Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: در مرکز فرهنگی دفاع مقدس قرار است حماسه سازی های ابوعمار، دلاوری های تیپ ۳۷ نور، تیپ ۴۳ بیت المقدس جزو قرارگاه قدس، خاطره شهید شیرودی، حاج بصیر، تیپ ۲۵ کربلا نمایش و حماسه های مازندران در دوران دفاع مقدس به تصویر کشیده شود.

 کلنگ ساخت پارک موزه در سال ۸۷ و در زمینی به مساحت ۸۷ هکتار به زمین زده شد که در دو سوی تجن در حال ساخت بوده و ۳۸ هکتارش بستر رودخانه و ۲۳ هکتار نیز خشکی است اما در نوار حاشیه ای واقع شده و ۱۵ هکتار آن نیز در قالب طرح توسعه باید از مردم خریداری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش شرقی شهر ساری و دو طرف رودخانه تجن، پروژه ای در حال ساخت است که عطر وبوی اروندکنار و حماسه های دفاع مقدس می دهد، مساحت سایت ۶۰ هکتار، مساحت عرصه سایت ۲۴ هکتار، مساحت رودخانه ۳۶ هکتار است و ۱۷ پروژه با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصدی در آن اجرا شده است.

 وجب به وجب تجن بوی آبادان و والفجر ۸ را می دهد، تانکها و نفربرهای مستقر شده، نخل های قد کشیده در حاشیه رود، لاشه بالگرد تکه تکه شده، همه و همه دست به دست هم می دهند تا از شلوغی های شهر رها و ساعاتی با دفاع مقدس همراه شویم.

این پارک موزه در هشت عرصه تعریف شده که یکی از عرصه ها تاریخ مازندران است و گروههای تاریخ در حال جمع آوری شاخص های تاریخی مازندران هستند و استان در گذر تاریخ در این پارک موزه به تصویر کشیده می شود. رودخانه تجن در این عملیات به رودخانه اروند و منطقه اروندکنار شبیه سازی شده است و در آنسوی رودخانه بعد از آنکه نیروهای غواص، از رودخانه عبور می کنند و پل را تصاحب می کنند به فاو می رسند.

مسجد فاو با یک گلدسته و هشت شهید گمنام شبیه سازی و احداث شده است و اکنون تانک فارما در حال ساخت است و بر روی رودخانه تجن نیز سد لاستیکی احداث و آبگیری می شود تا غواصان براحتی بتوانند در رودخانه مانور دهند. هفت تپه از دیگر بخش های پارک موزه استان است که رزمندگان با قطاری که در آن مستقر شده است، به هفت تپه منتقل می شوند.

تکمیل پارک موزه با روند کنونی ۳۰ سال زمان می برد

روند اعتبارات قطره چکانی مرکز فرهنگی دفاع مقدس مازندران در حالی است که مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس مازندران از این مسئله انتقاد کرد و گفت: با روند کنونی تکمیل آن ۳۰ سال زمان می برد.

سردار عبدالله ملکی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هفت پروژه با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد در مرکز فرهنگی در دست احداث است افزود: هزینه انجام شده پروژه تاکنون ۴۴ میلیارد تومان بوده و برای تکمیل آن به ۵۷ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی افزود: ساماندهی رودخانه برای حفاظت سایت مرکز فرهنگی دفاع مقدس، ساماندهی احداث دیوار ساحلی رودخانه، احداث مسجد، احداث نهرهای سه گانه مرکز فرهنگی با توجه به بازآفرینی عملیات والفجر ۸ شامل سه نهر نمادین از نهرهای منطقه اروندکنار با نام های سعدونی، بوفلفل و کوت در ضلع شرقی در بخش اروند کنار طراحی شده است.

وی ادامه داد: همچنین احداث اسکله های فاو با هدف شبیه سازی اسکله های بندر فاو که به عنوان نقطه مهم دیده بانی دشمن بر اروند کنار بوده، احداث آمفی تئاتر روباز، احداث یادمان بهداری با توجه به اهمیت بهداری در دفاع مقدس با هدف نمایش رشادت های همه بسیجیان سپیدپوش در تمامی عرصه ها در آن طراحی و اجرا شده است.

به گفته وی، احداث یادمان پل بعثت پیوندی از خلاقیت رزمندگان ایرانی و تجلی ایمان سربازان، احداث المان پرچم اروندکنار به ارتفاع ۵۰ متر که نشانه اقتدار و غرور ملی است، احداث سنگرهای فرماندهی با هدف شبیه سازی اردوگاه هفت تپه و با موزه آرایی، احداث پل های ارتباطی اروندکنار و یادمان هفت تپه عملیاتی شده است.

ملکی گفت: احداث یادمان هفت تپه با هدف شبیه سازی اردوگاه هفت تپه با درنظر گرفتن تپه ماهور، سنگر، چادر، ایستگاه های صلواتی و با پیشرفت ۸۰ درصدی، احداث سنگرهای یادمان هفت تپه شامل ۲۲ سنگر رینگی به منظور نمایش نقش ۱۲ گردان سپاه کربلا در اردوگاه هفت تپه در دست اقدام است.

وی افزود: احداث یادمان حسینیه وداع، احداث جزیره ها به منظور بازآفرینی منطقه اروندکنار با پیشرفت ۹۰ درصدی از دیگر پروژه های در دست اجرا است.

در سال ۹۸ مبلغ یک میلیارد تومان بودجه استانی و هفت میلیارد تومان بودجه ملی برای مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دیده شده است

 وی با بیان اینکه با توجه به گذشت ۱۲ سال، این مرکز همچنان نیمه کاره مانده است، افزود: در سال ۹۸ مبلغ یک میلیارد تومان بودجه استانی و هفت میلیارد تومان بودجه ملی برای مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دیده شده است و در تلاش هستیم رقم اعتبار بودجه استانی را بالا ببریم و وعده‌هایی از استاندار گرفتیم.

احمد حسین زادگان استاندار مازندران نیز با اشاره به اینکه نمادهای ایستادگی در دوران هشت سال دفاع مقدس و نشانه‌هایی از یادگاران شهدای گرانقدر آن ایام را می‌توان در این مرکز شاهد و ناظر بود، گفت: مراکز فرهنگی و موزه‌های دفاع مقدس در انتقال ارزش‌ها و آموزه‌های شهدا برای جوانانی که جنگ و دفاع مقدس را درک نکرده‌اند بسیار موثر است.

وی با بیان اینکه ناگفته‌های جنگ بسیار زیاد است و باید بتوانیم از ابزار هنر برای معرفی و انتقال آن به مردم سایر نقاط کشور و همچنین نسل‌های جدید استفاده کنیم‌، افزود: در کنار سایر تلاش‌های هنری نظیر فیلم و سینما راه‌اندازی موزه‌ها می‌تواند گامی موثر در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت باشد.

این مسئول خاطرنشان کرد: ناگفته‌های جنگ بسیار زیاد است و باید بتوانیم از ابزار هنر برای معرفی و انتقال آن به مردم سایر نقاط کشور و همچنین نسل‌های جدید استفاده کنیم.

استاندار مازندران از مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس به عنوان یک جاذبه فرهنگی و گردشگری برای استان نام برد و یادآور شد: تکمیل این پروژه می‌تواند فرصت مناسب برای جذب گردشگر و زمینه غنی سازی اوقات فراغت در میان جوانان را فراهم کند.

رادیو و بلندگوی دستی، رادیو ضبط قدیمی، دوربین عکاسی، پاکت نامه رزمندگان اسلام، ماسک، قوطی امداد انفرادی ش.م.ه، وسایل غذا، کتری، وسایل رزمی در غرفه های دیگر به چشم می آید.

آثار بجا مانده از رزمندگان لشگر ۲۵ کربلا عملیات والفجر ۸ در غرفه ای دیگر وجود دارد، پوتینی که یادگار دوران جنگ است و تکه پارچه ای که بررویش نام مبارک محمد رسول الله نقش بسته است، اینجا بوی فکه و دهلاویه و فاو می دهد و تصاویر شهدایی که بر روی ستونهای صحن مسجد نقش بسته است، تصویر شهید " حاج حسین بصیر، شهید علیرضا نوری، ابوعمار، شهید شیرودی، لشگری و، آزاده شهید محسن اسحاقی، محسن سالاری، ...

دیدن پلاک خودروی گمرک موقت با شماره ۵۶۸۳۷ بغداد، بریده از جراید عراق، مین، کلاه آهنی، تجهیزات مخابراتی، زائران پارک موزه را به سالهای دفاع مقدس می برد.  در گوشه ای صحن مسجد و در جوار گلزار شهدای گمنام بر روی تابلویی نوشته شده است" در کف مردانگی شهید می ماند" و تمثال شهدایی که همه اینک دور هم جمع شده اند و آزادی فاو را جشن می گیرند، شهدایی از تبار، شهید حاج حسینعلی مهرزادی، احمد کشوری، محمد حسن طوسی، حبیب الله افتخاریان ( ابوعمار).

در بخشی از پارک موزه، خاکریز، سنگر، نخلستان، کانال انحرافی، نهر ابوفلفل، دکل دیده بانی، مسجد فاو، یادومان غواصان، اسکله طراحی شده است و در آن سوی تجن، هفت تپه به چشم می خورد که در آن می توان به قطار، لاشه بالگرد شهید شیرودی، خودروهای زرهی و جنگی و تانک اشاره کرد.

در بخشی از پارک موزه، مسجد فاو شبیه سازی شده و جلوی آن خودروها تویوتا، تانک و نفربرهایی از دوران دفاع مقدس مستقر شده است، در صحن این مسجد، گلزار هشت شهید گمنام واقع شده است.

کد خبر 4681122

منبع: مهر

کلیدواژه: دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۹۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم تدوین و اجرای برنامه اقدام مشترک برای حضور آحاد مختلف مردم در باغ موزه دفاع مقدس در تبریز با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تاکید کرد.

مالک رحمتی، در جلسه شورای سیاستگذاری بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس با بیان اینکه همه ما مدیون شهدا هستیم، افزود: بر این اساس مدیران کل دستگاه‌ها به حضور در جلسات شورای هماهنگی بنیاد اهتمام ویژه داشته باشند. 

وی اضافه کرد: اینکه باغ موزه دفاع مقدس ۱۸ هزار بازدید در سال داشته باشد، نشان می‌دهد که نهادهای فرهنگی و تربیتی همچون آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها باید اهتمام ویژه‌ای برای حضور دانش آموزان و دانشجویان در این مکان ارزشمند داشته باشند.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: در این فوران جنگ روانی که دشمن راه انداخته، برای آشنایی نوجوانان و جوانان با محتوای باغ موزه دفاع مقدس، همه ظرفیت‌های موجود مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: در این راستا ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را نه به عنوان کار اداری، بلکه تکلیف دینی و الهی بدانیم.

رحمتی با اشاره به تاثیر فراگیر و همه جانبه فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه ایران و فراتر از آن بیان کرد: این فرهنگ اصیل اسلامی در دوران کرونا نیز در جامعه ما نمود عینی یافت و همه برای غلبه بر این بیماری وارد گود شدند.

وی اضافه کرد: فرهنگ ایثار و شهادت در همه ابعاد حیات اجتماعی نجات بخش بوده و در هر حوزه‌ای وارد شده، آن را متحول کرده است. 

استاندار آذربایجان شرقی گفت: اگر بتوانیم این فرهنگ را به بهترین شکل ممکن نهادینه کنیم، دیگر هیچ مشکلی در هیچ بخشی از جامعه نخواهیم داشت.

رحمتی همچنین بر لزوم طراحی و اجرای کار رسانه‌ای برای کمک به رونق فعالیت‌های باغ موزه و انعکاس شایسته آن در جامعه تاکید کرد.

رحمتی همچنین خواستار تجهیز باغ موزه دفاع مقدس تبریز به ابزارهای روز و جوان پسند نرم افزاری شد و ادامه داد: در تامین منابع مالی مورد نیاز تکمیل باغ موزه نیز از همه ظرفیت‌های بودجه‌ای استانی و ملی استفاده می‌کنیم.

وی توضیح داد: با توجه به محدودیت منابع مالی نهادهای دولتی، واقفین و شبکه مردمی و خیرین بیشترین توان و ظرفیت را برای کمک در این حوزه دارند. 

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، شهردار تبریز، مدیرکل حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس و مدیرکل راه و شهرسازی استان، گزارشی از اقدامات انجام شده مرتبط با تکمیل باغ موزه دفاع مقدس ارائه کردند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیراهن تیم ملی فوتسال به موزه دفاع مقدس کرمان اهدا شد
  • اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال به موزه دفاع مقدس کرمان
  • پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس اهدا شد 
  • اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس
  • اهدای پیراهن قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس استان کرمان
  • برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود
  • مسئولان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تکلیف دینی خود بدانند
  • مراسم سوگواری امام صادق در باغ موزه دفاع مقدس برگزارمی شود
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • برپایی کلاس درس دانشجویان دانشگاه آزاد در باغ موزه دفاع مقدس