Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@10:09:08 GMT

کارت سوخت در رصد مصرف بنزین موثر است

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۲۴۷۵۰

کارت سوخت در رصد مصرف بنزین موثر است

 تنها هشت روز دیگر تا کارتی شدن بنزین باقی مانده و این نگرانی تا حدی در میان اقشار جامعه وجود دارد که احیای مجدد کارت سوخت هزینه‌هایی را بر مردم تحمیل کند. اما به اعتقاد برخی مسئولان، منافع بازگشت کارت سوخت به جایگاه بیشتر از هزینه‌های آن است.

سیدجواد حسینی‌کیا عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی می‌گوید: به نظرم این اشتباه بود که کارت سوخت برای مدتی کنار گذاشته شد چراکه وجود کارت سوخت موجب نظام‌مند شدن مصرف بنزین و گازوئیل در کشور می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی زمانی هم که دولت تصمیم گرفت کارت سوت را حذف کند، مجلس با این امر مخالفت جدی کرد چراکه این موضوع هزینه مضاعفی را بر دولت تحمیل می‌کرد لذا هماکنون نیز راه‌اندازی مجدد سامانه کارت سوخت تنها نیازمند یک اراده منسجم از سوی دولت است، زیرا تمام زیرساخت‌ها برای این موضوع مهیاست.

حسینی‌کیا افزود: ما باید در بحث بنزین با مردم شفاف باشیم، زیرا فاجعه‌بار است که برخی بنزین که جزو سرمایه‌های کشور است را می‌توانند به راحتی به خارج از مرز‌ها قاچاق کنند. حال سوال اصلی اینجاست که چرا نباید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که مزایای صادرات آن برای کشور باشد؟

موضوع دیگری که حسینی‌کیا در خصوص مزایای راه‌اندازی مجدد سامانه هوشمند سوخت به آن اشاره کرد، عادلانه شدن یارانه پنهان انرژی بود. او می‌گوید: در حال حاضر ثروتمندان از یارانه انرژی که در قیمت پایین بنزین مستتر است بیشتر بهره می‌برند و قشر ضعیف جامعه که اغلب خودروی شخصی ندارند از این یارانه محروم هستند. از این‌رو کارت سوخت تا حدی می‌تواند در رصد و پایش مصرف بنزین موثر واقع شود و از قاچاق این ثروت ملی جلوگیری کند.

عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع مجلس ادامه داد: در رابطه با اصلاح قیمت بنزین، دولت باید به گونه‌ای رفتار کند که افزایش قیمت، بر نرخ سایر نهاده‌ها سایه نیفکند، اما نباید ترس از تبعات افزایش قیمت بنزین نیز سبب تداوم هدررفت آن شود.

او با بیان اینکه در حال حاضر روزانه مقدار زیادی بنزین به خارج قاچاق می‌شود، گفت: در گذشته نه چندان دور میزان قاچاق فرآورده در کشور تقریباً برابر با ۱۰۰ هزار لیتر در روز بود که افزایش میزان نرخ داخلی با خارج از کشور، سبب تشدید پدیده شوم قاچاق شد.

حسینی‌کیا خاطرنشان کرد: واقعی شدن قیمت سوخت و سهمیه‌بندی می‌تواند میزان قاچاق فرآورده را به صفر برساند. از سوی دیگر به این موضوع نیز باید توجه داشت که واقعی شدن قیمت بنزین دقیقاً در راستای عدالت انجام می‌شود زیرا اگر غیر این باشد هیچ‌گاه نمی‌توان به این پرسش پاسخ داد که چرا باید هزینه مخارج ثروتمندان که چندین خودرو دارند از جیب افراد ضعیف و کم‌درآمد پرداخت شود؟

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کارت سوخت بنزین مصرف بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۴۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمزه کازرونی مدیرعامل شرکت دانش بنیان فعال درزمینه تولید مواد نانو ساختار و  مستقر در پارک فناوری پردیس در خصوص فعالیت‌های این شرکت توضیح داد: حوزه فعالیت این شرکت در تولید کاتالیست‌ها و مواد نانوساختار است که از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است. مأموریت شرکت، ورود در فناوری‌های سطح بالا در نانوفناوری است.

وی افزود: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش‌بنیان در اختیار چند شرکت محدود در جهان بوده که توسط متخصصان این شرکت بومی سازی شده است.

کازرونی نمونه‌هایی آورد و گفت: به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست‌های ریفرمینگ نفتا فعالیت داشته است که در تولید بنزین کاربرد دارد.

کازرونی ادامه داد: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت می‌باشد و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، در پایان از تولید لیسانس بر اساس فناوری ODH خبر داد و گفت: این لیسانس برای اولین بار در دنیا توسط این شرکت ایجاد شده و برنامه ریزی جهت توسعه فناوری آن در مقیاس صنعتی در حال اجرا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • کار از جاره کارت سوخت خودرو گذشت / فروش با قیمت ۳۰ میلیون تومان!
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • مورد عجیب فروش کارت سوخت با ۳۰ میلیون تومان
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند