Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@10:59:24 GMT

تلاش برای ایجاد شکاف با خبر تعطیلی وطن امروز

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۲۹۱۵۴

تلاش برای ایجاد شکاف با خبر تعطیلی وطن امروز

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز (شنبه ۱۲ مرداد) اصلی ترین موضوعی که درباه انتشار روزنامه ها جلب توجه می کرد، جای خالی یک روزنامه قطع کوچک با تیترهای کوتاه و جذابش در پیشخوان مطبوعات بود. خبری که با پیگیری از فضای رسانه های برخط می شد فهمید یک نشریه دیگر هم از فضای مطبوعات کاغذی خداحافظی کرده است.

 روزنامه سراسری وطن امروز که از جمله مطبوعات تأثیرگذار در فضای رسانه ای کشور بود و برای خود منتقدان و طرفدارانی داشت اعلام کرده بود به دلیل مشکلات مالی دیگر منتشر نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیران وطن امروز این تصمیم شان را از طریق صفحه اجتماعی اینستاگرام اعلام کردند، در پست شب گذشته آنها آمده است: «تا سلامی دوباره، خداحافظ، به اطلاع می رسانیم که روزنامه وطن امروز به دلیل مشکلات مالی از فردا منتشر نخواهد شد. از همه دوستان و مخاطبان عزیز که در تمام این سال ها با همراهی خود حامی ما بودند، متشکریم.»

بدون شک تکثر و تعدد رسانه ای امروز یک موضوع لازم در فضای رسانه ای است، به این معنی که علاوه بر تریبون های رسانه ای پرقدرت باید برای صداهای ضعیف تر نیز که پایبند به قوانین کشور هستند هم نیز شرایطی مهیا شود تا تریبون رسانه ای داشته باشند، اما انگار طی سال های اخیر به جای پیشرفت در این وضعیت، در حال پسرفت هستیم. به این معنا که حتی تریبون های رسانه ای مؤثری همچون وطن امروز، برخی نشریات همشهری و چندین مجله به جای اینکه سال به سال شکوفاتر شوند یک مرگ تدریجی یا خودخواسته را دنبال می کنند.

در این میان برخورد رسانه های فارسی زبان خارجی هم با تعطیلی این نشریات در نوع خود جالب است. به عنوان مثال در مورد همین تعطیلی روزنامه وطن امروز که پیشتر هم به دلایل مختلف مسبوق به سابقه بوده است، تلاش رسانه های فارسی زبان خارجی بر این است که یک ارتباطی میان تعطیلی نشریه و خط مشی آن پیدا کنند.

البته این روزنامه همواره منتقد دولت های یازدهم و دوازدهم بوده و از نگاه طرفداران آن نقدهای منصفانه است، اما تلاشی که رسانه های فارسی زبان خارجی برای تعطیلی وطن امروز می کنند بیشتر به یک رفتار تفرقه افکنانه شباهت دارد که در ادامه برخی موارد مورد اشاره قرار می گیرد:

سایت خبری رادیو فردا در مورد همین خبر تعطیلی اخیر روزنامه که جمعه شب منتشر شده است، بعد از اعلام خبر تعطیلی روزنامه و اعلام سابقه این روزنامه و همچنین مدیریت مهرداد بذرپاش بر این روزنامه ارتباط این روزنامه با خط مشی آن را در آخرین پاراگراف گزارش خود به این شکل برقرار می کند: این روزنامه از جمله منتقدان حسن روحانی بود و برخی از تیترهای آن علیه دولت و دیگر موضوعات خبرساز شده بود.

بعد هم در انتهای همین مطلب لینکی را قرار می دهد که مربوط است به درج کاریکاتوری در این روزنامه مربوط به یکی از صحبت های حسن روحانی که گفته بود: «اگر در کشور انواع سلاح داشته باشیم اما برای گوشت، گندم، جو و روغن به دیگران نیازمند باشیم و دست ما به بیرون دراز باشد، اقتدار حاصل نمی‌شود.» در پاسخ به این صحبت روحانی هم وطن امروز کاریکاتوری کشیده بود و در سال ۹۳ به دادگاه مطبوعات رفته بود. اما امروز رادیو فردا با کنار هم قرار دادن همه این مطالب تلاش می کند برای تعطیلی وطن امروز دلیلی از نقد آن به دولت را برجسته کند.

سایت بی بی سی فارسی هم در گزارشی مربوط به اوایل مرداد سال ۹۵ که باز خبر تعطیلی وطن امروز رسانه ای شده بود، بعد از نقل این ماجرای تعطیلی اشاره ای به اعلام این روزنامه مبنی بر تعطیل کردنش بعد از برگزاری انتخابات سال ۹۲ کرده است و این بخش را به شکل خاصی برجسته کرده است اما از سرگیری انتشار آن را با همان کیفیت برجسته نکرده است.

سایت شبکه صدای آمریکا (VOA) در همین مقطع زمانی تعطیلی روزنامه وطن امروز را بسیار برجسته تر به اختلافش با دولت روحانی ربط می دهد.

جالب آنکه در بدنه این گزارش ها اشاره می شود منابع مالی این روزنامه در نهادهایی غیردولتی است و بنابراین به طور مستقیم دولت از نظر مالی نمی تواند باعث تعطیل شدن یا نشدن این روزنامه شده باشد. با این حال تلاش رسانه های فارسی زبان خارجی به نحوی است که می خواهند با هربار تعطیل شدن این روزنامه موجی ایجاد کنند که در آن شکاف بین نهادهای حکومتی و البته بدبینی مردم به حکومت بیشتر شود.

کد خبر 4683089

منبع: مهر

کلیدواژه: روزنامه وطن امروز صفحه اول روزنامه ها بی بی سی فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۹۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به هشتمین جشنواره «طنز پهلو» نوشت: صابری فومنی با قوت و با ایمان توانست ضمن رعایت مرزهای اخلاقی، طنز را به ویژه در حوزه سیاسی و اجتماعی وارد جریان رسانه‌ای کشور کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی به هشتمین جشنواره «طنز پهلو» پیامی صادر کرد که متن آن بدین شرح است:

«خدمت عزیزان شرکت کننده در این همایش فاخر عرض سلام، ادب و احترام دارم.

سال گذشته توفیق داشتم به صورت حضوری خدمت مردم شریف فومن و مسئولان فرهنگی و هنری استان در این جشنواره رسیدم ولی امسال این توفیق به دلیل تقارن آن با مأموریت‌های کاری از من سلب شد.

در ابتدا جا دارد یاد و خاطره مرحوم صابری فومنی را گرامی بدارم که انصافاً این شخصیت بزرگ در طول حیات پر برکت خویش روزنامه‌نگار و فرد رسانه‌ای مولف بود.

فرق یک فرد رسانه‌ای یا یک فرد مولف با غیرمولف در این است که فرد مولف حوزه جدیدی را تعریف می‌کند و فصل نوینی را در فعالیت‌های آن بخش آغاز می‌کند ولی فرد غیر مولف در نهایت موفقیتش در ادامه یک مسیر است.

مرحوم کیومرث صابری فومنی را هنرمند و روزنامه‌نگاری مولف می‌دانیم چراکه با قوت و با ایمان توانست ضمن رعایت مرزهای اخلاقی، طنز را به ویژه در حوزه سیاسی و اجتماعی وارد جریان رسانه‌ای کشور کند.

یادم نمی‌رود در ابتدای دهه شصت و اوایل دهه هفتاد هر جا می رفتیم صحبت از طنزهای گل آقا بود. این طنز ضمن اینکه مرزهای اخلاق را رعایت می‌کرد با استفاده مبتکرانه از تصویر و جملات نغز، مسائل و مشکلات اجتماعی را گوشزد می‌کرد و این توفیق بزرگی بود که مرحوم فومنی به دست آورد.

صابری فومنی روزنامه‌نگار انقلابی، هم نفس با شهید والا مقام شهید رجایی و مورد عنایت ویژه رهبری عزیز انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای بود. مرحوم گل آقا از موقعیت سیاسی ویژه‌ای که در حاکمیت از آن برخوردار بود به هیچ وجه در کار حرفه‌ای خود استفاده نکرد بلکه به عنوان یک روزنامه‌نگار و هنرمند به ارائه هنر خودش پرداخت.

حوزه طنز را می‌شود به قبل و بعد از دوره حضور این مرد بزرگ تقسیم کرد یعنی طنز قبل از ظهورصابری فومنی و طنز بعد از ظهور صابری فومنی. باید اذعان کنیم بعد از صابری فومنی هنوز طنز در کشور ما تقویت نشده است و به جایگاهی که صابری طنز را رساند فاصله زیادی دارد. امیدوار هستم همایشی که در حال برگزاری است بتواند به این جریان کمک کند.

ضمن تشکر از همکارانم در معاونت رسانه‌ای باید این اعتراف تلخ را مطرح کنم که هنوز از اقدامات وزارت فرهنگ و معاونت رسانه‌ای در حوزه تقویت طنز راضی نیستم و این را نقص می‌دانم.

دوستان من حتماً برای رفع این نقص تلاش کنند، از روزنامه گران و فعالان حوزه طنز باید حمایت کنیم به هر حال فضای مکتوب محدودیت هایی دارد و باید در راهبردهای سال ۱۴۰۳ در حوزه رسانه‌ای تلاش کنیم که به شکلی جدی‌تر به حوزه طنز بپردازیم.

از همین سخنگاه این مطالبه را به عنوان مطالبه‌ای اداری به دوستان خودم مطرح می‌کنم و امیدوار هستم بتوانند گزارش های فصلی خوبی را به من در مورد پیشرفت کار در این حوزه تخصصی بسیار مورد نیاز جامعه ایرانی ارائه دهند که حاکی از پیشرفت کار باشد.

طنز، بیان واقعیت‌های تلخ جامعه به صورتی که مخاطب را درگیر کند، است: خنده تلخ من از گریه غم‌انگیزتر است. می‌خواهد با نشاندن خنده بر لب مخاطب آسیبی را مطرح کند که مورد نیاز است از طرفی جامعه دچار مشکلات اقتصادی است و موجب شده است جامعه گاهی اوقات خود را عبوس نشان دهد طنز این حسن را دارد در عین حالی که در مورد آسیب تذکر می‌دهد اخم ها را هم از چهره جامعه باز می‌کند.

از همکاران رسانه‌ای خواهش می‌کنم به این مطلب بپردازند. در وزارت فرهنگ و معاونت رسانه‌ای آماده پشتیبانی کامل از طنازان، روزنامه‌نگاران و هنرمندان این عرصه و منتظر پیشنهادات خوب شما هستیم.

علاوه بر اینکه از همکارانم مطالبه بهبود کار را دارم به سمت شما عزیزان متخصص در این حوزه دست تمنا و درخواست برای یاری جهت ارتقای وضعیت فعلی دراز می‌کنم.

ان شاءالله در پناه خداوند باشید و ما را از دعای خیرتان محروم نفرمائید.»

هشتمین جشنواره طنز و رسانه «طنزپهلو» با همکاری معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در حال برگزاری است و عباس حسین‌نژاد دبیری این دوره را به عهده دارد.

کد خبر 749490

دیگر خبرها

  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • حماس: اشغالگران نتوانستند مانع از پوشش اخبار غزه شوند
  • اشغالگران نتوانستند مانع از پوشش اخبار غزه به جهانیان شوند
  • تقدیر هیئت مدیره جایزه پولیتزر از دانشجویانی که اعتراضات را پوشش می‌دهند
  • رونالدو، همچنان سوژه جذاب رسانه‌های بزرگ
  • ایجاد امید با روایت‌گری درست وظیفه همه مدیران است
  • خلجی: آرایش دشمن رسانه‌ای است
  • عناوین برگزیده روزنامه‌های صبح امروز
  • پشت پرده انتخاب رئیس جدید امان رسانه‌ای شد
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد