Web Analytics Made Easy - Statcounter

روستاییان استان کرمانشاه به ویژه روستاهای مرزی به دلیل سوءمدیریت در سال پُرآبی با کمبود آب دست و پنجه نرم می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصاد ، با توجه به بارش های فراوان اواخر زمستان در اوایل بهار امسال شاید این موضوع که هنوز هم برخی از نقاط مشکل کم آبی مواجه هستند غیر قابل باور به نظر برسد، اما  این موضوع  یک واقعیت  انکارناپذیر است و هنوز هم مناطقی در کشور استان کرمانشاه وجود دارند که با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کاهش بارش ها و تغییر اقلیم  طی دهه اخیر  از مهم‌ترین عوامل کم آبی و یا تنش آبی در  برخی  از نقاط کشور عنوان شده است به نحوی که بارشهای پربار امسال نیز نتوانست این کمبود آبی بیش از یک دهه کشور را جبران کند.

کارشناسان این حوزه معتقدند که بارش های سیل آسای امسال  نتوانسته به تقویت منابع آب های زیرزمینی ما چندان کمکی کند و بخشی آن به صورت روان‌آب و آب های سطحی از دست رفته است.

مصرف بی رویه و عدم رعایت الگوی مصرف نیز از مهمترین دلایلی است که بر این تنش آبی طی سالهای اخیر افزوده است و باعث شده که برخی از هم وطنان و هم استانی های ما با مشکل کمبود آب مواجه باشند.

روستا و دهستانی در سرپلذهاب نداریم که از بی آبی رنج نبرد

شاید تصور برخی از مردم این باشد که مردم روستاها به ویژه با بارش های امسال چندان مشکلی در زمینه تامین آب ندارند و این کمبود آب تنها متوجه شهرها است، تصوری که با سخنان تجری، نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی تناقض دارد.

وی چندی  پیش در مراسم افتتاح دو هزارمین واحد روستایی به خانواده های زلزله زده استان کرمانشاه که در شهرستان زلزله زده سرپلذهاب برگزار شد، از مشکل کم آبی در روستاهای سرپل ذهاب خبر داد.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب افزود: ما امروز روستا و  دهستانی در این منطقه نداریم که از بی آبی به فغان نرسیده باشند.

وی افزود: از قلعه شاهین گرفته تا دشت ذهاب و ... تمام منطقه دچار بی آبی است و آب آشامیدنی ما به سختی تامین می شود.

تجری تاکید کرد: علی رغم اینکه ما شبکه داریم و امسال کمبود آب نیز وجود ندارد، یا بر اثر سوءمدیریت یا نبود منابع این مشکل خیلی از مردم ما را رنج می دهد.

۱۶ روستا از ۲۳۳ روستای سرپلذهاب فاقد منابع تامین آب هستند

فرامرز شوهانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه در خصوص وضعیت آب شرب در روستاهای شهرستان سرپل ذهاب گفت: در شهرستان سرپلذهاب۲۳۳ روستا دارد که تعداد ۲۱۷ روستای آن دارای تاسیسات آبرسانی در مدار بهره برداری بوده و فقط تعداد ۱۶ روستای آن فاقد  شبکه های آبرسانی  است.

 وی افزود: از این تعداد نیز تنها ۲ روستا بالای ۲۰ خانوار بوده که طبق دستورالعمل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ، آبرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار از تعهدات این  شرکت است.

۱۴ روستا از ۱۶ روستای فاقد منابع آب زیر ۲۰ خانوار هستند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه تاکید کرد: از ۱۶ روستای مذکور ۱۴ روستا زیر ۲۰ خانوار است که حتی ۱۰ روستای آن زیر ۵ خانوار است وآبرسانی به این روستا ها به دلیل عدم وجود منابع آب پایدار تاکنون محقق نشده است.

وی ادامه داد: این روستا به دلیل اینکه خارج از محدوده مجتمع های آبرسانی هستند، به آنها آب نرسیده و چون زیر ۲۰ خانوار هستند، نتوانسته ایم پروژه جداگانه برای آنها تعریف کنیم.

تامین آب مورد نیاز با آبرسانی سیار

شوهانی در پاسخ به اینکه آب مورد نیاز این روستاها هم اکنون از چه طریقی تامین می شودِ گفت: اینها چشمه های محلی دارند و ما نیز آبرسانی سیار به این روستاها را بصورت مستمر و منظم  انجام می دهیم.

وی در خصوص کمبود آب سایر روستاهای شهرستان نیز گفت: مشکل خاصی در سرپلذهاب نداریم و اگر مشکل کمبود آب وجود دارد گاها به علت مصارف بیش از حد و عدم رعایت الگوی مصرف توسط مشترکین و وجود  فرسودگی در شبکه های آبرسانی بوده که جهت رفع این موارد در سطح شهرستان پروژه های آبرسانی قابل توجهی در دست اجرا است.

این مسئول تاکید کرد: برای رفع این مشکل باید مدیریت مصرف از سوی مشترکین انجام شود چرا که سرپلذهاب جزو شهرستان های پر آب ما است و از این نظر مشکلی نداریم.

معارضین محلی مانع اجرای پروژه های آبرسانی روستایی می شوند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر بحث ساخت و ساز در شهرستان سرپلذهاب وجود دارد،  مشکلات افت فشار در برخی از شبکه ها مربوط به این موضوع است.

وی وجود معارضین محلی را از دیگر مشکلات و موانعی دانست که سر راه  اجرای پروژه های آبرسانی به روستاها وجود دارد و معارضین به شرکت آب و فاضلاب روستایی اجازه نمی دهند که بر اساس برنامه زمان بندی، پروژه ها  تکمیل و به بهره برداری برسند.

پروژه های آبرسانی در ۳۴۸ روستای استان کرمانشاه اجرا نشده است

این مسئول در ادامه اشاره ای به آمار روستاهای تحت پوشش شبکه آبرسانی روستایی استان کرمانشاه داشت و گفت: در حال حاضر ۲۸۵۵ روستا با ۴۹۷ هزار و ۸۷۹ نفر جمعیت در سطح استان داریم که از این تعداد ۳۴۸ روستا  فاقد تاسیسات آب شرب است.

وی افزود: در سال ۹۷ مطالعات لازم برای ۲۱۰ روستا از روستاهای مذکور انجام شده و در ردیف اعتبارات صندوق توسعه ملی گنجانده شده است و در سال ۱۴۰۰ آبرسانی به این روستاها انجام خواهد شد.

به گفته شوهانی، بیشترین این روستاها در شهرستان کرمانشاه قرار داشته و از این نظر مقام اول را دارد و شهرستان ثلاث باباجانی نیز در جایگاه بعدی قرار دارد.

آبرسانی به ۲۱۰ روستای استان کرمانشاه در صورت تحقق اعتبارات صندوق توسعه ملی تا سال۱۴۰۰ انجام می شود

وی گفت: از ۳۴۸ روستای مذکور، ۸۶ روستا  با جمعیت ۳۳۹۴ خانوار بالای ۲۰ خانوار بوده و ۲۶۲ روستا نیز زیر ۲۰ خانوار است.

وی خاطرنشان کرد: باتوجه به مقررات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، این شرکت تعهدی برای احداث شبکه های آبرسانی برای روستاهای زیر ۲۰ خانوار ندارد، اما برای ۲۱۰ روستای مذکور که تنها ۸۶ روستای آن بالای ۲۰ خانوار بوده برنامه ریزی لازم صورت گرفته است و در صورت تحقق اعتبارات صندوق توسعه ملی تا سال ۱۴۰۰ اهالی محترم این روستاها از نعمت آب سالم بهره مند خواهند شد.

تخصیص منابع مالی برای ایجاد تاسیسات آبرسانی به روستاهای استان کرمانشاه از اولویت های رفع مشکل کمبود آب در این مناطق است و در مراحل بعدی فرهنگسازی در این زمینه برای همکاری روستائیان با مجریان طرح های آبرسانی لازم و ضروری است.

همچنین با توجه به کمبود منابع آبی در کشور طی سال های اخیر مدیریت منابع آبی و رعایت الگوی مصرف یکی از ضروریات به شمار می رود و باید تمام مشترکان اعم از شهری و روستایی به ویژه در حوزه کشاورزی، توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشند و بدانند که در صورت عدم رعایت این موضوع، تبعات آن در وهله اول متوجه خود آنها خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۰۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت:در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام، احشام اهالی ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده است.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی در بازدید از مناطق جنگلی گالیکش در شرق گلستان اظهار کرد: در طرح ساماندهی خروج دام، اراضی به تصرف دولت درآمده و مناطق بعد از خروج دام جنگلکاری می‌شود.

وی افزود: در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده و بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار به سطح جنگل‌های استان افزوده شده است. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها در روستای عرب کلو و خسرو آباد در سال ۱۳۷۹ شروع شده است.

سلامتی ادامه داد: در روستای عرب کلو ۳۳ خانوار دایم و ۴ خانوار موقت با ۱۹ دامدار حضور داشتند؛ در روستای خسروآباد هم، ۲۶ خانوار دائم و یک خانوار موقت با ۱۲ دامدار حضور داشتند. ۱۲۱ نفر در طرف قرارداد با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در روستا‌های این طرح کوچ داده شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در اجرای این طرح حدود ۷۰۰ هکتار جنگلکاری با گونه‌های پهن برگ و سوزنی برگ شده است که حدود ۳۰۰ هکتار زمین‌های خود روستا و ۴۰۰ هکتار جنگل‌های مخروبه در آن محدوده بوده است. 

سلامتی افزود: با اجرای این طرح بخش۷ وسیعی از جنگل‌های منطقه به دلیل حذف عوامل تخریب مثل حضور دام و خانوار‌های جنگل نشین با جنگلکاری بازسازی و احیا شده است که در توسع‌ها جنگل و حفظ منابع آب و خاک تاثیر بسیار مطلوبی داشته است. 

وی گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها یکی از طرح‌های خوب بوده است که به دلیل عدم وجود اعتبار تداوم پیدا نکرده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

دیگر خبرها

  • پاشینیان با روستاییان معترض مناطق مرزی دیدار کرد
  • آبرسانی به ۱۸۰ روستای خوزستان در قالب طرح محرومیت‌زدایی
  • رفع تنش آبی ۱۰ روستا از مجتمع نرژی چقابور
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • برخورداری بیش از ۵ هزار خانوار روستایی با اتمام طرح آبرسانی به مجتمع ۱۰۶ روستایی زون چایپاره
  • مطالبات مردم روستاهای آبپخش پیگیری می‌شود
  • بررسی اقدامات انجام شده برای تامین آب شرب روستاهای مرزی اسلام آباد، دیناران و دولکان
  • اجرای ۴۲۵ میلیارد تومان طرح آبرسانی در روستاهای لرستان
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان
  • افزایش ۵۰۰۰ مترمکعبی مخازن آب روستاهای کردستان