Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@21:26:41 GMT

ماجرای نامه نویسی یک طلبه به آیت الله مشکینی

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۹۷۴۰۶

ماجرای نامه نویسی یک طلبه به آیت الله مشکینی

خبرگزاری تسنیم: امروز هشتم مرداد، سالگرد رحلت مجاهد فی‌سبیل‌الله و عالم متقی آیت‌الله علی مشکینی است. این فقیه مجاهد و پارسا که عمر با برکت خود را در خدمت به نظام اسلامی‌، مردم و حوزه‌های علمیه سپری کرد از سال 1361 تا سال 1386 ریاست مجلس خبرگان رهبری را برعهده داشت.

یکی از ویژگیهایی بارز آیت‌الله مشکینی که در اکثر مقاطع زندگی ایشان آشکار بود، تواضع و فروتنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان کسی بودند که چه به لحاظ سیاسی، در رأس مهم‌ترین مجلس که همان مجلس خبرگان بود، قرار داشتند و چه به لحاظ علمی، جزء اساتیدی بودند که در اکثر دروس حوزوی از دانش بالایی برخوردار بودند و به همین علت هم کلاس‌های درس ایشان جزء چند کلاس پرجمعیت حوزه به شمار می رفت، ولی با همه‌ این اوصاف اگر کسی او را از قبل نمی‌شناخت، نمی‌توانست با دیدن او و رفتار و اعمالش پی به مناصب بالای او ببرد.در کتاب زندگی و مبارزات آیت الله مشکینی که توسط مرکزاسناد انقلاب اسلامی منتشر شده روایاتی از تواضع ایشان بیان شده است:

آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره‌ این ویژگی اخلاقی ایشان می فرمایند:

«...جایگاه رفیع او در نظام جمهوری اسلامی و ریاست مجلس خبرگان رهبری، از آغازِ تشکیل این مجلس ـ که نشانه‌ حرمت و مکانت او در چشم نخبگان و علما بزرگ و اساتید مبرز روحانی کشور است ـ هرگز نتوانست در تواضع و فروتنی او یا در زندگی زاهدانه و دامنِ پاک او، کمترین خدشه‌ای وارد آورد. او جامع علم و عمل، جهاد و زهد، و تشخیص و سلوک صائب و مستقیم، بدون انحراف بود».

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی نیز درباره‌ این ویژگی ایشان این‌گونه توضیح می‌دهد:

«ایشان فوق‌العاده آدم متواضعی بود. در میان ما معمول است که هر دیدی، بازدیدی دارد اخلاقاً و ادباً باید چنین باشد. بارها شد که ایشان به دیدن من آمد. من به ایشان گفتم «می‌خواهم بیایم بازدید، شما را ببینیم». ایشان گفت: «همان بس است». اگر به مشهد می رفتم و ایشان باخبر می‌شد، به دیدار ما می‌آمد. اخلاقاً سن ایشان از من بیشتر بود، و مردی محترم و از چهره‌های بارز انقلاب و روحانیت بود، اما وقتی می خواستیم بازدید برویم، آن طور می گفت.

همین تواضع، در خطبه‌های نماز جمعه‌اش می‌درخشید. ایشان خیلی متواضعانه خطبه‌ها را ادا می‌کرد، و به همین دلیل خطبه‌های ایشان در نمازجمعه خیلی مفید بود. شما کتاب‌هایشان را نگاه کنید، می بینید [نام ایشان] با القاب ساده‌ای نوشته شده است».

حجت‌الاسلام قرائتی درباره‌ این ویژگی اخلاقی ایشان خاطره‌ای را نقل می‌کند: «یادم است طلبه‌ای بود که آیت‌الله مشکینی به او نامه می‌نوشت. [ایشان] در آخر نامه می‌نوشت: «قربان شما، علی مشکینی» من نگاه کردم که این طلبه بیست سالش است، و آقای مشکینی ـ که چهل سال پیش هم آیت‌الله بود به یک بچه این جور می‌نویسد؛ این دلیل تواضع ایشان بود»

اخبار داغ ویدئوی چالش بطری هنرپیشه معروف ساختگی از کار درآمد! +فیلم فیلم: توضیح کارگردان «گاندو» درباره سکانس حاشیه‌‌ساز هواپیما فیلم: چالش باز کردن درب بطری به صداوسیما رسید! فیلم: خودرو گرانقیمت منشا به آتش کشیده شد! فیلم: علی ضیا روی آنتن زنده ادای احمدی‌نژاد را در آورد غارت بار تریلی توسط مردم بی فرهنگ! + فیلم

منبع: فردا

کلیدواژه: نامه طلبه آیت الله مشکینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۷۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی استاد جامعة المصطفی العالمیه در کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای و اجلاسیه اساتید معارف اسلامی سراسر کشور که در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد، اظهار داشت: حضرت آیت الله خامنه‌ای از محضر پدر بزرگوار بهره گرفتند و بحث قرآنی را تحت تاثیر سیدهاشم میردامادی پدربزرگ مادری خود که در مسجد گوهرشاد تفسیر می‌گفتند و بحث انس با قرآن را تحت تاثیر مادر فرا گرفتند.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی افزود: حضرت آیت الله خامنه‌ای ۶ سال محضر علامه طباطبایی را درک کردند و در تفسیر قرآن تحت تاثیر استاد خود بودند.

وی گفت: حضرت آیت الله خامنه‌ای را می‌توان محصول سه مکتب شیعی حوزه مشهد، نجف و قم دانست، و سیره حوزوی ایشان هم اشرابی از تعبد حوزه مشهد، عقلانیت حوزه قم و ولایت مداری حوزه نجف است.

دبیر علمی همایش بین المللی حضرت آیت الله خامنه‌ای گفت: تفسیره سوره برائت ایشان در ۷۰۰ صفحه ارائه شده که حاصل زحمت آقای ربانی است.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی به سابقه تفسیر آیت الله خامنه‌ای اشاره کرد و افزود: ایشان سال ۱۳۵۸ هفته‌ای یکبار به قم آمده و تفسیر می‌گفتند همچنین رهبر انقلاب سال ۶۰ تا ۶۱ برای پاسداران تفسیر سوره‌های حشر و جمعه، ممتحنه، مجادله را می‌گفتند و سال ۶۹ -۷۰ تفسیر حمد را برای دانشجویان می‌گفته است.

وی بر اهمیت و جایگاه مرجعیت علمی قرآن در اندیشه حضرت آیت الله خامنه‌ای اشاره نمود و اظهار داشت: رهبر انقلاب تصریح دارند که «مساله قرآن و مرجعیت قرآن و رجوع به قرآن و استفهام از قرآن در مسائل گوناگون فکری، عملی، اجتماعی، سیاسی، حکومتی و ... خیلی چیز مهمی است. ما واقعا در این زمینه‌ها کم کاریم».

دبیر کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب بر موضوع جهت دهی به علوم انسانی بر اساس مبانی قرآنی تأکید نمود و با بیان این که علوم انسانی فعلی باید تحولات عمیق و پایداری داشته باشد، یادآور شد: رهبر انقلاب علوم انسانی فعلی را ترجمه قبل و شکل گرفته مبانی اومانیستی و سکولاریستی دانسته‌اند، از طرفی هدایت قرآن را عام و شامل تمام علوم می‌دانند که در مبانی و اهداف تاثیرات بسزایی دارد؛ ایشان ضمن تصریح بر اهمیت بازشناسی علوم انسانی بر اساس قرآن به تولید علوم انسانی قرآن بنیاد تاکید دارند.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی سپس به تاثیر این کنگره بر فضای دانشگاهی اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۳۳ پایان نامه ارشد و دکتری در مراکز مختلف تحت تاثیر این کنگره گرفته شده است.

وی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر مرجعیت علمی قرآن کریم گفت: براساس تاکیدات رهبر انقلاب دو واحد درس مرجعیت قرآن در برخی دانشگاه‌ها و جامعة المصطفی العالمیه ارائه می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین رضایی اصفهانی در بخش پایانی سخنان خود به اهداف و رویکرد‌های کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای اشاره کرد و اظهار داشت: بیش از ۱۸۰ مرکز علمی، حوزوی و دانشگاهی در این کار عظیم مشارکت کردند و ۱۶ کارگروه علمی در راستای برگزاری این کنگره هم شکل گرفته است.

وی معرفی کتاب ها، مقالات، پایان نامه‌ها و سایت‌ها مبتنی بر ۷۰۰ ریز موضوع را از جمله دستاورد‌های دبیرخانه این کنگره دانست و اظهار داشت: در این کنگره بیش از ۵۳ نشریه و ۲۲ ملی علمی پژوهشی مقالات برگزیده را چاپ خواهند کرد.

دبیر علمی کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب یادآور شد: ۲۱۱ پیش نشست و ۷۸ کارگاه آموزشی، ۱۵ کرسی مرتبط با کرسی‌های ترویجی نظریه پردازانه در ۳۰ شهر و ۱۵ استان برگزار و ۲ هزار و ۵۰۰ چکیده و حدود  هزار و ۹۰۰ مقاله هم دریافت شده است.

حجت الاسلام و المسلمین رضایی اصفهانی به دریافت مقالات همایش به ۲۱ زبان زنده دنیا اشاره کرد و گفت: در تلاشیم تا این کنگره در شهر‌های متعدد ایران برگزار شود، لذا در داخل کشور شهرهای تهران، قم، مشهد، اصفهان، تبریز و شیراز انتخاب و در خارج از کشور نیز در کشور‌های لبنان و سوریه، هند، افغانستان، پاکستان، اندونزی و برخی از کشور‌های آفریقایی اعلام آمادگی کردند.

دیگر خبرها

  • رهبر انقلاب در حاشیه نامه یکی از مسئولان امور قرآنی چه نوشتند؟
  • رهبر انقلاب در حاشیه نامه یکی از مسوولان امور قرآنی چه نوشتند؟
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه یکی از مسئولان
  • تأکید رهبر انقلاب بر فهم معانی کلام خداوند در کارهای قرآنی
  • ماجرای ضرب‌الاجل قالیباف به دولت چیست؟
  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • محتویات جیب استاد مطهری هنگام شهادت چه بود؟
  • حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس طلبه می‌پذیرد
  • اطلاعیه پذیرش طلبه در حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس
  • کمال نامه ی مستان حیدری / امیرالمؤمنین در شعر خواجوی کرمانی