Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-30@16:03:35 GMT

یک اقدام کلیدی برای تامین برق پایدار

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۰۹۵۲۸

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، تامین آب و برق مطمئن و پایدار مردم در سراسر کشور، نقشی مهم و کلیدی در تامین امنیت و ارتقای سطح رفاه، سلامت و رضایت‌مندی جامعه و همچنین فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای توسعه کشور دارد.

از سوی دیگر، پایداری ارائه خدمات آب و برق مستلزم مدیریت مصرف و تقاضای این دو کالای حیاتی است که تحقق آ‌ن نیازمند توجه کلیه ارکان و سطوح نظام سیاست‌گذاری عمومی و اجرایی کشور در همه بخش‌های خانگی، کشاورزی و صنعتی و آحاد مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از موضوعات برای ایجاد پایداری در تامین برق کاهش تلفات و هدرفت این منبع انرژی است. تلفات در شبکه‌های برق ناشی از مقاومت ذاتی سیم‌ها و تجهیزات شبکه در مقابل عبور جریان الکتریکی بوده و میزان‌ آن تابعی از وسعت شبکه، فاصله مراکز مصرف برق از نیروگاه‌ها و نوع و میزان برق مصرفی مشترکین است. بنابراین رقم تلفات در کشورهای مختلف ناشی از موارد فوق متقاوت است.

در فاصله سال‌های 1392 تا 1397 تلفات برق از 15.2 به 11.1 درصد کاهش یافته که 4 درصد کاهش تلفات شبکه به معنای صرفه‌جویی در احداث 2500 مگاوات نیروگاه جدید (با هزینه سرمایه‌گذاری حدود 1.5 میلیارد یورو) و کاهش 8 میلیارد متر مکعب مصرف گاز طبیعی (معادل تولید سالانه یکی از فازهای مجتمع گاز پارس جنوبی)در نیروگاه‌ها در طی این دوره است.به طوری که در سال 1397 تلفات شبکه برق ایران از تلفات شبکه برق مکزیک، ترکیه، برزیل کمتر بوده است.

مقایسه درصد تلفات شبکه برق ایران با سایر کشورها

کاهش تلفات به زیر 10 درصد که ایران را در کنار کشورهایی نظیر اسپانیا (از نظر وسعت شبکه و میزان مصرف برق به ایران نزدیک‌تر است) قرار می‌دهد، میسر است، اما به حدود 5 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای اصلاح، بازسازی و توسعه خطوط و پست‌های برق نیاز دارد.

این میزان سرمایه‌گذاری با توجه به کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه و کاهش مصرف سوخت نیروگاه‌ها، کاملا اقتصادی و توجیه‌پذیر است.

یکی دیگر از عوامل موثر بر تلفات، استفاده غیرمجاز (سرقت برق از شبکه) است که مقابله با این عامل، نیازمند عزم همه سیاست‌گذاران و همچنین مقامات محلی و گروه‌های اجتماعی موثر است.

روند کاهش تلفات شبکه برق ایران در فاصله سال‌های 1392 تا 1397

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سرمایه سرمایه گذاری گاز نظام جمهوری اسلامی ایران گاز طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۹۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران

حسن جهانیان مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مازندران گفت: عملیات شانه سازی و اصلاح شیب شیروانی حاشیه راه‌های محور‌های اصلی و نقاط پر تصادف مازندران بطول ۱۴۰ کیلومتر در یک ماه گذشته توسط این اداره کل انجام شده است.

او بر اهمیت ایمن سازی حریم و حاشیه راه‌ها در کاهش تصادفات جاده‌ای تأکید کرد و افزود:ایجاد فضایی مناسب در حاشیه راه‌ها برای رانندگان از جمله اقداماتی است که در کاهش تلفات ناشی از خروج خودرو از جاده و واژگونی موثر بوده، از این رو عملیات اصلاح شیب شیروانی در کناره جاده‌ها به منظور ارتقاء سطح ایمنی و جلوگیری از واژگونی و کاهش آسیب سرنشینان وسایط نقلیه انجام می‌گردد.

جهانیان گفت: امروزه حاشیه راه و ایمن بودن آن و همچنین فرهنگ ایمنی، در پیشگیری از تلفات و تصادفات جاده‌ای بسیار مهم می‌باشد.

او افزود: اغلب تلفات و تصادفات جاده‌ای ریشه در عامل انسانی داشته که در این میان خواب آلودگی، سرعت و سبقت غیر مجاز و خروج از جاده از جمله مواردی است که سهم قابل توجهی در تصادفات جاده‌ای دارد.

جهانیان گفت: حفظ و نگهداری راه‌های موجود یکی از وظایف ذاتی این اداره کل بوده که علیرغم محدودیت‌های اعتباری این اداره کل با تکیه بر همت راهداران پرتلاش خود توانسته، در این مسیر گام‌های ارزنده‌ای بردارد.

او با اشاره این نکته که عواملی همچون راه، خودرو و انسان در بروز حوادث رانندگی تاثیر دارند، افزود: امیدواریم با انجام اقدامات ایمن سازی زود بازده مانند اصلاح شیب‌های شیروانی راه‌ها شاهد کاهش تصادفات و تلفات ناشی از حوادث رانندگی در استان باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران
  • اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد