Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@07:50:21 GMT

همکاری ناسا و اسا برای بررسی آثار زندگی در مریخ

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۰۹۱۶۰

همکاری ناسا و اسا برای بررسی آثار زندگی در مریخ

نمایندگان سازمان‌های فضایی آمریکا (ناسا) و آژانس فضایی اروپا (اسا) برای اولین بار به تشریح جزئیات برنامه همکاری‌های مشترک خود در مورد مریخ‌نورد بعدی ناسا یعنی مریخ‌نورد ۲۰۲۰ پرداختند.

به گزارش ایسنا، "جیمز واتزین"، مدیر برنامه مارس ای(MarsA) در ناسا در مصاحبه با اسپیس نیوز گفته است: اگر برنامه این مریخ‌نورد طبق برنامه پیش برود، در سال ۲۰۲۸ می‌تواند نمونه‌هایی از خاک و سنگ مریخ را که سفینه قبلی جمع آوری کرده، به زمین منتقل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بنا به گفته "واتزین"، ناسا قبلاً این برنامه‌ها را به طور غیر رسمی تصویب کرده و در این مذاکرات جزئیات و بودجه ماموریت مورد بحث قرار گرفت و تصمیم نهایی تا اوایل نوامبر سال جاری میلادی که جلسه بعدی شورای وزیران کشورهای عضو اسا برگزار می‌شود، اتخاذ خواهد شد.

در دسامبر ۲۰۱۲ پس از فرود موفقیت‌آمیز مریخ‌نورد "کنجکاوی" در دهانه "گیل" واقع در منطقه استوایی مریخ و شروع به کشف اسرار این دریاچه خشک، ناسا قصد خود برای ساخت یک مریخ‌نورد دیگر را اعلام کرد که باید در سال ۲۰۲۰ به سیاره سرخ اعزام شود.

این کاوشگر در فوریه ۲۰۲۱ در دهانه "یزرو" در منطقه استوایی این سیاره فرود خواهد آمد. ناسا می‌گوید این مریخ‌نورد که وارث کامل "کنجکاوی" خواهد بود، ماموریت دارد گذشته و امروز زندگی در مریخ را بررسی کند.

به همین دلیل یکی از وظایف اصلی آن جمع‌آوری مستقیم نمونه‌هایی است که می‌توانند اثری از میکروب‌های مریخی در آنها یافت شود. همچنین این سفینه ماموریت دارد نمونه‌ها را ذخیره و برای حمل به زمین آماده کند. برای انجام این کار متخصصان ناسا یک "انبارک" ویژه طراحی کرده‌اند که در آن قطعات سنگ جمع‌آوری شده توسط "مریخ ۲۰۲۰" طی پرسه‌زنی‌های آن در سطح سیاره سرخ، جمع‌آوری شوند. مریخ‌نورد همچنین بخشی از این نمونه‌ها را در مکانی مناسب گردآوری و ذخیره کند.

با وجود اینکه مریخ‌نورد اول تقریباً آماده پرتاب به سیاره سرخ است، در مورد مریخ‌نورد بعدی و بخش دوم این مأموریت - یعنی تحویل نمونه‌های جمع‌آوری شده از مریخ به زمین، هنوز کار مهمی صورت نگرفته است.

هفته گذشته، کارشناسان ناسا برنامه‌های خود برای اجرای این طرح را به همکاران اروپایی خود اعلام کردند و توانستند موافقت اولیه آنها را به دست آورند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ناسا مريخ آژانس فضایی اروپا زندگی در مریخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۹۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشعل گازی تمامی پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها تا ۳ سال آینده جمع آوری خواهد شد

آقای شاه میرزایی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی در صف اول حاضر شد و به سوالاتی در حوزه پتروشیمی پاسخ داد.

شاه میرزایی گفت: امروز ما بیش از ۷۵ مجتمع پتروشیمی در کشور به صورت فعال داریم که مجموع تولید این مجموعه‌ها بالای ۹۳ میلیون تن در سال است. امسال تلاش ما این است که با جهش بلندی از مرز ۱۰۰ میلیون تن تولید عبور کنیم.

او افزود: بخشی از برنامه ما جلب مشارکت و سرمایه گذاری مردم در صنعت پتروشیمی است. بخشی از این کار با بهبود فضای کسب و کار است و مردم سهام پتروشیمی‌های مولد و بازار آفریم را بخرند تا به این ترتیب سرمایه گذاری خرد مردم به سمت تولید هدایت شود. بخش تعاونی هم اعلام آمادگی کرده که در این حوزه ورود پیدا کند. بخش دیگری از اقدام نیز عرضه اعتبار است که سرمایه در گردش واحد‌های زنجیره تکمیلی را افزایش میدهد.

این مقام مسئول ادامه داد: در سالی که گذشت بالغ بر ۷۵ هزار میلیارد تومان، آورده واحد‌هایی بود که در سال‌های گذشته چیزی برای ارائه نداشتند. امسال این حرکت را استمرار می‌دهیم تا جهش تولید محقق شود. اما این مسئله شرطی هم دارد که خوراک پتروشیمی باید به صورت پایدار تامین شود.

شاه میرزایی گفت: برنامه ما این است سرمایه مردم را که در بازار‌های دیگر میتواند تورم زا باشد، از طریق بازار سرمایه به سمت تولید در پتروشیمی سوق دهیم. همچنین برنامه ساخت تجهیزات به سمت دانش بنیان‌ها برود تا با حضور آنها در تأمین کالای مورد نیاز صنعت پتروشیمی، حضور مردم در اقتصاد و اشتغالزایی محقق شود.

این مقام مسئول در زمینه رفع موانع تولید در صنعت پتروشیمی گفت: یکی از اقداماتی که انجام شد، کاهش دوره تعمیرات واحد‌ها بود تا در رسیدن خوراک به پایین دست اختلال ایجاد نشود. 

او در خصوص جمع آوری مشعل چاه‌ها گفت: حدود ۱۰۰ میلیون فوت مکعب تاکنون از مشعل‌ها جمع آوری شده و طی دو سال و نیم آینده دیگر هیچ مشعلی در پالایشگاه‌ها کشور نخواهیم دید. برای مشعل‌های صنعت پتروشیمی هم برنامه ریزی شده و در حال حاضر نیمی از مشعل‌های صنعت پتروشیمی خاموش است. باقی مانده نیز مطابق برنامه تا ۳ سال آینده جمع آوری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • جمع آوری ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز از مشعل‌های گازی کشور
  • چاپ کتابی درباره سکوت و پایبندی در آثار آلبر کامو
  • مشعل گازی تمامی پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها تا ۳ سال آینده جمع آوری خواهد شد
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • نمایشگاه شهدا سمنان برای بازدید رهبر معظم انقلاب آماده می‌شود
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)