Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@22:46:18 GMT

پارک‌های محله‌ای جوابگوی جمعیت تبریز نیست

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۰۱۲۱۷

پارک‌های محله‌ای جوابگوی جمعیت تبریز نیست

تعداد پارک‌های تبریز که در ۲ دهه گذشته به تعداد انگشتان ۲ دست هم نمی‌رسید، اکنون ۳ رقمی شده و در اکثر محلات می‌توان پارک‌های کوچک و متوسطی را پیدا کرد. سال گذشته در تبریز ۱۲ پارک محله‌ای احداث شد و شهردار قول احداث ۱۵ پارک محله‌ای دیگر را در این شهر تا پایان سال جاری داده است. از ابتدای تابستان تاکنون پارک‌های محله‌ای از مهم‌ترین فضاهای مورد استفاده از سوی شهروندان تبریزی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این میزان از حضور در پارک‌ها معایب و نواقص احتمالی را بیشتر مشخص می‌کند و به مسئولان شهری در برطرف یا تقویت کردن معایب یا مزایا کمک خواهد کرد. در گزارشی میدانی با حضور در چند پارک مناطق مختلف تبریز وضعیت آن‌ها و میزان رضایت شهروندان را جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید.  

فضای سبز به جای پارک

«محمد مهدوی» یکی از شهروندان تبریزی که خانه‌اش در مجاورت حیاط بزرگ ساختمان شهرداری قرار دارد، از تبدیل شدن فضای سبز این ساختمان به پارک مورد استفاده شهروندان گله می‌کند و می‌گوید: این محوطه بزرگ که فضای سبز اطراف ساختمان شهرداری است از چند سال قبل با برداشتن حفاظ‌های آهنی به عنوان محلی برای گذران ساعت‌های گرم تابستان شهروندان تعیین شده است. اما این محدوده فقط یک فضای سبز است و امکانات پارک در آن دیده نمی‌شود.  وی بیان می‌کند: سرویس‌های بهداشتی در این محدوده کم است، محل مناسب و کافی هم برای پارک خودرو شهروندان وجود ندارد.

وسایل بازی بسیار کم است و متناسب با تعداد کودکان حاضر در این پارک نیست.  این شهروند تاکید می‌کند: ازدحام زیادی در این فضای سبز وجود دارد و گاهی هم برنامه‌های تفریحی در آن اجرا می‌شود که عدم تطبیق آن با محیط پارک موجب شده در محدوده چهارراه منظریه تا حکیم نظامی در بیشتر مواقع ترافیک وجود داشته باشد.  وی بیان می‌کند: البته اگر تعداد شهروندان استفاده‌کننده از این پارک چند ده نفر یا نزدیک به صد نفر باشد، مشکلی نیست اما در عصرهای گرم تابستان صدها نفر حتی بیشتر، در این محل حضور دارند که برای ساکنان اطراف این محوطه مشکلات رفت‌وآمد ایجاد کرده است.  

شهربازی‌های کم؛ استقبال زیاد

«رضا مجلسی» از شهروندان منطقه رسالت تبریز است که در پارک رسالت واقع در این خیابان در انتظار نوبت فرزندش برای سوار شدن به تاب شهربازی است. وی با بیان این‌که تعداد وسایل شهربازی در این پارک کم است، بیان می‌کند: ۲ سرسره و ۲ تاب وجود دارد و معمولاً یک ربع تا نیم ساعت باید منتظر ماند تا از تاب به مدت چند ثانیه استفاده کرد.

وی به چرخ‌فلک‌های دستی در پارک‌ها هم اشاره می‌کند و می‌افزاید: این چرخ‌فلکی‌ها با گرفتن ۳ تا ۵ هزار تومان برای چند دور چرخاندن مسکنی برای نبود شهربازی در پارک‌ها هستند و شهروندان هم چاره‌ای جز استفاده از این وسایل محدود ندارند؛ البته آن‌طور که شنیده‌ام وضعیت پارک‌های رسالت به نسبت محلات دیگری مانند ۱۷ شهریور و پاستور بهتر است و در این محلات اصلاً خبری از پارک هم نیست چه برسد به این‌که شهربازی هم داشته باشد.  

باغ امامی و ضرورت تطبیق با فضای شهری

چند کیلومتر آن‌طرف‌تر در خیابان پاستور تبریز می‌توان باغ امامی را به عنوان یکی از معدود محل‌های گذران عصرهای داغ تبریز پیدا کرد؛ باغی که چند سال قبل از خانواده امامی خریده شده و اکنون به پارک تبدیل شده است. «شهریار حیدری»، از ساکنان خیابان پاستور، از وجود این باغ اظهار رضایت می‌کند و می‌گوید: این محل در حال حاضر تنها محل تفریح شهروندان این منطقه است؛ البته نواقصی هم دارد که باید رفع شود.  

وی تاکید می‌کند: زمانی که تعداد حاضران در پارک کم است، این پارک دردسری برای کسی ندارد؛ اما وقتی تعداد افراد بیشتر می‌شود مشکل کمبود فضاسازی بیشتر به چشم می‌خورد. به دلیل وجود ساختمان‌های قدیمی هم نمی‌توان اطراف پارک و نزدیک این ساختمان‌ها زیرانداز پهن کرد و نشست. همچنین استخر بزرگی که وسط این باغ وجود دارد به عنوان یک استخر برای آبیاری درختان است که می‌تواند برای کودکان با توجه به عمق آن خطرآفرین باشد.

این شهروند تبریزی بیان می‌کند: می‌توان با احداث بوفه مناسب، همچنین فضاسازی مناسب‌تر و منطبق با یک پارک واقعی در این منطقه آن را برای شهروندان قابل استفاده‌تر کرد. سرویس‌های بهداشتی در این پارک و اکثر پارک‌های تبریز هم وضعیت بسیار بهتری به نسبت سال‌های گذشته پیدا کرده است و حتی با بیشتر شدن استفاده شهروندان هم صف‌های کمتری مقابل سرویس‌های بهداشتی شکل می‌گیرد. این در حالی است که چند سال قبل مشاهده صف‌های چند ده نفری مقابل سرویس‌های بهداشتی پارک‌های تبریز منظره‌ای ناراحت‌کننده بود.  

پارکی داخل آرامستان

پارک کوچک داخل آرامستان وادی رحمت در عین جذابیت برای کودکان و خانواده‌ها با توجه به نزدیکی چند متری به قبور می‌تواند کمی عجیب به نظر بیاید، اما واقعیت این است که هر روز شهروندان زیادی در این پارک حضور دارند که اغلب ساکنان شهرک اندیشه در نزدیکی این آرامستان هستند. «احمد نویدی» از ساکنان شهرک اندیشه است که همراه ۲ فرزندنش در این پارک حضور دارد. او می‌گوید: غسالخانه زنانه و مردانه وادی رحمت در ۲ طرف این پارک قرار گرفته است؛ ‌ اما شلوغی شهربازی و پارک داخل شهرک اندیشه خانواده‌ها را برای استفاده از این شهربازی راضی می‌کند.  وی ادامه می‌دهد: در تابستان امسال تعداد افراد حاضر در پارک بیشتر و جای خوب برای نشستن کمتر شده است ولی چون این اطراف غیر روزهای پنجشنبه و جمعه خلوت است مشکلی از نظر محل پارک خودرو وجود ندارد.  

ضرورت توجه بیشتر به توسعه پارک‌های تبریز

با وجود این‌که شهردار تبریز و شورای اسلامی شهر در اعلام مواضع خود توسعه پارک‌های چندمنظوره و فضاهای لازم برای مواقع بحرانی را هم یادآور شده‌اند، گزارش میدانی همشهری نشان می‌دهد پارک‌های تبریز برای اقامت بیش از چند ساعت بستر لازم را ندارند. تعداد آلاچیق‌ها کم و محل‌های مناسب برای شست‌وشوی دست و صورت یا ظروف هم بسیار محدود است. علاوه بر این روشنایی پارک‌های تبریز هنگام شب هنوز به میزان رضایت‌بخشی نرسیده و شهروندان انتظار دارند توجه بیشتری به روشنایی پارک‌ها شود. احداث محل‌های مناسب برای برپا کردن چادر، همچنین افزایش تعداد بوفه‌ها هم از انتظارات شهروندان تبریزی است که نیاز به توجه مسئولان دارد.

کد خبر 449757 برچسب‌ها استان آذربایجان شرقی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تبریز فضای سبز استان آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۱۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلایی که انفجار مهیب چاه فاضلاب بر سر شهروندان تبریزی آورد | فیلم

در پی انفجار چاه فاضلاب در شهرک پرواز تبریز ۴ نفر مصدوم شدند و به تعدادی خودرو خسارت وارد شد. موسی علیپور، شهردار منطقه ۲ تبریز یکشنبه شب با حضور در محل حادثه در جمع خبرنگاران اظهارکرد: ساعت ۱۸:۳۰ در پی بی‌احتیاطی جمعی از جوانان و روشن کردن آتش در جوار چاه فاضلاب، به دلیل وجود گازهای ناشی از فاضلاب و تماس آنها با آتش، انفجاری رخ داد. وی افزود: در این حادثه چهار نفر مصدوم شده و به تعدادی از خودوهای پارک شده در حوالی محل حادثه، خسارت وارد شد. وی اظهار کرد: این چاه فاضلاب محل تخلیه فاضلاب اماکن تجاری کوی پرواز بوده که متاسفانه به فاضلاب شهری وصل نشده بود و ربطی به چاه‌های جذبی شهرداری ندارد./چندثانیه

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • طرح محله‌محوری مسجد بنیان در ۵۵ محله در دستور کار قرار دارد
  • اجرای طرح همیاران آرامش اجتماعی در قزوین
  • اجرای محله محوری مسجد بنیان در ۵۵ منطقه اراک
  • مشاهده یک قلاده پلنگ در پارک ملی گلستان
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند
  • بلایی که انفجار مهیب چاه فاضلاب بر سر شهروندان تبریزی آورد | فیلم
  • ساختمان نیمه کاره‌ای که محل تجمع سگ‌های ولگرد شد
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند