Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه خبری امتداد، ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیرعامل بانک مسکن­، گفت: طبق مصوبه شورای پول و اعتبار، بالاترین نرخ سودی که بانک‌ها می‌توانند سپرده گذاری داشته باشند، ۱۵درصد است. اما عملا شاهد هستیم که در برخی از بانک‌ها نرخ‌های ۱۸و ۲۰درصد و گاهی بیش‌تر نیز اخذ می‌شود که اینکار موجب می‌شود، بانک مسکن در بحث رقابت با سایر بانک ها، با افت منابع، روبه رو شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل بانک مسکن افزود: بخش قابل توجهی از تسهیلات بانک مسکن از محل حساب‌های تعهدی اش پرداخت می‌شود که رعایت نکردن نرخ سود بانکی توسط بانک ها، متوسط نرخ بازده تسهیلات بانک مسکن را به شدت کاهش می‌دهد.

رحیمی انارکی گفت: هم اکنون متوسط نرخ بازده تسهیلات بانک مسکن در حدود ۱۴درصد و قیمت تمام شده منابع بانک در حدود ۱۲درصد است، اما نرخ تمام شده پول به دلیل آنکه هزینه‌های غیربهره‌ای نیز به آن اضافه می‌شود نزدیک به ۱۸درصد است بنابراین بانک مسکن استفاده از پتانسیل‌های بازار سرمایه را در برنامه ریزی‌های خود لحاظ کرد و بسته رونق دادن به بانک که چندی پیش ارایه شد با تمرکز بر بازار سرمایه انجام شد.

وی یادآور شد: در حال حاضر، به صورت کلی بیش از ۹۲درصد تامین منابع مالی در بازار پول و ۸درصد در بازار سرمایه انجام میشود که این موضوع در بازار مسکن بیش از ۹۹درصد در بازار پول و کمتر از یک درصد در بازار سرمایه است؛ بنابراین بانک مسکن در صدد است تا پتانسیل نهفته در بازار سرمایه را فعال و منابعی را در بازار سرمایه تامین کند که در حوزه مسکن مورد استفاده قرار بگیرد. در نتیجه بسته رونق بانک مسکن با توجه به این قضیه طراحی شده است و توجه بیشتر آن در بازار سرمایه است.

مدیرعامل بانک مسکن در عین حال بخشی از فعالیت‌های در دست انجام بانک را در خصوص رونق دادن به تولید مسکن تشریح کرد و گفت: بانک مسکن در حوزه بازار پول، یکسری محصولات و ابزار‌های جدید تعریف کرده که کار‌های آن در دست انجام است. در این خصوص برنامه ریزی بانک به این گونه است که وارد قالب‌های شاخصی و نه سپرده و نرخ سپرده شود.

رحیمی انارکی از برنامه ریزی بانک برای فعال کردن حوزه بازار سرمایه نیز خبر داد و توضیح داد: در بازار سرمایه، یکسری فعالیت‌های جدید تعریف شده است که منوط به اخذ مجوز هستند. به عنوان نمونه در خصوص راه اندازی صندوق‌های زمین و ساختمان، بانک مسکن تجربه‌های خوبی داشته است و این تجربه در حال ادامه است. اما در اینباره با محدودیت‌هایی در خصوص اخذ مجوز از بانک مرکزی وجود دارد که باید رفع شوند.

مدیرعامل بانک مسکن، تعریف ابزار‌های جدید در بازار سرمایه را با موافقت سازمان بورس و طرح آن‌ها در کمیته‌های سازمان بورس را از دیگر برنامه‌های بانک مسکن عنوان کرد و گفت: راه اندازی نهاده‌های جدید که نیاز به مجوز دارند در دستور کار بانک است که زمان بر هستند و پیش بینی بانک این است که راه اندازی آن‌ها چند ماهی زمان می‌برد که مقدمات انجام تامین مالی آن توسط بانک و گروه مالی بانک مسکن در حال انجام است.

وی اعلام کرد: شرکت‌های تامین سرمایه بانک در خصوص تامین سرمایه با محدودیت‌هایی روبه رو هستند و مجوز‌هایی باید از سازمان بورس و بانک مرکزی اخذ شوند که امیدواریم در اسرع وقت و با همکاری سازمان بورس و بانک مرکزی این مهم هرچه زودتر انجام شود.

به گزارش صدا و سیما، مدیرعامل بانک مسکن گفت: مقدمات انتشار ۱۰هزار واحد اوراق رهنی یا­MBS­انجام شده و در اینباره منتظر اخذ محوز هستیم.


true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۳۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟

به گزارش قدس آنلاین، آمار مربوط به سهم تسهیلات پرداختی به مردم برای ساخت مسکن در نهضت ملی مسکن تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ منتشر شده است که نشان از انحراف بالای شبکه بانکی در ضعف نظارت و رگولاتوری بانک مرکزی دارد. تازه‌ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در طرح نهضت ملی مسکن نشان می‌دهد؛ همچنان ۱۸ بانک تا ۳۱ فروردین سال جاری یک ریال هم به این طرح تسهیلات پرداخت نکرده‌اند. 

یکی از جنبه‌های کلیدی افزایش تولید مسکن، در دسترس بودن تسهیلات بانکی برای تأمین مالی پروژه‌های ساخت مسکن است. با حل شدن معضل تسهیلات بانکی و اعطای تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن؛ نخست، برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید مسکن حرکت و دوم، برای رفع مهم‌ترین دغدغه مردم یعنی دسترسی به مسکن اقدام خواهیم کرد. از همه مهم‌تر اینکه در شرایط رکودی فعلی اقتصاد کشور، از محل ساخت مسکن به عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی کشور، بیش از ۱۳۰ رشته فعالیت مرتبط با ساخت مسکن نیز به رونق خواهند رسید.

در خصوص ضرورت پرداخت تسهیلات بانکی به بخش مردمی اقتصاد برای ساخت مسکن و اصلاح رگولاتوری بانک مرکزی، در این زمینه با دو تن از نمایندگان مجلس آقایان آرا شاوردیان؛ عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و محمدحسن آصفری؛ نماینده مردم اراک در مجلس به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

بانک‌ها تسهیلات را به‌جای مردم به زیرمجموعه‌های خود دادند 
آرا شاوردیان، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با قدس در مورد واگذاری زمین و ارائه تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: در دو سه سال گذشته  تسهیلاتی که باید بانک‌ها در اختیار مردم و انبوه‌سازان برای ساخت مسکن قرار می‌دادند، نداده‌اند و بیشترین تخلف در بخش بانک‌های خصوصی بوده که موجب شده است سهم اعطای تسهیلات ساخت مسکن به مردم بسیار پایین باشد. بانک دولتی مسکن تنها بانکی بوده که خوب عمل کرده و حدود ۲۰درصد به تعهداتش در حوزه واگذاری تسهیلات ساخت مسکن عمل کرده است. بانک‌های دیگر به‌جز اینکه دلالی و در حوزه‌های مختلف  سرمایه‌گذاری کردند و یا به کارکنان و زیرمجموعه‌های خود وام دادند، کار دیگری انجام ندادند. 

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امیدوارم امسال بانک‌ها به این تکالیف عمل کنند تا موانع سرراه مردم برای ساخت مسکن رفع شود. بر اساس مصوباتی که در مجلس، کمیسیون عمران و توافقات وزارتخانه‌های راه‌وشهرسازی و اقتصاد اتفاق افتاد قرار بود بانک‌ها این تسهیلات را به‌جای اینکه در حوزه‌های دیگر ببرند باید برای ساخت مسکن در اختیار مردم و انبوه‌سازان قرار می‌دادند که از این قانون تخطی کردند.

شاوردیان با اشاره به ضرورت عرضه زمین بیشتر به مردم توسط وزارت راه‌وشهرسازی گفت: قرار بود دستگاه‌های دولتی زمین‌های مازاد خود را در اختیار وزارت راه‌وشهرسازی قرار دهند تا این وزارتخانه زمین مورد نیاز را در اختیار مردم قرار دهد که این مأموریت قانونی هم در حد مطلوب اتفاق نیفتاده است.

این عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: اگر می‌خواهیم امسال که سال جهش تولید و مشارکت مردم است در تولید مسکن شاهد جهش باشیم باید مجلس و کمیسیون عمران نظارت بر اجرای این قانون را بیشتر کنند و همه دستگاه‌های اجرایی  نیز زمینه را فراهم کنند تا زمین مورد نیاز در اختیار مردم قرار گیرد و موانع در این زمینه برداشته شود.

تخلف نظام بانکی در غیاب ناظر
محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی هم در گفت‌وگو با قدس در مورد دادن زمین و تسهیلات به مردم برای مشارکت در بحث ساخت مسکن گفت: این اتفاقی که در انبوه‌سازی در حوزه مسکن اتفاق می‌افتد هم هزینه‌های مسکن را بالا برده و هم موجب کُند شدن ساخت پروژه‌های مسکن ملی شده است.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با اشاره به ضرورت عرضه زمین به مردم توسط دولت در کنار تسهیل پرداخت تسهیلات بانکی به مردم توسط شبکه بانکی اظهار کرد: با توجه به مصوبه مجلس در بحث زمین رایگان و تسهیلات مسکن باید بانک‌ها به دولت کمک کنند تا پروژه مسکن ملی اجرایی شود. در برخی استان‌ها این پروژه پیشرفتی نداشته است و بانک‌ها به تکالیفشان عمل نکرده‌اند. مجلس باید به وظایف نظارتی‌اش عمل کند تا هم زمین به صورت رایگان در شهرها و روستاها در اختیار مردم قرار گیرد و هم بانک‌ها تسهیلات لازم را بپردازند.

آصفری بیان کرد: باید مشخص شود نقدینگی که امروز در اختیار بانک‌هاست کجا هزینه و صرف چه کارهای می‌شود، این نقدینگی باید در حوزه مسکن، تولید و درمان هزینه شود ولی متأسفانه به دلیل ضعف دستگاه‌های نظارتی این پول در عرصه سوداگری هزینه می‌شود.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها خاطرنشان کرد: نظارت جدی بر وظایف دستگاه‌های متولی اجرای نهضت ملی مسکن باید از سوی مجلس و نهادهای نظارتی انجام شود. دولت باید موانع سرراه مشارکت مردم را بردارد که آن‌ها بدون دغدغه در حوزه مسکن ورود کنند.

گفتنی است افزایش دسترسی به تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن می‌تواند به تحریک رشد اقتصادی، ایجاد شغل و بهبود شرایط کلی زندگی برای جمعیت کمک کند. علاوه بر این، بخش مسکن این ظرفیت را دارد که به عنوان موتور محرک رشد اقتصادی در ایران عمل کند. با افزایش عرضه زمین و اعطای تسهیلات ساخت مسکن، دولت نه‌تنها می‌تواند کمبود مسکن را برطرف کند، بلکه موجب رشد صنعت ساختمان و بخش‌های مرتبط با آن می‌شود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • تجمع اعتراضی متقاضیان نهضت ملی مسکن مقابل استانداری
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • سایت بازیافت در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان
  • سایت بازیافت شهرداری در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان شهر
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • رفع چاله‌های بزرگ مسکن مهر در دولت سیزدهم
  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403