Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفت: تفاوت ۱۵ سال قبل بازار تهران به عنوان قدیمی ترین بافت و مکانی که می‌توان آن را هسته‌ی اولیه‌ تهران قدیم نامید، با این روزهایش قابل مقایسه نیستند، زمانی که تنها درخواست‌ها برای آن تعمیر یا بازسازی فضاها بود و امروز که اکثر درخواست‌ها تخریب و ساخت‌وساز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، در نشست پنجم از سلسله گفت‌وگوهای «میراث فرهنگی و توسعه شهری» که توسط معاونت میراث فرهنگی استان تهران برگزار می‌شود، این ماه با موضوع «مدیریت بافت تاریخی شهر تهران» در موزه فرش برگزار شد که به دنبال آن بازار تاریخی تهران ‌و آسیب‌هایی که این بازار از سال‌های گذشته تا امروز با آن مواجه است، مورد بررسی قرار گرفت.

محسن شیخ‌الاسلامی - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران - در این نشست با بیان این‌که استخوان‌بندی اصلی شهر تهران را بازار تاریخی تهران شکل می‌دهد که در کنار آن محلات دیگر قرار گرفته‌اند، ادامه داد: بازار تهران مملو از مشکلات و معضلات بزرگی است که امروز با آن روبرو هستیم که مهمترین آن را می‌توان ساخت و سازهای در حال انجام و به شدت در این منطقه از تهران دانست.

او با بیان اینکه در ۱۵ سال قبل در تهران و به خصوص در بافت و بازار تاریخی تهران اصلا بحث یا درخواستی برای ساخت‌وساز وجود نداشت، گفت: نهایتا درخواست‌هایی برای تعمیر یا بازسازی برخی از مغازه‌ها بود، اما حالا هجومی از درخواست‌های ساخت و ساز وجود دارد. حتی چهره کالبدی شهر تهران در خود فرو برده است. از سوی دیگر اصلا به موضوعات اجتماعی، فرهنگی و اجزای کالبدی و... در این بخش از بافت تاریخی توجه نمی‌شود.

وی ورود به بحث مدیریت بافت تاریخی تهران را نیازمندِ نگاهی کارشناسانه‌تر دانست که صرفا به خیابان‌ها ختم نشود.

او با اشاره به انجام تحقیقات و بررسی‌های تحلیلی و تکمیلی‌ برای این بافت تاریخی توسط «دفتر تسهیل‌گری بازار تهران» کرد: آن می‌تواند فتح بابی برای باز کردن و بررسی همه‌جانبه این موضوع باشد. مبانی نظری، فکری و تدوین راهکارهای عقلی برای انجام چنین نشست‌هایی ضروری است و از منظر برداشت‌های متخصصان در نگاه بصری بهره‌برداران، مالکان و مراجعان در بافت تاریخی می‌توانند به این بحث و به خصوص مدیریت بافت تاریخی ورود پیدا کنند.

شیخ‌الاسلامی اضافه کرد: برای ورود به چگونگی وضعیت بافت تاریخی و ضابطه‌مند کردن آن توجه به مدیریت بافت تاریخی و شهری در تهران اهمیت دارد.

برای گذشته تهران سوگواری نکنید

علی‌محمد سعادتی - شهردار منطقه ۱۲ تهران – نیز در سخنانی گفت: در جلسات مختلف سعی داریم امیدبخشی کنیم و همیشه نیمه خالی لیوان را نبینیم، چون معتقدیم آنچه که گذشته، سوگواری ندارد.

او بازار تهران را ترکیبی از ارزش‌های کالبدی، اجتماعی و سیاسی معرفی کرد که یک کالبد جدید برای آن ایجاد شده و تجارت در ان ایجاد شده است و ادامه داد: اکنون نیز به واسطه اینکه این ارزش‌های اجتماعی به انسان‌ها مرتبط است باید تغییر و تکامل آن نیز مورد توجه باشد تا اگر ارزش اجتماعی چندانی نداشت به ارزش کالبدی آن وارد شوند.

وی افزود: امروز اگر یک درخت در خانه‌ای از ریشه کنده شود شبکه‌های اجتماعی به شدت نسبت به آن مطالبه‌گر می‌شوند. به نظر من فضای اجتماعی ما حسی نسبت به تاریخ و فرهنگ ندارد. چیزی که باید بین مردم ایجاد شود تا دیگر نیازی به دستورالعملِ طرح نداشته باشد.

حلقه‌ی موتورسیکلت‌ها دور بازار تهران

سعادتی تاکید کرد: متاسفانه اکنون دورتادور بازار تهران پارکینگ موتورسیکلت تبدیل شده است، حالا اگر یکی از این موتورها آتش بگیرد بازار تهران در حلقه‌ای از آتش قرار می‌گیرد. در حالی که نمی‌دانیم متولی این دستگاه حمل و نقل چه کسی است. از ساعت ۷ صبح هزار موتورسیکلت به بازار تهران می‌آید و از آن خارج می‌شود. این تبدیل به یک مسئله بسیار پیچیده شده است که ما به عنوان متولیان شهری باید کنار گود بنشینیم و درباره آن صحبت کنیم.

تکمیل می‌شود....

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بازار تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۱۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان

به‌گزارش جام جم آنلاین از گرگان ، شهاب طلایی شکری در  سفر به استان گلستان در نشست‌ هم‌اندیشی اعضای ادوار شورای اسلامی شهر گرگان که به‌مناسبت نهم اردیبهشت روز ملی شوراهای اسلامی برگزار شد، ضمن تبریک روز ملی شوراهای اسلامی به پیشکسوتان و اعضای شوراهای اسلامی شهر گرگان، گفت: شهر تاریخی استرآباد(گرگان) یکی از بافت‌های تاریخی فاخر در سطح ملی و درواقع هویت شهر گرگان است.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور بیان کرد: بیش از 90 سال از ثبت ملی بافت تاریخی گرگان به‌عنوان نخستین بافت تاریخی ثبت ملی شده کشور، می‌گذرد اما به نسبت عمر این ثبت، اقدامات شایسته در راه احیا این اثر ملی فاخر صورت نگرفته است.
او تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته در راستای حفظ و احیا شهر تاریخی استرآباد(گرگان) به نسبت سایر بافت‌های ارزشمند و تاریخی کشور به‌هیچ‌وجه قابل قیاس نیست و نیاز است تا مدیریت شهری گرگان در این راستا همت ویژه داشته باشند.
طلایی شکری گفت: باید هم‌افزایی و مشارکت بین دستگاهی در احیا شهر تاریخی استرآباد(گرگان) به وجود بیاید که متأسفانه امروز شاهد این هم‌افزایی در حد قابل‌قبول برای احیا این اثر ارزشمند نیستیم.
او در ادامه خاطرنشان کرد: صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کارگزار واگذاری بناهای تاریخی به سرمایه‌گذاران و شهرداری‌ها است؛ آمادگی داریم با شهرداری گرگان قرارداد و یا تفاهم‌نامه‌ای در راستای همکاری‌های بیشتر منعقد کنیم.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور تأکید کرد: یکی از پتانسیل‌هایی که صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور برای احیا و مرمت بناهای تاریخی از آن بهره برده است، ظرفیت بخش خصوصی است و حال با توجه به تأکید شعار سال بر مشارکت مردم می‌بایست از بخش خصوصی در راستای حفظ و احیا شهر تاریخی استرآباد بیش‌ازپیش بهره برد.
او همچنین گفت: تا زمانی که همتی از جوامع محلی و مقامات شهری ازجمله شهرداری و شورای اسلامی شهر برای حفظ و احیا شهر تاریخی استرآباد مشاهده نگردد مطمئن باشید شاهد کمک‌های ملی از سوی دولت نخواهیم بود.
طلایی شکری یادآور شد: شهرداری‌ها بر اساس دستورالعمل ارسالی از سوی وزیر محترم کشور مکلف‌اند نسبت به‌روزرسانی بسته‌های حمایتی و همچنین تسهیل قوانین حمایتی در حوزه استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی حمایت جدی کنند.
او گفت: پرداخت تسهیلات یکی از اصلی‌ترین حمایت‌های صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در این حوزه است.
ضرورت برنامه‌ریزی مدون برای احیا شهر تاریخی استرآباد
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان نیز در این نشست ضمن تبریک روز ملی شوراهای اسلامی به پیشکسوتان و اعضای شوراهای اسلامی شهر گرگان، گفت: در حوزه حفظ و احیا شهر تاریخی استرآباد(گرگان) باید بر اساس برنامه‌ریزی مدون و به‌صورت فاز به فاز پیش رویم و نمی‌توانیم همه اقدامات موردنیاز برای احیا این اثر تاریخی ارزشمند را تجمیعی و به‌صورت هم‌زمان پیش ببریم.
محمدجواد ساوری خاطرنشان کرد: یکی از وظایف اصلی ما حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است؛ باید با تهیه بسته‌های حمایتی، مشوق حضور سرمایه‌گذاران باشیم و بستر امن آنان را برای ورود به این بخش مهیا کنیم.
نشست‌ هم‌اندیشی اعضای ادوار شورای اسلامی شهر گرگان به‌مناسبت نهم اردیبهشت روز ملی شوراهای اسلامی با حضور محمدجواد ساوری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، اسماعیل نادری فرماندار شهرستان گرگان، سیدمحمدرضا سیدالنگی شهردار گرگان، اعضای ادوار گذشته و دوره ششم شورای اسلامی شهر گرگان و جمعی دیگر از مسئولان در گرگان برگزار شد.
در پایان این نشست هم‌اندیشی، تقدیر از اعضای شورای اسلامی ادوار گذشته شهر گرگان به‌مناسبت نهم اردیبهشت روز ملی شوراهای اسلامی تقدیر شد.

دیگر خبرها

  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • ساخت و ساز در یک شهرک جیرفت با شکایت میراث متوقف شد
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد