Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست وزرای خارجه عراق، اردن و مصر در بغداد، ارسال تجهیزات نظامی ترکیه به سمت مرزهای سوریه، تلاش اسرائیل برای ممانعت از فروش اف-۳۵ آمریکا به ترکیه و مخالفت ژاپن و آلمان با طرح آمریکا در خلیج فارس از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اولین موضع رسمی امارات پس از چرخش به سوی ایران نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، «انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات متحده عربی، روز گذشته در سلسله پیام‌هایی در توییتر خود نوشت: موضع امارات متحده عربی و عربستان سعودی در مورد پرونده ایران مشترک است و این دو کشور رویکرد سیاسی را به مواجهه و درگیری ترجیح می‌دهند.

قرقاش همچنین در اشاره به نحوه پوشش اخبار دیدار فرمانده گارد ساحلی امارات با همتای ایرانی در رسانه‌های قطری، مقام‌های قطر را متهم کرد که قصد دارند با برجسته کردن برگزاری این نشست در تهران از این موضوع بهره‌برداری سیاسی کنند.

عربستان سعودی، بحرین، امارات و مصر از ژوئیه 2017 روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود با قطر را به اتهام حمایت این کشور از تروریسم و نزدیکی به ایران و برخی مسائل دیگر قطع کرده‌اند. دوحه اتهامات ریاض را رد کرده است.

سه‌شنبه هفته گذشته «حمد علی مصباح الاحبابی» فرمانده گارد ساحلی امارات متحده در رأس هیاتی وارد تهران شد و با سردار «قاسم رضایی» فرمانده مرزبانی نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد. دو طرف در این دیدار بر تقویت روابط دیپلماتیک و تأمین امنیت خلیج فارس و دریای عمان تأکید کردند.

این سفر و دیدارها به مذاق سعودی‌ها خوش نیامد و فعالان سعودی با راه‌اندازی هشتگی، به این سفر هیئت اماراتی به ایران واکنش نشان داده و این گام را «خیانت امارات به کشورشان توصیف کرده‌اند».

روز پنجشنبه نیز خبرگزاری رسمی ترکیه( آناتولی) به نقل از منابعی اماراتی خبر داده بود که «محمد بن‌راشد آل مکتوم» حاکم دبی و نخست‌وزیر امارات، خواستار تغییر سیاست این کشور درباره ایران شده است.

انور قرقاش، که کشورش این روزها به دلیل عقب‌نشینی نظامی از یمن تحت فشار طرف سعودی است، همچنین در توییتر نوشت که جابه‌جایی نیروهای امارات از یمن در توافق با عربستان سعودی صورت گرفته و کما این‌که بر سر راهبردی در مرحله آتی یمن نیز توافق شده است.

این دیپلمات اماراتی تاکید کرد که همکاری امارات متحده عربی و عربستان سعودی ادامه‌دار است.

نشست وزرای خارجه عراق، اردن و مصر در بغداد

«احمد الصحاف» سخنگوی وزارت خارجه عراق اعلام کرد که قرار است نشستی میان وزرای خارجه عراق، اردن و مصر در بغداد برگزار شود.

در این نشست در خصوص روند مبارزه با تروریسم و سرمایه گذاری در عراق و حمایت از این کشور در دوره بازسازی رایزنی خواهد شد.

این نشست فردا (یکشنبه) در مقر وزارت خارجه عراق برگزار خواهد شد.

ارسال تجهیزات نظامی ترکیه به سمت مرزهای سوریه

ارتش ترکیه تجهیزات نظامی جدیدی را به سمت جنوب این کشور ارسال کرد.

بر اساس این گزارش، کامیون های حامل تجهیزات نظامی و همچنین نفربرها از مناطق مختلف ترکیه به سمت جنوب این کشور عازم شدند.

این تجهیزات نظامی مشخصا به سمت مرزهای مشترک با سوریه در حرکت هستند. قرار است این تجهیزات نظامی به دست نظامیان ترک مستقر در مرزهای مشترک با سوریه برسد.

ارتش ترکیه پیشتر نیز در چند نوبت تجهیزات نظامی به سمت مرزهای مشترک با سوریه ارسال کرده بود.

تلاش اسرائیل برای ممانعت از فروش اف-۳۵ آمریکا به ترکیه

رژیم اسرائیل با تلاش‌هایی که پشت پرده انجام می‌دهد قصد دارد تا آمریکا را از فروش جنگنده‌های پیشرفته اف-35 به ترکیه منصرف و به واشنگتن برای جلوگیری از این اقدام فشار وارد می‌کند.

به گزارش شبکه تلویزیونی 12 اسرائیل، این کشور برای حفاظت از برتری قدرت پایگاه‌های هوایی خود، پشت پرده تلاش می‌کند تا مانع فروش جنگنده‌های اف-35 آمریکا به ترکیه شود.

بر اساس گزارش فوق، پس از آنکه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه خرید سامانه دفاع موشکی اس-400 از روسیه را نهایی کرد، اسرائیل تلاش می‌کند تا آنکارا را از برنامه دریافت اف-35 آمریکا خارج سازد.

آمریکا در دو سال اخیر 16 جنگنده اف-35 به اسرائیل تحویل داده است و بدین ترتیب اسرائیل تنها کشور منطقه است که به این جنگنده فوق پیشرفته مسلح است.

اسرائیل با استفاده از بودجه کمک‌های آمریکا طی قراردادی که با شرکت آمریکایی لاکهید مارتین بست، سفارش خرید 50 فروند جنگنده اف-35 را داد و تاکنون 16 فروند از این جنگنده‌ها را تحویل گرفته و تا سال پایان سال 2024 مابقی را تحویل خواهد گرفت.

مخالفت ژاپن و آلمان با طرح آمریکا در خلیج فارس

روزنامه مانیچی چاپ ژاپن به نقل از منابع خود در دولت نوشت: دولت ژاپن تصمیم گرفته در ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا در تنگه هرمز شرکت نکند و ژاپن ناوهای جنگی خود را برای مراقبت از کشتی‌های تجاری به تنگه هرمز نخواهد فرستاد.

به گزارش بی‌بی‌سی، آمریکا از متحدان خود خواسته است تا به این ائتلاف دریایی ملحق شوند اما شک و تردیدهایی از سوی این کشورها برای پیوستن به آن وجود دارد.

آلمان به طور رسمی گفته است در این ائتلاف شرکت نخواهد کرد. آلمان گفته است خواهان پرهیز از تشدید تنش‌ها است و قائل به امکان حل تنش‌ها از طریق نظامی نیست.

تاکشی ایوایا، وزیر دفاع ژاپن پیش‌تر گفته بود که این کشور در حال «بررسی پاسخ خود به آمریکا است.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفته است کشورهایی مانند ژاپن، خود باید از نفتکش‌هایشان محافظت کنند.

روزنامه مانیچی تصریح کرد: دلیل نپیوستن ژاپن به ائتلاف آمریکا، روابط «به طور سنتی دوستانه» میان ژاپن و ایران بوده است.

یک منبع وزارت امور خارجه ژاپن به این روزنامه گفته است: مهم‌ترین نکته برای ژاپن این است که اطمینان‌خاطر حاصل کند که جریان انتقال نفت به ژاپن قطع نخواهد شد. این منبع گفته است «اعزام شناورهای جنگی ژاپن، باعث کاهش تنش‌ها در منطقه نخواهد شد بلکه به‌طور بالقوه می‌تواند باعث تشدید آن شود.»

یک منبع دیگر در دولت ژاپن گفته است این کشور می‌خواهد از «روابط به طور سنتی دوستانه» با ایران برای امنیت تنگه هرمز استفاده کند.

در همین حال هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان پیشنهاد آمریکا برای مشارکت آلمان در عملیات دریایی با هدف حفاظت از کشتیرانی تجاری در تنگه هرمز را رد کرد.

ماس در حاشیه سفرش به ورشو گفت: «دولت فدرال آلمان در مأموریت دریایی که ایالات متحده آمریکا طراحی و تصور کرده است، شرکت نخواهند کرد؛ و ما در این زمینه در همفکری کامل با هم‌پیمانان فرانسوی خود هستیم.»

وزیر خارجه آلمان افزود: «ما استراتژی فشار حداکثری را اشتباه می‌دانیم و خواهان تشدید بحران نظامی نیستیم و همچون گذشته بر گزینه‌ دیپلماسی تأکید داریم.» مواضع ژاپن و آلمان در سطح سیاست جهانی هوشمندانه ارزیابی شده چرا که آنها می‌دانند طرف دعوای ایران در جنگ نفتکش‌ها، انگلیس و آمریکا هستند و بنابراین دلیلی ندارد با پیوستن به رفتار پرخطر انگلیس و آمریکا، منافع تأمین شده خود را به خطر بیندازند.

مخالفت آلمان با طرح آمریکا، با پرخاشگری ریچارد گرنل سفیر آمریکا در برلین مواجه شده است. گرنل گفت: آلمان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا باید مسئولیت‌های بیشتری را در جهان بپذیرد.

گرنل در مصاحبه با یک روزنامه آلمانی، از تصمیم دولت آلمان برای نپیوستن به ائتلاف دریایی ابراز یأس و سرخوردگی کرده و گفته است آلمان وظیفه دارد در مأموریت تنگه هرمز شرکت کند.

ریچارد گرنل در گفت‌وگو با روزنامه «آگسبورگر آلگماینه» گفته است: «آمریکا هزینه کلانی برای کمک به آلمان پرداخت کرده و قربانیان زیادی داده تا آلمان بتواند بخشی از جهان غرب باقی بماند.»

سفیر آمریکا در برلین همچنین تأکید کرده است که هم اکنون آمریکا 34 هزار سرباز در آلمان مستقر کرده و همین موضوع میلیاردها دلار هزینه برای مردم آمریکا ایجاد می‌کند.

یادآور می‌شود پایگاه اینترنتی آمریکایی موسوم به پلیتیکو با اشاره به مخالفت و امتناع کشورها از همراهی با طرح آمریکا تصریح کرد: پیشنهاد ترامپ به طرح یک نفره تبدیل شده است. اروپایی‌ها فکر می‌کنند علت رفتارهای تهاجمی ایران، اقدامات آمریکا بوده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا عربستان سعودی امارات اروپا برجام فردین فرمند شورای نگهبان احسان دلاویز صدور حکم قصاص نجفی حسین آهی هادی رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۶۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال

خبرگزاری رسمی سوریه «سانا» گزارش داد که فیصل المقداد، وزیر امور خارجه سوریه با عبداللطیف بن راشد الزیانی، وزیر خارجه بحرین در ساختمان وزارت خارجه دمشق دیدار کرد.

خبرگزاری آرتی نیز گزارش داد در پایان ماه مارس گذشته، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه دعوت رسمی از حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین برای شرکت در نشست آتی سران کشور‌های عربی دریافت کرد.

اجلاس سران کشور‌های عربی قرار است ۱۶ می در منامه پایتخت بحرین برگزار شود.

سال گذشته، اسد برای اولین بار پس از ۱۲ سال دوری و توقف عضویت دمشق در اتحادیه عرب در نشست سران این اتحادیه عرب در جده عربستان شرکت کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • اسکله نظامی آمریکا در غزه ۳۲۰ میلیون دلار هزینه دارد
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال