Web Analytics Made Easy - Statcounter

گفت‌وگوی منتشر نشده تسنیم با مرحوم محمدباقر منصوری را می‌خوانید. ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۸ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مرحوم محمدباقر منصوری اردبیلی در شهر اردبیل و در خانواده مذهبی دیده به جهان گشود و مداحی را از سن 8 سالگی آغاز کرد. پدر بزرگ او مداح بود البته محمدباقر او را ندید بود اما اطرافیان به وی می‌گفتند: "تو به ایشان رفته‌ای".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوران کودکی‌اش، مادرش او را به مجلس روضه می‌برد و در همان روضه‌های زنانه بود که محبت و عشق به  سیدالشهدا(ع) در دل این کودک 5 ساله بوجود آورد. متن پیش رو بخشی از گفت‌‌وگوی منتشر نشده خبرنگار تسنیم با "مرحوم محمدباقر منصوری" مداح و ذاکر با اخلاص سیدالشهدا(ع) است که بخشی از آن را می‌خوانیم.

به زودی متن و فیلم گفتگوی کامل رحوم منصوری در خبرگزاری تسنیم منتشر خواهد شد.

 

 

 بزرگترین آفت و آسیبی که می‌تواند مداح و ذاکر اهل بیت(ع) را از جایگاه و مقام معنوی خود دور کند، کدام است؟

شهرت و توجه به مسائل مادی و همچنین حسادت به یکدیگر از جمله آسیب‌هایی است که می‌تواند به مقام معنوی یک مداح آسیب بزند. در کلاس آموزش مداحی که برای انتقال تجربه حاضر می‌شوم، همواره این نکته را تاکید می‌کنم که سه مساله اساسی را باید افرادی که می‌خواهند به عرصه مداحی ورود پیدا کنند مورد توجه قرار دهند. اولین موضوع، تقوا است؛ مداحانی که می خواهند وارد عرصه مداحی شوند باید تقوا پیشه کنند. موضوع بعدی، تبعیت از استاد مجرب و در نهایت، ممارست و مطالعه زیاد است.  

* تا به حال به این  فکر کرده‌اید چگونه از دنیا خواهید رفت؟

 

دعا می‌کنم امام حسین(ع)  لطف کند تا عاقبت به‌ خیر شوم. در نمازم همواره می‌گویم "الهم الجعل عواقب امورنا خیرا". تا یار که را خواهد و میلش به که باشد.

 

 

 

 

* دوست دارید کجای این کره خاکی دفن شوید؟

تا به حال به این موضوع فکر نکردم.

* خودتان دوست دارید در کدام یک از اعتاب مقدسه دفن شوید. کربلا، وادی‌السلام و یا اماکن مقدس دیگر؟

قاعدتاً عشقم کربلاست اما در سرزمین کربلا دفن شدن لیاقت می‌خواهد.  

* اگر توفیق زیارت حضرت زهرا(س) در روز محشر نصیب شما شد. دوست دارید کدام یک از اشعارتان را محضر ایشان بخوانید؟

* شما از میان شخصیت‌های کربلا به حال کدام یک بیشتر غبطه می‌خورید؟

به غلام سیاه اباعبدالله(ع) غبطه می‌خورم. ظاهراً در روایات آمده ایشان به سیدالشهدا(ع) فرمودند اگر شهید شدم شما به بالین من نیایید، رنگ من سیاه است و بوی بدنم مناسب نیست امّا حضرت پس از اینکه او به شهادت رسید، به بالینش رفتند و همانطور که بر بالین فرزندشان حضرت علیاکبر(ع) آمده بودند به بالین این غلام رفتند. غبطه می‌خورم به حال این غلام سیاه. در روایت آمده به لطف و برکت سیدالشهدا(ع) هم چهره او  سفید شد و هم بوی بد بدن این غلام سیاه معطر به عطر و عنبر شد.

* تا به حال آرزویی داشتید که برآورده نشده باشد؟

آرزوی قلبی‌ام این است که به درجه رفیع پیرغلامی امام حسین (ع) برسم. البته هنوز به آن نرسیدم. می‌خواهم به اخلاصی که مورد نظر امام زمان(عج) است برسم. 

شادی روح ذاکر با اخلاص اهل‌بیت(ع) صلوات...

انتهای پیام/

R1444/P/S4,37/CT1 واژه های کاربردی مرتبط مداحان اهل بیت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مداحان اهل بیت مداحان اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۳۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- آزاده صفی: سال ۲۰۱۸ پس از انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی، مسئولان استانی برای آماده‌سازی شهر و استقبال از این رویداد، دست به احداث، بهسازی و مرمت برخی از آثار و اماکن زدند که طرح پیاده‌راه‌سازی خیابان‌های بوعلی و اکباتان و میدان مرکزی شهر از این دست بود.

در حین اجرای این عملیات، اشیای تاریخی از میدان مرکزی شهر همدان کشف شد که سر و صدا و حواشی بسیاری را به همراه داشت. پس از کشف این اشیا اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان به همراه شهرداری همدان وعده ساخت سایت‌موزه را در این مکان دادند.

حواشی گریبانگیر همیشگی سایت موزه همدان

از سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۴۰۱ که از طراحی تا بهره‌برداری سایت موزه به طول انجامید، این موزه که روزی قرار بود به عنوان یک اثر شاخص در مرکز شهر همدان خودنمایی کند و تاریخ این کهن‌شهر را به رخ گردشگران بکشد همچنان درگیر حواشی فراوان بود و حتی حواشی، پس از بهره‌برداری نیز دست از سر سایت موزه برنداشت و تا امروز نیز ادامه دارد.

احداث سایت موزه با همکاری سه مجموعه میراث‌فرهنگی، شهرداری و راه و شهرسازی و کشمکش بین این دستگاه‌ها از جمله معضلاتی بود که چند سال گریبانگیر پروژه بود و مدت‌ها پروژه را در سکوت عمرانی نگاه داشت و خبری از اجرای آن نبود.

در سال ۹۷ که سایت موزه گرفتار کشمکش اداری بود عباس صوفی؛ شهردار وقت همدان گفته بود که برای به نتیجه رسیدن پروژه و ساخت بنا، باید میراث‌فرهنگی و راه و شهرسازی، بودجه مورد نیاز را در کار تزریق کنند تا شهرداری بتواند عملیات عمرانی را ادامه دهد.

محمدحسین مرادی؛ معاون وقت بازآفرینی شهری و مسکن اداره‌کل راه و شهرسازی استان همدان نیز در این زمینه گفته بود این اداره وظیفه‌ای در قبال تأمین بودجه و اعتبار پروژه احداث سایت‌موزه میدان مرکزی همدان ندارد.

همان زمان کامران گردان؛ رئیس وقت شورای شهر همدان نیز درباره پروژه گفته بود که سه‌گانگی در سه نهاد میراث‌فرهنگی، راه و شهرسازی و شهرداری همدان از دلایل عمده طولانی شدن روند این پروژه است.

احمد ترابی؛ معاون وقت میراث‌فرهنگی همدان نیز همان زمان از رکود در روند ساخت پروژه سایت موزه میدان مرکزی همدان خبر داده و گفته بود این پروژه در همان مرحله‌ای که بوده، قرار داشته و پیشرفتی نکرده است و تنها آثار و اشیا تاریخی کشف شده به موزه اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری منتقل شده است.

سایت موزه همدان قبرستان وعده‌های بی عمل مدیران

جدا از رکود طولانی پروژه و کشمکش بین دستگاه‌های مربوطه، وعده و وعیدهای بسیاری برای اتمام پروژه داده شد و سال‌ها سایت موزه میدان مرکزی همدان به قبرستان وعده‌های بدون عمل مدیران تبدیل شد و سرانجام اداره‌کل راه و شهرسازی از این پروژه کنار گذاشته شد و میراث‌فرهنگی و شهرداری اتمام پروژه را عهده‌دار شدند.‌

پس از آن نیز «افتتاح سایت موزه همدان در ماه‌های آینده» بارها تیتر رسانه‌ها شد و خلاصه این پروژه، پس از طی کردن هفت‌خان رستم شهریورماه ۱۴۰۱ و در سکوت خبری و ناباوری فعالان میراث‌فرهنگی و گردشگری افتتاح شد و در نهایت مدیریت آن به شهرداری واگذار شد.

باوجود اینکه انتظار می‌رفت افتتاح این مکان شاخص در میدان دیدنی همدان، میدان‌داری کند و به رونق گردشگری منجر شود اما حاشیه‌های بعد از افتتاح آنقدر قوی شد که تمام حواشی ساخت سایت موزه را از ذهن‌ها پاک کرد.

سایت موزه، محل وقوع معضلات اجتماعی در میدان مرکزی شهر

خلاصه اینکه پس از افتتاح هم گره از بخت تنها سایت موزه غرب کشور باز نشد و هر روز حاشیه‌هایش بیشتر از قبل شد و این حواشی تا جایی پیش رفت که حالا این موزه در میدان مرکزی شهر همدان به محلی برای وقوع انواع معضلات اجتماعی تبدیل شده است.

تأمین نیروی متخصص مانند موزه‌دار و راهنمای گردشگری، مهمترین مشکلات سایت موزه است که پس از گذشت یکسال و نیم از افتتاح، هنوز محقق نشده و گویا عزمی بر رفع این مشکل بزرگ نیز وجود ندارد. از طرفی شهرداری همدان فاقد این نیروهای متخصص است و از طرف دیگر میراث‌فرهنگی با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه است و این معضلات وضعیت سایت موزه را به کلافی سردرگم تبدیل کرده است.

با وجود اینکه استقبال از سایت موزه در ایام خاص مانند تعطیلات و مناسبت‌ها چشمگیر است و گردشگران تمایل بالایی به بازدید از آن نشان می‌دهند اما این مکان همچنان فاقد استانداردهایی مانند راهنمای گردشگری و موزه‌دار است و آنطور که باید در معرفی تاریخ همدان به گردشگران موفق عمل نکرده است.

جای خالی راهنمای گردشگری و موزه‌دار در تنها سایت موزه غرب کشور

در سایت موزه میدان مرکزی شهر همدان که با عنوان عریض و طویل تنها سایت موزه غرب کشور شناخته شده است آثاری از دوران ماد، اشکانی و پایه ستون‌های دوره هخامنشی تا دوره اسلامی وجود دارد که نشان می‌دهد حدود ۳ هزار سال در لایه‌های مختلف آن زندگی وجود داشته و تاکنون نیز مهمترین میدان شهر همدان باقی مانده است.

بنابراین این موضوع می‌تواند اصلی‌ترین دلیل و ادعا باشد که این حجم از تاریخ و تمدن هنوز در شهر زنده است و اگر آنها را به تماشای مخاطبان بگذاریم در جذب گردشگر تأثیرگذار خواهد بود، اما متأسفانه هنوز عزمی بر مدیریت صحیح این مکان در همدان شکل نگرفته و سایت موزه به محلی برای وقوع معضلات اجتماعی تبدیل شده است.

کد خبر 6090742

دیگر خبرها

  • آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی
  • بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی
  • ۱۲ طلبه و ۴ مداح که اعضاء بدن‌شان اهداء شد/ انتشار شماره جدید «خیمه»
  • در مکتب تو همیشه شاگردم من
  • حرکت کاروان میقات
  • عاقبت کار با موبایل هنگام رانندگی (فیلم)
  • عکس| مداحی جدید و جنجالی مهدی رسولی
  • تصویری دیده نشده از علی انصاریان در پشت صحنه یک فیلم
  • عاقبت سبقت گرفتن با سرعت بالا (فیلم)
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد