Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری «اسپوتنیک» در مصاحبه‌ با «فرانسوا نیکولو» سفیر فرانسه در ایران طی سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵، «امانوئل دوپوی» رئیس اندیشکده «بنیاد مطالعات چشم انداز و امنیت اروپا» و «تیه‌ری کوویل» تحلیلگر اندیشکده فرانسوی «بنیاد روابط بین‌الملل و استراتژیک»، از آنها درباره پیشنهاد انگلیس برای ایجاد یک ائتلاف اروپایی جهت «حفاظت از دریانوردی در خلیج فارس » و موضع فرانسه و دیگر  کشورهای اروپایی درباره این پیشنهاد سوال کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار سیاسی- در ابتدای گزارش این رسانه روس آمده است: «پیشنهاد لندن برای ایجاد یک ائتلاف دریایی در تنگه هرمز نه تنها سبب عصبی شدن تهران شده است بلکه اروپا را هم عصبی کرده است».

اسپوتنیک این چند سوال را پرسیده است: «آیا پاریس، برلین و بروکسل می‌توانند در مقابل طرح تهاجمی‌تر بریتانیا و آمریکا، روی یک راهکار جایگزین دیپلماتیک کار کنند؟ با توجه به تمایل امانوئل ماکرون برای برقراری کانال‌های ارتباطی با تهران و بالا بردن محبوبیت خود (در فرانسه) با توسل به ابزار سیاست خارجی بعد از شش ماه بحران ناشی از (اعتراضات) "جلیقه زردها"، آیا فرانسه قادر خواهد بود که در وضعیت جاری (تنش‌ها بین انگلیس و آمریکا با ایران)، حد وسط را بگیرد؟»

فرانسوا نیکولو سفیر اسبق فرانسه در ایران در مصاحبه با اسپوتنیک تاکید کرد، در تنش‌های جاری منطقه خلیج فارس، گرفتن حد وسط برای فرانسه و کشورهای اروپایی «کار راحتی» نخواهد بود.

این دیپلمات پیشین فرانسوی افزود: «ما فرانسوی‌ها نمی‌خواهیم خودمان را از بریتانیا جدا کنیم اما معتقدیم که بریتانیا‌یی‌ها خودشان در دام افتاده‌اند».


اظهارات تازه نیکولو در حالی مطرح شده که او ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری در واکنش به بیانیه شورای عالی امنیت ملی ایران و تعیین مهلت ۶۰ روزه برای  طرف‌های برجامی برای عمل به تعهداتشان گفته بود: «معتقدم که تصمیم ایران، با هدف تشدید نبوده بلکه تصمیم برنامه‌ریزی شده است که با دقت در پاسخ به تحریم‌های فزاینده آمریکا علیه خود اتخاذ شده است».

«تیه‌ری کوویل» تحلیلگر اندیشکده فرانسوی «بنیاد روابط بین‌الملل و استراتژیک» به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «ایران، استقرار نیروهای اروپایی در خلیج فارس را همکاری اروپا با آمریکا برای از سرگیری فشار حداکثری علیه ایران استنباط خواهد کرد. این موضوع کمکی به دیپلماسی اروپایی که در تلاش برای حفظ مشارکت ایران در برجام است، نخواهد کرد».

وی افزود: «بیانیه‌هایی منتشر شده است اما اگر اروپا به اجرای این ابتکار (پیشنهاد لندن برای ایجاد ائتلاف در خلیج فارس) مبادرت کند، من متعجب نخواهم شد».

«امانوئل دوپوی» رئیس اندیشکده فرانسوی «بنیاد مطالعات چشم انداز و امنیت اروپا» در پاسخ به سوالات اسپوتنیک گفت: «به نظر می‌رسد که وضعیت فرانسه شبیه به بندباز است. از یک سو، رئیس‌جمهور ماکرون مجدانه تصریح دارد که او می‌خواهد به عنوان میانجی اقدام کند و به همین دلیل، دو بار امانوئل بُن مشاور دیپلماتیک جدید خود را به تهران فرستاده است. او همچنین اخیرا در کاخ الیزه میزبان عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران بود، کسی که پیام رئیس‌جمهور روحانی را به ماکرون تحویل داد».

این تحلیلگر ارشد فرانسوی افزود: «با این حال، به موازات همین اقدامات اینطور به نظر می‌رسد که فرانسه می‌خواهد بدون مشارکت با شرکای اروپایی خود عمل کند که این نشان می‌دهد با توجه به حمایت بریتانیایی‌ها از مواضع آمریکایی‌ها (در قبال ایران)، پیشنهاد میانجیگری اروپا یا خیلی زود مطرح شده و یا اینکه دیگر برای این پیشنهاد دیر شده است».

اظهارات این چهره‌ها در حالی مطرح شده که مقام‌های ایرانی ضمن رد ادعاها و اتهام‌زنی‌های واشنگتن و لندن به تهران درباره «آزادی دریانوردی در تنگه هرمز» اعلام کرده‌اند که ایران همواره نقش مهمی در تامین امنیت منطقه خلیج فارس داشته است و این اقدامات غیرقانونی آمریکا و انگلیس در اعمال تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران و توقیف نفتکش «گریس ۱» در جبل طارق بوده که تنش‌ها را تشدید کرده است.

دولت محلی جبل طارق که تحت حاکمیت لندن قرار دارد، ۱۳ تیرماه با دخالت نیروی دریایی انگلیس این نفتکش حامل نفت ایران را به بهانه نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا توقیف کرد. 

مقام‌های ایرانی این اقدام انگلیس را «راهزنی»، «نقض برجام» و همکاری با آمریکا برای اجرای سیاست فشار حداکثری علیه ایران خوانده‌اند.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: فرانسه خلیج فارس اروپا انگلیس ایران تنگه هرمز خلیج فارس فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۳۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی

دولت انگلیس در حالی از امروز سه شنبه کنترل‌های جدید برگزیتی برای واردات برخی محصولات از اتحادیه اروپا را آغاز می‌کند که کارشناسان درباره عواقب و هزینه‌های سنگین این اقدام برای مصرف کنندگان انگلیسی هشدار می‌دهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه استاندارد در مطلبی نوشت: انگلیس در حالی کنترل های جدید برگزیت را آغاز می کند که کارشناسان نسبت به زمان تحویل طولانی تر، بوروکراسی بیشتر و هزینه های بالاتر برای مصرف کنندگان بریتانیایی هشدار می دهند.

در ادامه این مطلب آمده است: بیش از سه سال پس از برگزیت نهایی، بریتانیا کنترل کالاها را برای واردات محصولات حیوانی و گیاهی اتحادیه اروپا از روز سه شنبه آغاز خواهد کرد. وزارت کشاورزی مسئول در لندن بنا به درخواست این موضوع را تایید کرد. علاوه بر این، واردکنندگان مواد غذایی باید «هزینه کاربری مشترک» را تا 145 پوند (169.61 یورو) برای هر بار برای برخی از محصولات مانند سوسیس، پنیر و ماست و همچنین گل های شاخه بریده بپردازند.

در این شرایط کارشناسان و شرکت‌ها نسبت به زمان‌های تحویل طولانی‌تر، بوروکراسی بیشتر و هزینه‌های بالاتر که مصرف‌کنندگان در بریتانیا در نهایت باید متحمل شوند هشدار می دهند. بر اساس محاسبات شرکت بیمه اعتبار آلیانز ترید، مقررات جدید برگزیت ممکن است تا دو میلیارد پوند برای شرکت‌های انگلیسی ضرر داشته باشد و باعث افزایش تورم شود. بر این اساس هزینه های واردات در سال اول ده درصد افزایش می یابد.

کنترل های فیزیکی که بلافاصله پس از برگزیت در اتحادیه اروپا اعمال شد، قبلاً چندین بار در انگلیس به تعویق افتاده است. کمبود زیرساخت و نیروی انسانی برای اجرای این طرح وجود داشت. پورتال «پولیتیکو» گزارش داد که بلافاصله قبل از شروع این کنترل ها هنوز سؤالات زیادی بی پاسخ مانده است. اپراتورهای تجاری بنادر میلیون‌ها پوند به تأسیسات بازرسی ساختمان سرازیر کرده‌اند و اکنون نگرانی‌های جدی در مورد نحوه پوشش هزینه‌های اجرای آنها دارند.

بریتانیا در پایان ژانویه 2020 اتحادیه اروپا را ترک کرد. پس از مرحله گذار، این کشور از سال 2021 دیگر عضو بازار داخلی اتحادیه اروپا و اتحادیه گمرکی نبوده است. قراردادی که در آخرین ثانیه به توافق رسید، مشارکت تجاری تا حد زیادی بدون مانع را تضمین کرد. با این حال، مشکلات زیادی در تجارت دوجانبه به خصوص در ابتدا وجود داشت. تجار همچنین از بوروکراسی بیشتر و تعرفه های جدید در برخی مناطق در سایه قوانین جدید شکایت دارند.

انجمن بنادر بریتانیا و اتاق کشتیرانی این کشور هشدار دادند که اپراتورها نیاز فوری به دسترسی به سیستم فناوری اطلاعات دولتی دارند که پس از برگزیت معرفی شد. در غیر این صورت آنها نمی دانند که چه تعداد کالا را باید فاکتور کنند و برای چه کسانی باید فاکتور بگیرند. چندین انجمن تجاری نسبت به هرج و مرج جدید در مرزها و هزینه ها به ویژه برای شرکت های کوچک و متوسط ​​هشدار دادند.

وزارت کشاورزی انگلیس البته اخیراً اعلام کرده است: دولت بریتانیا کاملاً متقاعد شده است که امکانات، زیرساخت‌ها و سیستم‌های مرزی برای اجرای کنترل‌های مرزی جدید در 30 آوریل آماده خواهند بود.

البته بیش از 4 سال پس از خروج رسمی بریتانیا از اتحادیه اروپا، بریتانیا با عواقب ناگوار برگزیت مواجه شده است. به جای امید به بهبود اقتصادی، کاهش رشد، فقدان توافقات تجاری و افزایش هزینه های مواد غذایی از روزمرگی های این کشور است.

نتایج نظرسنجی ها نشان می دهد که 63 درصد از بریتانیایی ها برگزیت را یک شکست ارزیابی می کنند، در حالی که تنها 12 درصد آن را موفقیت آمیز می دانند.

انگلیسی ها در پی یک همه پرسی در سال 2016 برای خروج از اتحادیه اروپا رای دادند و در نهایت بریتانیا روز جمعه 31 ژانویهٔ سال 2020 میلادی ساعت 11 شب به وقت محلی از اتحادیهٔ اروپا جدا شد.

لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیسموافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امری: سطح بالای لیگ برتر مانع موفقیت تیم‌های انگلیسی در اروپا است
  • برترین گلزنان انگلیسی تاریخ لیگ قهرمانان اروپا / وین رونی در صدر
  • کین: بلینگام سعی داشت تمرکزم را در صحنه پنالتی بر هم بزند
  • تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی
  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • صلاح در فهرست فروش لیورپول
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • لیورپول محمد صلاح را در لیست فروش گذاشت