی با یادآوری اقدام‌های مهم دولت سیزدهم در توسعه میدان‌های نفتی گفت: حرکت‌های مهمی در این دولت انجام شده است. یکی از راهبردهای مهم در دولت سیزدهم اعتماد و اطمینان به نیروهای بومی و ایرانی بود و با اتکا به نیروهای بومی، توسعه میدان‌ها را به شرکت‌های ایرانی واگذار کرده است.

وی گفت: میدان‌های سپهر و جفیر با اعتماد به جوانان ایرانی سال پیش توسعه یافت و با استخراج روزانه ۴۰ هزار بشکه به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه افزون بر توسعه میدان‌ها، تولید و نگهداشت نیز وظیفه شرکت نفت و گاز اروندان است، بیان کرد: ما در درجه اول باید بتوانیم مقدار نفتی را که تولید کرده‌ایم نگهداری کنیم.

عذاری‌اهوازی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در حال برنامه‌ریزی برای توسعه چاه‌های جدید هستیم، افزود: برای توسعه میدان دارخوین برنامه بسیار وسیعی داریم، چاه‌های تازه‌حفر و قراردادهای توسعه این میدان تدوین شده است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ظرفیت تولید در غرب کارون روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت است، گفت: در دولت پیش ظرفیت تولید این شرکت روزانه ۸۴ هزار بشکه نفت بود که اکنون با اقدام‌های شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم، تولید در نفت و گاز اروندان ۳۰ درصد افزایش داشته است.

برنامه‌ریزی برای حفاری ۴۰ حلقه چاه در سال جاری

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: در دولت سیزدهم تعداد ۶۰ حلقه چاه را حفاری و برای امسال حفاری ۴۰ چاه دیگر را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که به بهره‌برداری برسانیم. با حفاری این ۶۰ حلقه چاه در میدان آزادگان، هم‌اکنون ظرفیت تولید نفت حدود ۲۰۰ هزار بشکه است.

عذاری‌اهوازی با اشاره به توجه و برنامه‌ریزی کاربردی دولت سیزدهم در توسعه میدان‌ها گفت: شرکت نفت و گاز اروندان همه برنامه‌های شرکت ملی نفت برای تولید را در سال ۱۴۰۲ به سرانجام رسانده و یکی از شرکت‌های موفق در این زمینه بوده است. این موفقیت‌ها ثمره تلاش و جهاد بی‌وقفه همه کارکنان به شمار می‌رود.

وی با اشاره به جمع‌آوری گازهای همراه نفت افزود: سیاست ما در توسعه میدان‌ها، توسعه منطقه و حفظ محیط‌زیست به‌عنوان سرمایه‌ای عمومی و ماندگار است و به این منظور کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰ با سرمایه‌گذاری هلدینگ خلیج فارس پارسال راه‌اندازی شد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: فعالیت مرحله نخست این کارخانه با ظرفیت ۲۵۰ میلیون فوت‌مکعب گاز آغاز کرده است و هم‌اکنون حدود ۱۱۰ میلیون فوت‌مکعب گازهای همراه میدان‌های آزادگان شمالی و یادآوران، برای فرآورش و استفاده به‌عنوان گاز شهری و فرآورده‌های پتروشیمی‌ها و خوراک آن‌ها به این کارخانه ارسال می‌شود.

ارسال ۳۲ میلیون فوت‌مکعب گاز به کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰

عذاری‌اهوازی با بیان اینکه با جمع‌آوری گازهای همراه، گاز متان تولید می‌شود که برای مصرف گاز خانگی است و برای جبران ناترازی گاز کشور به خط سراسری ششم ارسال می‌شود، گفت: در میدان آزادگان شمالی در گذشته روزانه حدود ۲۸ میلیون فوت‌مکعب گاز ارسال می‌شد. اما در حال حاضر، از طریق تعمیر، اصلاح و راه‌اندازی یک کمپرسور با استفاده از نیروهای توانمند داخلی و کارکنان شرکت نفت و گاز اروندان، که از زمان ساخت کارخانه آزادگان شمالی از سوی شرکت‌های چینی بلااستفاده بود، توانستیم حجم بالایی از گاز را فرآورش و از سوزاندن و هدررفتن این سرمایه ملی جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به اینکه تعمیر کمپرسور از سوی کارکنان این شرکت با ۷۵۰ نفر روز انجام شده است، افزود: ما توانسته‌ایم حدود ۵ میلیون فوت‌مکعب گاز دیگر اضافه کنیم و به ۳۲ میلیون فوت‌مکعب برسانیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان بیان کرد: با افتخار اعلام می‌کنم که تا یک ماه دیگر در میدان آزادگان شمالی گاز همراهی برای سوزندان وجود نخواهد داشت و همه گازهای همراه به فرآورده تبدیل می‌شود و این همان اجرای زنجیره ارزش نفت و گاز است.

عذاری‌اهوازی در پایان گفت: قرارداد دیگری با هلدینگ خلیج‌فارس به ارزش ۷۳ میلیون دلار به‌منظور ارسال گازهای مشعل منطقه دارخوین و کارخانه غرب کارون در جفیر، که حدود ۱۵۰ میلیون فوت مکعب است، امضا شد و با انجام این قرارداد، درعمل شرکت نفت و گاز اروندان تا پایان سال ۱۴۰۴ دیگر گازی برای سوزاندن نخواهد داشت.

کد خبر 6094155 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • اجتماع امام رضایی‌ها در کرج برگزار می‌شود
  • لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف بودجه
  • تهران از استان‌های محروم کشور است
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • تهران یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور است
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • تأکید استاندار لرستان بر اهتمام مدیران در جذب اعتبارات ملی
  • سکونت ۵۰ درصد از اتباع کشور در استان تهران
  • شوک بزرگ به کمیته المپیک در سال المپیک!
  • وضعیت اعتبارات عمرانی و هزینه‌ای لرستان هر چه سریع‌تر مشخص شود