Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: یک دسته از افرادی که ممکن است به دنبال خرید دستگاه تولیدکننده ارز دیجیتال باشند، کارخانه‌دارانی هستند که صنعتشان به علت اوضاع بد اقتصادی تعطیل‌شده و با توجه به داشتن برق یارانه‌ای و مکانی برای استخراج بیت کوین، به این کار روی بیاورند. به همین علت احتمال اینکه این کار در آینده تولید کشور را به خطر بیندازد و صاحبان صنایع به جای تولید، به استخراج این ارز روی بیاورند، وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی یونسی کارشناس مسائل اقتصادی و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با دیار آفتاب، به بحث و بررسی موضوع داغ اقتصادی این روزهای کشور یعنی استخراج بیت کوین پرداخت و گفت: مدتی است که شیوه‌های پرداخت و تعریف پول، از پول الکترونیک به ارز دیجیتال تغییر پیداکرده است، به این معنی که امروزه وارد فاز جدیدی از نقدینگی به نام بیت کوین شده‌ایم.

وی افزود: بیت کوین در واقع یک سری رمز دیجیتالی است که همراه خود اعتباری مالی ایجاد می کند و اغلب با اعداد فرد و مکانیسم های خاص ریاضی تشکیل می شود.

 

ارزش زیاد بیت کوین افراد را به این بازار سوق داده است

یونسی با بیان اینکه بیت کوین وجود خارجی ندارد، گفت: در واقع این ارز دیجیتالی همانطور که از نامش پیداست دیجیتالی است و سکه یا پول قابل لمس نیست. این ارز در طول سال های گذشته شکل گرفته و امروزه فراگیر شده و ارزش بسیاری دارد. به صورتی که اگر تا چند سال پیش هر بیت کوین هزار دلار ارزش داشت امروزه ارزش آن به ۱۰هزار دلار رسیده است و این سود افراد را به این بازار سوق داده است.

 

ریسک های ورود به بازار ارز دیجیتال

وی در ادامه به بیان مشکلات و ریسک های ورود به این بازار پر سود پرداخت و افزود: با توجه به اینکه منبع اصلی این ارز در خارج از کشور است، این ریسک وجود دارد که ایرانیانی که خواهان ورود به این بازار هستند، مورد سوء استفاده قرار بگیرند. به این معنی که برای خرید بیت کوین که کدی دیجیتالی است، دلار هزینه کنند و سپس به هر دلیلی ارتباطشان با این شبکه ارزی قطع شود. اینجاست که دیگر امکان بازگشت سرمایه‌شان نیست و به ازای هر بیت کوین ضرری ۱۰هزار دلاری را متقبل شده اند.

یونسی ادامه داد: به همین علت بانک مرکزی هنوز ارزهای دیجیتال را تایید نکرده و در صورت از دست رفتن سرمایه افراد در این بازار،  تضمینی برای برگشت نیست.

این استاد اقتصاد با اشاره به استفاده از بیت کوین برای دور زدن تحریم ها، گفت: به این علت که بیت کوین از اعداد رمزی تشکیل شده است، لذا قابلیت تحریم و محدود کردن آن وجود ندارد، البته باید این را هم متذکر شد که تولید بیت کوین در حال حاضر بسیار دشوار است.

 

استخراج بسیار دشوار بیت کوین

وی افزود: به عنوان مثال فرض کنید معدنی از طلا موجود است و افرادی به استخراج آن می پردازند، قطعا طلاهایی که در روی زمین هستند بسیار راحت تر استخراج می شوند تا طلاهایی که در عمق معدن پنهان شده اند. بیت کوین نیز شبیه همین معدن طلاست، یعنی کد های اولیه آن بسیار راحت استخراج شده و بدست آورندگان آن سود خود را از استخراج آن برده اند، حال که کد های باقی مانده بسیار کم هستند و به سختی کشف می شوند، ما به سراغ استخراج آن رفته ایم، اما به دلیل ارزش زیاد آن افراد زیادی وارد بازار آن شده اند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در واقع برای استخراج بیت کوین دستگاه هایی وجود دارد که با پردازش ۲۴ ساعته و مصرف برق بسیار بالا به تولید آن می پردازد که ممکن است در طول یک سال پردازش مداوم بتواند یک بیت کوین(رمز بر پایه اعداد و حروف) پیدا کند. در حال حاضر با توجه به ارزش حدودا ۱۰هزار دلاری هر بیت کوین و قیمت برق یارانه ای کشور، خرید و استفاده از دستگاه های تولید بیت کوین بسیار بازار پر سودی دارد و به همین علت بسیاری از افراد به این بازار رو آورده اند.

وی با بیان اینکه بسیاری از تولید کنندگان بیت کوین کشور های در حال توسعه را میزبان این دستگاه ها کرده اند، گفت: به دلیل اینکه قیمت برق در کشورهای اروپایی گران بوده ولی در کشور های نفت خیز ارزان است، بسیاری از تولید کنندگان بیت کوین دستگاه های خود را به این کشورها برده اند و حتی به برخی افراد مبلغی داده اند تا با آن برای صاحب اصلی دستگاه، بیت کوین تولید کند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به تخصیص برق با نرخ صادراتی به تولید کنندگان بیت کوین، گفت: البته مشکلی که در این مورد وجود دارد پیدا کردن کسانی است که از این دستگاه ها استفاده می کنند چرا که معمولا این افراد دستگاه های خود را در مراکزی قرار می دهند که برق مصرفی آنجا به صورت کلی، زیاد است و به این راحتی قابل تشخیص نیست.

 

استخراج بیت کوین خطری برای تولید کشور

 این استاد دانشگاه ادامه داد: یک دسته از افرادی که ممکن است به دنبال خرید دستگاه تولید کننده ارز دیجیتال باشند، کارخانه دارانی هستند که صنعتشان به علت اوضاع بد اقتصادی تعطیل شده و با توجه به داشتن برق یارانه ای و مکانی برای استخراج بیت کوین، به این کار روی بیاورند. به همین علت احتمال اینکه این کار در آینده تولید کشور را به خطر بی اندازد و صاحبان صنایع به جای تولید، به استخراج این ارز روی بیاورند، وجود دارد و در واقع می توان گفت این کار می تواند رقیب تولید باشد.

 

ضرر بیت کوین برای کشور از سود آن به مراتب بیشتر است

وی با بیان اینکه امروزه درصد بسیار زیادی از بیت کوین ها استخراج شده اند و میزان باقی مانده بسیار کم است، گفت: تولید کنندگان بیت کوین به اندازه ای که امکان داشته این ارز دیجیتال را استخراج کرده اند و در حال حاضر دستگاه های خود را به کشورهای جهان سوم می فروشند تا از فروش دستگاه هایشان هم سود ببرند. در واقع می توان گفت آنچه کشور در این چرخه از دست می دهد به مراتب از آنچه که بدست می آورد بیشتر است.

یونسی خاطرنشان کرد: البته در صورت اجرایی شدن اختصاص برق صادراتی به استخراج کنندگان بیت کوین، قطعا میزان سودی که در حال حاضر با برق یارانه ای نصیب افراد می شود، دیگر اتفاق نمی افتد ولی همانطور که قبلا اشاره شد پیدا کردن چنین افرادی راحت نیست. در کنار اینکه در کشور ما راه های فرار و دستیابی به برق یارانه ای بسیار زیاد است. در واقع دولت اگر بتواند مسیر ورود دستگاه های تولید بیت کوین را شناسایی کند، می تواند برق صادراتی به آن تخصیص دهد و جلوی هدر رفت برق یارانه ای کشور را بگیرد.

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۷۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار رمزارز‌ها / بیت‌کوین آماده شد

آفتاب‌‌نیوز :

قیمت بیت‌کوین به بالای منطقه مقاومت ۶۶هزار دلاری صعود و تثبیت خود را آغاز کرد و اکنون به حرکت بعدی بالاتر از منطقه مقاومت ۶۷ هزار و۲۰۰ دلاری چشم دوخته است.

داده‌ها نشان می‌دهد که قیمت بالای ۶۵ هزار و ۵۰۰ دلار و میانگین متحرک ۱۰۰ ساعته ساده معامله می‌شود. در نمودار ساعتی نیز خط روند صعودی مرتبط با پشتیبانی ۶۵هزار و ۹۰۰ دلار شکل می‌گیرد.

به نقل از بیت‌کوین نیوز، اگر بیت‌کوین منطقه مقاومت ۶۷هزار و ۲۰۰ دلاری را پاک کند، می‌تواند شتاب صعودی به دست آورد و اگر بیت‌کوین نتواند از محدوده مقاومت ۶۷هزار دلاری بالا برود، ممکن است اصلاح نزولی را آغاز کند. حمایت فوری در نزولی نزدیک به سطح ۶۶هزار و ۲۰۰ دلار است.

مجموع ارزش بازار جهانی ارز‌های دیجیتال در حال حاضر ۲.۴۶ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۰.۵۸ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۳.۴۱ درصد کل بازار ارز‌های دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۲۱ درصد کاهش روزانه را ثبت کرده است.

حجم کل بازار ارز‌های دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۷۱.۶۴ میلیارد دلار است که ۴.۶۹ درصد افزایش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۵.۶۱ میلیارد دلار است که ۷.۸۳ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارز‌های دیجیتال بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۶۶.۷۵ میلیارد دلار است که ۹۳.۱۸ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارز‌های دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

به‌روزرسانی قیمت ارز‌های دیجیتالی (تا ساعت ۰۷:۳۹ دقیقه به وقت شرقی)

این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت‌کوین

قیمت: ۶۶ هزار و ۶۴۵.۳۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۱۶ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۳۹ درصد افزایش

۲- اتریوم

قیمت: ۳۲۴۲.۷۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۶۴ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۸۴ درصد افزایش

۳- تتر

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۳ درصد کاهش

۴- بایننس کوین

قیمت: ۶۰۵.۶۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۱۲ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۱.۷۴ درصد افزایش

۵- سولانا

قیمت: ۱۵۶.۵۸ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۳۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۳.۷۲ درصد افزایش

۶- یو اس دی کوین

قیمت: ۰.۹۹۹۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۳ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۲ درصد کاهش

۷- ریپل

قیمت: ۰.۵۴۸۵ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۲۰ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر ۱۰.۰۹ درصد افزایش

۸- دوج کوین

قیمت: ۰.۱۶۳۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته ۲.۴۴ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۰۲ درصد افزایش

۹ – تون کوین

قیمت: ۵.۷۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۴۴ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر:۱۰.۱۳ درصد کاهش

۱۰- کاردانو

قیمت: ۰.۵۰۱۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۸۷ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۹.۵۰ درصد افزایش

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بیت‌ کوین کمیاب‌ترین دارایی دنیا شد
  • بیت‌کوین جهش کرد/ پیش‌بینی ۱۴۰هزار دلاری برای رهبر بازار رمزارز!
  • کشف ۷۲ هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد 
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • بهترین روش آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال برای ورود به بازار رمزارزها
  • ماینرهای قاچاق در نیکشهر کشف شد
  • کشف میلیاردی ماینرهای قاچاق در نیکشهر
  • بازار رمزارز‌ها / بیت‌کوین آماده شد
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟