Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیو صدر: نتایج یک مطالعه زیست‌محیطی جدید خبر نگران‌کننده‌ای را برای آینده کل ایران به همراه دارد. کشور ۲۵ میلیون کانون مستعد تولید گردوخاک دارد؛ چیزی حدود ۲ برابر مساحت کل انگلیس، ۳۲۰ برابر نیویورک و ...

ستاد ملی گردوخاک در حال تهیه مطالعه‌ای است که نشان داده است ایران حداقل ۲۵میلیون هکتار(۸درصد مساحت کشور) کانون مستعد گردوخاک دارد، البته نتایج نهایی این تحقیق تا چند ماه دیگر منتشر می‌شود و حتی این امکان وجود دارد تا وضعیت بسیار خطرناک‌تر از آمار اعلام شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت خطرناک امروز، وضعیت ترسناک فردا

علی محمد طهماسبی، دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار، در این رابطه به خبرآنلاین گفت: «آخرین کاری که در این رابطه در کشور انجام شده بود مربوط به سازمان جنگل‌ها است، آنها توانستند با دیدگاه فرسایش و یک مطالعه زمین‌محور ۲۰.۲ میلیون هکتار اراضی مستعد گردوخاک را شناساسیی کنند. اما ما یک سال پیش شروع مطالعه این موضوع با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و به عددی بیشتر رسیدیم که هنوز نهایی نشده است اما به نظر می‌رسد در هر صورت از عدد قبلی بیشتر باشد.»

تبدیل این اراضی مستعد گردوخاک به کانون‌های گردوخاک می‌تواند پیامدهای مختلفی هم به همراه داشته باشد، پیامدهایی که برخی از شهرهای کشور حالا هم با آن روبرو شده‌اند.

برای مثال چندی پیش معاون استاندار خوزستان هم هشدار داده بود که گردوخاک عامل اصلی ایجاد سیل مهاجرت از خوزستان است. گزارش‌ها نشان می‎‌دهد که برخی دیگر از استان‌های کشور مثل سیستان‌وبلوچستان هم با موجی از مهاجرت به علت گردوخاک شده‌اند.

البته در چند ماه گذشته به دلیل کاهش بحران‌ گردوخاک که بارندگی‌ها یکی از عوامل آن بود این وضعیت بهبود یافته است.

طهماسبی گفت: «بالاخره همه مناطق زیستی و اقتصادی کشور ما به این دلیل تحت خطر هستند، دیگر بحث جابه‌جایی جمعیت وجود دارد، ممکن است مناطقی خالی از سکنه شوند. در حوزه افتصاد هم بخش‌های مختلف آسیب می‌بینند. فرودگاه ها قطارها، کارخانه‌ها و ... همگی نسبت به این پدیده آسیب‌پذیرند، همچنین در بخش کشاورزی هم خطرات زیادی وجود دارد برای مثال گزارش شده بود که در برخی مناطق کشور تولید زنبور عسل تا ۶۰ درصد کاهش پیدا کرده است. ابعاد این بحران در همه مناطق کشور بسیار گسترده است.»

وضعیت کجا خطرناک‌تر است؟

اما توزیع این اراضی مستعد گردوخاک به شکلی است که برخی از مناطق در خطر بیشتری برای روبرویی با چنین وضعیتی هستند.

مطالعه‌ای که حدود ۳ سال پیش توسط چند محقق چینی انجام شده بود، نشان می‌دهند که مناطق غربی، جنوب غربی و شرقی کشور در معرض اراضی مساعد گردوخاک بیشتری هستند. البته مناطق دیگر کشور هم در خطر روبرویی با این بحران هستند.

*نقشه وضعیت کانون‌های گردوخاک در مناطق مختلف ایران

به همین دلیل در چند سال گذشته استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان به عنوان اولویت مقابله با گردوخاک معرفی شدند.

دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار، در این باره توضیح داد: شرق و جنوب شرق کشور ما در خطر زیادی هستند. سیستان‌وبلوچستان، کرمان، هرمزگان و خوزستان در گروه اول خطر بیشترین آسیب از گردوخاک هستند. در این مناطق هم از نظر وسعت و تعداد رخداد شرایط خطرناکی وجود دارد. ممکن است از نظر ارزش زیرساخت‌ها و جمعیتی وضعیت در این مناطق نامناسب نباشد، اما با این وجود همه اینها در خطر زیادی هستند.»

مناطقی که باید زودتر آنها را نجات بدهیم

اما گروه دومی هم وجود دارد که شاید در آینده با خطر بیشتری روبرو شوند. البته به گفته کارشناسان هنوز امکان نجات این مناطق وجود دارد.

طهماسبی در این رابطه توضیح داد: «وقتی می‌گوییم ۲۵ میلیون کانون مستعد گردوخاک وجود دارد، باید یاداور شویم که در برخی مناطق شدت کمتر است. اما این امکان وجود دارد که در آینده این مناطق به گروه‌های های بالاتر بپیوندند. اگر به این مناطق توجه نشود و از آنها مراقبت نکنیم، ممکن مناطق جدیدی هم درگیر گردوخاک بشوند.»

او افزود: «با تمرکز بیشتر روی مناطقی که در خطر هستند و پتانسیل خوبی هم از نظر حاصل خیزی دارند شاید نتیجه بیشتری بگیریم. چراکه مدیریت این مناطق هزینه کمتری دارند. قطعا نجات کسی که در مراحل آخر سرطان است هزینه زیادی دارد اما برای کسی که در مرحله ابتدایی است اوضاع بهتر است. به همین دلیل به نظر من باید روی مناطق کمتر تخریب یافته تمرکز کرد.»

۲۳۵۲۳۵

کد خبر 1285021

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: گرد و غبار ریزگرد باشگاه پرسپولیس ایالات متحده آمریکا محمدجواد ظریف ایران و آمریکا باشگاه استقلال فوتبال اروپا خودرو استان آذربایجان شرقی لیگ برتر نوزدهم مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۲۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است

فرماندار شهرستان هرسین بر تهیه نقشه مناطق دارای سابقه آتش‌سوزی به منظور پیش‌بینی راهبردهای پیشگیرانه و بعنوان‌ یک پدافند غیر عامل تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، ابوطالب ایتوندی امروز _ پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت _ در اولین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران اظهار کرد: امیدوارم امسال نیز مانند سال گذشته در میزان تصادفات شاهد کاهش آمارها باشیم.

وی افزود: تهیه نقشه مناطق دارای سابقه آتش سوزی به منظور پیش بینی راهبردهای پیشگیرانه و به عنوان یک پدافند غیر عامل ضروری است، و با اجرای این روند می‌توان با راهبردهای پیشگیرانه، تجهیز دهیاری‌های منطقه به امکانات اطفا حریق، اطلاع رسانی و هشدارهای به موقع به کشاورزان، عشایر و روستاییان آنان را از خطرات احتمالی آگاه کرد.

فرماندار هرسین خواستار استاندارد سازی و بروز نمایی آموزش‌های اطفا حریق برای روستاییان و استفاده از ظرفیت گروه‌های روستا دار محیط زیست برای مهار آتش سوزی شد.

وی تصریح کرد: نوسازی کلیه علائم، تابلوها، ایجاد شیارهای لرزاننده در مسیرهای پیش بینی شده، ایجاد و توسعه روشنایی معابر شهری و روستایی و همچنین محورهای مواصلاتی از دیگر مصوبات این جلسه بود.

ایتوندی همچنین از ادارات متولی خواست با آموزش عمومی و فرهنگ سازی مؤثر از وقوع آتش سوزی در مراتع و اراضی کشاورزی پیشگیرانه نمایند، و افزود: آمادگی دستگاه‌های خدماتی و هشدار به دهیاری‌ها با توجه هشدارهای اخیر هواشناسی، مسیل‌ های پر خطر شهرهای هرسین، بیستون و روستاهای بخش‌های مرکزی و بیستون شناسایی و توسط ادارات مربوطه به صورت روزانه مورد بازدید و رصد قرار می‌گیرند.

کد خبر 750222

دیگر خبرها

  • همایش مشترک رادیو تهران برای پیدا کردن افراد مستعد در کرمانشاه
  • همایش مشترک رادیو تهران برای پیدا کردن  افراد مستعد در کرمانشاه
  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید
  • هشدار؛ خوزستانی‌ها از حضور در مناطق پرخطر پرهیز کنند
  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است
  • البرز رتبه نخست ثبت اعضا در طرح رویداد سامانه بچه های مسجد
  • استان البرز رتبه نخست ثبت اعضاء را در طرح رویداد سامانه بچه‌های مسجد کسب کرد
  • تهران تا شنبه میزبان سامانه بارشی است
  • فعالیت تخصصی کانون‌های مساجد آذربایجان غربی در حوزه جمعیت و جوانی