Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «ملکه کشتی‌رُبا» با موضوع دزدیده شدن نفتش ایرانی به دست دولت خبیث انگلیس از روز شنبه ۵ مردادماه با نمایش ۳۵ اثر از ۱۴ هنرمند در مجموعه فرهنگی هنری اسوه افتتاح شد.

برپایی این نمایشگاه نظرات مثبت بسیاری را به همراه داشت و بخشی از آثار حاضر در این رویداد در فضای مجازی انعکاس ویژه‌ای پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایانی بر روایت یک‌طرفه

سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر این نمایشگاه درباره ضرورت برگزاری نمایشگاه‌هایی از این دست به خبرنگار مهر گفت: برپایی این نمایشگاه کاریکاتور در جهان بازتاب وسیعی داشته است و حتی شبکه‌های معاند نظام اسلامی نیز به آن پرداخته‌اند. همچنین برخی از کانال‌های وابسته به غرب نیز از جمله آمدنیوز نیز به کاریکاتورهای نمایشگاه «ملکه کشتی‌رُبا» اشاره کرده‌اند.

وی با بیان اینکه نمایشگاه «ملکه کشتی‌رُبا» حاصل ۴ روز کار کردن هنرمندان در فضای کاریکاتور است، اظهار کرد: اقدام رسانه‌ای غرب در نمایش چهره‌ای متفاوت از ایران پس از اقدام سپاه در توقیف نفتکش انگلیسی که البته این جریان پس از تصرف کردن نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق رخ داد، بسیار وسیع بود؛ غرب با کار وسیع رسانه‌ای و با کارتون و کاریکاتور تلاش کرد یکطرفه و بدون اینکه ماجرای دزدیدن نفتکش ایرانی را مطرح کند، تنها به موضوع توقیف نفتکش انگلیسی توسط ایران بپردازد.

شجاعی‌طباطبایی تاکید کرد: اینها با این اقدام درصدد هستند تا جریان اصلی به فراموشی سپرده شود، بنابراین ضروری بود که ما به عنوان کاریکاتوریست‌ها و هنرمندان دغدغه‌مند وارد میدان شویم و به موقع نسبت به این موضوع واکنش داشته باشیم که اتفاقاً بازتاب وسیعی را در این زمینه شاهد بودیم.

وی درباره رویکرد و نامگذاری این نمایشگاه بیان کرد: «ملکه» نماد استعمار پیر است و خواستیم نشان دهیم که ملکه انگلیس شخصی است که در برابر اتفاقات جهانی عکس‌العملی از خود نشان نمی‌دهد. این در حالی است که سازمان عفو بین‌الملل  وقتی آنگ سان سوچی نسبت به نسل کشی مسلمان روهینگیا در میانمار واکنشی نشان نداد، نشان اهدایی این سازمان یا جایزه حقوق بشر را از او پس گرفتند، اما در مقابل، هرچند ملکه انگلیس هیچ واکنشی نسبت به اتفاقات جهانی به ویژه در خاورمیانه ندارد اما واکنشی نیز از جانب جهانیان صورت نمی‌گیرد.

واکنش هنرمندان و همراه با سرعت عمل

مدیرکل هنرهای تجسمی حوزه هنری درباره انتخاب هنرمندان حاضر در نمایشگاه و همچنین حضور اساتید نقاشی چون محمدعلی رجبی و حبیب‌الله صادقی به مهر گفت: در مورد انتخاب هنرمندان، باید بگویم برای اینکه واکنشی سریع نسبت به اقدام استکبار جهانی و غرب از خود به نمایش بگذاریم، باید از هنرمندانی که سرعت عمل بالایی داشتند، بهره می‌گرفتیم و همچنین هنرمندانی را می خواستیم که دغدغه این موضوع را داشته باشند. درباره حضور حبیب الله صادقی و محمدعلی رجبی نیز تلاش کردیم تا از این اساتید پیشکسوت نیز در نمایشگاه اثری داشته باشیم که اتفاقاً از آن استقبال کردند.

شجاعی‌طباطبایی درباره واکنش‌های مجازی به برخی از آثار این نمایشگاه، به ویژه تابلوی تنبیه ملکه انگلیس توسط سپاه هم  گفت: باید نیمه پُر لیوان را دید چراکه بازخوردهای فوق‌العاده‌ای را بعد از افتتاح نمایشگاه شاهد بودیم. ممکن است در میان آثار کاریکاتور حاضر در یک نمایشگاه، یک اثر پیامی گزنده‌تر و تندتر داشته باشد که هم کاملاً عادی است.

هنرمندان حاضر در نمایشگاه «ملکه کشی‌ربا»

به گزارش مهر، حبیب‌الله صادقی، محمدعلی رجبی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، مازیار بیژنی، محمدحسین نیرومند، علیرضا ذاکری، جابر اسدی، شهرام شیرزادی، مهناز یزدانی، طاهر شعبانی، عباس گودرزی، اکبر تراب‌پور، محمود نظری و علیرضا باقری هنرمندانی هستند که ۳۵ اثر را درباره توقیف نفتکش ایرانی توسط انگلیس و رفتارهای انگلیس را خلق کرده‌اند.

عباس گودرزی هنرمند کاریکاتوریست که با ۳ تابلو در نمایشگاه «ملکه کشتی‌رُبا» حضور دارد، درباره حضور در این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: زمانی که انگلیس با خباثت مثل دزد دریایی عمل می‌کند ما نیز وظیفه داریم در این میدان وارد شویم و حرف خود را به جهانیان برسانیم. مقام معظم رهبری نیز به این موضوع تاکید داشتند و قبلاً فرموده بودند که دوره بزن در رویی تمام شده است.

کاریکاتور جنجالی عباس گودرزی بر دیوار نمایشگاه «ملکه کشتی‌ربا»

وی بیان کرد: به همین دلیل نیروهای پای کار انقلابی وارد میدان شدند و از آنجایی که زبان هنر و طنز، زبانی جهانی است، این را بهترین فرصت برای رساندن پیام ایران به جهانیان دانستند و اقدام کردند.

این کاریکاتوریست درباره آثار خودش در نمایشگاه هم توضیح داد: تابلوی تنبیه ملکه انگلیس، تابلوی دزدیدن نفتکش ایرانی توسط ملکه انگلیس و تابلویی که در آن یک پاسدار در حال گرفتن نفتکش انگلیسی و ناو آمریکایی است، کاریکاتورهای من در این نمایشگاه است که همگی آن‌ها با رویکرد پرداختن به حقه‌ها و ترفندهای انگلیس و به ویژه ملکه انگلیس روباه پیر خلق شده‌اند.

به گزارش مهر، نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «ملکه کشتی‌رُبا» تا ۲۰ مردادماه در مجموعه فرهنگی هنری اسوه واقع در خیابان انقلاب نبش بهار جنوبی میزبان علاقمندان است.

کد خبر 4681581

منبع: مهر

کلیدواژه: سید مسعود شجاعی طباطبایی حبیب الله صادقی عباس گودرزی مازیار بیژنی کاریکاتور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۷۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، یکی از موضوعاتی که هرساله با قرار گرفتن در آستانه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران داغ می شود بحث محل برگزاری نمایشگاه است.

نمایشگاه کتاب تهران به عنوان مهمترین رویداد فرهنگی کشور در قریب به ۴۰ سال که عمر خود را سپری میکند هیچگاه محل ثابتی برای خود نداشته و همیشه مستاجر مصلای تهران بوده است.

سال ۱۳۹۴ که شهر آفتاب به بهره برداری رسید و همه حدس و گمان ها بر این بود که نمایشگاه کتاب بالاخره صاحب یک مکان دائمی شد اما طولی نکشید تا پس از برگزاری ۲ دوره این نمایشگاه در شهر آفتاب، دوباره نمایشگاه به مصلای تهران منتقل شد و همه محاسبات در خصوص جانمایی این نمایشگاه برهم ریخت.

ساخته شدن مصلای امام خمینی برای کار و منظوری دیگر و همچنین قرار گرفتن مصلا در منطقه‌ای شلوغ و پرترافیک از جمله دلایل مهمی است که باعث می شود این مکان محل مناسبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب با آن حجم عظیم از حضور مردم نباشد.

اما در ۲سال اخیر این موضوع ابعاد جالب تری پیدا کرده است.

اوایل سال ۱۴۰۱ بود که عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران با انتشار توییتی ضمن اعلام برگزاری نمایشگاه ۱۴۰۱ در مصلای تهران، خبر برگزاری نمایشگاه ۱۴۰۲ را در شهر آفتاب اعلام کرد.

وی در صفحه توییتر خود نوشت:

«نمایشگاه کتاب امسال در مصلی تهران برگزار خواهد شد و شهرداری تهران نیز به امید خدا با همه توان در کنار وزارت ارشاد، خادم اصحاب فرهنگ و مردم عزیز خواهد بود. در عین حال تلاش می‌کنیم با تمهید بهترین امکانات، زمینه انتقال این رخداد بزرگ فرهنگی را از سال ۱۴۰۲ به شهر آفتاب فراهم کنیم.»

پس از این اعلام موضع سخنگوی شهرداری تهران همه منتظر بودند تا سال بعد یعنی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ در شهر آفتاب برگزار شود.

تا اینکه با قرار گرفتن در آستانه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه اختتامیه بیست و دومین جشنواره صنعت چاپ درباره انتخاب مکان نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ عنوان کرد: از مدتی قبل، مکاتباتی با شورای شهر و شهرداری تهران داشتیم و نیازهای نمایشگاه کتاب درباره فضای مسقف و خدمات مورد نیاز خود را مطرح کردیم.

وی افزود: در نامه‌ای که تابستان به شهرداری تهران ارسال کردیم، گفته بودیم اگر می‌خواهند در «شهر آفتاب» میزبان نمایشگاه باشند، شرایط این مجموعه را به شرایط ما ـ معاونت امور فرهنگی و مجری برگزاری نمایشگاه ـ نزدیک کنند تا بازدیدی هم داشته باشیم.

احمدوند با اشاره به بازدیدی که چند روز گذشته از مجموعه شهر آفتاب انجام شد، توضیح داد: در این بازدید مشخص شد وضعیت شهر آفتاب نسبت به قبل فعال شده و در حال پیشرفت است؛ البته از مصلا هم بازدید داشتیم و شرایط مصلی را برای برگزاری نمایشگاه دقیق‌تر می‌دانیم.

علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و قائم مقام و سخنگوی سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز در صفحه شخصی خود اعلام کرده است: نمایشگاه از بیستم تا سی‌ام اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در مصلی بزرگ امام خمینی برگزار می‌شود.

به این ترتیب و برخلاف همه تصورات، نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ همچنان در مصلای تهران برگزار شد و بازهم شهرآفتاب رنگ نمایشگاه کتاب را به خود ندید.

با قرار گرفتن در آستانه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصاحبه ای ضمن اعلام مصلا به عنوان محل برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: برای انتخاب مکان برگزاری، بازدیدی از مجموعه «شهر آفتاب» و «مصلی امام خمینی (ره)» داشتیم، مصلا شرایط بهتری برای میزبانی دارد.

ناصر امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز طی مصاحبه‌ای با بیان اینکه معتقدم با رفع اشکالات نمایشگاه بین‌المللی شهرآفتاب باید در سال‌های آینده نمایشگاه کتاب را به آنجا منتقل کرد، افزود: به نظرم در حال حاضر با توجه به کمبودهایی که در مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب داریم این مکان برای برگزاری نمایشگاه کتاب فضای مناسبی نیست؛ دو دوره‌ای هم که آنجا برگزار شد مشکلاتی ایجاد کرد. مدیریت شهری باید نمایشگاه شهرآفتاب را کامل کند و دسترسی و ظرفیت‌های آن را بهبود ببخشیم و اصلاح کنیم.

عباس تقدسی نژاد مدیرعامل نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز در خصوص فراهم نبودن زیرساخت های نمایشگاهی برای برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: اینطور نیست و سال گذشته ۴۰ نمایشگاه تاثیرگذار در این محل برگزار کردیم که برای مثال نمایشگاه خودرو به لحاظ کمی میزبان طیف گسترده ای از بازدیدکنندگان بود.

تقدسی نژاد افزود: مجموعه شهرآفتاب کاملا آماده همکاری با کلیه ارگان ها است و اگر مجموعه‌ای صلاح نداند با ما همکاری کند کاری از دست ما ساخته نیست.

وی با بیان اینکه ما یک مجموعه دولتی هستیم و این محل از پول بیت المال ساخته شده بیان کرد: تمام تلاش ما این است تا بتوانیم باری از دوش تهران برداریم.

مدیرعامل نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب در پاسخ به این سوال که چرا می گویند شهرآفتاب آماده برگزاری نمایشگاه کتاب نیست افزود: برید از خودشان بپرسید و من قبلا دفاعیات خودم را بارها اعلام کرده‌ام.

حال با توجه به انتظارات چند ساله و همچنین ادعاهای معاون فرهنگی وزارت ارشاد در خصوص شرایط بهتر مصلی تهران برای برگزاری نمایشگاه کتاب و ادعای مدیرعامل شهرآفتاب در خصوص آمادگی برای میزبانی از نمایشگاه کتاب باید دید چه دلیلی باعث جلوگیری از انتقال نمایشگاه کتاب به محل شهرآفتاب می شود و آیا سال آینده وعده انتقال نمایشگاه به این محل محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228727 برچسب‌ها کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

دیگر خبرها

  • افزایش یک‌هزار کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت در سال جاری
  • برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و عکس جاذبه‌های شیراز در سئول
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود ما نیست | وقتی می پرسم آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است
  • قتل تکان‌دهنده ملکه زیبایی اکوادور در ملأعام
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران | وقتی او در مورد پایان رابطه عاطفی خود حرف می‌زند...
  • پایان چهارمین نمایشگاه دستاورد‌های وقف
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به ۲ زبان ترجمه شد
  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان