Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@14:46:41 GMT

درمان قوز پشتی (گوژپشتی) کودکان و بزرگسالان بدون جراحی

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۳۲۲۹۸

به نقل از کلینیک فیزیوتراپی دکتر سعادتی نرمال دارای کمی انحنا است ، اما فردی که مبتلا به قوزپشتی است، انحنای غیر طبیعی و زیادی در کمر و ستون فقرات خود دارد. هنگامی که از طرفین به ستون فقرات طبیعی نگاه می‌کنید، به صورت راست و مستقیم دیده می‌شود، اما قسمت بالایی فرد مبتلا به قوزپشتی به صورت خمیده به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

انواع قوزپشتیقوزپشتی وضعی Postural ))

شایع ترین نوع قوزپشتی، حالت وضعی یا پوستچورال است که غالباً با دولا دولا راه رفتن همراه است. این نوع گوژپشتی به طور معمول اولین بار در دوران نوجوانی مشاهده می‌شود و در دختران بیشتر از پسران شایع است. قوزپشتی وضعی معمولاً دردی ایجاد نمی‌کند. ورزش کردن می‌تواند به تقویت و کشش عضلات کمک کند، اما به احتمال زیاد تأثیر قابل توجهی در خمیدگی ستون فقرات نخواهد داشت. بيشتر كودكان مبتلا به قوزپشتی وضعی در زمان بزرگسالي خود دچار عوارض جدی و مشکلات حاد نخواهند شد.

قوزپشتی شرمن (Scheuermann’s)

این نوع قوزپشتی نیز برای اولین بار در دوران نوجوانی مشاهده می‌شود و در زمان رشد نوجوانان اتفاق می‌افتد. به طور معمول بیشتر از دختران بر پسران تأثیر می‌گذارد. در قوزپشتی شرمن، مهره‌های ستون فقرات که به طور معمول مستطیلی شکل هستند، بهم متصل شده و به شکل مثلثی در می‌آیند. این امر باعث می‌شود که مهره‌ها در قسمت فوقانی کمر خم شوند زیرا مهره ها به درستی رشد نمی‌کنند - قسمت جلوی مهره‌ها به اندازه قسمت پشتی مهره‌ها رشد نمی‌کنند.

 علت قوزپشتی شرمن مشخص نیست.

قوزپشتی مادرزادی

این نوع قوزپشتی نادرترین حالت است. این بیماری در اثر رشد غیر طبیعی ایجاد می‌شود و باعث می‌شود مهره ها در هم ادغام شوند.

قوزپشتی مربوط به سن

قوزپشتی مربوط به سن شايع ترين نوع قوزپشتی در بزرگسالان است و زنان بيشتر از مردان به این بیماری مبتلا مي‌شوند. این بیماری اغلب به این دلیل اتفاق می‌افتد که پوکی استخوان باعث ضعف استخوان‌های ستون فقرات شده و آنها را مستعد شکستگی می‌کند.

تشخیص

برای تشخیص قوزپشتی ، پزشک تاریخچه پزشکی دقیقی از شما می‌گیرد تا از زمان شروع ناراحتی مطلع شود و سپس ارزیابی جسمانی دقیقی از شما انجام می‌دهد. پزشک به احتمال زیاد با استفاده از پرتونگاری ، MRI یا سی تی اسکن نحوه قرار گیری کلی و جزئی مهره‌های ستون فقرات شما را بررسی می‌کند.

راههای درمانی قوز پشتی

قوزپشتی وضعی

برای درمان قوزپشتی خلقی ، درمان‌های معمول شامل فیزیوتراپی برای تقویت عضلات کمر و اصلاح وضعیت بدنی بد است. پزشک به شما پیشنهاد خواهد داد تا از یک بریس کمر استفاده کنید و ممکن است داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن را تجویز کند.

فیزیوتراپی در درمان انواع بیماری های اسکلتی عضلانی مثل دیسک کمر(فیزیوتراپی دیسک کمر) موثر است.

قوز پشتی شرمن

برای درمان قوزپشتی شرمن معمولاً از بریس استفاده می‌شود، اما این وسیله تنها زمانی در تغییر انحنای ستون فقرات مؤثر است که بیمار در سن رشد قرار داشته باشد. استفاده از بریس برای بیماران مسن تر که از قوز پشتی شرمن رنج می‌برند، می‌تواند استفاده شود، اما در این سن فقط برای تسکین درد و ناراحتی است و نه برای اصلاح انحنای ستون فقرات. جراحی تنها در صورتی مؤثر است كه اندازه انحنا در عکس برداری با اشعه ایکس، بیش از 75 درجه باشد. جراحی معمولاً شامل ادغام مهره های غیر طبیعی ستون فقرات می‌باشد.

گوژپشتی مادرزادی

برای درمان قوزپشتی مادرزادی، بر اساس میزان شدت قوزپشتی، گزینه‌های درمانی موجود متفاوت است. بیشتر متخصصین کودک را چندین بار معاینه می‌کنند تا روند پیشرفت انحنای بدن را کنترل کنند. كيفوز مادرزادي شديد كه بيش از 45 درجه باشد و يا قوزپشتی که با ضعف عصبي مرتبط باشد، معمولاً با جراحي درمان مي‌شود. مداخله زودرس بوسیله جراحی می‌تواند پیشرفت قوزپشت شدن و افزایش انحنای ستون فقرات را متوقف کند.

قوزپشتی مربوط به سن

درمان قوزپشتی وابسته به سن معمولاً از طریق مقابله با پوکی استخوان زمینه ای برای جلوگیری از شکستگی‌های بعدی آغاز می‌شود. پزشک پیشرفت شما را در طی چندین مراجعه مشاهده خواهد کرد تا میزان تغییر خمیدگی را ردیابی کند. برای اکثر بیماران ، در کنار درمان پوکی استخوان و همچنین استفاده از تکنیک‌های کاهش درد، عمل جراحی معمولا ضروری نیست.

پیشگیری از قوزپشتی

 

می توان از برخی اشکال غیر طبیعی قوزپشتی جلوگیری کرد. به عنوان مثال ، قوزپشتی وضعی به طور کامل به وضعیت ایستادن و نشستن و حالت کلی بدن شما وابسته است، بنابراین اگر وضعیت بدنی بد خود را اصلاح کنید، از بروز این نوع قوزپشتی جلوگیری خواهید کرد. برای ایجاد وضعیت بدنی خوب، باید از نحوه ایستادن یا نشستن خود آگاه باشید.

 به عنوان مثال ، قوزپشتی وضعی به طور کامل به وضعیت ایستادن و نشستن و حالت کلی بدن شما وابسته است، بنابراین اگر وضعیت بدنی بد خود را اصلاح کنید، از بروز این نوع قوزپشتی جلوگیری خواهید کرد. قوزپشتی ناشی از پوکی استخوان و شکستگی ستون فقرات نیز قابل پیشگیری است. برای جلوگیری از پوکی استخوان باید استخوان‌های خود را قوی و سالم نگه دارید. با انجام کارهایی مانند خوردن غذاهای سرشار از کلسیم و سایر مواد مغذی، بدن و استخوان‌های خود را خوب و قوی نگه دارید. کارهای بسیار دیگری وجود دارد که می‌توانید برای جلوگیری از پوکی استخوان انجام دهید. این نوع قوزپشتی نیز یکی از بیماری‌های قابل پیشگیری است اما شما نمی توانید از بروز قوزپشتی شرمن یا قوزپشتی مادرزادی جلوگیری كنید زیرا ناشی از نقایص ساختاری هستند و مهم نیست شما چه کار می‌كنید. با این حال ، در قوزپشتی شرمن ، روند درمانی هرچه زودتر باید آغاز شود. اگر متوجه شدید که کودک یا نوجوان شما وضعیت بدنی و ستون فقرات صاف و خوبی ندارد، با یک پزشک متخصص مشورت کنید. پزشک قادر خواهد بود تشخیص دهد که آیا این نوع قوزپشتی، وضعی است - که با یادگیری مجدد نحوه نگه داشتن وضعیت خوب بدنی قابل تصحیح است یا از نوع قوزپشتی شرمن است.

کلینیک های ارتوپدی فنی و ارتز و پروتز در درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی می توانند بسیار نقش موثری داشته باشند (برگرفته از سایت پروتز ظفر )

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۲۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟

جزئیات مهم‌ترین طرح درمانی برای کودکان زیر ۷ سال که از ابتدای اردیبهشت امسال شکل اجرایی به خود گرفته است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بار‌ها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده، اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظر‌های متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.»، اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.».

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آن‌ها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود، اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه دارو‌های سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیرو‌های مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰ (وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶ (بیمه سلامت) گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • کارگران ستون فقرات تولید هستند
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • بودجه مورد نیاز برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟