Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»، «احمد مرادی عضو کمیسیون انرژی مجلس» در ارتباط با نقش صنعت پتروشیمی در رونق تولید به‌ویژه صنایع مرتبط با پتروشیمی اظهار کرد: «صنعت پتروشیمی در دنیا دارای اهمیت بسیاری است و ارزش اقتصادی و اشتغال بالایی به خود اختصاص داده است. در ایران یکی از وابستگی‌های شدید اقتصادی، نفت است و خام‌فروشی نفت موجب می‌شود که فرصت‌های اشتغال‌زایی و سرمایه‌گذاری که از ظرفیت‌های موجود در مشتقات پتروشیمی و محصولات نفتی است از بین برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

مرادی گفت: «در مجلس شورای اسلامی در برنامۀ ششم توسعه و در بودجۀ سنواتی به‌نوعی به این بخش بها داده شده است و از دولت انتظار داریم با توجه به بضاعت هر استان توجه بیشتری به صنعت پتروشیمی داشته باشد. به‌عنوان نمونه در استان هرمزگان در جاهایی که نیاز به آب است، با بهینه‌سازی می‌توان نیاز و خلأ این صنعت را برطرف کرد. پیشنهاداتی در این زمینه داده شده تا با توجه به شرایط آب و هوایی که ظرفیتی برای منطقه بشمار می‌رود اقداماتی برای صنایع پتروشیمی در غرب استان هرمزگان، قشم و بندرعباس صورت بگیرد.»

نمایندۀ مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی‌آباد و خمیر در مجلس با اشاره به سخن مقام معظم رهبری در ارتباط با فاصله گرفتن از اقتصاد مبتنی بر نفت، بیان داشت: «شعارهای سال بر اساس مسائل اقتصادی و در جهت رونق‌گیری تولید مطرح می‌شود. تأکید رهبری بر این است که تا جای ممکن از نفت فاصله بگیریم و به‌سمت صنایع دیگر مانند صنعت گردشگری و صنایع ریشه‌دار همانند کشتی‌سازی برویم. اگر قرار است از همین میزان نفت استفاده کنیم، بهترین حالت این است که از خام‌فروشی فاصله بگیریم و از فرآورده‌های نفتی در جای مناسب استفاده کنیم.»

وی ادامه داد: «اگر دولت به تدابیر و خط‌مشیی که مقام معظم رهبری مشخص کرده‌اند توجه کند، بسیاری از مشکلات و مسائلی که در چهارچوب اقتصاد مقاومتی است، حل خواهد شد. اقتصاد مقاومتی، تنها یک شعار نیست و همۀ ارکان نظام و نیروهای توانمند باید در عمل کمک کنند.»

مرادی در پاسخ به این سؤال که شرکت‌های حفاری ایرانی چقدر می‌توانند در زمینۀ صادرات تجربۀ حفاری چاه‌های نفت به دنیا مؤثر باشند، بیان داشت: «در این زمینه، پس از ۴۰ سال به خودکفایی رسیده‌ایم؛ اقدامی که در مجموعۀ وزارت نفت در حفاری چاه‌های نفت و گاز و زلزله‌نگاری مکان‌های نفتی در ایران کاری ارزنده است. در حوزۀ حفاری، ایران جزء کشورهای موفق است و سالیان قبل این فعالیت وجود داشته و اثرگذار بوده است.»

این نمایندۀ مجلس با اشاره به بن‌بست‌هایی که بر سر راه تولید صنایع قرار گرفته، گفت: «بزرگترین بن‌بست، عدم همکاری و عدم باور در مسئولین دولتی است. وقتی یک سرمایه‌گذار در جهت اشتغال و رونق اقتصاد می‌خواهد قدمی بردارد، کمتر مورد حمایت قرار می‌گیرد و یا اگر کاری راه‌اندازی کرده باشد، پشتیبانی لازم از او صورت نمی‌گیرد. مهم‌ترین مانعی که در تولیدات و رونق اقتصادی اثرگذار است، بحث برجام و مشکلاتی که دشمنان درست می‌کنند، نیست؛ این گرفتاری و تنگنا در کشور خودمان وجود دارد و اثر تحریم‌ها کمتر است و سوءمدیریت داخل کشور موجب ایجاد مشکلات شده است.»

وی در پاسخ به این سؤال که چقدر می‌توانیم در صادرات تولیدات حوزۀ انرژی مانند محصولات پتروشیمی، برق و گاز موفق باشیم، گفت: «در تولید گاز، ایران جزء کشورهای برتر دنیا و دومین کشور تولیدکننده و دارای امکانات است. در بحث صادرات با توجه به ارتباطاتی که از سوی وزارت امور خارجه گرفته می‌شود، می‌بایست سفیران فعالیت بیشتری در جذب سرمایه‌گذاران داشته باشند. یکی از ایراداتی که بر این حوزه وارد است، ایجاد تعامل بیشتر توسط سفرا در جهت ارتباط کشورهای خارجی با بخش خصوصی است و ایرانیان سرمایه‌دار خارج از کشور نیز می‌توانند در صادرات کمک کرده تا تولید داخلی به کشورهای دیگر صادر شود. اجرای احکام برنامۀ ششم توسعه برای رسیدن به افق کشورهایی که نفت‌خیز هستند، نیاز به عزم جدی دارد و زمینۀ صادرات مطلوب و خوبی است.»

منبع: نماینده

کلیدواژه: خام فروشی رونق تولید عضو کمیسیون انرژی مجلس نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۷۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی

بنابر آمار پتانسیل تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن مرغ در کشور وجود دارد که با احتساب سرانه مصرف ۳۰ تا ۳۲ کیلوگرم مرغ به ازای هرنفر و استفاده حداکثری از ظرفیت واحدهای مرغداری، برای تولید حداقل یک میلیون تن مرغ مازاد باید برنامه ریزی صادراتی داشت تا تراز تجاری صنعت به سمت مثبت شدن پیش رود.

طی ماه های اخیر وزارت جهاد سیاست افزایش جوجه ریزی های ماهانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون قطعه را در راستای تنظیم بازار اتخاذ کرده که با احتساب مصرف داخل، این میزان تولید از نیاز کشور بالاتر است، بنابراین نه تنها برای ذخایر استراتژیک نیازی به واردات نداریم، بلکه صادرات مستمر به عنوان راهکار موثر در پایداری تولید و تنظیم بازار باید دنبال شود به طوری که با اعمال حمایت های لازم از صادرات، بازارهای جدید حتی خارج از منطقه بازاریابی شود که در صورت تحقق، ارزآوری قابل توجهی خواهیم داشت.

در همین ارتباط مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنابر آمار طی ۲ ماه اخیر بیش از هزارتن مرغ به عراق صادر شده است. بناداریم صادرات مرغ به عنوان یک مقوله انجام شود چراکه با زیرساخت های کنونی واحد های  مرغداری امکان صادرات ۳۰۰ هزار تن مرغ در سال وجود دارد. لذا با افزایش میزان جوجه ریزی ها می‌توان بخشی از نیاز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتنی مرغ کشورهای اطراف را تامین کرد.

رئیس سازمان دامپزشکی افزود: سالانه ۳.۶ دوره جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت می گیرد که اگر آن را به ۴ دوره ۱۷۰ میلیون قطعه جوجه ریزی افزایش دهیم، مازاد تولید را باید به بازارهای هدف صادر کرد. اگر میزان جوجه ریزی ها با زیرساخت های فعلی  را به ۶ دوره افزایش دهیم، امکان صادرات مرغ تا مرز یک میلیون تن و حتی تولید مرغ سایز هم وجود دارد.

صادرات مستمر مرغ باید در دستور کار قرار گیرد

در ادامه علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: مرغداران در راستای سیاست وزارت جهاد جوجه ریزی را افزایش دادند که در نتیجه به سبب تولید بالا، ماه های پرمصرف را بدون تنش پشت سر گذراندیم. علی رغم افزایش سرمایه گذاری بالا ناشی از ازدیاد جوجه ریزی ها، مرغداران نه تنها سودی عایدشان نشد، بلکه در حال زیان هم هستند که با استمرار این روند تولید دچار چالش می شود.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به سیاست وزارت جهاد، برنامه ریزی ها باید به گونه ای باشد که مازاد تولید به بازارهای هدف صادر شود، کما اینکه از قبل از عید این امر آغاز شده است، اما انتظار می رود که روند صادرات تسریع شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه جمع آوری و خرید تضمینی تاثیر مقطعی در کاهش زیان مرغداران دارد، افزود: در شرایط کنونی  امکان جمع آوری کل مازاد توسط پشتیبانی وجود ندارد و از طرفی مرغ های جمع آوری شده در مقطعی باید به بازار عرضه شود که بدین ترتیب جمع آوری مرغ مازاد توسط پشتیبانی امور دام اثر مقطعی دارد.

او صادرات مرغ را موثرین راهکار تنظیم بازار دانست و گفت: موثرین راهکار بالا نگه داشتن تولید مرغ در کشور که تامین کننده نیاز مرغداران باشد، فراهم کردن زمینه صادرات مستمر به کشورهای منطقه و بیرون منطقه است که علاوه بر ایجاد ارزآوری به افزایش اشتغال هم کمک می کند.

با توسعه صادرات مرغ دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده نیست

بنابر آمارهای اعلامی در فروردین ماه حدود ۱۴۰میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است که برمبنای تخم مرغ هایی که به دستگاه رفته برآورد می شود که جوجه ریزی اردیبهشت به همین رقم برسد، درحالی‌که جوجه ریزی ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون قطعه ای جوابگوی نیاز کشور است که براین اساس مسئولان سیاست گذار در راستای پایداری تولید و جلوگیری از زیان مرغداران باید تمهیداتی برای مازاد تولید اتخاذ کنند.

در ادامه ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال حداقل ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزارتن مرغ صادر شود که براین اساس صادرات مرغ با احتساب هرکیلو ۲ دلار حداقل ۶۰۰ میلیون دلار ارزآوری دربردارد صادرات مرغ به بازارهای هدف، تراز صنعت مرغداری به سمت مثبت شدن می رود که با این وجود دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده دامی نیست با صادرات مرغ به بازارهای هدف، تراز صنعت مرغداری به سمت مثبت شدن می رود که با این وجود دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده دامی نیست.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد صنعت طیور وابسته به درآمدهای نفتی است، افزود: با توجه به سیاست وزیر جهاد مبنی بر افزایش جوجه ریزی ها بعداز سال ها صادرات مرغ در اسفند آغاز شد که با استمرار این روند نتایج ملموس خواهدشد در اسفندماه صادرات مرغ تنها به عراق انجام شد، اما در حال برنامه ریزی برای صادرات مستمر مرغ به دیگر بازارهای کشورهای همسایه هستیم.

پتانسیل صادرات بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف

همچنین حبیب اسداله نژاد کارشناس صنعت طیور و مدیرعامل اسبق اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: بنابر آمار روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تن معادل ماهانه ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزارتن گوشت مرغ مورد نیاز کشور است که براین اساس ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه جوابگو است جوجه ریزی۱۵۰ میلیون قطعه ای  شک برانگیز است چراکه بنابه دلایل متعدد از جمله کمبود جوجه، امکان تامین  این میزان از طریق واردات وجود ندارد و دومین موضوع در صورت تحقق جوجه ریزی ماهانه ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون قطعه، بازاری برای این حجم تولید وجود ندارد.

اسداله نژاد با بیان اینکه فاکتورهای متعددی در صادرات مرغ باید  رعایت شود، افزود: اولین فاکتور برای صادرات نیازمند کاهشی بودن قیمت تمام شده تولید است و همواره  اتخاذ تصمیمات خلق الساعه و تعرفه صادراتی باید حذف شود تا برنامه ریزی برای صادرات مستمر دچار چالش نشود بنابر آمار ظرفیت تولید بیش از ۳ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که اگر از پتانسیل ها بدرستی استفاده شود، امکان صادرات سالانه بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد.

با توجه به جوجه ریزی ماه های اخیر، بازار مرغ در ثبات و آرامش به سر می برد به طوری‌که علی رغم سنوات گذشته نه تنها دیگر برای تامین ذخایر استراتژیک  و تنظیم بازار داخل نیازی به واردات نداریم، بلکه از ایام پایانی سال گذشته صادرات مرغ بعد از گذشت ۲۵ تا ۲۶ سال در دستور کار قرار گرفت که امید می رود با اعمال حمایت های لازم و برنامه ریزی مناسب، صادرات مستمر و پایدار دنبال شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • حضور بازرگانان محصولات کشاورزی و شیلات در نمایشگاه ایران اکسپو
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • ۲۳۲ واحد راکد ایلام به چرخه تولید بازگشت
  • افزایش 6500 میلیارد ریالی قراردادهاي فافق
  • همت والای کارگران زمینه ساز تحقق شعار سال خواهد شد
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است