Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@14:00:46 GMT

اعتراض خاندان شیخ انصاری(ره) به کتاب «نخل و نارنج»

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۳۰۶۰۰

اعتراض خاندان شیخ انصاری(ره) به کتاب «نخل و نارنج»

در پی انتشار کتاب «نخل ونارنج» نوشته وحید یامین‌پور، بخشی از کتاب مورد اعتراض خاندان شیخ اعظم مرتضی انصاری(ره) قرار گرفته است. کتاب «نخل و نارنج» تازه‌ترین اثر وحید یامین‌پور است که به بیان زندگانی و زمانه شیخ اعظم مرتضی انصاری(ره)، از علمای شهر دزفول پرداخته است؛ این اثر توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر و راهی بازار نشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت‌الله شیخ محمدحسن انصاری، از نوادگان مرحوم آیت‌الله العظمی شیخ مرتضی انصاری(ره) در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان، درباره اعتراض به درج مطلبی در کتاب نخل و نارنج نوشته وحید یامین‌پور، اظهار کرد: آقای یامین‌پور شخص محترمی است و کتابی هم که درباره زندگی شیخ اعظم انصاری تألیف کرده، کامل است اما با یک کلمه سخیف که در شأن مادر شیخ اعظم نیست اثر کامل خود را ناقص کرده است. مادر ایشان بانویی مؤمنه بودند و معروف است که شیخ را در زمان طفولیت، با لفظ «آقا» خطاب می‌کردند.

وی بیان کرد: لازم بود ایشان برای تألیف کتابی درباره زندگی شیخ اعظم انصاری، با خانواده و نوادگان ایشان مشورت و گفت‌وگو می‌کردند و البته انتظار می‌رود این ایراد، در چاپ‌های بعدی کتاب اصلاح شود.

در بخشی از کتاب که مورد اعتراض خاندان شیخ انصاری است، آمده: «مادر چادرشبی روی سرش انداخت تا از شلاق دانه‌های درشت باران در امان بماند. در را باز کرد و خودش دوید به‌سمت اندرونی. مرتضی عرض حیاط را از دهلیز تا لب پلهٔ شاه‌نشین دوید. از روی چاله‌ای که میان آجرفرش‌های کف حیاط پر از آب شده بود، پرید. ایستاد و انگار که چیزی از دستش در رفته باشد، برگشت و جفت‌پا پرید وسط چالهٔ آب. کودکانه خندید و به‌سوی اندرونی برگشت.

مرتضی! این خل‌بازی‌ها چیست؟ این‌قدر عذابم نده. اگر سینه‌پهلو کنی، چه خاکی سرم بریزم؟»]

گفتنی است، مرحوم آیت‌الله شيخ «مرتضی انصاری‌دزفولی» بزرگ‌ترين فرزند شيخ «محمد‌ امين» در سال ۱۲۱۴ روز عيد غدير در دزفول متولد شد. در سن ۱۸ سالگی در خدمت پدرش به عراق مشرف و در درس شريف‌العلمای آن زمان حاضر می‌شد. در نجف اشرف نزد فقيه محقق شيخ «موسی كاشف‌الغطا» شاگردی كرده است.

آن شخصيت بارز اسلام تمام عمر شريف خود را به نگه‌داری علوم و آثار اهل‌بيت (ع) و تعليم و تربيت نوابغ صرف كرد و پس از ۶۷ سال زندگی در شب هجدهم جمادی‌الثانی سال ۱۲۸۱ در نجف اشرف روح ملكوتيش به عالم بالا پرواز و جهان اسلام را برای هميشه در عزای خود سوگوار كرد؛ پيكر اين عالم بزرگ در صحن مطهر حضرت علی(ع) به خاک سپرده شد.

رساله «درخلل‌صلوة»، «مناسک حج»، كتاب «رجال»، «رساله در اصاله البرائه»، « رساله در ظن»، كتاب «طهارت»، حاشيه بر ترجمه «نجاه العباد » و رساله در «خمس»، حاشيه بر «استصحاب قوانين» و «حاشيه بر حاشيه بغيه‌الطالب شيخ جعفر كبير» از جمله ۳۰ اثر مكتوب اين عالم جليل‌القدر است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا خوزستان معارف شیخ مرتضی انصاری نخل و نارنج وحید یامین پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۰۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود

به نقل از شهرداری قم،محمدحسین علی‌اکبری،مدیر منطقه یک شهرداری قم اظهار کرد: هزار و ۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی بودجه منطقه یک شهرداری قم در سال ۱۴۰۳ است که ۶۵۰ میلیارد تومان به اقدامات عمرانی اختصاص پیدا کرده و از این مقدار ۳۶۰ میلیارد تومان مربوط به تملک اراضی است. 

وی با اشاره به وجود پروژه‌های متعدد تملکی در این منطقه، افزود: در حیطه اقدامات اجرایی، تملک یکی از دشوارترین کار‌ها است، چراکه کسب رضایت شهروندان و رعایت قانون در آن بسیار اهمیت دارد.

 مدیر منطقه یک شهرداری قم با بیان اینکه سه ایستگاه مترو در فاز دو خط A متروی قم برای این منطقه تعریف‌شده است، خاطرنشان کرد: ابتدای میدان پلیس، نزدیکی بیمارستان نکویی و ابتدای کوی درخت پیر مکان‌هایی است که برای ایستگاه مترو تعریف‌شده است. 

علی‌اکبری با تأکید بر اینکه تملک معبر ۱۶ متری پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) برای سال ۱۴۰۳ تعریف‌شده است، اضافه کرد: ابتدای بلوار پیامبر اعظم (ص) حدود ۶ یا ۷ پلاک از سنوات قبل تملک باقی‌مانده که در دستور کار امسال است.

 وی با اشاره به پیش‌بینی تملک در بلوار نوبهار و محتشم کاشانی، اذعان کرد: تملک باغ اشراقی از دیگر مسائلی است که باید پیگیری شود، همچنین یک پارکینگ در خیابان شهید فاطمی بین کوچه ۲۱ و ۲۳ پیش‌بینی‌شده است که برای تملک آن اقدام خواهیم کرد. 

مدیر منطقه یک شهرداری قم در خصوص بحث عملکرد این منطقه در تملک در سال ۱۴۰۲، گفت: حدود ۷۶۰ میلیارد تومان کل بودجه منطقه برای سال ۱۴۰۲ بود که ۴۰۰ میلیارد بودجه عمرانی بود و قسمت اعظم آن یعنی ۲۶۰ میلیارد به تملکات اختصاص داشت.

 علی‌اکبری افزود: سرآمد این موضوع آزادسازی خیابان شهدای دروازه ری بود که ۳۴ پلاک در این پروژه تملک و آزادسازی شد و اواخر سال به‌موازات تسریع کار عملیات عمرانی و جدول‌گذاری آغاز شد.

 وی با اشاره به تلاش شهرداری برای تسریع پروژه ساماندهی محله دروازه ری یادآور شد: برای سال جدید تلاش ما تملک باقی پلاک‌ها است تا حلاوت کار با بهره‌برداری برای مردم حفظ شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • محمد انصاری به کادرفنی تیم ملی جوانان اضافه شد
  • سوگواره شعر «صادقانه‌ها» در قم برگزار می‌شود
  • سوگواره شعر «صادقانه ها» در قم برگزار می‌شود
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • اگر حزب الله نبود اسرائیل به اکثر مناطق لبنان تجاوز می‌کرد
  • تصویب تشکیل بنیاد شیخ انصاری در دزفول
  • خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود
  • روایت هجرت اجباری ابوالرضا(ع) از مدینه به عراق
  • سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین انصاریان در حسینیه اعظم زنجان
  • اخراج سفیر ایتالیا از نمایشگاه کتاب به دلیل اعتراض به جنگ غزه