Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@03:58:39 GMT

جهاد دانشگاهی، نهادی به‌روز است

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۱۶۹۰۸

جهاد دانشگاهی، نهادی به‌روز است

به گزارش ایکنا از اصفهان به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، محمود مراثی، اظهار کرد: دانشگاه‌های ما در سال‌های اولیه پس از انقلاب وضعیت اسفناکی داشتند، کلاس‌های دانشکده‌ها مملو از گروهک‌ها و گروه‌های سیاسی و غیر اسلامی چپ و کومله شده بود که ستاد عملیات این گروهک‌ها در دانشگاه‌ها برقرار می‌شد و دانشگاه را عملا از وظیفه اصلی خودش دور و روند کار علمی را مختل می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ضرورت رسیدگی به وضعیت دانشگاه‌ها سبب صدور فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی شد که پس از تشکیل اولین جلسات شورای انقلاب فرهنگی، جهاد دانشگاهی به عنوان بازوی اجرایی این شورا تأسیس شده و شروع به کار کرد و تا به امروز بنا به ضرورت‌های مختلف ایجاد شده در کشور، مأموریت‌های جهاد باز تعریف شده و با قوت دنبال شده‌اند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان ادامه داد: پس از استقرار آرامش و ایجاد جو علمی واقعی در دانشگاه‌‍‌ها که وظیفه اصلی محول شده به جهاد دانشگاهی بود، این نهاد برنامه‌ریزی‌های مختلفی را در راستای اعتلای سطح علمی دانشگاه‌ها آغاز کرد که یکی از مهم‌ترین این برنامه‌ها، راه اندازی نهضت تألیف و ترجمه کتب دانشگاهی بود. در سال‌های اولیه پس از انقلاب و پیش از تعطیلی دانشگاه‌ها در انقلاب فرهنگی، کلاس‌های دانشگاهی به صورت جزوه محور اداره می‌شد که این روش مشکلات زیادی را به دنبال داشت.
مراثی تصریح کرد: به همین دلیل جهاد دانشگاهی شروع به تألیف و ترجمه کتب مناسب دانشگاهی کرد و با تشکیل انتشارات جهاد دانشگاهی این کتاب‌ها را به چاپ رسانده و وارد بازار نشر و کتب دانشگاهی کرد که بخش اعظمی از نیاز دانشجویان ما با این کار برطرف شد.
پروژه ساخت پهپاد از جهاد دانشگاهی واحد اصفهان آغاز شد
وی گفت: جهاد دانشگاهی در سال‌های دفاع مقدس علاوه بر حضور مستقیم در جنگ، وظیفه بسیج و اعزام دانشجویان و همچنین ساماندهی و اعزام بهیاران و پرستاران را در پشت جبهه بر عهده داشت. همچنین در همان برهه جهاد دانشگاهی اصفهان، کار جدی در پروژه ساخت پهپاد یا هواپیماهای بدون سرنشین را برای استفاده در جبهه‌ها آغاز کرد، که پس از مراحل اولیه علمی و مطالعاتی و تهیه ماکت، طرح به سپاه پاسداران سپرده و مراحل تولید آن طی شد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان نقش مؤثر جهاد دانشگاهی در دوران سازندگی بی بدیل بود، در این دوران جهاد دانشگاهی اقدامات موثر و گسترده بسیاری را انجام داد. از ساخت دکل‌های اکتشاف نفت و وسایل مخابراتی تا ایجاد پژوهشکده‌های پزشکی مثل پژوهشکده رویان. پس از آن هم رویکرد کلی در مجموعه جهاد، رویکرد پژوهشی شد و همچنان نیز این نگاه در مجموعه پررنگ است.
مراثی اضافه کرد: اهداف جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش را کمک به پیشرفت کشور و نیل به خودکفایی ملی، در حوزه فرهنگی کمک به اسلامی شدن دانشگاه‌ها و گسترش و تعمیق شناخت ارزش‌ها و آرمان‌های اسلام و انقلاب ، در حوزه آموزش، ارتقا سطح دانش و بینش و مهارت متخصصین و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و در حوزه اشتغال، بهبود وضعیت کسب و کار و توانمند سازی و اشتغال دانش آموختگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌دانم.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان با اشاره به سخن رهبری در خصوص جهاد دانشگاهی که فرمودند: «جهاد دانشگاهی از معدود رویش‌های اصلی انقلاب» است، گفت: مدل‌های تجربه شده منویات مقام معظم رهبری پیرامون اقتصاد مقاومتی و تولید ملی به وفور در اقدامات جهاد دانشگاهی دیده می‌شود و جهاد در واقع از معدود نهادهایی است که مرتبا خود را به روز کرده و به دور از تکرار و درجا زدن بوده است.
مراثی ادامه داد: از سوی دیگر پس از گذشت ۳۹ سال از تولد جهاد دانشگاهی، رهبر معظم انقلاب این نهاد را یکی از ارکان اصلی ابتکار در کشور می‌دانند و در این زمینه در تیر ماه سال جاری در جمع ائمه جمعه فرمودند، «مراجعه به جوان‌هایی که اهل ابتکار هستند از طرف دستگاه‌های دولتی جوانی مانند جهاد دانشگاهی زیاد شده است؛ دستگاه‌های خوبی که توانایی‌های زیادی دارند، این‌ها همواره منتظرند کسی به آن‌ها مراجعه کنند و از این‌ها کار بخواهند، خیلی به ما شکایت می‌کردند که دستگاه‌های دولتی از ما کار نمی‌خواهند و کاری که ما تولید کردیم را از ما نمی‌خرند اما به حمدالله دل بریدن از بیگانگان باعث شده به این دستگاه‌ها مراجعه شود و یک جوشش درونی در کشور به وجود آمده است».
مراثی اضافه کرد: در شرایطی که امروز جامعه نیازمند نگاه به درون است، جهاد دانشگاهی ظرفیت‌هایی دارد که می‌توان از آن در جهت بهبود نه تنها خود جهاد دانشگاهی بلکه نهادهای دیگر استفاده کرد. در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان امروز مزیت‌هایی چون مرکز افکار سنجی ایسپا به عنوان مرکز معتبر در کشور، خبرگزاری ایسنا به عنوان یکی از خبرگزاری‌های برتر کشور و همچنین خبرگزاری ایکنا به عنوان یک خبرگزاری تخصصی، مرکز گردشگری و انتشارات جهاد دانشگاهی وجود دارد که نگاه به درون را بیش از پیش تقویت می‌کند.
وی افزود: معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی با زمینه تخصصی «مطالعات شهری» سه گروه مطالعاتی «مطالعات اجتماعی-فرهنگی شهر»، «مطالعات گردشگری شهر» و «مطالعات کالبدی شهر» به سوی چشم اندازهای جهاد دانشگاهی در حرکت است، هرچند که این همه ماجرا نیست و این معاونت بر روی مباحث تخصصی بهداشتی درمانی نیز تمرکز کرده است و آزمایشگاه جهاد دانشگاهی به عنوان یکی از آزمایشگاه‌های مجهز سطح شهر اصفهان و همچنین درمان در منزل توانسته است در این زمینه نیز پیشروی جدی در سطح شهر اصفهان داشته باشد.
مراثی اظهار کرد: اثرگذاری فعالیت‌های جهاددانشگاهی تاکنون در حوزه‌های مختلف اعم از آموزشی، پژوهشی، علمی و تحقیقات و به ویژه در حوزه فرهنگی بوده و این مهم در شرایطی اتفاق می‌افتد که خدمات و فعالیت‌های صورت گرفته توسط اغلب فعالان و متولیان این امور وابسته به منابع مالی سنگین است و در این شرایط حضور نهادهایی همچون جهاددانشگاهی در چنین عرصه‌هایی به خودی خود یک ظرفیت محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی استفاده از نیروی جوان را در دستور کار جدی خود قرار داده و انتظار دارد که مسئولان استان در این زمینه هم این نهاد انقلابی را که بدنه خود را از جوانان تشکیل داده کمک کنند و هم خود سازمان‌ها استفاده از جوانان را در دستور کار خود قرار دهند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی مقام معظم رهبری جهاددانشگاهی واحد اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۶۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم

رییس دانشگاه علمی کاربردی کردستان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه ماموریت اصلی این دانشگاه کمک به اشتغال است، گفت: در این راستا از سال گذشته طرح " آباد" یا آموزش برای اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی در استان کردستان آغاز شده است.

دکتر شاهین فکور افزود: در قالب این طرح دوره‌های مکمل تخصصی برای دانشجویان دانشگاه‌های مختلف و با هدف رفع خلاء‌های مهارتی دانشگاهی و با محوریت نیاز‌های بازار برگزار می‌شود.

وی گفت: هم اکنون در قالب این طرح تفاهمنامه‌ای با دانشگاه کردستان منعقد شده و شرکت کنندگان در پایان ضمن دریافت گواهینامه به بازار کار نزدیکتر می‌شوند.

رییس دانشگاه علمی کاربردی کردستان با اشاره به راه اندازی مرکز کاریابی تخصصی با مجوز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز توسط این دانشگاه گفت: مجوز اولین مرکز کاریابی تخصصی با هدف آشنایی دانش آموختگان دانشگاهی با بازار کار در شهرستان بیجار اخذ شده و در آینده نزدیک به بهره برداری می‌رسد.

دکتر شاهین فکور خاطر نشان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های این دانشگاه برای کمک به اشتغال پرداخت تسهیلات اشتغالزایی با سود چهار درصد و تنفس باز پرداخت یکساله است که در سال گذشته ۲۲۰ میلیارد ریال در استان کردستان به دانشجویان، دانش آموختگان و متقاضیان پرداخت شده است و تلاش می‌کنیم این آمار در سال جاری افزایش یابد.

وی به افزایش ۲۳ درصدی پذیرش دانشجو در سال گذشته در دانشگاه علمی کاربردی اشاره کرد و گفت: هزار و ۷۹۰ نفردر سال گذشته در این دانشگاه پذیرش شدند.

رییس دانشگاه علمی کاربردی کردستان با اشاره تاسیس رشته‌های جدید تحصیلی در این دانشگاه متناسب با نیاز بازار کار گفت: در سال گذشته ۳۶ رشته جدید به این دانشگاه اضافه شد.

هم اکنون سه هزار و ۳۵۰ نفر در ۹ واحد دانشگاهی علمی و کاربردی در استان کردستان مشغول به فعالیت هستند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری
  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • مسابقه مناظره دانش‌آموزی توسط جهاد دانشگاهی مازندران در ساری برگزار شد
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • تمدید مهلت ثبت‌نام دانشجویان دانشگاه‌های تهران برای شرکت در مسابقه ملی «سدید»
  • هشدار حماس در مورد تعیین هر نهادی بجز سازمان ملل برای نظارت بر آنروا
  • مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد
  • مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد