Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-05@02:12:33 GMT

هشدار ستاد ملی گرد و خاک

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۱۴۸۲۱

هشدار ستاد ملی گرد و خاک

نتایج یک مطالعه زیست‌محیطی جدید خبر نگران‌کننده‌ای را برای آینده کل ایران به همراه دارد. کشور ۲۵ میلیون کانون مستعد تولید گردوخاک دارد؛ چیزی حدود ۲ برابر مساحت کل انگلیس، ۳۲۰ برابر نیویورک و ...

ستاد ملی گردوخاک در حال تهیه مطالعه‌ای است که نشان داده است ایران حداقل ۲۵میلیون هکتار(۸درصد مساحت کشور) کانون مستعد گردوخاک دارد، البته نتایج نهایی این تحقیق تا چند ماه دیگر منتشر می‌شود و حتی این امکان وجود دارد تا وضعیت بسیار خطرناک‌تر از آمار اعلام شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت خطرناک امروز، وضعیت ترسناک فردا

علی محمد طهماسبی، دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار، در این رابطه به خبرآنلاین گفت: «آخرین کاری که در این رابطه در کشور انجام شده بود مربوط به سازمان جنگل‌ها است، آنها توانستند با دیدگاه فرسایش و یک مطالعه زمین‌محور ۲۰.۲ میلیون هکتار اراضی مستعد گردوخاک را شناساسیی کنند. اما ما یک سال پیش شروع مطالعه این موضوع با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و به عددی بیشتر رسیدیم که هنوز نهایی نشده است اما به نظر می‌رسد در هر صورت از عدد قبلی بیشتر باشد.»

تبدیل این اراضی مستعد گردوخاک به کانون‌های گردوخاک می‌تواند پیامدهای مختلفی هم به همراه داشته باشد، پیامدهایی که برخی از شهرهای کشور حالا هم با آن روبرو شده‌اند.

برای مثال چندی پیش معاون استاندار خوزستان هم هشدار داده بود که گردوخاک عامل اصلی ایجاد سیل مهاجرت از خوزستان است. گزارش‌ها نشان می‎‌دهد که برخی دیگر از استان‌های کشور مثل سیستان‌وبلوچستان هم با موجی از مهاجرت به علت گردوخاک شده‌اند.

البته در چند ماه گذشته به دلیل کاهش بحران‌ گردوخاک که بارندگی‌ها یکی از عوامل آن بود این وضعیت بهبود یافته است.

طهماسبی گفت: «بالاخره همه مناطق زیستی و اقتصادی کشور ما به این دلیل تحت خطر هستند، دیگر بحث جابه‌جایی جمعیت وجود دارد، ممکن است مناطقی خالی از سکنه شوند. در حوزه افتصاد هم بخش‌های مختلف آسیب می‌بینند. فرودگاه ها قطارها، کارخانه‌ها و ... همگی نسبت به این پدیده آسیب‌پذیرند، همچنین در بخش کشاورزی هم خطرات زیادی وجود دارد برای مثال گزارش شده بود که در برخی مناطق کشور تولید زنبور عسل تا ۶۰ درصد کاهش پیدا کرده است. ابعاد این بحران در همه مناطق کشور بسیار گسترده است.»

وضعیت کجا خطرناک‌تر است؟

اما توزیع این اراضی مستعد گردوخاک به شکلی است که برخی از مناطق در خطر بیشتری برای روبرویی با چنین وضعیتی هستند.

مطالعه‌ای که حدود ۳ سال پیش توسط چند محقق چینی انجام شده بود، نشان می‌دهند که مناطق غربی، جنوب غربی و شرقی کشور در معرض اراضی مساعد گردوخاک بیشتری هستند. البته مناطق دیگر کشور هم در خطر روبرویی با این بحران هستند.

*نقشه وضعیت کانون‌های گردوخاک در مناطق مختلف ایران

به همین دلیل در چند سال گذشته استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان به عنوان اولویت مقابله با گردوخاک معرفی شدند.

دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار، در این باره توضیح داد: شرق و جنوب شرق کشور ما در خطر زیادی هستند. سیستان‌وبلوچستان، کرمان، هرمزگان و خوزستان در گروه اول خطر بیشترین آسیب از گردوخاک هستند. در این مناطق هم از نظر وسعت و تعداد رخداد شرایط خطرناکی وجود دارد. ممکن است از نظر ارزش زیرساخت‌ها و جمعیتی وضعیت در این مناطق نامناسب نباشد، اما با این وجود همه اینها در خطر زیادی هستند.»

مناطقی که باید زودتر آنها را نجات بدهیم

اما گروه دومی هم وجود دارد که شاید در آینده با خطر بیشتری روبرو شوند. البته به گفته کارشناسان هنوز امکان نجات این مناطق وجود دارد.

طهماسبی در این رابطه توضیح داد: «وقتی می‌گوییم ۲۵ میلیون کانون مستعد گردوخاک وجود دارد، باید یاداور شویم که در برخی مناطق شدت کمتر است. اما این امکان وجود دارد که در آینده این مناطق به گروه‌های های بالاتر بپیوندند. اگر به این مناطق توجه نشود و از آنها مراقبت نکنیم، ممکن مناطق جدیدی هم درگیر گردوخاک بشوند.»

او افزود: «با تمرکز بیشتر روی مناطقی که در خطر هستند و پتانسیل خوبی هم از نظر حاصل خیزی دارند شاید نتیجه بیشتری بگیریم. چراکه مدیریت این مناطق هزینه کمتری دارند. قطعا نجات کسی که در مراحل آخر سرطان است هزینه زیادی دارد اما برای کسی که در مرحله ابتدایی است اوضاع بهتر است. به همین دلیل به نظر من باید روی مناطق کمتر تخریب یافته تمرکز کرد.»

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۴۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های سیل‌آسا در لرستان/ هشدار تخلیه روستای کمندان

بارش‌های سیل‌آسای لرستان تاب‌‌آوری زیرساخت‌های این استان را بیش از گذشته عیان می‌کند تا همچنان خسارت در بارندگی‌ها ادامه یابد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، سامانۀ بارشی اخیر که از 12اردیبهشت به مناطق غربی کشور وارد شده‌است، هشدار نارنجی هواشناسی را در لرستان صادر کرد.

وقوع بارش‌های ادامه‌دار در لرستان بارندگی 108میلی‌متر را در رومشکان ثبت کرده‌است و آب‌گرفتگی خیابان‌ها را در کوهدشت، پلدختر و خرم‌آباد شدت داده‌است.

هواشناسی هشدار شدت بارش‌ها را در حالی برای لرستان صادر کرده‌است‌ که راه‌ها و پل‌های تخریب‌‌شدۀ سیل 1398 در این استان هنوز موقت است و بی‌اعتبار.

بارش‌های لرستان که در مناطق غربی و جنوبی این استان از شدت بیشتری برخوردار است، برق شهر معمولان و آب روستای دمرود افرینه را قطع کرد تا بار دیگر خسارت و هراس‌های سیل بیش‌ازپیش عیان شود.

از سوی دیگر روستای کمندان در ازنا با افزایش شدت بارش‌ها در معرض خطر سیل است و هشدار تخلیه به ساکنان این روستا داده شده‌است.

روستای کمندان تخلیه شود

محمدرضا فاتحی، فرماندار ازنا، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آماده‌باش ستاد مدیریت بحران در این شهرستان، گفت: بارندگی در ازنا از ظهر امروز شدت یافته‌است.

او با تأکید به اعزام نیروهای امدادی، راهداری، نیروی انتظامی و هلال‌احمر به روستای کمندان، اضافه کرد: ساکنان این روستا که در نزدیکی مخزن سد قرار دارند هرچه سریع‌تر به اماکن امن مورد تأیید ستاد بحران انتقال یابند.

فرماندار ازنا با اعلام احتمال سیلابی‌شدن منطقۀ کمندان، عنوان کرد: آب پشت سد کمندان در حال افزایش است و تدابیر لازم را برای جلوگیری از هرگونه خسارتی به‌کار می‌بریم.

او اعلام کرد: گردشگران و طبیعت‌گردان هرچه سریع‌تر از مناطق کوهستانی اشترانکوه و به‌ویژه کمندان فاصله بگیرند و در صورت بروز حادثه با شماره‌های اضطراری 115 و 110 تماس بگیرند.

ثبت 108 میلی‌‌متر بارش باران در رومشکان

بهروز مرادپور، مدیرکل هواشناسی لرستان، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به تداوم بارندگی در لرستان، گفت: شدت بارش‌ها در این استان تا سه ساعت دیگر به‌صورت رگباری ادامه دارد.

او اضافه کرد: سامانۀ بارشی اخیر امشب از جو لرستان خارج می‌شود، اما بارش‌های رگباری و خفیف را در برخی از نقاط این استان به‌دلیل وجود رطوبت کافی و بالا در فردا شنبه 15 اردیبهشت خواهیم داشت.

مدیرکل هواشناسی لرستان با اعلام بیشترین بارش سامانۀ اخیر در رومشکان با 108میلی‌متر یادآور شد: کمترین میزان بارندگی نیز در دورود با 14میلی‌متر ثبت شده‌است.

مرادپور با بیان اینکه متوسط بارندگی لرستان در حال حاضر 46میلی‌متر است، بیان کرد: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته از افزایش سه درصدی برخوردار است.

مدیرکل هواشناسی لرستان اعلام کرد: بارش‌های اخیر در مناطق جنوبی و تا حدودی شمالی از شدت بیشتری برخوردار است، اما بارش‌های کمتری را در مناطق شرق و جنوب‌شرق این استان شاهد بوده‌ایم.

انتهای پیام/ 644/

دیگر خبرها

  • خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور
  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • گردوخاک الهلال در عربستان؛ اختلاف امتیاز با النصر زیاد شد
  • بارش‌های سیل‌آسا در لرستان/ هشدار تخلیه روستای کمندان
  • هشدار تشدید بارش‌ها و سیل به ۱۶ استان کشور+ فیلم
  • هشدار مهم مدیریت بحران استانداری
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور ؛ این استان‌ها هشدار نارنجی دریافت کردند
  • هشدار زرد هواشناسی به این مناطق و استان‌ها
  • هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی؛ احتمال خسارت به محصولات کشاورزی
  • هشدار هواشناسی: بارش شدید برف و باران در بیشتر مناطق کوهستانی/ از کوهنوردی بپرهیزید